این روزها مصادف با سالگرد پیروزی انقلاب ۵۷ میباشد , علل نارضایتی مردم از حکومت شاه اول به خاطر دیکتاتوری شاه ، دوم به خاطر فساد خاندان پهلوی و سوم به عملکرد ساواک بود.
مردم هم برای اصلاح امور راهی بجز انقلاب نداشتند ، شاه نظام سیاسی را تک حزبی کرده و مجلس را فرمایشی ‌و اعتراض مردم شنیده نمی شد
اهداف انقلاب آزادی ، استقلال و معنویت بود که قرار بود با تشکیل جمهوری اسلامی تحقق یابد، متاسفانه فشارهای خارجی (جنگ تحمیلی، تحریم ها) دشمنان داخلی( منافقین، تجزیه طلبان) و تندروهای داخلی که با نگاه آخرالزمانی به دنبال جایگزینی حکومت اسلامی به جای جمهوری اسلامی بودند مسیر را منحرف کردند

امروز آقای خاتمی میگوید:”نمی‌دانیم به خاطر پیروزی انقلاب خوشحال باشیم یا به خاطر انحراف ایجاد شده، عزادار؟ “و یا اینکه مهندس موسوی خواستار برگزاری همه‌پرسی آزاد و سالم در مورد ضرورت تغییر یا تدوین قانون اساسی جدید میگردد.

جالب است که سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به این موضوع ، خواستار اجرای حداکثری قانون اساسی فعلی شده و عنوان نموده اگر باز هم خللی وجود داشت اصلاح و بازنگری شود.

در این شرایط فرمان حکومتی رهبری مبنی بر آزادی زندانیان حوادث اخیر و مختومه شدن پرونده ها امید بخش بوده و حرکت های اصلاحی در داخل کشور می تواند فشار روزافزون خارجی را بی اثر نماید،
به نظر من بیانیه های اعتراضی مهندس موسوی و آقای خاتمی در انتقال اعتراضات از خارج به داخل کشور موثر میباشد و مثلت رسانه، ( ایران اینترنشنال، بی بی سی و وی او ای) سلبریتی و تحریم را کم اثر می نماید.
از دیدگاه صاحب نظران روابط بین الملل اخبار خوبی در ارتباط با ایران در رسانه‌ها و محافل سیاسی جهانی به گوش نمی‌رسد. تحلیل‌گران غربی، از ابتدای سال جدید میلادی بر طبل تحولات بزرگ برای خاورمیانه می‌کوبند.


در سطح داخلی نیز بسیاری از ناظران سیاسی، از چالش‌هایی بزرگ برای ایران در عرصه داخلی و خارجی سخن به میان می‌آورند.
این روز‌ها از نظر دکتر بیژن اشتری به شکلی کم‌سابقه از دشوار بودن سال ۲۰۲۳ برای جمهوری اسلامی ایران سخن به میان می‌آید. از اعتراضات چند ماه گذشته گرفته تا بحران‌های نسبتا شدید اقتصادی، بر دامنه نگرانی‌ها نسبت به آینده افزوده است. حالا بحث افزایش فشار‌های خارجی علیه ایران در سال جدید میلادی، نگرانی‌ها را بیش از پیش افزایش داده است.
– گزاره دوگانه تعامل با ایران اتمی یا جنگ؟

– همکاری نظامی ایران و روسیه
– تمرکزرسانه ای بر مسئله حقوق بشر در ایران
– بزرگ نمایی رسانه ای از تهدیدات اتمی ایران
– ورود اتحادیه اروپا به تحریم و تقابل با ایران
– تغییر محسوس در سیاست خاورمیانه ای چین
– تعلل آژانس در تعامل مجدد با ایران
– تلاش امریکا برای توقف صادرات نفت به چین
– فاز تقابل لندن در برابر تهران
– تعلل ریاض در تنش زدایی با تهران
از همه بدتر میدان داری تندروهای مخالف که برجام را “شر مطلق” و مذاکره را به معنی سازش و تحریم را بی ارزش و تهدید مکرر به بستن تنگه هرمز، گروگان گیری خارجی ها و تقابل نظامی سیگنال هایی است که لابی ضد ایرانی حداکثر استفاده را از آن بعمل می آورند.
امیدوارم که رهبری و سران قوا تهدید خارجی را جدی گرفته و برای عبور از این شرایط تغییر در شیوه حکمرانی و وفاق ملی را در دستور کار خود قرار داده و در این راستا ایرانیان خارج از کشور را نیز که در حوادث اخیر حضور داشته اند را شامل فرمان حکومتی فوق نموده و از همراهی بیشتر آنان با دشمنان ملت جلوگیری نمایند.


این هفته زلزله وحشتناک در کشورهای منطقه خصوصا ترکیه و سوریه کام همه را تلخ نموده و تاکنون تلفات در ترکیه وسوریه به بیش از ۲۰ هزار نفر رسیده است، بی توجهی جامعه بین الملل به زلزله زدگان سوریه هم در نوع خود مایه تاسف میباشد.( خوشبختانه در روز جمعه امریکا برای ۱۸۰ روز تحریم های سوریه را لغو کرد)
در این گیرودار قرار است در ۱۰ اسفند انتخابات اتاقهای بازرگانی کشور برگزار گردد، در دوره های گذشته از مدتها قبل لیست های انتخاباتی شکل می گرفت و نشست های فراوانی برگزار می شد ولی در این دوره تحرک کمتری وجود دارد و همه منتظرند که با توجه به آیین نامه جدید ،اسامی نامزدهای واجد شرایط اعلام گردد تا نسبت به بستن لیست خود اقدام نمایند.
در تهران ده نفر از افراد شاخص فعلی هیات نمایندگان نامزد نشده اند، بعضا علت آنرا ترس از گزارش تحقیق و تفحص مجلس ، ساختار رییس محور اتاق و بی تاثیر بودن اعضا، دوتابعیتی بودن و یا بازنشستگی می دانند ، ضمنا ۴ نفر از اعضا هیات رییسه اتاق ایران نیز در این دوره نامزد نشده اند و احتمال تایید شدن صلاحیت سه نفر دیگر نیز حداقل میباشد. از طرف دیگر ۲۶ نفر از روسای فعلی اتاقها دیگر نمی توانند نامزد ریاست اتاق شوند و باید جایگاه خود را به دیگران بسپارند ولذا با وجود استفساریه عجیب شورای عالی نظارت اتاق آماده تغییر و تحول میباشد و در صورت حضور جدی فعالان اقتصادی در صحنه انتخابات میتوان به آینده اتاق امیدوار بود.
شنبه به مناسبت سیزده رجب و تولد امیر مومنان تعطیل بود ولذا ویرایش و ارسال روزنوشت به یکشنبه موکول شد و ظهر به سوال خبرگزاری تحلیل بازار در مورد دلایل ناترازی گاز و علت بهره برداری نرسیدن فاز ۱۱ پارس جنوبی پاسخ دادم، ادعای اخیر نفتی ها در مورد امکان ساخت کمپرسورهای مورد نیاز فشار افزایی گاز و سکوهای بزرگ را مطرح کردم و اینکه با نصب چند سکو می توان مشکل برداشت حداکثری از چاههای مشترک گازی را فراهم نمود . البته نمیتوان کشور را معطل کرد واجازه داد قطر تولید را در سال اینده ۲۵۰ میلیون متر مکعب از میدان پارس شمالی افزایش دهد وما معطل ساخت کمپرسور در داخل باشیم .
امروز مصاحبه جالبی از مهندس باهنر منتشر شده که ایشان ادعا نموده که حتی آنهایی که در راهپیمایی‌ها به نفع نظام شرکت می‌کنند گلایه دارند. از بی‌هنری ماست که وقتی اغتشاشات ساکت می شود فکر می‌کنیم مساله حل شده؛ اما واقعا حل نشده است.
خبرگزاری ایرنا هم از قول “واشنگتن فری بیکن” نوشت: «ائتلافی متشکل از فعالان ترقی‌خواه با حمایت مالی «جورج سوروس» سرمایه‌گذار و میلیاردر یهودی، «چارلز کوک» میلیاردر و کارآفرین آمریکایی و صندوق برادران راکفلر در حال لابی‌گری‌های پنهانی برای احیای توافق هسته‌ای هستند.
امروز به مناسبت روز پدر بچه ها با گل وکادو به خانه آمدند و تا دیر وقت دورهمی داشتیم.
یکشنبه اول صبح جلسه کارگروه انتخاباتی فراکسیون تشکل ها را داشتیم و در مورد مکانیسم انتخاب نامزدهای فراکسیون در تهران توافق کردیم، ضمنا در رابطه با شیوه حضور در انتخابات سایر استانها نیر تصمیم گیری و تقسیم کار شد ، پیگیری انتخابات چند استان از جمله البرز، شیراز و قم بعهده من گذاشته شد که امروز عصر با کرج و قم گفتگو کردم و در جریان رقابت انتخاباتی این دوستان قرار گرفتم.

پس از آن به دعوت دبیر انجمن صنایع نساجی در نشست هیات مدیره ۱۵ نفره این تشکل بزرگ و قدیمی شرکت کردم و دیدگاههای خودم را درباره نقش اتاق در توسعه اقتصادی و اهمیت حضور فعال تشکل ها در انتخابات را بیان کردم . فرصتی فراهم شد تا با نامزدهای این انجمن در تهران و سایر استانها آشنا شوم ، قول دادم که از طریق فراکسیون تشکل ها حمایت لازم از نمایندگان این تشکل بعمل آورم.
پس از بازگشت به دفتر نشستی با چینی ها داشتم و در جریان آخرین اقدامات آنان در رابطه با پروژه مینی ال ان جی قرار گرفتم و آنان را در جریان سفر ریاست محترم جمهور به چین قرار دادم و خواستار پیگیری جهت امضا توافق نامه با صندوق بازنشستگی نفت در این سفر شدم.

امروز حکم حکومتی رهبری در رابطه با عفو و آزادی زندانیان حوادث اخیر و بیانیه مهندس موسوی درباره پاسخ گو نبودن قانون اساسی به نیازهای کنونی جامعه بودیم که منجر به تشکیل یک روم جنجالی در کلاب هوس شد و بسیاری از شرکت کنندگان مدعی پیوستن مهندس موسوی به براندازان بودند و بعضی هم ادعای همراهی ایشان با رضا پهلوی را داشتند ، من عنوان نمودم که این ادعاها را قبول ندارم و ایشان حتی اصلاح قانون اساسی را منوط به پذیرش ملت دانسته و خواستار همه پرسی شده است .


اعتصاب غذای فرهاد میثمی( پزشک ومترجم) وعکس های منتشر شده از پیکر نحیف ایشان همه را متاثر نموده و مادرش نیز در این هفته اعتصاب غذا نموده است ،
امیدوارم که فرمان حکومتی رهبری بدون هیچ قید وشرطی شامل ایشان گردد و این فعال فرهنگی و اجتماعی که نویسنده چند کتاب نیز میباشد به آغوش خانواده و مردم بازگردد

 


دوشنبه صبح زود زلزله مهیب ترکیه در مناطق شرقی این کشور اتفاق افتاد، این منطقه عمدتا کردنشین و به نسبت سایر مناطق ترکیه وضعیت اقتصادی ضعیف تری دارند ، طرفدار حزب عدالت و توسعه و دارای تراکم جمعیت بالایی هستند.لذا عملکرد دولت اردوغان در این حادثه میتواند بر انتخابات قریب الوقوع ترکیه اثر جدی داشته باشد، علیرغم عملکرد سریع دولت ترکیه در رسیدگی به زلزله زدگان و تحریک احساسات ناسیونالیستی مردم ترکیه ، وضعیت زلزله زدگان مناسب نمیباشد و مخالفین اردوغان وی را به کم کاری وسیاسی کاری متهم کرده اند,
آگاهان سیاسی اوضاع جسمی و سیاسی اردوغان را مناسب نمیدانند و مدعی هستند که اگر چه اردوغان معمار ترکیه جدید بوده ولی در اوج خداخافظی نکرد و اکنون در وضعیت متزلزلی دارد ، مگر اینکه بازی را بهم بزند وانتخابات را به تعویق بیندازد.


امروز سرمقاله شماره جدید نشریه را با ابراز نگرانی از وضعیت جاری کشور نوشتم و راه حل های خود را نیز بیان کردم وسپس در محل اتحادیه در اولین نشست کارگروه همایش سالانه اپکس شرکت کردم ، نقش همایش را در ارتقا جایگاه بخش خصوصی و اتحادیه، رفع مشکلات اعضا و تامین مالی اتحادیه را بیان کردم و خواستار سپردن مسیولیت همایش به هیات مدیره اتحادیه و تبدیل همایش به یک سمینار یا کنفرانس نفتی شدم .
ضمنا چند محور را برای نامگذاری ارایه دادم. نهایتا موضوعاتی مانند حکمرانی انرژی و جایگاه بخش خصوصی، ناترازی انرژی کشور و تهدید صادرات، بخش خصوص و نفت، استفاده از فرصت ها در سایه تحولات بین الملل، ضرورت توجه به آینده نگری در حوزه انرژی و… پیشنهاد شد که تصمیم گیری در این مورد و ترکیب هیات ربیسه کارگروه به جلسه آینده در اسفندماه موکول شد، احتمالا این رویداد در تیر ماه برگزار شود.
شرکت در تمرین بخش فوتسال باشگاه کارافرینان با وجود باران و سردی هوا لذت بخش بود .
سه شنبه تا ظهر دورکاری کردم و در برنامه زنده سرای اقتصاد رادیو اقتصاد تحلیل مفصلی از افزایش ۴ درصدی قیمت نفت بیان داشتم ودلایل کاهش ۸ درصدی قیمت نفت در ده روز گذشته را تحلیل کردم و علت اصلی آنرا تقویت ارزش دلار به خاطر ارایه امار کاهش بیکاری در امریکا دانستم، در این گفتگو به کاهش قیمت گاز در امریکا و کانادا به حدود ۸ سنت اشاره کردم و عواقب آنرا کاهش قیمت اوره و متانول در بازار جهانی دانستم ، ضمنا به روند افزایشی قیمت روغن پایه وگاز مایع در بازار جهانی پرداختم .
بعد از ظهر را در وزارت نفت سپری کردم و موفق شدم تا بین دو‌ مدیر ارشد نفتی برای رسیدگی به یک پرونده هماهنگی ایجاد نمایم، پس از آن در دفتر جلسه ای در رابطه با بهینه سازی مصرف برق چاه های آب را با کارشناسان طرح داشتم، بالاخره توانیر موافقت خود را برای بهینه سازی مصرف برق ۳۰۰ هزار حلقه چاه اعلام نموده واماده عقد قرارداد می باشد.


امروز بیانیه اقای سید محمد خاتمی در رابطه با سالگرد انقلاب منتشر شد و ایشان همچنان بر لزوم اصلاح در ساختار، رویکرد و رفتار دولتمردان تاکید دارد و با براندازی مخالف میباشد.

چهارشنبه تهران رو سفید بود ولی شهرداری تهران به خاطر قفل شدن ترافیک و ترک فعل ها روسیاه بود، برای رسیدن به یک جلسه در رابطه با انتخابات اتاق ۲.۵ ساعت در ترافیک بودم و به جلسه نرسیدم.
متاسفانه استفساریه جدید شورای عالی نظارت راه را برای حضور غیر فعالان اقتصادی به صحنه انتخابات باز نموده و باعث دلسردی علاقمندان به تحول در اتاقهای بازرگانی شده است، در این راستا با دبیرخانه و سایر دست اندرکاران تدوین آیین نامه گفتگو و چت کردم و موارد خلاف بین متن آیین نامه و استفساریه را تذکر دادم و با مطبوعات در این رابطه گفتگو کردم.
هنوز بحث مولد سازی دارایی های راکد دولت سوژه روز رسانه های اجتماعی می باشد و افکار عمومی و فرهیختکان در این رابطه اقناع نشده اند و نگران تکرار تجربه خصوصی سازی اصل ۴۴ هستند.
بارش برف وباران در کشور و تهران ادامه دارد و در این هفته تهران هوای سالم را تجربه کرده و آسمان آبی تهران و کوه های سر به فلک کشیده البرز چشم را نوازش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی