روانشناسان توصیه میکنند برای مدت ۳ هفته روزانه سه خبر مثبت را یادداشت کنید تا عادت کنید که فقط مشکلات را نبینید و دچار افسردگی نشوید.
من که در شرایط بی ثبات و متلاطم کشور نمیتوhنم روزانه سه اتفاق مثبت را ذکر کنم ولی به چند مورد اشاره میکنم:
الف: استعفا یا برکناری وزیر رفاه ، این وزیر جوان بلند پرواز ، متوهم و منکر نقش تحریم ها در اقتصاد بالاخره بركنار شد، در دوران مدیریت ایشان شاهد بی ثباتی مدیریتی در شرکتهای زیر مجموعه تامین اجتماعی بودیم واعلام شد که سود شستا در سال ۱۴۰۰ حدود ۹۴ درصد کاهش یافته است.
ب: خبر خوش دوم کنترل نرخ ارز با همکاری بانک مرکزی وصرافی ها بود، شکاف ایجاد شده بین نرخ ارز نیما و بازار آزاد به حدود هفت هزار تومان ، باعث نارضایتی صادرکنندگان واحتمالا کاهش صادرات ميگرديد . باتصميم بانک مرکزی مبني بر خرید ارز صادرکنندگان با نرخ توافقی و سرعت عمل صرافی ها ساماندهی شد وعملکرد بانک مرکزی وصرافی ها در اين رابظه قابل تقدیر میباشد.
ج: خبر خوب بعدی اعلام وصول یک میلیارد وششصد میلیون دلار از بدهی گازی عراق میباشد که احتمالا برای باز پرداخت بدهی گازی ترکمنستان استفاده شده است وزمینه توسعه روابط تجاری ورفع اختلافات باتركمنستان را فراهم خواهد کرد.
شایعه ای هم در روز جمعه در فضای مجازی منتشر شد که اميدوارکننده بود ، احتمالا باقری کنی، مذاکره کننده ارشد کشور در مذاکرات برجام استعفا داده وتوئیت هایی که در روز پنحشنبه منتشر کرده در این رابطه بوده است.
مذاکره کننده ای که در ده ماه هیچ دستاوردی نداشت ویکبار هم حاضر نشد درباره محتوای مذاکرات و چالش های آن مصاحبه و به مردم اطلاع رسانی کند،
البته خبرهای بد هم در این هفته کم نداشتیم،شدت گرفتن تظاهرات صنفی خصوصا کسبه بازار تهران و معلمان ، باخت تیم ملی ایران در بازی دوستانه به تیم دوم الجزایر، توئیت های مبهم و منفی علی باقری کنی درباره سیاست خارجی، فراخوان کشورهای اروپایی برای خروج اتباع خود از ایران وکشورهای منطقه، بازگشت مجدد اپیدمی کرونا به چین و توقف فعالیت ها در پکن، آثار مخرب ورود شمش وبیلت روسی به بازارهای بین المللی وکاهش شدید قیمت ها وکاهش صادرات ایران، کشف چند محموله فراورده نفتی قاچاق در بندرعباس و استان مرکزی که خوشبختانه قبل از صادرات شناسايي و توقف شدند، اغلب این محموله ها تحت عنوان “روغن موتور” صادر مي شده است ،
در تجزیه و تحلیل بررسي آمار صادرات سال ۱۴۰۰، مشخص بود که صادرات این میزان روغن موتور وروغن صنعتی منطقی نمیباشد واصلا این میزان مواد اولیه یا روغن کارکرده وجود ندارد و لذا به سازمانهای مختلف نظیر “ستاد مبارزه باقاچاق کالا وارز” ، “استاندارد”، “نفت و دستگاههای امنیتی” هشدار دادیم که نظارت دقیق تری بر صادرات این اقلام داشته باشند و نمونه گیری راندوم را در دستور کار خود قرار دهند.
در سال ۱۴۰۰ به میزان دومیلیون و سیصد و پنحاه هزار تن( ۲/۳۵۰ هزار تن) روغن موتور و صنعتی به ارزش یک میلیارد و دویست و شصت وشش میلیون دلار( ۱/۲۶۶ میلیون دلار) صادر شده بود ، که از این مقدار حدود ۶۰۰ هزار تن آن روغن پایه (بیس اویل) بوده و فقط حدود ۴۰۰ هزار تن از روغن پایه به روغن موتور وصنعتی تبدیل شده بود که آنهم عمدتا در داخل مصرف شده وصادرات روغن موتور ٤ كارخانه بزرگ روغن حدود ٥٠ هزار تن بوده است، ، اگر همه روغن کارکرده جمع اوری شده را ۶۰۰ هزار تن در نظر بگیریم وهمه این محموله ها تصفيه مجدد و صادر شده باشد هنوز یک میلیون تن صادرات مازاد داریم که مشکوک به تقلب و صادرات فراورده نفتی یارانه ای ميباشد.
خوشبختانه اکثریت اعضای اتحادیه از این اتهام مبری هستند و اگر هم تخلفی توسط اعضا صورت گرفته باشد اتحادیه پیشگام خواهد شد و با آنان برخورد لازم را انجام خواهد داد.
طبق معمول شنبه صبح درگیر ویرایش وارسال روزنوشت هفته قبل بودم و پس از آن با “تجارت نیوز” درباره روابط تجاری و نفتی با ونزویلا صحبت کردم واین همکاری را در راستای منافع ملی دانستم.
پس از آن با “خبرگزاری ایلنا” در ابطه با ادعای پرداخت بدهی گازی عراق گفتگو داشتم وپرداخت بدهی توسط “وزارت کهرباي عراق” به حساب شرکت توانیر در “بانک تجارت عراق” را کافی ندانسته و وصول طلب به حساب ايران را مهم دانستم ، ضمنا هشدار دادم که عراقی ها فکر نکنند که چون ما در تابستان با مازاد گاز روبرو هستیم حتما مجبور به صادرات به عراق هستیم واز آمادگی بخش خصوصی ترکیه برای خرید گاز صادراتی در تابستان خبر دادم.

 
امروز ظهر در محل سالن اجلاس در “جشن روز جهانی صنعت نمایشگاهی” شرکت کردم، این مراسم که با همکاری تشکل های صنعت نمایشگاهی تدارک دیده شده بود منظم و جمع وجور بود و اغلب سخنرانان مختصر و مفید صحبت کردند، در حاشیه مراسم با خبرگزاری صنعت نمایشگاهی( ایفنا) مصاحبه کردم و برگزاری مجدد نمایشگاه صنایع پایین دستی نفت وگاز در دی ماه امسال با مدیریت اتحادیه اپکس و اجرای آقای ابراهیم زاده خبر دادم.
امروز فرصتی شد تا قانون اتاق بازرگانی وصنایع ومعادن را که برای اولین بار در سال ۱۳۴۸ در مجلس به تصویب رسیده بود مطالعه کنم، قانون در بندهای مهم مانند ماده ۲ و ۵ بدون تغییر باقی مانده است و قانونگزار هیچ وقت در بحث ماهیت اتاق و ماموریت ها ورود ننموده است.


حدود ساعت ۲۰ با تماس دوستان “ویژه خبری” مواجه شدم که خواستار حضور در میزگرد مربوط به روابط تجاری ونفتی با و نزویلا بودند و در مقابل انکار من و اینکه علیرغم مصاحبه امروز با تجارت نیوز، خود را کارشناس نمیدام با اصرار آنان مواجه شدم و نهایتا پذیرفتم که در میزگرد با حضور سفیر ایران در ونزویلا شرکت کنم


نکته قابل توجه مصاحبه اعلام آمار صادرات ۸۵۰ میلیون دلاری ترکیه در سال گذشته و آمار صادرات ۲۳ میلیون دلاری ایران در دوماهه سال ۱۴۰۱ بود، اولا آمار گمرگ را ناقص دانستم و میزان صادرات دوماهه را چندین برابر مبلغ فوق دانستم و علت ناچیز بودن رقم صادرات را ذکر نشدن آمار صادرات نفت خام، فراورده ها و میعانات در آمار گمرگ دانستم و در رابطه با علت صادرات قابل توجه ترکیه به ونزویلا به تفاوت سیاست های تجاری ایران و ترکیه اشاره کردم و به سیاست های غلط تجاری کشور تحت عنوان حمایت از تولید اشاره نمودم واین سیاست را “نابود کننده شبکه تجاری” و” نایاب شدن تاجر” و ضربه به واحد تولیدی دانستم که مورد توجه بسیاری از بینندگان قرار گرفت.
صبح زود یکشنبه به تماشای مسابقه والیبال ایران و استرالیا نشستم و پیروزی والبیالیست های جوان ایران این امیدواری را ایجاد کرد که دربازی دوم امروز در برابر تیم آماده ژاپن نیز موفق طاهر شویم، متاسفانه شاهد بازی ضعیف و از پیش باخته ایران بودیم و هیچ یک از بازیکنان ایران در حد و قواره خود ظاهر نشدند و همه نگران بازیهای مرحله دوم در بلغارستان هستند که با تیم های بزرگی چون امریکا ، كانادا و برزیل روبرو خواهیم شد.
امروز پرسشنامه یک دانشجوی دکترای مدیریت بازرگانی درباره “عملکرد اتاق بازرگانی” پاسخ دادم و با رادیو درباره بازار نفت وفراورده ها گفتگو کردم،
پیگیر چند پروژه فنی و مهندسی و برقی برای عراق شدم و با طرف های عراقی در مورد آنان صحبت کردم، استعفای ۷۳ نماینده جریان صدر تشکیل دولت جديد را با ابهام مواجه کرده و احتمال اين که مجددا شاهد تظاهرات خیابانی و درگیری در عراق باشیم وجود دارد.
امروز نشستی با یکی از خبرنگاران مشهور وجنجالی نفت داشتم و در رابطه با موضوعات مختلف نفتی و انتصابات پرحاشیه نفت گفتگو و تبادل نظر کردیم.


غروب امروز اولین مسابقه دوستانه فوتبال را در سال ۱۴۰۰ با تیم خوب “قلم ورزش” داشتيم که سابقه بیست ساله داره و چهره های سرشناسی چون سیانکی، توتونچی، احمدزاده و نجف زاده را در ترکیب خود دارد.
با وجود این که آقایان شیخ، صوفیان، گلزاده، صفی زاده ، پورمتین و آقا هادی که از بازیکنان اصلی تیم باشگاه كارافرينان غیبت داشتند موفق شدیم این تیم را دو بر یک( ۱-۲) شكست دهيم . ولی باخت تیم ملی ایران در مقابل الجزایر خوشحالی ناشی از پیروزی را بی رنگ کرد و اغلب فوتبال دوستان نگران سرنوشت تیم ملی در جام جهانی قطر هستند وزمزمه های تعویض مربی تیم ملی و بازگشت کی روش به گوش میرسد.
دوشنبه صبح در محل اتحادیه نشستی در رابطه با راه اندازی سواپ وترانزیت فراورده های نفتی با روسیه داشتیم ویکی از افرادی که الان از طریق دریای سیاه با “روس نفت” همکاری می نماید ماموریت یافت که مذاکره با روس ها برای همکاری در حوزه خزر را انجام دهد و در اسرع وقت این پروژه با همکاری اعضا اتحادیه عملیاتی گردد.
سپس یکی از همشهری ها که در صنعت آرایشی وبهداشتی فعال میباشد و علاقمند به حضور در بازار عراق میباشد دیدار داشتم وتجربیات خودم را درباره شیوه حضور در بازار عراق را بیان کردم و ایشان را به یکی از افراد آشنا به بازار عراق معرفی کردم.

امشب بعد از مدتها در “کلاب تجارت با عراق” شرکت کردم و تحلیلی از اوضاع سیاسی عراق و چگونکی ارتقا سهم ایران در این بازار را بیان نمودم و به سوالات افراد خاضر در روم کلاب هوس پاسخ دادم.
سه شنبه صبح خبر استعفای عبدالملکی(سمبل بی تاثیری تحریم ها) باعث خوشحالی شد، امروز صبح مستقيما به اداره اجرای ثبت املاک در عباس اباد رفتم و پیگیر رفع اشتباه آنان در توقف جابجایی اسناد شدم ، متاسفانه این قبیل ادارات به شدت آلوده به فساد و غیر پاسخگو میباشند و شما مجبور هستی که برای حل مشکل خود ساعتها وقت خود را تلف کنی.
متاسفانه نه تنها ادارات اجرای احکام بلکه وکلای با سابقه نیز بسیار بی انصاف شده و هزینه های وکالت میلیاردی شده است، به غیر از مواردی که خودم با آن مواجه بوده ام یک مورد دریکی از سهرستانها برای یکی از دوستان پیش آمده بود که از طریق یکی از دوستان خواستم که وکیل مجربی را معرفی نماید، این وکیل برای یک پرونده ۱۵ میلیارد تومانی درخواست دویست میلیون تومان پیش پرداخت و ده درصد از مبلغ معامله در صورت دریافت رای شده و این دوست مستاصل من مجبور شده به خواسته وکیل تن دهد، به نظرم قوه قضاییه باید یک حداقل و حداکثری برای حق وکالت در نظر بگیرد و امکان شکایت از این نوع هزینه هاي وکالت را فراهم نماید.
پس از آن مصاحبه مفصلی با نشریه بورس درباره صنعت برق داشتم وبرنامه های وزارت نیرو برای کاهش مصرف برق از طریق تغییر ساعات اداری و فعالیت شبانه واحدهای صنعتی را مثبت ارزیابی کردم.
ساعت ١٤ به اتفاق دونفر از اعضا هیات مدیره و روسای کمیسیونهای پارافین و روغن اتحاديه به دیدار رئیس جديد شورای رقابت رفتیم و در مورد لزوم تقویت جایگاه شورای رقابت و اشکالات پیشنهاد شورا در مورد نظام تنظیم گر بخش نفت و پتروشیمی نقطه نظرات خود را بیان کردیم. به نظرم کشوری که ۱۵۰ میلیارد دلار خصوصی سازی را انجام میدهد برای رقابت پذیر کردن اقتصاد و مبارزه با انحصار باید نهادهای قدرتمندی داشته باشد که شورای رقابت فعلی فاقد آن میباشد و ضروری است که هم جایگاه این نهاد تقویت گردد و هم منابع مالی و بودجه مناسب به آن اختصاص داده شود.
پس از جلسه به دفتر بازگشتم ونشستی با دوستان آذری داشتم، یکی از آنان علاقمند به فعالیت در حوزه “توریسم درمانی” باعراق بود که در حد توانم آن را توضیح دادم وموفقیت در آن را کاری سخت و طاقت فرسا دانستم و پیشنهاد دادم که به مانند لبنان و ترکیه اقدام به تاسیس کلینیک سرپایی در عراق نماید تا از این طریق نسبت به جذب بیمار یا علاقمندان به جراحی زیبایی اقدام کند.
این هفته بد جوری هوس زیارت امام رضا( ع) را داشتم وهر روز پروازها را چک کردم تا بتوانم سفری یکروزه به مشهد مقدس داشته باشم که متاسفانه موفق نشدم.
چهارشنبه صبح قرار بود نشستی با “معاونت بین الملل وزارت نفت” در رابطه با چالش های صنعت قیر داشته باشیم، لذا صبح ساعت ۸/۳۰ خود را به دفتر الکترونیک قضایی در جردن رساندم تا دادخواستی را از اين طريق ارسال کنم، متاسفانه از ساعت ۹ تا ۱۱/۵ در پشت گیشه معطل شدم تا کد رهگیری دریافت کنم و جلسه شرکت نفت را از دست دادم.
متاسفانه قیر صادراتی ایران به غير از موانع تحريم با سه چالش مواجه میباشد:

۱- مشكل بازگشت ارز آنهم با قيمت نيمايي و لغو معافیت مالیاتی صادرات قير

۲- ترانزیت فیر عراق از مسیر ایران با قیمت نازل به بازارهای صادراتی ایران

۳- تبدیل شدن وکیوم به هیدروکربور فوق سنگین با توجه به اختلاف قیمت ۲۵۰ دلاری وکیوم و مازوت صادراتی
لذا این نگرانی وجود ندارد که امسال صادرات قير کاهش یافته و صادرات چهار ميليون و دويست هزار تني (۴/۲۰۰ هزار تنی) پارسال تحقق نيابد و ارزش صادرات امسال به ۱/۴۰۰ میلیون دلاری( یک میلیاردو چهارصدهزار دلار ) سال گذشته نرسد.
امروز یک مصاحبه نسبتا مفصل با “اقتصاد انلاین” در مورد صنعت پالایشگاهی داشتم و به تغییرات انجام شده در قیمت گذاری خوراک پالایشگاهها و قیمت خرید فراورده های پالایشگاهی توسط پخش و پالایش اشاره کردم و در مجموع عنوان نمودم که صنعت پالایشگاهی از سال گذشته در بهترین شرایط خود در ۲۰ سال گذشته بوده است واکنون با وجود نفت ۱۲۰ دلاری قیمت یک بشکه گازوییل وبنزین به بیش از ۱۵۰ دلار رسيده است و لذا باید سهامداران پالایشگاهها منتظر افزایش سود پالایشگاههای خصوصی در سال ۱۴۰۰ به نسبت سال قبل که حدود ۶۳۰۰۰ میلیارد تومان بوده است باشند.


تمرین امشب تیم فوتبال باشگاه کارافرینان همزمان شده بود با تولد اقا هادی، لذا اعضا تیم سنگ تمام گذاشتند وپس از تمرین جشن تولد گرفتند و آقای جباری نیز دوستان را به صرف شام در رستوران دعوت نمود که به اتفاق جمعی از دوستان تا دیر وقت دورهمی داشتیم، در گروه واتس اپ پیام تشکر زیر را برای اعضا تیم ارسال کردم.
“دوستان با معرفت و بزرگوار، از ابراز لطف و محبت شما به آقاي هادي و بنده سپاسگزارم
‎ ‎امیدوارم همه زندگیتان سرشار از لحظات شیرین ،لبخندهای شاد و خاطرات خوش باشد داشتن دوستی بة مانند شما مایه افتخار میباشد”


پنحشنبه را دورکاری کردم و ابتدا در رابطه با توئیت های مذاکره کننده ارشد هسته ای در توئیتر موضع گیری کردم 

 

سپس در رابطه با پرداخت بدهی گازی عراق نیز چند توئیت زدم ومواضع خود را بیان نمودم

شب نیز در روم “ایران من” در کلاب هوس شرکت کردم ومخالفان برجام را در سه گروه دسته بندی کردم و علاوه بر آن نقش نفوذی ها را در این اتفاقات پر رنگ دانستم،
موضع گیری مذاکره کننده ای هسته ای درباره سیاست وزارت خارجه در موضوع هسته ای همه را نگران کرده و آنرا نقشه جریان پایداری برای خواندن فاتحه برجام میدانند. من علیرغم موضع گیری فوق هنوز هم اميدوار به توافق موقت هستم و طرفین را نیازمند آن میدانم و امیدوارم که ایران و امریکا با مذاکره مستقیم بر این روند غلبه کنند و ایران موفق به رفع تحریم ها ، آزاد سازی منابع ارزی و صادرات نفت خود گردد و امریکا نیز با محدود شدن غنی سازی ایران به ۲۰ درصد نگرانی هایش رفع گردد.
امروز در رابطه با تحریم های جدید امریکا بر علیه صنعت پتروشیمی وبازار متانول ایران با “خبرآنلاین” گفتگو کردم و خواستار کمک دولت به صنعت متانول جهت عبور از این شرایط شدم و بر توافق موقت با غرب در موضوع هسته ای اصرار کردم، والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی