شاید افکار مارتین هایدگر فیلسوف المانی مبنی بر اینکه زندگی به شکل گریز ناپذیری سخت است . آرامش دهنده باشد، وی میگوید اگر بخواهم با شما رو راست باشم باید بگویم که این ربطی به جایی که هستید و جوری که زندگی می‌کنید ندارد. ‌‎من به آن می‌گويم:”اصل بقای سختی”.یعنی سختی از شکلی به شکل دیگر تبدیل می‌شود ولی نابود نمی‌شود. ‌‎حتی هزاران سال پیش “بودا” از قصر بلورين خود گريخت تا مفهوم زندگي را بيابد و در آخر گفت: “زندگی رنج است”؛ رنج، یا به زبان بودا “دوکا”ست.
در قران هم آمده که “لقد خلقنا الانسان فی کبد” به گفته اغلب مفسرین کبد به معنی رنج ومشقت میباشد.
دوست خوش ذوقی دارم که اهل کاشان است واخیرا تهران بوده وتوصیفی از خلق الله نموده که نشانه سختی زندگی ورنج مردم میباشد:.
“دیروز صبح اول وقت رفتم تهران و آخرشب برگشتم.
اوضاع پایتخت در ظاهر مثل قبل هست و تغییر محسوسی اتفاق نیفتاده.
شهرداری و نهادهای تبلیغاتی حکومت فکر میکنن با نصب پوسترهای ایدئولوژیک و نوشتن احادیث و داستان ها و روایات ، چهره شهر مذهبی و معنوی میشود و ملت هم به سمت معنویت و دین کشیده ميشوند
هرجا نگاه میکنی آیه و حدیث و داستان نصب شده روی در ، دیوار ، پل ، اتوبوس ، مترو و…
توی مترو چندتا پوستر زده بودن که “مادری بزرگترین شغل دنیاست”
هرچی فکرکردم نفهمیدم که مگه مادر بودن شغل هست؟
اصولا شغل یه تعریف خاص داره و با عشق و محبت و… خیلی فرق داره و عشق و محبت مادرانه کجا و شغل و حرفه کجا؟.


فضای کلی شهر تهران خیلی سنگین و رو به فرسودگی ، و حال آدم هاش خیلی خراب و رو به افسردگی هست.”
مشاهدات ناگوار خود از تهران وسفر با اتوبوس به کاشان را توضیح میده و نتیجه میگیره که:
اوضاع مملکت رو به ویرانی هست و ما داریم به طرز وحشتناکی از هم دور میشیم .
هرکی داره تمام تلاششو میکنه تا قایق طوفان زده زندگی خودشو به ساحل برسونه و کاری به قایق های مجاور نداره.
دیدن غم ها و مشکلات هموطن هامون داره برامون عادی و دائمی میشه و اینکه نمیتونیم یا نمیخواهیم به همدیگه کمک کنیم هم کابوس هست.
ایکاش حال وطن خوب بود و اینقدر هموطن دردمند نمیدیدم و یا توان کمک به چند نفر از این گرفتارها را داشتم”
در چرایی وضعیت فعلی یکی یا هر سه حالت زیر وجود دارد.
۱- حاکمیت نمی تواند مسئله را حل کند؟.
۲- حاکمیت نمی داند چگونه مسئله را حل کند؟
۳- حاکمیت نمی خواهد مسئله را حل کند.؟
والبته این هر سه دلایل خود را دارد
فکر می‌کنم مسئولان فعلی کشور هر سه حالت را با هم دارند.
این سیستم تک حزبی و به شدت خالص ساز، اولا نمیخواهد مسأله را حل بکند چون اعتقادی به توسعه ندارد،
ثانیا :تعارض منافع مانع بزرگی برای حل مشکلات و مسائل است .
ثالثا:اگر بخواهد هم نمی‌داند که چه باید بکند.
مثلا در موضوع بیهوش شدن یک دختر نوجوان در مترو را اگر موشکافی کنیم، ریشه بحران به قول محمد رهبری به جایی برمی‌گردد که تغییرات سبک زندگی در جامعه هنوز به رسمیت شناخته نشده است و در نتیجه نهادهای دولتی و عمومی تمام توان خود را از یکطرف برای اجرای قانون حجاب وعفاف واز طرف دیگر برای خالص سازی گذاشته‌اند. همین امر باعث می‌شود هرگونه روایتی مبنی بر تنش در جامعه باورپذیر شود و یک بحران از دل آن خلق شود. بعد از اتفاق شهرداری تهران مجبور میگردد حجاب بانان خود را از ایستگاههای مترو جمع اوری کند.
بحران از جايي شروع مي شود که فکر می کنیم می‌توان با ابزار زور و قانون جلوی تغییرات اجتماعی را گرفت. . تا زمانی که این نگاه به تحولات اجتماعی تغییر نکند، در هر ماجرایی که یک طرف آن دختران بدون روسری باشند، بخشی از جامعه حکومت را مقصر قلمداد می‌کند ولو حکومت واقعاً در آن ماجرا بی‌تقصیر باشد


در این شرایط وزیر صمت که با رای بالای مجلس واستقبال پخش خصوصی سکاندار این وزارت خانه شد به علت عدم آشنايي با ساختار قدرت وسازو کارهای اجرایی خود را هیچ کاره میداند واعتراف میکند که وزیر التماس می باشد و هیچ اختیاری ندارد. وی فکر می کند باید همه امور تولید، توزیع وتجارت داخلی وخارجی به ایشان سپرده شود و بقيه وزارت خانه ها و سازمانها گوش به فرمان ایشان باشند.
باید از ایشان پرسید در حوزه ای که شما اختیار هم داشتید چه کاری انجام دادید؟ ، فعلا وزیر اقتصاد وسخنگوی هیات دولت تلویحا از اهمال وزیر صمت به عنوان رییس شورای عالی نظارت در رسیدگی به تخلفات انتخاب رییس اتاق ایران گلایه مندند .
در روزنوشت هفته قبل با اشاره به درامدهای ارزی حاصل از صادرات نفت خام، میعانات، گاز مایع، گاز شهری وفراورده های نفتی مدعی درامد ۲۰۰ میلیون دلاری روزانه دولت شدم و از تخصیص نیافتن ارز کالاهای اساسی گلایه نمودم، اکنون با مصاحبه رییس سازمان برنامه وبودجه معلوم شده که ۳۳ درصد درامدهای بودجه در نیمه اول امسال محقق نشده است ، قاعدتا با توجه به وصول صد در صدی درامدهای مالیاتی ، نشانه تحقق نیافتن یا واریز نشدن درامدهای نفتی بر مبنای بودجه مصوب میباشد و”اکو ایران‌”، نفت را شاگرد تنبل دولت در نیم‌سال اول ۱۴۰۲ نامیده است.

هایدگر برای غلبه بر سختی ها به رسن ها ( علف های بزرگ) اشاره میکند که با چنگ زدن به انان میتوان از رنج ها کاست، از جمله این رسن ها موسیقی. شعر، کتاب وورزش میباشد، من این هفته پیگیر مسابقات آسيايي چین، فوتبال جام باشگاهها و والیبال انتخابی المپیک بودم.
بازی روان و برد پرسپولیس در برابر الدحيل  غصه شکست هفته اول را زدود، اما جایگاه دو رقمی ایران در جدول مسابقات آسیایی راباید شکست ورزش کشور دانست وما در بهترین شرایط احتمالا بتوانیم جایگاه هفتم را کسب کنیم، تیم والیبال هم با مربی ایرانی در سراشیبی سقوط قرار دارد و امیدی به کسب موفقیت در این مسابقات ندارد.
این هفته را با آسیب دیدگی ودرد شدید انگشت شست شروع کردم و روزنوشت را با سختی نوشتم، در بازی والیبال خانوادگی جمعه انگشتم صدمه دید وچون به بازی ادامه دادم لذا سه روز درد کشیدم.
امروز برای یک هیات عالیرتبه چینی که علاقمند به سرمایه گذاری در حوزه های نفت، گاز ، معدن وبیمارستان سازی میباشد دعوت نامه ارسال کردم تا برای مذاکره عازم ایران شوند، گفتگویی با روزنامه هم میهن در مورد مذاکرات ایران وعراق در شیوه های جدید پرداخت وجوه صادرات ایران به عراق داشتم و از جزییات ان ابراز بی اطلاعی کردم ولی اعلام نمودم که هنوز گزارشی از تهاتر نفت خام وفراورده منتشر نشده و این روش که می توانست تا حدودی کارگشا باشد عملیاتی نشده است، ضمنا چند توئیت در مورد موضوعات روز منتشر کردم،
گفتگویی با اقای محمد صادقی در مورد فرجام شکایتش از اتاق داشتم و در جریان روند پرونده قرار گرفتم، ایستادگی وپیگیری ایشان در نوع خود بی نظیر وقابل تحسین میباشد ، بالاخره دادگاه باید با توجه به نظر دیوان عالی کشور انشا رای و تعیین تکلیف نماید.


شبکه های ماهواره جو سنگینی را بر علیه ایرانی های مورد مشورت رابرت مالی راه انداخته اند ومدعی شده اند که ایران یک شبکه نفوذ در دولت امریکا داشته است، مجلس سنا را قانع نمودند که پیگیر ارتباطات ارین طباطبایی وعلی واعظ با نماینده امریکا در مذاکرات برحام باشند و همزمان خواستار تعلیق دسترسی های امنیتی ارین طباطبایی(ربیس دفتر معاون وزیر دفاع امریکا) شدند.
ظاهرا کنگره در این زمینه به موفقیتی دست نیافته ولذا پیگیر طرح ممنوعیت سفر با پاسپورت امریکایی به ایران شدند.


یکشنبه مدارک واسناد مورد نیاز شرکت نفت را ارسال کردم و وقتی پیگیر تایید دریافت اسناد شدم شایعه استعفای آقای مهندس اوجی را شنیدم، نقل است که دفتر رییس جمهور از یکطرف خواستار تدوام مدیریت آقای سالاری در پالایش وپخش و مخالف حضور آقایان فلاحتیان، بازرگانی و عظیمی میباشد، همزمان وزارت رفاه درصدد برکناری آقای شیوا از مدیر عاملی شرکت ملی نفت کش میباشد که شرکت نفت موافق نیست. لذا به قول دوست خوبم رضا وثوقی آقای اوجی باید “در محاصره ماندن یا در اوج رفتن” یکی را انتخاب کند .
امروز آمار صادرات غیر نفتی ۶ ماه منتشر شد اگرچه تراز تجاری کشور ۶ میلیارد دلار منفی شده وارزش صادرات کشور بیش از ۸ درصد کاهش یافته است ولی صادرات به عراق افزایشی بوده وبه رقم ۴/۵ میلیارد دلار رسیده است .( سی درصد به نسبت سال گذشته افزایش یافته است).


ظهر به اتفاق آقایان معروف خانی، اسعدی وابراهیمی به دعوت یکی از شرکتهای عضو اتحادیه یک نشست کاری در مورد چالش های صادرات روغن های صنعتی از جمله ممنوعیت صادرات با فلکسی داشتیم و در این موضوع تبادل نظر کردیم.
پس از جلسه خودم را به شرکت رساندم ، این روزها ترافیک تهران فلج کننده شده ولازمه رفت وامد به محل کار حداقل ۲/۵،ساعت از وقت مفید انسان را تلف میکند،
بعد از ظهر در دفتر میزبان یکی از همشهری ها بودم که با مرکز پژوهش های اتاق بازرگاتی همکاری می کند و پروژه مطالعه نحوه استفاده از ظرفیت اتاقهای مشترک را بعهده دارد، تجربیات دهساله حضور در هیات رییسه اتاق مشترک ایران وعراق ودبیرکلی دوساله این اتاق را بیان نمودم و چالش اساسی اتاقهای مشترک را در ضعف دبیرخانه و توان مالی دانستم و ایده هایم در مورد شیوه کارا نمودن اتاقهای مشترک را بیان نمودم،


ابوی ایشان در دوره دبیرستان هم بازی من در پینگ پونگ بوده وعکس جالبی از ان دوران داشت که برایم ارسال نمود، من تا کلاس دهم قد کوتاه بودم ولی از اعضا تیم شهر بودم ویکبار هم در استان مقام سوم تیمی را بدست اوردیم، عکس یاداور خاطرات خوب ان دوران بود.
دوشنبه: امروز صبح در نشست شورای سیاست گذاری همایش اتحادیه شرکت کردم وسپس نشستی با یکی از حقوقدانان ایرانی-عراقی داشتم که به همراه یکی از دوستانش که علاقمند به خرید فراورده های نفتی بود در جلسه حضور داشتند، ایشان چندین کتاب در مورد قوانین تجارت ، بانکی، مجازات وسرمایه گذاری عراق ترجمه نموده وموفق شده طلب بعضی از شرکتهای ایرانی که از مشتریان خود چک داشتند وصول نماید، بر خلاف نظر رایج که ادعا میشه چک در عراق معتبر نمی باشد، ایشان مدعی بود که چک قابل وصول می باشد ولی پروسه طرح دعوا ووصول طلب حدود دوسال به طول می انجامد.
پس از جلسه گفتگویی با رادیو اقتصاد داشتم وتحلیل خودم در مورد دلایل نزولی شدن قیمت نفت وفراورده های نفتی را بیان نمودم وتاکید کردم که جلسه چهارشنبه وزرای اپک تعیین کننده خواهد بود،
ظاهرا با توجه به اعلام قطع کمک های امریکا به اکراین، احتمال پایان یافتن جنگ اکراین وروسیه را تقویت کرده ، زیرا اروپا علیرغم حمایت لفظی توان پرداخت هزینه های جنگ را ندارد و احزاب ملی گرا وپوپولیست در حال فتح انتخابات اروپا هستند ولذا این گمانه ها یکی از دلایل اصلی کاهش ۱۲ درصدی قیمت نفت در این هفته بوده است.
بودجه موقتی که مصوب شد مبلغش کاهش یافته و دولت منبعی برای کمک به اکراین در اختیار ندارد، ضمنا همراهی رییس مجلس سنا با دموکراتها در تصویب بودجه موقت ، باعث برکناری رییس پارلمان جمهوریخواه ( کوین مک کارتی)گردید.
امشب پیروزی برسپولیس ومدال طلای مرد عمودی ایران ( سنگ نوردی) حالم را خوب کرد ولی نگران لغو بازی سپاهان والاتحاد بر روابط ایران وعربستان هستم.


ديروز تعطیل رسمی بود ولی شب تمرین فوتبال در زمین چمن مصنوعی باشکاه انقلاب برگزار شد ودر صحنه ای از بازی با مهدی احسانی سر به سر شدم وپیشانی ام ورم کرد وتا دو روز درد میکرد، طاهرا باید صدقه بدهم ، هنوز درد انگشت شستم تموم نشده که پیشانی ام اسیب دیده است،
چهارشنبه دو مصاحبه در مورد ارز صادراتی و چالش های حوزه تفت وپتروشیمی داشتم، سیاست جدید ارزی بانک مرکزی در راستای حذف تجار وشرکت های مدیریت صادرات از چرخه صادرات میباشد ولذا این سیاست را نقد کردم و در مورد چالش های حوزه نفت هم به شدت بالای مصرف انرژی، قاچاق، عواقب محیط زیستی تولید سالانه ۷۰۰ میلیون تن کربن، تحریم ونپذیرفتن اف ای تی اف اشاره کردم ومذاکره با امریکا در صورتی که باعث لغو تحریم ها وعضویت در اف ای تی اف گردد را کارگشا دانستم.

بعد از ظهر در دفتربا یکی از دوستانم که اخیرا مجوز صرافی گرفته است جلسه داشتم ودر مورد نحوه خدمت رسانی به صادرکنندگان کالا به بازار عراق گفتگو و تبادل نظر کردیم ، در شرایط فعلی صادر کننده اگر بخواهد ارزش را در دبی دریافت نماید حدود دو درصد باید کارمزد بپردازد وبا توجه به محدودیت عرضه دلار در بازار عراق فعلا ارسال وجه کالای صادراتی به ترکیه، دبی وچین مقرون به صرفه ترین روش میباشد، صادر کننده کشور این روزها عمده وقتش باید صرف نقل وانتقال ارز، ایفای تعهدات ارزی، تهیه اسناد فیک باشد وکمتر انگیزه گسترش صادرات وگشایش بازارهای جدید را دارد ولذا امسال فعلا صادرات از نظر ارزشی ۸ درصد کاهش یافته است.
بد نیست این روزنوشت را با نقطه نظرات مارتین هایدگر به پایان برسانم که میگه؛”در زندگی چاه غم زیاد است ولی رَسَن هم هست؛ سَرِ رَسَن‌ها را ول نکنید. ‌‎اما مراقب باشید که به رَسَن‌های پوسیده مثل الکل، دود، پول و حتی غرور و موفقیت آویزان نشوید، چون نه تنها از داخل چاه بیرونتان نمی‌آورند بلكه بدتر ولتان می کند ته چاه”, مقاوم وصبور باشید.

آخر هفته شاهد جنجال احمدی نژاد، پس از مدتها سکوت بودیم، ایشان که برای سفر به گواتمالا با ممنوعیت وتوقیف پاسپورت مواجه شده بود، آنقدر در فرودگاه ماند وفضا سازی کرد تا نهایتا مجبور شدند پاسپورتش را عودت دهند واجازه سفر پیدا کند،


خبر خوب پایان هفته ازادی محمد رضا جلایی پور بود که با مساعدت اقای اژه ای پس از تحمل یکسال زندان ازاد شد، وی نخبه دانشگاهی وفعال مدنی میباشد که به شدت مورد غضب تندروها میباشد ، والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی