این روزها موضوعات داخلی نظیر شدت یافتن اپیدمی کرونا و اجرای پر سروصدای طرح عفاف وحجاب بحث روز رسانه ها وجامعه میباشد.
ما در ماههای اخیر روزهای بدون تلفات کرونا داشتیم ولی این روزها معمولا ۵ تا ۷ نفر از هموطنان جان خود را از دست میدهند ومیزان بیماران بستری سرپایی ۴ برابر شده است، امیدوارم که اپیدمی در مراحل اولیه کنترل شود زیرا هیچکس دیگه تحمل استفاده از ماسک ورعایت مقررات را ندارد.
پس از ابلاغ مصوبه سال ۸۴ شورای انقلاب فرهنگی برای اجرا توسط رییس جمهور شاهد شدت گرفتن برخورد با بانوان ، کافی شاپها و رستورانها به بهانه حجاب هستیم.
با وجود اینکه امام جمعه تهران در خطبه نماز جمعه تند روی و برخورد خارج از ضوابط را غیر قانونی دانست ولی بعضی از مدیران که معمولا کاسه از آش داغتر هستند با بخشنامه ها شداد و غلاظ کارمندان ادارات و مراجعین را خطاب قرار داده و بعضا مدعی شده اند که به خانم هایی که حجاب را بطور کامل رعایت نمیکنند خدمات ارایه نداده و برخورد میکنند، در حالیکه هیچ قانونی در این رابطه نداریم وامر به معروف نیز جنبه اخلاقی دارد تا اجبار، ضمنا این فریضه به معنای امر به شرع نمیباشد بلکه امر به معروف میباشد و در جوامع معروف عرفی است، احترام به پدر و مادر و افراد سالخورده،امانتداری، صداقت، راستگویی، وفای به عهد در اغلب جوامع به عنوان معروف پذیرفته شده است،
اصولا همیشه در آغاز فصل تابستان شاهد این قبیل اطلاعیه ها و برخوردها هستیم و بعد از مدتی کمرنگ میگردد ولی ای بار به نظر میرسد که دولت بهمراه نیروهای رادیکال قصد برخورد جدی تر دارند و متاسفانه باید شاهد نارضایتی عمومی و شدت گرفتن مهاجرت باشیم. بخشی از توده مردم در سه سال گذشته سرمایه خود را در بازار بورس، خرید ارز دیجیتال و یا خرید ملک در ترکیه از دست داده اند و گرانی های اخیر نیز زندگی بر آنان تنگ و طاقت فرسا نموده است و فشارهای اجتماعی برای اجرای طرح عفاف و حجاب میتواند تنش های اجتماعی را افزایش و اعتصابات صنفی را گسترده تر نماید.
افزایش سطح عمومی قیمت ها به علت حذف ارز ترجیحی و محاسبه عوارض گمرگی بر مبنای ارز نزدیک به نیما باعث شده که کشور نتواند از دیپلماسی تجاری خود برای توسعه صادرات بهره ببرد و در بهار امسال صادرات به عراق، روسیه و افغانستان کاهش یابد و صادرات به مقاصدی که ربطی به دیپلماسی ندارد (نظیر ترکیه و امارات) افزایش یابد. فقط افزایش صادرات به عمان را میتوان در راستای دیپلماسی تجاری دولت دانست.
شنبه پس از ویرایش و ارسال روزنوشت با توجه به درخواست خبرگزاری بورس ۵ دقیقه فیلم تصویری در مورد اثر برجام بر افزایش تولید وصادرات نفت، سرمایه گذاری در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، ورود تجهیزات پالایشگاهی ، پتروشیمی و نیروگاهی توقیف شده در بنادر، رشد تولید ناخالص ملی، تثبیت قیمت ارز، کاهش تورم و افزایش صادرات و ورود توریسم بیان داشتم .
در نشست مجازی کارگروه ارزی اتحادیه شرکت کردم تا برای جلسه فردا با بانک مرکزی در مورد مشکلات اعضا در رابطه بازگشت ارز صادراتی وقیمت ارز نیما تبادل نظر نماییم.
در اواسط جلسه کارگروه دوست خوبم آقای لواسانی از کانون صرافان را به جلسه مجازی دعوت کردم تا در رابطه با قیمت ونحوه مبادله ارز توافقی به اعضا مشاوره بدهد، این جلسه منجر به انتخاب ۵ نفر از اعضا کارگروه برای حضور در جلسه بانک مرکزی گردید و راهکارهای زیر مورد موافقت قرار گرفت:
۱- ریالی شدن صادرات به کشورهای همسایه با توجه به تجربه موفق روسیه در صادرات بر مبنای روبل
۲- موافقت بانک مرکزی با حواله توافقی به مانند اسکناس توافقی
۳- باز گرداندن ۸۰ درصد پیمان ارزی به منظور پوشش هزینه های حمل و نقل و اسناد صادرکننده
۴- امکان واگذاری ارز صادرکننده به صورت توافقی به واردکنندکان کالا
۵- امکان استفاده از ارز صادرکنندگان بخش خصوصی خصوصا حوزه روغن وقیر برای واردات اقلام خاص نظیر خودرو
پس از آن به سوال خبرنگار صدا وسیما درباره علل کندی در پیشرفت پروژه شلمچه – بصره پاسخ دادم، به نظر من دولت عراق و رقبای ما در عراق بهمراه موانع زیر ساختی (تصرف زمین های مسیر ریل توسط معارضین ) از موانع اصلی میباشند.

امروز تماسی هم با سفیر ایران در روسیه داشتم و در مورد زمینه های همکاری با روسیه در زمینه سواپ و ترانزیت فراورده های نفتی گفتگو کردم، متاسفانه به علت عدم سابقه همکاری در این زمینه بین ایران و روسیه شروع کار را سخت و وقت گیر نموده است و علیرغم اراده سران دو کشور همکاری جدی در این زمینه تاکنون شکل نگرفته است.


یکشنبه روز پرکار اتحادیه بود، زیرا سه جلسه مهم در بانک مرکزی، کمیسیون صنایع مجلس و اتحادیه داشتم، لذا دبیر کل ودونفر از اعضا هیات مدیره بهمراه دو نفر از روسای کمیسیونها عازم بانک مرکزی شدند و بانک مرکزی سه مورد از پیشنهادات اتحادیه (حواله توافقی، بازگشت ۸۰ درصد و واگذاری به صادرکننده) را قابل بررسی دانسته است.
گروه دوم به سرپرستی آقای رفیعی مشاور عالی هیات مدیره ، رییس کمیسیون روانکاران و چند عضو اتحادیه در کمیسیون صنایع با حضور نمایندگان صمت، استاندارد، و بورس شرکت کردند و در مورد عرضه نشدن خوراک مورد نیاز واحدهای روغن سازی و پارافین مذاکره و ارایه راهکار نمودند. فعلا توافق شده که اتحادیه میزان روغن پایه مورد نیاز خود را اعلام کند تا با هماهنگی بورس و صمت اقدام لازم صورت گیرد.


جلسه سوم مربوط به کمیسیون پتروشیمی اتحادیه بود که با توجه به دستور جلسه که انتخاب رییس کمیسیون بود از حساسیت خاصی برخوردار بود ولذا خودم جلسه را اداره کردم، در این نشست ، پس از ارایه گزارش عملکرد دبیرخانه، آقای مهندس رنجکش ( مدیر صادرات زاگرس)گزارش مفصلی از بازار جهانی متانول و توان تولید و صادرات کشور ارایه نمود و با توجه به افرایش قیمت گاز به عنوان خوراک و یوتیلیتی به میزان ۲۵۳ درصد، وضعیت فعلی و آینده این صنعت را وخیم توصیف کرد . شرکت زاگرس که در سال کذشته به ازا هر سهم ۲۴۰۰۰ تومان سود داشته امسال سود تقسیمی اش حدود ۶۰۰ تومان خواهد بود ، در ادامه مهندس جمشیدی مدیر عامل پتروشیمی پردیس با اشاره به تاثیر ناچیز اوره روسی در بازار صادراتی ایران به موفقیت پردیس در کسب سهم میلیونی در بازار برزیل و اروپا اشاره نموده و قیمت اوره را مناسب دانست و نگرانی خود را از قطع گاز به عنوان خوراک در زمستان ابراز و برنامه های خود را برای ذخیره سازی گاز ال ان جی بیان نمود.
در ادامه دکتر حیدرزاده مدیر عامل پتروشیمی آریا ساسول از تولید گرید جدید پلیمر در این شرکت خبر داد و انتظارات خود را از اتحادیه در راستای راهبری صنعت پتروشیمی بیان نمود، در این نشست نمایندگان شرکت ملی پتروشیمی نقطه نظر خود را در مورد قیمت گذاری اتانول ومشکلات پتروشیمی فردیس و مهر بیان نمودند.

 


نهایتا انتخاب رییس کمیسیون پتروشیمی اتحادیه (که پس از خروج مهندس محمدی از مارون بدون رییس شده بود،) در دستور کار قرار گرفت و به اتفاق آرا دکتر حیدرزاده به ریاست کمیسیون پتروشیمی انتخاب گردید تا به اتفاق آقایان مهندس بابلی و مهندس رنجکش کمیسیون را اداره و مدیریت کنند.
البته امروز قبل از جلسه اتحادیه در کمیسیون تجدید نظر مالیاتی ارزش افزوده مرات در سالهای ۸۷ و۸۹ شرکت کردم و لایحه دفاعی خود را تقدیم کردم، با وجود اینکه مرات یک شرکت صادراتی میباشد و همه خریدها از بورس کالا بوده است متاسفانه دایره حسابرسی مالیاتی با توجه به اختلاف بین ارزش فروش و ارزش پایه گمرگی مابه التفاوت آنرا فروش داخلی فرض کرده و مالیات وضع کرده است، حتی مالیات ارزش افزوده ای که توسط مالیات مودیان بزرگ مسترد شده نپذیرفته و آنرا درامد منظور کرده است، لوازم خانگی ایرانی مرجوعی از افغانستان را واردات قلمداد کرده و یک رقم چند میلیاردی مالیات طلب کرده است، در حالیکه طبق قوانین شرکتها مکلف هستند که اسناد مالی را ده سال نگهداری کنند. مالیات سال ۸۷ را طلب می نماید که اسناد ما در این سالها جابجا و بعضا مفقود شده است و پاسخگویی به ادعای آنان با مستندات بسیار سخت است واحتمالا نهایتا کارمان به دیوان عدالت اداری کشیده شود.
پس از پایان جلسه کمیسیون و بانک مرکزی به اتفاق دکتر اسعدی دبیر کل اتحادیه راهی بورس انرژی شدیم و ناهار را مهمان دکتر علی نقوی مدیر عامل بورس انرژی بودیم و در مورد همکاریهای متقابل گفتگو کردیم.
بعد از ظهر در محل اتحادیه یکی از همکلاسی های دوران مدرسه عالی بازرگانی را ملاقات کردم و ضمن مرور خاطرات در مورد نگرانی هایش از اوضاع کشور گفتگو کردیم، وی با وجود اینکه که پس از بازنشستگی راهی کانادا شده، پیگیر اتفاقات ایران میباشد و خودش را به عنوان یکی از رهبران دانشجویی کشور مقصر وضعیت فعلی میداند.


تمرین بانشاط وپر فشار فوتبال باشگاه کارافرینان که با پیروزی ۴ بر ۲ تیم ما همراه شد پایان دهنده یک روز طولانی وپرکار بود.


شب اعلام شد که به علت آلودگی هوا فردا تعطیل است و لذا تا دیر وقت بیدار بودم و شنونده مباحث دوستان در کلاب هوس “ایران من” بودم.
طبق معمول به سوالات مجری برنامه زنده “سرای اقتصاد” رادیو اقتصاد در مورد بازار انرژی پاسخ دادم و دلایل خودم را دررابطه علل افزایش قیمت نفت بیان نمودم ولی جالبه که در روز سه شنبه قیمت نفت ۹ درصد سقوط کرد وبرای اولین بار دو رقمی شد.


امروز گفتگویی با ” نفت خبر ” داشتم که تیتر انتخاباتی این سایت توجه اکثر کارشناسان را جلب کرد: تعلل نه اینکه از برجام خارج میشوم و نه توافق میکنیم
در این مصاحبه به ارتقا موقعیت و جایگاه ایران در آسیای میانه اشاره کردم و با توجه به نیاز اروپا به نفت ایران شرایط را برای ایران مساعد دانستم و از اینکه کشور دچار يك دوگانگي و ترديد شده و كسي نيست كه حرف آخر را بزند گلایه نمودم.


غروب هوای تهران بهتر شد و با توجه به جشن تولد نوه ام عازم منزل هادی شدم و شب را دسته جمعی سپری کردیم وشب نشینی با جشن تولد هلسا خانم به پایان رسید.
سه شنبه در جلسه هیات مدیره بودجه امسال اتحادیه و آیین نامه انضباطی را تصویب کردیم و در مورد پیشنهاد رییس فدراسیون کیک بوکسینک آسیا برای استفاده از دیپلماسی ورزشی برای گسترش دیپلماسی تجاری لبیک گفتیم.


پس از آن گرداورنده کتاب شهنامه چنگیزی و تاریخ شفاهی خاندانهای کرمان را به اتفاق همسرش ملاقات و در مورد همکاری در زمینه تدوین تاریخ شفاهی اتحادیه گفتگو کردیم.

پس از جلسه خود را به خانه رساندم و در انتظار مسابقه والیبال ایران و لهستان نشستم ، پیروزی دلاور مردان ایرانی خیلی حالم را خوب کرد و یک استوری گذاشتم، وقتی که آخر شب در کلاب هوس حضور یافتم و آقای محمد رضا مهاجری خواستار بیان نقطه نظراتم درباره اندیشه های مذاکره کننده ای هسته ای شد عذرخواهی کردم وگفتم که نمیخواهم حال خوب ناشی از برد والیبال را با سخن گفتن درباره آقای باقری کنی ضایع کنم.

چهارشنبه با یکی از مقامات بلند پایه شرکت نفت دیدار داشتم تا درباره چالش های صنایع پایین دستی صنعت نفت و پتروشیمی، هجوم روسیه به بازار فراورده ها در کشورهای همسایه و مشارکت اتحادیه در موضوع ترانزیت و سواپ فراورده های نفتی روسیه مذاکره و مطالبه نمایم.
جلسه یک ساعت به طول انجامید و اطلاعات کاملی از طرح های جدید صنعت نفت در رابطه با توسعه غرب کارون، پالایشگاه سردار سلیمانی و راه اندازی مقدماتی فاز ۱۱ دریافت داشتم که با توجه به اینکه در پروژه ها بحث تامین مالی مطرح نیست و شرکت کنتدگان در کنسرسیوم باید سهم خود را تامین نمایند و نهایتا در بهره برداری از مخزن ومنافع پالایشگاه شریک خواهند شد ارزشمند میباشد وبه نظر میرسد که کشور از قراردادهای ” ای پی سی” گذشته و مشارکت در مخزن و بهره برداری را پذیرفته است که در نوع خود جالب میباشد و این کار فقط از یک دولت اصولگرا امکان پذیر میباشد.
در این جلسه بر لزوم اجرای طرح اوراق نفتی به منظور مشارکت توده مردم در بهره برداری از ذخایر نفت وگاز تاکید کردم که اعلام شد دولت بانک ملی را مامور اجرای این اوراق نموده است و بزودی پذیره نویسی خواهد شد. سرقت صندوق امانات یک شعبه بانک ملی نشان داد که مردم برای خفظ سرمایه هایشان چه میزان طلا وارز نگه داری میکنند که در صورت جلب اعتماد مردم و اطمینان از دریافت ارزی سپرده ها میتواند منابع زیادی را برای سرمایه گذاری در کشور فراهم نماید.


پس از بازگشت از وزارت نفت چند توئیت زدم و بازار فراورده های نفتی در کشورهای همسایه را در مورد فراورده پیگیری کردم و نهایتا ورزش فوتبال چهارشنبه پایان یک هفته نسبتا ارام وکم سوژه بود، والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی