روزنوشت را در پرواز جمعه تهران به مشهد نوشتم، امروز آخرین روز ماه عشق وبندگی میباشد و لازم میدانم فرار رسیدن عید فطر، روز تولد مجدد را تبریک گویم ، مصادف شدن نوروز وماه رمضان را به فال نیک گرفته وسالی پربار را برای همگان ارزو دارم. 
 
 
این روزها بحث استیضاح و تغییر مدیران ارشد کشور سوژه روز میباشد و تلاش هایی جهت برکناری وزرای صمت و اقتصاد در جریان است، اما به نظر من در صورتی تغییرات میتواند فضای اجتماعی و محیط کسب وکار را تحت تاثیر قرار دهد که برکناری وزرای خارجه، وزارت کشور، ارتباطات و فرهنگ و ارشاد در اولویت باشد و در مرحله بعد شاهد تغییر در وزارت خانه های بهداشت، صمت و اقتصاد باشیم، زیرا تا زمانیکه روابط خارجی کشور متحول نگردد و فضای داخلی کشور آرام نگردد هیچ اتفافی در اقتصاد کشور نخواهد افتاد و شاهد خروج سرمایه و نیروهای ماهر از کشور خواهیم بود و روابط ملت ودولت نیز بهبود نخواهد یافت.
این هفته یک توئیت سوال گونه درباره ارز مطرح کردم که کمتر کسی توانست پاسخ قانع کننده ای به سوال بدهد.
مسئله این است که حدود ۵۴ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی و حدود ۴۵ میلیارد دلار صادرات نفتی( نفت، گاز ، برق) داشته ایم در حالیکه واردات کشور ۶۲ میلیارد دلار بوده است واز نظر عرضه وتقاضا نباید شاهد افزایش قیمت دلار به علت کمبود ارز باشیم. عده ای بحث قاچاق و فرار سرمایه را مطرح می نمایند، عمده ارز قاچاق وارداتی از محل قاچاق کالا( بنزین، گازوییل، دارو ، دام ، و….) تامین میگردد و نیازی به تامین آن از بازار ارزی نمیباشد یا اینکه مبلغ قابل توجهی نیست، فرار سرمایه هم از محل کم اظهاری کالای صادراتی یا اور کردن قیمت کالاهای وارداتی تامین میگردد، بعضا بحث فروش ارز مسافرتی توسط دولت را  عامل ناترازی ارز میدانند در حالیکه کل ارز مسافرتی که به مردم بفروش میرسد حداکثر ۶ یا ۷ میلیارد دلار است، حتی اگر بودجه محرمانه و نظامی کشور را هم  به آمار اضافه نماییم ( سالانه ۵ تا ۷ میلیارد دلار) باز هم نباید بنگاههای اقتصادی کشور مدتها درصف تخصیص ارز بانک مرکزی معطل باشند، به نظر میرسد تاخیر در دریافت ارز نفتی و تعلل صادرکنندگان در بازگشت ارز صادراتی به امید اصلاح نرخ ارز باعث این عدم تعادل شده و اخبار منفی منتشر شده درباره معطلی دهها کشتی کالای اساسی و محمولات دارویی در بنادر برای تامین ارز باعث شده که روند دلار مجددا صعودی گردد و تقاضای کاذب برای ارز شدت گیرد، ظاهرا بین وزیر اقتصاد و رییس بانک مرکزی شکر آب است و فعلا چند بانک در بلاتکلیفی میباشند و برای انتخاب رییس اآن توافق وجود ندارد از جمله بانک ملی و بانک توسعه صادرات.
فعلا تغییرات به وزیر کشاورزی و آموزش وپرورش محدود شده اگر چه زمزمه هایی مبنی بر استعفای وزیر ورزش نیز وجود دارد.
 
این هفته جزییات صادرات و واردات سال ۱۴۰۱ منتشر شده، صادرات از نظر وزن افزایشی نداشته ولی ارزشی حدود ده درصد افزایش داشته است که عمدتا مربوط به چین، ترکیه و عراق میباشد . در این اثنا مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ودبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی هر کدام ادعاهایی درباره میزان صادرات محصولات پتروشیمی مطرح کردند که با واقعیت نمی خواند، آقای شاه میرزایی رقم ۱۶ میلیارد دلار را اعلام کرده و دبیر محترم انجمن صنفی کارفرمایی نیز  ۴۵ در صد صادرات غیر نفتی ( ۲۴ میلیارد دلار) را متعلق به این صنعت دانسته اند، در حالیکه جزییات آمار که در سایت گمرک منتشر شده حاکیست وزن صادرات ۱۶ میلیون تن بوده و ارزش آن کمتر از ده میلیارد دلار بوده و بخشی از اقلام گازی نظیر گاز مایع، میعانات و محصولات نفتی نظیر هیدروکربورها نفتی و گازی (رافینیت، هیوی اند، لایت اند و حلال ها) در آمار پتروشیمی منظور شده که اشتباه میباشد و رقم صادرات اقلام مهم پتروشیمی ( پلیمر، متانول، اوره و امونیاک، اروماتیک و سایر محصولات ) خیلی کمتر  بوده  و  بزرگ نمایی به منظور اخذ امتیاز در قیمت گذاری خوراک و چانه زنی برای قیمت دلار صادراتی پتروشیمی ها صورت گرفته است . رقم اصلی صادرات غیر نفتی کشور مربوط به محصولات پالایشگاهی شامل : میعانات، گاز مایع، فراورده های روغنی، هیدروکربور، قیر، گوگرد، پارافین و حلال ها می باشد که در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۸ میلیون تن به ارزش یازده میلیارد و پانصد و سی میلیون دلار صادر شده است و باید به مدیران پالایشی کشور و صادرکنندگان بخش خصوصی کشور برای این موفقیت تبریک گفت، در حالیکه میزان صادرات اقلام اصلی پتروشیمی کاهش در  وزن و ارزش داشته ( به علت رقابت محصولات پتروشیمی روسیه) ولی فراورده های نفتی مانند گاز مایع، قیر، روغن و گوگرد از نظر وزنی و ارزشی افزایش داشته اند.
به زودی شاهد بازگشایی سفارتهای ایران و عربستان در دو کشور هستم و روابط با سرعت غیر قابل باوری در حال گسترش میباشد، در این رابطه خطبه نماز جمعه کعبه که آیه مودت را توضیح داده به نظرم خیلی مهم بوده و این نزدیکی خود را در تقریب مذاهب نیز نشان میدهد.
به نظرم دو کشور درک کرده اند که هیچکدام نمیتوانند دیگری را از میدان خارج کنند و پس از چند سال زور آزمایی و میلیاردها دلار هزینه به این جمع بندی رسیده اند که باید مدارا کنند، محمد سلمان جوان که فکر میکرد دو هفته یمن را به زانو در میاورد و در باتلاق یمن گیر کرد و ایران هم به خاطر حمله به سفارت عربستان روابطش با کشورهای عربی تیره شد و طرح صلح ابراهیم نیز خطری جدی برای ایران و منطقه بود که با این توافق به اغما رفت و فعلا ایران و عربستان یک بازی برد-برد را شروع کرده اند که با گسترش این روابط به کویت، بحرین، مصر و اردن این منافع افزایش خواهد یافت و راه را برای توافق احتمالی با غرب نیز همراه میکند.
در این شرایط سفر شازده رضا پهلوی به اسراییل با واکنش منفی همه آگاهان به مسایل منطقه مواجه شد و آنرا نوعی خودکشی سیاسی دانستند، در این رابطه نیز در این هفته توئیت زدم و این سفر را در راستای روحیه دادن به دو بازنده تحولات اخیر منطقه دانستم.
شنبه در گفتگو با رادیو اقتصاد به افزایش ۱۵ درصدی قیمت نفت در یکماه گذشته اشاره کردم ( ۷۲ تا ۸۶ دلار در هربشکه) و تثبیت قیمت نفت در این قیمت را به علت کاهش مداوم قیمت گاز، کاهش تقاضا به علت اورهال پالایشگاهها ( دومیلیون بشکه) و تقویت دلار به علت موفقیت اقتصاد امریکا در کاهش تورم به ۵ درصد ورشد مداوم اشتغال دانستم.
 
امروز دیداری هم با برادران تابنده فر صاحبان برند ” شادی اسپورت” داشتم که الان یکی از بزرگترین تولید کنندگان پوشاک ورزشی در کشور هستند واخیرا نیز قراردادهای خوبی با برندهای ترک نظیر کوتون و ال سی وایکیکی بسته اند و محصول جدید اسپرتشان را با این برندها تولید می کنند، در این جلسه در مورد بازار پوشاک ورزشی در عراق و حضور پر رنگ ویتنام صحبت کردیم و مقرر شد در اولین فرصت از یکی از نمایشگاههای تخصصی صنعت پوشاک عراق دیدن کنند تا با سلیقه عراقی ها آشنا شوند و انشالله در این بازار حضور پیدا کنند. هر دوی این عزیزان عضو تیم فوتبال باشگاه کارافرینان هستند و قول دادند که امسال حضور منظم تری در تمرینات داشته باشند.
 
 
پس از آن چند تن از اعضا باشگاه که در صنعت ساختمان و مصالح فعال هستند نشستی با حضور مهندس مونسان داشتیم که اخیرا دست پر از بغداد بازگشته و با مالکان چند پروژه ساختمانی برای انواع کارهای ساختمانی توافق کرده است، در این نشست من گزارشی از وضعیت فعلی و آینده اقتصاد عراق ارایه دادم و صنعت ساختمان را فرصت مناسبی برای حضور شرکتهای ایرانی دانستم، ضمنا به کمبود سه میلیونی مسکن در عراق و قیمت نسبتا بالای آپارتمان و ویلا در عراق اشاره کردم و خواستار بررسی جدی موضوع توسط حاضران شدم.
پس از آن مهندس مونسان توضیحات جامع تری در باره بازار ساخت وساز عراق و تجربه کاری عراق ارایه نمود وبه سوالات حاضران پاسخ داد.
 
امشب بعد از افطار شروع اولین تمرین فوتبال باشگاه را در زمین قدیر داشتیم که در قالب دو تیم ۶ نفره بازی کردیم و کری خونی رایج بود، بازی در دونیمه مساوی تمام شد ولی در ضربات پنالتی برنده شدیم. 
 
 
پس از آن تیم بازنده همه را به آب میوه وبستنی دعوت کرد ، جای همه خالی.
دوشنبه استیضاح وزیر صمت با امضا ۴۰ نماینده تقدیم مجلس شد و از همین امروز لابی گری برای تایید و یا رد استیضاح آغاز شد، دولت اراده ای برای تغییر آقای فاطمی امین ندارد ولی روز به روز بر تعداد موافقان استیضاح در مجلس و بخش خصوصی در حال افزایش میباشد و بعید میدانم که در این نوبت ایشان بتواند رای اعتماد مجلس را کسب کند.
 

 
امروز اولین جلسه هیات مدیره اپکس در غیاب رییس هیات مدیره برگزار شد، با توجه به اراده امور بین الملل وزارت نفت جهت افزایش قیمت میعانات گازی برای واحدهای مینی ریفینری از صبح آقایان اسعدی و معروفخانی در حال رایزنی جهت جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت توسط امور بین الملل هستند،بنده هم با محاسبه قیمت صادراتی میعانات و دلار نیمایی قیمت ۱/۴۰۰ هزار تومان را استخراج و برای مقامات نفت و بورس ارسال کردم. امروز دبیرکل خودش را به جلسه هیات مدیره رساند ولی ربیس هیات مدیره همچنان در وزارت نفت مشغول چانه زنی و مذاکره بود.
در این جلسه گزارشی از پیگیری های اتحادیه جهت اصلاح لیست مشمول عوارض صادراتی بعمل آمده است توضیح داده شد، این امیدواری وجود دارد که با انتشار متن مذاکرات جلسه علنی شاهد اصلاح مصوبه ابلاغ شده باشیم.
در این جلسه گزارشی در مورد اولین نشست کمیسیون انضباطی ارایه شد و در مورد صادرات سوخت تقطیری و تامین خوراک واحدهای روانکار با نمایندگان وزارت صمت تبادل نظر و گفتگو شد.
 
سه شنبه پس از دریافت آمار صادرات فراورده های نفتی و پتروشیمی از دبیرخانه اتحادیه آنرا تجزیه و تحلیل کردم وادعای صادرات ۱۶ میلیارد دلاری محصولات پتروشیمی که توسط معاون وزیر نفت مطرح شده را غیر واقعی دانستم و در این رابطه چند توئیت زدم.با توجه به جزییات آمار صادرات از نظر من هنوز فراورده های نفتی وگازی ( گاز مایع، میعانات گازی، فراورده های روغنی، هیدروکربور، قیر، سولفور و پارافین) اقلام اصلی صادرات کشور هستند و اطلاع رسانی ضعیف شرکت نفت و پخش و پالایش باعث شده که اهمیت این پخش در اقتصاد کشور کمتر مورد توجه قرار گیرد.
امروز علیرغم ارایه مستندات امور بین الملل نود هزار بشکه میعانات را با قیمت ۱/۹۰۰ هزار تومان عرضه کرد که خریداری نداشت.
ضمنا امروز اعلام شد که انجمن نظارت تاییدیه انتخابات ۲۳ اتاقی که شاکی نداشته اند را قرار است صادرکند در حالیکه طبق زمان بندی هنوز نباید این تاییدیه صادر گردد، آگاهان معتقدند این اقدام در راستای اخلال در حکم توقف مراحل انتخابات توسط مجتمع قضایی بهشتی تهران میباشد که قبلا حکم ابطال بندهایی از آیین نامه شورای عالی نظارت را صادر نموده و اکنون دهها نفر خواستار جلوگیری از صدور اعتبارنامه ها و انتخابات هیات رییسه هستند تا تکلیف حکم در مرجع تجدید نظر مشخص گردد.
چهارشنبه با دوست خوبم عامری که ادمین کانال و سایت روزنوشت ها نیز میباشد جلسه داشتم و در مورد سایت شرکت و اصلاحات سایت روزنوشت ها گفتگو و تبادل نظر کردیم. پس از آن با چند گروه از جمله مدیر هلدینگ سلامت بانک سامان جلسه داشتم که بهمراه سرکار خانم حقیقی به دفتر آمده بود، در این جلسه در مورد فرصت های روابط تجاری با ترکیه نقطه نظرات خود را بیان نمودم و این بازار را مستعد پذیرش حداقل ۱۵ میلیارد دلار کالای صادراتی دانستم، ضمنا بازار اوره ترکیه را موقعیت مناسبی برای انبار کردن این محصول در بهار وتابستان و فروش در پاییز دانستم.
غروب به اتفاق آقای اسعدی ابتدا در افطاری آقای پور ابراهیمی نماینده کرمان و همشهریم شرکت کردیم و پس از افطار عازم مهمانی سندیکای برق شده و شام را مهمان آنان در هتل لاله بودیم.
در میز افطار آقایان فکری از سازمان جذب سرمایه گذاری خارجی، طغیانی از کمیسیون اقتصادی مجلس، نقوی ریاست بورس انرژی  حضور داشتند و مباحث خوبی در رابطه با قیمت گذاری میعانات وارز صادراتی ، قانون اتاق بازرگانی، طرح تحقیق و تفحص و انتخابات اتاق تهران و اصفهان داشتیم.
در مهمانی سندیکا نیز دوستان زیادی از تشکل ها و اتاق تهران حضور داشتند و فرصتی شد تا تجدید دیدار نماییم.
چهارشنبه صبح با وکیل شرکت در مورد یک پرونده جلسه داشتم و پس از مطالعه لایحه دفاعی ، توجه وی را به صادراتی بودن محموله جذب کرده و اسناد مثبتی را از کارگزار دریافت کرده و تحویل وکیل دادم، فضای رسانه های اجتماعی مملو از خبر و تحلیل از دیدار دانشجویان با رهبری میباشد و نقد یکی از دانشجویان در مورد تجمیع قوا به جای رعایت تفکیک قوا و لزوم رفراندوم بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
در گروههای اتاقی با توجه به عدم تایید مدارک چند عضو انتخاباتی از اتاق تهران و شهرستانها هجمه رسانه ای را با عنوان دخالت دولت بر علیه آقای آل اسحاق و سنجابی دبیر انجمن نظارت آغاز کرده اند، جالب است که آقای جنان صفت از امریکا و آقای گنجی از اروپا در این زمینه مدعی شده اند و اشک تمساح می ریزند، در اینکه این افراد با هدایت بعضی از نامزدهای انتخابات اتاق ایران و تهران این پروژه را استارت زده اند شکی وجود ندارد،  اینان از حضور چند غیر خودی آشفته شده و نگران تاثیر گذاری آنان بر انتخابات هستند.
 
 
این هفته ماه رمضان به پایان میرسد و به قول شاعر به پایان میرسد دفتر، حکایت همچنان باقیست.
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی