اصولا هفته ای که یک روزش تعطیل باشه هفته کاری نیست، خصوصا اینکه اگر یکشنبه یا دوشنبه باشد، با توجه به تعطیلی یکشنبه به مناسب شهادت امام حسن عسگری تا عصر یکشنبه در سفر بودم و اصلا این هفته کاسب نبودم.
این روزها شاهد آرامش نسبی در بازارهای داخلی و روابط خارجی هستیم و تلاش های دولت در جهت مهار تورم و کنترل تورم بی تاثیر نبوده است، اگر چه تورم هنوز در محدوده ۴۵ درصد میباشد ولی رشد شتابان نقدینگی متوقف شده وبا توجه به آزادسازی منابع ایران در کره جنوبی بازار ارز هم راکد میباشد و مردم ایران که زندگی کردن در شرایط تورمی را یاد گرفته اند توانسته اند از محل درآمدهای جانبی زندگی را مدیریت کنند و بازار داخل از رونق نیفتاده است اگر چه بازار ملک، ارز ، خودرو ، طلا و کریپتو کارنسی راکد میباشد وکمتر کسی در این بازارها به منظور سفته بازی ورود میکند،
همانطوری که معلوم نیست دولت علیرغم درآمد روزانه حداقل ۱۲۰ میلیون دلار از محل فروش نفت و میعانات،ده میلیون دلار از محل صادرات نفت کوره و نفتا، روزانه ۲۰ میلیون دلار از محل صادرات گاز مایع وهمین مبلغ هم از محل صادرات گازشهری به عراق و ترکیه درآمد دارد چرا در تامین ارز کالاهای اساسی و دارو با تاخیر چند ماهه عمل میکند و حتی بانک مرکزی در تلاش است تا همه ارز صادراتی را در اختیار بگیرد و شنیدم دینار پرداختی به زایرین اربعین را هم از محل ارز صادراتی تامین نموده اند! و اکنون ارز واردات گوشت و بعضی از اقلام دیگر را نیز از محل صادرات قرار داده اند، پس محل مصرف ارز نفتی کجاست؟
دو هفته است که بانک مرکزی در برابر نظرات وزارت نفت، صمت و سازمان توسعه تجارت برای تسهیل در بازگشت ارز و نرخ آن مقاومت میکند و مدعی است که حتی صادرکنندگانی که خوراک را در شرایط رقابتی و بعضا با دلار ۵۰ هزار تومان خریداری می کنند را مجبور نماید که ارزشان را با نرخ ۳۸۰۰۰ تومان در اختیار بانک مرکزی قرار دهند.
متاسفانه راه حل کمیته تسهیل نیز فقط برای واحدهای تولیدی صادراتی تلاش نموده که امتیازاتی را قایل شود و شرکتهای تجاری و صادراتی را از این مزیت محروم کرده است، یکی از دلایلی که من بر تشکیل وزارت بازرگانی تاکید دارم این نوع تصمیمات مخرب میباشد که به بهانه حمایت از تولید صورت می گیرد.
فقط محل مصرف درامد نفت و گاز معما نیست، بلکه مردم ایران در حالیکه تورم کالاهای ضروری جامعه بشرح زیر میباشد ، چگونه و با چه درامدی درحال گذران زندگی هستند؟؟
هتل و رستوران ۵۵%
پوشاک ۴۸%
بهداشت و درمان ۴۶%
حمل و نقل ۴۴%
تفریح و فرهنگ ۴۴%
دخانیات ۴۱%
مسکن و عمران ۳۸%
خوراکی ۳۷%
لوازم خانگی ۳۶%
آموزش ۳۱٪
الله اعلم

         

نکته ای را که در روزنوشت هفته کذشته به آن حساسیت نشان دادم بازنشستگی محترمانه یا اخراج دکتر مسعود نیلی استاد برجسته اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف بود که خوشبختانه معاون اول رییس حمهور نیز به آن واکنش نشان داد و مقامات دانشگاه صنعتی شریف را برای این تصمیم سرزنش نمود، ایشان که عضو هیات امتای دانشگاه شریف میباشد گلایه نموده که در مسایلی مانند غذاخوری دانشگاه ، هیات امنا را در جریان میگذارید ولی در این موضوع مهم با هیات امنا مشورت نمی کنید، با توجه به واکنش هایی که خالص سازی در دانشگاه و حوزه داشته است احتمالا مقامات در این رابطه تجدید نظر نمایند، انشاالله
این هفته کاملا ورزشی بود و اغلب روزها پس از نماز صبح تا ساعت ۱۰-۱۱ پیگیر مسابقات قهرمانی آسیا در چین بودم، با پیروزی ها خوشحال و از شکست ها غمگین میشوم، در این دوره نتوانسته ایم در رشته های شمشیر بازی،تیراندازی،بوکس و دوچرخه سواری موفقیت سالهای قبل را تکرار نماییم و فعلا ووشو و والیبال ما را در رده دهم جدول نگه داشته است. در تنیس روی میز و ژیمناستیک پس از دهها سال موفق به کسب مدال شدیم ولی با این روندی که درحال کسب مدال هستیم بعید است که رتبه ای بهتر از ششم به دست آوریم.
این هفته پس از مصاحبه وزیر اقتصاد مبنی بر اینکه اعضا شورای عالی نظارت به وظیفه خود در رابطه با انتخابات هیات رییسه اتاق ایران عمل کرده است ولی وزیر صمت که ریاست شورای عالی نظارت را بر عهده دارد تصمیم گرفته که جلسه را تنفس بدهد و‌ در این مورد با سران قوا رایزنی و مشورت نماید لذا مصوبه را نهایی و ابلاغ ننموده است، این خبر باعث شد که جمعی از دانشجویان ارزشی دانشگاه تهران که با مواضع سیاسی آقای سلاح ورزی زاویه دارند این بار در مقابل وزارت صمت تجمع نموده و خواستار تصمیم گیری ریاست شورای عالی نظارت در این مورد (برکناری رییس اتاق ایران ) شدند.
اصولا مدیران در سه ماه اول کاری خود و بعضا ۶ هفته اول برایشان کلیدی است و گزارش صد روز اول کاری آنان نشان دهنده راهبرهای سلبی یا ایجابی آن مدیر میباشد، وزیر صمت که مدیر موفق یکی از بزرگترین بنکاههای کشور بوده است در این پست هیچ نمود و عملکرد قابل ارایه ای نداشته است و تنها عملکرد بارز ایشان معرفی خودرو برقی های تولیدی مپنا بوده است،
ایشان اعلام نمود که مخالف قیمت گذاری دستوری میباشد ولی در عمل نتوانسته به این وعده خود عمل کند، جالب است که در نشستی به ریاست وزیر صمت و حدود ۳۰ نفر از مدیران دستگاههای اجرایی لاستیک را از شمول قیمت گذاری خارج نموده اند ولی صبح روز بعد این دستور را لغو نموده است!


عملکرد این مدیر تکنوکرات در مپنا مثبت ولی به شدت بروکرات بوده که اگر چه برای کارایی یک بنگاه صنعتی کارامد میباشد ولی برای یک وزارتخانه بزرگ اصلا مناسب نمی باشد. مصاحبه های اخیر ایشان بر علیه مجلس و تشکیل وزارت بازرگانی هم نشانه دیگری از نشناختن محیط سیاسی و اقتصادی کشور میباشد.


این هفته روزنامه دنیای اقتصاد از قول دو تن از اعضا مجمع تشخیص مصلحت نوشت:”دو تن از اعضای ⁧ مجمع تشخیص⁩ از احتمال تصویب مشروط لوایح مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF خبر دادند. محمد‌رضا باهنر گفت:لوایح مرتبط با FATF به احتمال زیاد تصویب می‌شوند.
قاعدتا در صورتی که این لوایح تصویت نشوند امکان استفاده از ظرفیت پیمان شانگهای، بریکس و قراردادهای ۲۵ ساله با چین و روسیه نیستیم و صادرات و واردات کشور با ریسک بالا وهزینه های گزاف انجام میگردد.
شنبه صبح طبق معمول درگیر تدوین، ویرایش و ارسال روزنوشت بودم، با توجه به اینکه انتشار روزنوشت در گروههای واتس اپی و یا دوستان در این نرم افزار به علت محدودیت فوروارد به فقط ۵ نفر با کندی صورت میگیرد و حداقل ۲ تا ۳ ساعت از وقت شنبه من را میگیرد، لذا تصمیم گرفتم که علاقمندان به دریافت و مطالعه روزنوشت ها را در یک کانال واتس اپی عضو کنم تا هر هفته بعضی از دوستان از قلم نیفتند و در وقت هم صرفه جویی گردد، لذا گروه روزنوشت را در واتس اپ ایجاد کردم و فعلا حدود۷۰۰ نفر را عضو این گروه کردم.
امروز فرصت داشتم تا تعداد زیادی از کامنت های جالب دوستان را در وب سایت بخوانم seyedhamidhosseii.ir و به تعدادی از آنان پاسخ دهم.
در کامنت ها به دو‌نکته از روزنوشت هفته گذشته بیشتر اشاره شده بود، ۱- عواقب نگران کننده مصوبه مجلس در مورد حجاب و عفاف ۲- لزوم بررسی علل قدرت بالای بدنی و توان هوازی کشتی گیران امریکایی، که من به چند عامل( تغذیه، بدن سازی علمی، ژن ، دانش مربیان، و روحیه سلطه گری امریکا اشاره کرده بودم، یکی از دوستان ساکن امریکایی ضمن تایید ۵ فاکتور از ۶ فاکتور فوق به بحث تامین مالی ورزشکاران در امریکا اشاره کرد، مدعی بود که ورزشکاران امریکایی اصلا دغدغه مالی ندارند و به صورت حرفه ای در طول سال مشغول تمرین و مسابقه هستند، در حالیکه ورزشکاران ایرانی هشتشان گرو نه است و از نظر مالی شدیدا در مضیقه هستند که حرف درستی است.
یکشنبه بعد از ظهر مسابقه تنیس روی میز ایران و ژاپن را در فرودگاه کیش دیدم و پس از آن عازم تهران شدم، سه شنبه دوستان چینی ام به تهران امده بودند و وقتی با من تماس گرفتند من در حال سوار شدن به هواپیمای تهران به کیش بودم، لذا توافق کردیم که من یکشنبه قبل از بازگشت این دوستان به چین به تهران باز گردم و با آنان ملاقات کنم.
با توجه به اینکه ساعت پرواز آنان ساعت ۲۱ بود ساعت ۱۷ تا ۱۷/۴۵ دقیقه دوستان را در کافی شاپ CIP فرودگاه مهراباد ملاقات کردم و در مورد پروژه سرمایه گذاری آنان در ایران گفتگو و تبادل اطلاعات کرده و صراحتا به آنان گفتم که هیچ مشکلی لاینحلی در پروژه مورد نظر در ایران وجود ندارد، ولازم است که شما هم تلاش نمایید که مسایل خود را با دولت و سهامداران شرکت در چین حل و فصل نمایید و نگران همراهی شرکت نفت و تضمین های سازمان سرمایه کذاری خارجی ایران نباشید.
از فرودگاه مستقیما به زمین چمن دانشگاه شهید بهشتی رفته و در آخرین تمرین فوتبال باشگاه کارافرینان قبل از جام کارافرین شرکت کردم.
دوشنبه اعلام شد که با توجه به واگذار شدن قره باغ به آذربایجان، حدود ۱۲۰ هزار نفر از ارامنه این منطقه را ترک نمودند تا در سرزمین ارمنستان مستقر شوند.

بعضی از کارشناسان اضافه شدن قره باغ به آذربایجان را مقدمه ای برای پیگیری ترکیه برای ایجاد کریدور زنگزو میدانند و ضروریست در مقابل رفتار غیر متطقی آدربایجان و ترکیه ایستادگی نماییم.

 


امروز در گفتگو با اعتبار در مورد آینده روابط اقتصادی ایران و عراق گفتگو کردم و صادرات برق و گاز را زیر تیغ امریکایی ها دانستم.
در گفتگو با شرق به دلایل افزایش قیمت نفت و پیش بینی رسیدن قیمت به ۱۲۰ دلار پرداختم.


سه شنبه صبح به پیشنهاد اقای امیر حسینی ( رییی سابق کمیته بین المللی المپیک) دیداری با مهندس علی آبادی داشتم که از سال ۸۴ تا ۸۸ رییس سازمان تربیت بدنی و ۴ سال بعد نیز رییس کمیته المپیک بودند، البته ایشان تحصیلاتش در رشته عمران بوده است و سابقه فعالیت در حوزه فرش داشته است و سالها نزد پدر بزرگوارش در این زمینه کاراموزی کرده، در دوره ایشان با توجه به افزایش شدید بودجه ورزش ، راه برای حضور بانوان در حوزه ورزش هموار شد و عملکرد ایران در مسابقات آسیایی و المپیک لندن درخشان بود.
ایشان از نتیجه نگرفتن رشته قایقرانی و تیراندازی ناراحت بود و گسترش این دو رشته در این مقطع با حضور آقایان دنیا مالی و صفایی شکل گرفت و با حمایت مالی وزارت ورزش امکانات خوبی برای این دو رشته ایجاد شد و در دوره های قبلی مسابقات آسیایی همیشه این دو رشته مدال آور بوده است.
با توجه به اینکه ایشان اکنون در پخش خصوصی در زمینه ساخت وساز فعال می باشد گفتگویی درباره بازسازی عراق و بسترهای حضور شرکت های ایرانی داشتیم،
امروز در گفتگو با رادیو اقتصاد لغو ممنوعیت صادرات گازوییل روسیه را از دلایل کاهش قیمت این فراورده در بازار جهانی دانستم و تثبیت قیمت نفت در کانال ۹۴ دلار را منوط به موجودی ذخایر نفت امریکا دانستم که در چهارشنبه اعلام خواهد شد.
اخیرا دولت اعلام نموده بود که در یکسال گذشته بیش از یک میلیون شغل ایجاد کرده است ولی اشاره ای به شغل های از دست رفته نداشته اند، در این زمینه دکتر فرشاد مومنی از قول مرکز آمار اعلام کرده که در فاصله زمانی تابستان ۱۴۰۰ تا تابستان ۱۴۰۱ حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیروی کار شاغل در صنعت از بازار کار خارج شده اند،

امروز مسابقات ۴ جانبه فوتبال جام کارافرین با بازی پیشکسوتان استقلال ورسانه هنر اغاز شد ونهایتا تیم رسانه موفق شد با گل دقیقه ۹۰ پیروز شود و راهی فینال گردد.


مسابقه دوم بین پیشکسوتان پرسپولیس و باشگاه کارافرینان ایران بود که این مسابقه از شبکه اینترنتی آنتن پخش میشد و امیدوار بودیم که به مانند سال کذشته این تیم را شکست دهیم،
سال گذشته تیم استقلال قوی تر از امسال بود ولی پرسپولیس شرایط خوبی نداشت اما امسال بر عکس شده بود و با اضافه شدن آقایان سهراب انتظاری ، حسن شیرمحمدی، منصوری، ضیا عربشاهی و محمود خوراکچی شرایط خیلی خوبی داشتند و نیمه اول ۲-۴ از تیم کارافرینان جلو افتادند ولی با تلاش بازیکنان بازی ۴-۴ به پایان رسید، ستاره تیم پرسپولیس سهراب انتظاری بود و ستاره تیم کارافرینان مهدی صالح پور که هر کدام سه گل به ثمر رساندند،


نهایتا بازی به ضربات پنالتی کشیده شد که پرسپولیس ۳-۴ برنده شد و فردا با تیم رسانه هنر برای قهرمانی بازی خواهند کرد و ما هم با پیشکسوتان استقلال مسابقه خواهیم داد،
در این تیم آقایان شاهین بیانی، بهمن طهماسبی، محمد مومنی، ابراهیم شکوری، ایوب اصغرخانی، وحید امیری ، جانملکی و…. حضور دارند که بازی سختی را در پیش خواهیم داشت.

چهارشنبه به سوالات خبرگزاری ایلنا در مورد ترانزیت گاز آذربایجان و ترکمنستان از طریق عراق به اروپا را غیر ممکن دانستم و آنرا خیال پردازی و رویا فروشی وزرای عراقی دانستم، ضمنا اشاره کردم که چون انتخاب وزرا در عراق بر مبنای قدرت احزاب می باشد لذا اغلب آنان فاقد تجربه و تخصص کافی هستند و نباید بیانات آنان را جدی گرفت.


این روزهای نمایندگان مجلس از یکطرف درگیر تصویب برنامه هفتم توسعه هستند و از طرف دیکر در حال رایزنی و سازماندهی ستادهای انتخاباتی هستند ولذا مجلسی ها کمتر در مورد مسایل روز کشور اظهار نظر میکنند، مصاحبه آقای پورابراهیمی بر علیه سیاست های ارزی بانک مرکزی تا حدودی عجیب بود، ایشان از تمدید اعتبار ۶ ماهه کارتهای بازرگانی که تعهدات ارزی را ایفا نکرده اند سخن گفته و از واردات خودرو از محل ارز صادرات پسته خبر داده بود که با واکنش و تکذیب بانک مرکزی مواجه شد.
ظاهرا علیرغم تکذیب، بانک مرکزی در سیاست های سخت گیرانه خود در زمینه ارز صادراتی تجدید نظر نموده و قرار است به زودی روش های گوناگون ایفای تعهدات ارزی برای اقلام صادراتی غیر از پتروشیمی و محصولات معدنی اعلام گردد تا صادرکنندگان از بلاتکلیفی خارج شوند.

بعد از ظهر برای مسابقه رتبه بندی جام کارافرین در مجموعه غدیر حضور پیدا کردیم و حدود دو ساعت معطل شدیم تا تیم استقلال برای مسابقه حضور پیدا کند.


در این مسابقه پس از تساوی ۳-۳ در ضربات پنالتی پیروز شدیم و رتبه سوم را کسب کردیم، امروز گل دوم مسابقه را روی پاس آقا هادی زدم و در پیروزی تیم سهم داشتم.
قبل از شروع بازی گفتگوی نسبتا مفصلی با شبکه آنتن داشتم که در مورد اهداف تیم کارافرینان، رابطه ورزش و اقتصاد و تاثیر ورزش بر نشاط جامعه گفتگو کردم که بازخورد بسیار خوبی در اینستا وکانال تلگرامی ام داشته است.
پنجشنبه چند ساعتی را در دفتر گذراندم و بعد از ظهر نشستی با دو نفر از فعالان اقتصادی مستقر در امارات و چین داشتم و در مورد بازار پروپیلن و پلی پروپیلن کفتگوی مفصلی داشتیم.
بازی بسکتبال ایران و عربستان مهیچ و نزدیک بود که نهایتا با پیروزی ایران همراه شد، در این دوره موفق شدیم در هندبال و بسکتبال عربستان را شکست دهیم و در فوتبال نیز مساوی کردیم، در این دوره تیم فوتبال ما شانس حضور تا نیمه نهایی را دارد و انتظارات از کشتی، وزنه برداری و کاراته برای ارتقا رتبه ایران زیاد میباشد، امیدوارم در رقابت با ازبکستان، هند و اندونزی موفق باشیم، والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی