این هفته همه چیز تحت الشعاع جنگ حماس و اسراییل قرار گرفت ، در روز شنبه ۶ اکتبر و در سالروز جنگ ۱۹۷۳ اعراب و اسراییل عملیات غافلگیرانه “طوفان الاقصی” آغاز و همه امور را تحت تاثیر قرار داد، رزمندگان حماس از زمین، هوا و دریا از مرز عبور کرده و با نیروهای اسراییلی درگیر شدند،


امروز خبرها از تلفات و اسیر شدن ۳۵ نفر از نیروهای نظامی و شهرک نشین ها بود ولی وقتی امشب در کلاب هاوس شرکت کردم، خبرها حکایت از ابعاد وسیع عملیات و تلفات فراوان اسراییلی ها بود.

یکشنبه آثار جنگ غزه در بازار ارز و نفت آشکار شد و شاهد افزایش قیمت ارز در داخل و صعودی شدن قیمت نفت و فرآورده ها بودیم، همزمان ارزش پول و سهام در اسراییل کاهش یافت .
گزارش ها از نفوذ وسیع رزمندگان به شهرکها و رخنه راکت و خمپاره ها در گنبد آهنین ضربه اساسی به حیثیت رژیم غاصب زد.

فعلا صدا وسیما و رسانه های اصولگرا به اتفاق آقای رییسی موضع گیری صریح و جانبدارانه به نفع حماس داشته و با توجه به گزارش هایی که از رفتارهای غیر عرف بعضی از رزمندگان حماس گزارش شده است این حمایت ها می تواند برای کشور هزینه درست کند و پس از فروکش کردن این جنگ، امریکا و اسراییل ایران را به عنوان حامی اصلی حماس معرفی کنند و در پی تلافی جویی برآیند.
امروز به اتفاق آشیخ علی هاشمیان دیداری با آقای مروی تولیت آستان قدس داشتیم و ضمن یادآوری خاطرات مشترک با ایشان در زمان حیات حاج شیخ محمد هاشمیان تجدید دیدار و طرحهایی را هم برای استفاده از ظرفیت آستان قدس مطرح کردیم. گردش مالی و درآمد آستان قدس به نسبت سایر بنگاههای عمومی قابل توجه نمی باشد و سنت وقف نیز در کشور فروکش کرده است. ضمنا امروز آخرین روز المپیک آسیایی بود و تیم ایران برای اولین بار در رتبه هفتم قرار گرفت ، ما در این سالها پس از رتبه اول در المپیک آسیایی تهران( ۵۴) به رتبه چهارم سقوط کردیم و در جاکارتا رتبه ششم را کسب کردیم ولی امسال فقط ۱۳ مدال طلا صید کردیم و شکست در رشته های فوتبال، بسکتبال، تیراندازی و تکواندو فاجعه بار بود.

امشب مصاحبه با برنامه سیمرغ با نام “توسعه ایران از رویا تا واقعیت” در یوتیوب منتشر شد و باز نشر آن در تلگرام و اینستاگرام پر بازید بوده و فقط در اینستاگرام بیش از ده هزار نفر بیننده داشته است، من در این مصاحبه دغدغه هایم را در مورد توسعه ایران بیان کرده ام و گریزی هم به انتخاب اتاق بازرگانی ایران و سرنوشت بلاتکلیف آن زده ام و ریشه مشکلات اتاق را بیگانه بودن مدیران آن با اصول حکمرانی مطلوب دانستم.
دوشنبه صبح پیگیر یک پرونده حقوقی در مجتمع صدر بوده و تا دیر وقت پیگیر رتق و فتق آن بودم.
امروز مجلس در ادامه بررسی گذشته رسیدگی به برنامه هفتم را در دستور کار داشت و شاهد چند مصوبه خوب در رابطه با نفت بودیم.
برای اولین بار مجوز شراکت در تولید نفت به سرمایه گذاران داخلی و خارجی در میادین مشترک داده شد و از طرف دیگر پیشنهاد شده که تمام درآمدهای نفتی به حساب صندوق توسعه واریز گردد و صندوق سالانه ۲۵ میلیارد دلار به دولت پرداخت نماید، ضمنا به صندوق توسعه ملی مجوز داده شد که در میادین نفتی و گازی سرمایه گذاری کند و از محل محصول طلب خود را از دولت وصول نماید.
امروز در گفتگو با رادیو اقتصاد به افزایش ۶ درصدی قیمت ارز و ۳ درصدی قیمت نفت به علت جنگ غزه اشاره کردم و آینده بازار را متاثر از ادامه یا آتش بس در جنگ دانستم.
همچنین گفتگویی با پایگاه خبری اعتبار داشتم و راه حل خود در مورد جایگزینی پیمان ارزی را ارایه دادم.
امشب نیز در کلاب هاوس بحث داغ بود و من مدعی شدم که این عملیات با همراهی و حمایت ایران، روسیه ، چین، قطر و مصر انجام شده است و اسراییل چاره ای جز پذیرش آتش بس و تبادل زندانیان و اسرا ندارد.
متاسفانه روسای قوا و نمایندگان مجلس مواضع احساسی و شعاری در این رابطه اتخاذ می کنند و کمتر تحلیل جامعه ای ارایه می گردد.

خوشبختانه امروز بیانیه خوب و جامع نگر جبهه اصلاحات بشرح زیر منتشر شد که در تلطیف فضای احساسی کشور موثر بود.:
“عملیات بزرگ و غافلگير کننده‌ مبارزان فلسطینی که در تاریخ منازعات اين كشور با اسرائیل بی‌سابقه است، جدا از حواشی آن، بیانگر حقیقتی غیر قابل کتمان است که مسئله‌ فلسطین جز با راه‌حل‌های عادلانه پایان یافتنی نیست و صلح، آرامش و امنیت در سایه‌ سرکوب و تحقیر یک ملت و محروم ساختن آنان از حق سیادت بر سرزمین مادری خویش به دست نمی‌آید. نمی‌توان سرزمین و خانه و کاشانه‌ ملتی را مرحله به مرحله با توسل به زور و خشونت از صاحبان آن گرفت و آواره‌شان کرد تا آنجا که قريب به سه میلیون انسان را در قطعه‌ای به اندازه یک شهر کوچک و محروم از بسيارى از مواهب زندگی، زندانی و از حق استقلال و زیست شرافتمندانه محروم ساخت و همچنان در امنیت به سر برد.
جبهه‌ اصلاحات ایران ضمن حمایت از حق مسلم فلسطینيان در دفاع از کیان و شرافت خود در برابر رژیم اسرائیل، متذکر می‌شود نمی‌توان و نباید مبارزه برای استیفای این حق پاک و ارزشمند را با خشونت‌های ناموجه و نقض متقابل حقوق انسان‌ها آلوده کرد. از این رو هر چند برخی صحنه‌های خشونت بار و غیر انسانی را که در جریان عملیات طوفان الاقصى رخ داده نتیجه‌ فوران خشم فروخفته‌ ناشی از سال‌ها ستم و تحقیر مى‌داند، اما به هیچ وجه آن را از نظر انسانی قابل دفاع و به نفع حرکت حق‌خواهانه‌ ملت فلسطین تلقى نمى‌كند.
جبهه اصلاحات ايران در پايان به مقامات رسمى كشورمان توصيه مى كند از هرگونه اظهارات و مواضع غیرمسؤلانه و هیجان زده که به القای نقش مستقیم ایران در این عملیات دامن بزند، پرهيز كرده و منافع و مصالح ملی كشور را در معرض تهدید و آسیب‌های احتمالی قرار ندهند.”
امشب هم کلاب هاوس موضوع جنگ داغ بود و یک نفر از خبرنگاران عرب مستقیما از شهر غزه از بمباران های اسراییل گزارش ارسال می نمود.اغلب تحلیل گران معتقد بودند که این عملیات آغازگر خاورمیانه جدید خواهد بود و احتمالا حماس به شدت ضربه خواهد خورد.من امشب بیشتر به آثار اقتصادی جنگ در بازار داخل و بین الملل خصوصا نفت اشاره کردم و احتمال ورود حزب الله و گروههای جهادی از سوریه به جنگ را محتمل دانستم .
سه شنبه جلسه دو ساعته ای با مدیر عامل و دو تن از مدیران یک بانک نیمه خصوصی داشتم و در مورد موضوعات مورد علاقه از جمله کارخانه پالایش و تولید شمش طلای ۹۹۹ صحبت کردیم.

پس از آن در دفتر، جلسه مفصلی با مدیران یک شرکت بزرگ چینی داشتم که علاقه به تهاتر اجرای پروژه با محصولات معدنی و فرآورده های نفتی دارند ، با وجود اینکه مترجم زبان چینی قادر به ترجمه دقیق مطالب طرفین نبود ، بالاخره با بررسی سایت انگلیسی این شرکت و نرم افزار ترجمه همزمان مشکل را برطرف کرده و چند پروژه در زمینه نفت وگاز، راه آهن و مسکن به آنان پیشنهاد کردم و مقرر شد که بررسی و اعلام نظر کنند.
پس از جلسه گفتگویی با دکتر صباح زنگنه در مورد جنگ غزه داشتم ، دیدگاهایمان به هم نزدیک بود و ایشان هم معتقد بود که از نظر حیثیتی اسراییل ضربه بدی خورده ولی ما باید در دل شادی کنیم و حمایت علنی از حماس ننماییم.
امروز همچنین پس از مدتها دوست خوبم حمید عارف را زیارت کردم و ضمن احوالپرسی جویای حال دکتر عارف شدم .


خوشبختانه امروز مقام معظم رهبری با موضع گیری هوشمندانه خود ضمن حمایت از ملت مظلوم فلسطین دخالت ایران در این عملیات را منتفی دانسته و این عملیات را کار خود فلسطینی ها دانست، مواضع صریح رهبری باعث شد که رسانه ها، روسای قوا و نمایندگان مجلس مواضع خود را اصلاح نمایند .
حماس که مقرش در قطر و از نظر فکری نزدیک به اخوان المسلمین می باشد را بازوی نظامی ایران معرفی کردن اشتباه است و برای کشور هزینه به بار خواهد آورد.
امشب در روم “ایران من” با توجه به فضا سازی رسانه های غربی و گزارش هایی که از برخوردهای خشن رزمندگان حماس با مردم عادی و شرکت کنندگان در جشنواره موسیقی اسراییل شده فضا از موضع حمایت به نقد حماس تغییر کرده و اغلب افراد خصوصا آقایان دانشگر و نامور حقیقی این رفتار را محکوم کرده و حماس را مقصر جایگزین شدن ظالم و مظلوم قلمداد نمودند، بعضا هم از شیوه حکمرانی حماس در غزه، فساد موجود در سیستم و زندگی مرفه رهبران حماس گلایه و نقد نمودند.
چهارشنبه:


محمدجواد ظریف صبح امروز در جلسه رونمایی از کتاب «سازمان های بین المللی: اصول و چالش ها » در خانه اندیشمندان علوم انسانی اعلام نمود :” رهبری در سخنرانی سه شنبه برنامه اسراییل را منتفی کرد.”
وی در ادامه مدعی شد که “در معادلات بین‌المللی یا شما دور میز می‌نشینید یا روی میز قرار می‌گیرید. حالت سومی وجود ندارد.
▫️نمی‌شود جلوی این روند را گرفت. این یک واقعیت است.
▫️اگر می‌خواهیم تاثیر گذار باشیم و می‌خواهیم از آرمان‌هایمان که در جهت منافع ملی ما هستند دفاع کنیم، باید پشت میز باشیم، نه روی میز.
▫️این نیاز به شجاعت دارد. پشت میز قرار گرفتن شجاعت می‌خواهد. برای گوشت قربانی شدن شجاعتی لازم ندارید. باید از کشورتان دفاع کنید. اجازه ندهید روندها بدون شما شکل بگیرد”
این روزها چند تن از اعضا مجمع از آمادگی دولت و مجمع تشخیص برای پذیرش دو‌ پروتکل باقیمانده از اف ای تی اف سخن گفته اند و دکتر ظریف در این رابطه نیز صراحتا نظرات کارشناسی خود را تکرار کرده است:.
“شما FATF را نمی‌پذیرید، پالرمو و CFT را نمی پذیرید اما مقررات سختگیرانه تری را مجبور می‌شوید اعمال کنید. یعنی با پولشویی مبارزه می‌کنید و گزارش کامل آن را ارائه می‌دهید اما در تصمیم‌گیری‌ها نقشی ندارید.
“نه شما می‌توانید با عدم حضور مانع اعمال مقررات بین‌المللی شوید و نه می‌توانید با حضور خود همه چیز را تعیین کنید.
کنش دیپلماسی چندجانبه برقراری توازن میان مشروعیت و محدودیت است.
این واقعیت روابط بین‌الملل است. مشروعیت با گروه تولید می‌شود نه با یکجانبه‌گرایی.


ممکن است بگوییم مشروعیت اصلا اهمیت ندارد. اگر مهم نیست چرا اینقدر برای مشروعیت فشار متحمل می‌شویم؟
در این رابطه محمد صدر عنوان نموده است که رییسی در مورد FATF تغییر موضع داده و موافق شده است، اگرچه یکی از نمایندگان تندرو مجلس مدعی شده که پذیرش FATF از طرف حاکمیت شایعه است و صحت ندارد.
فعلا همه مقامات مشغول رایزنی برای توقف جنگ و بمباران غزه می باشند ولی غرب به طور یکپارچه پشت اسراییل قرار گرفته و درصدد نابودی حماس و سایر گروههای جهادی است، اینکه با وجود اسرای فراوانی که در اختیار حماس می باشد چه کار می توانند انجام دهند شک و تردید وجود دارد، در این راستا برای اولین بار آقای رییسی با بن سلمان مذاکره تلفنی داشته و خواستار همکاری جهت توقف جنگ و خونریزی در غزه شده اند، رهبران کشورهای اسلامی همگی خواستار توقف جنگ و آزادی اسرا هستند ، تنها کشور عربی که از مواضع اسراییل دفاع کرده وحماس را محکوم نموده است امارات بوده است که حتی کمکهای امدادی به اسراییل ارسال نموده است.جمعه قرار است اتحادیه عرب نشست داشته باشد و موضع گیری نماید.

امروز نقطه نظرات دکتر مسعود نیلی که اخیرا مشمول بازنشستگی اجباری از دانشگاه صنعتی شریف شده شفاف وصریح بیان شده و ریشه مشکلات اقتصادی را سیاست های بلندمدت دانسته که از هویت نظام حکمرانی نشات می گیرد.
سیاست بلندمدت که باعث رشد بلندمدت ۲ درصدی اقتصاد شده ریشه در فهم ایدئولوژیک از مفاهیم استقلال، خودکفایی، و‌ روابط خارجی دارد، همزمان ارز چند نرخی، کسری مزمن بودجه، نظام قیمت گذاری دولتی، سیستم تعرفه گذاری و یارانه حامل های انرژی باعث شده تا ترکیب این ۸ سیاست منجر به فساد ارزی، قاچاق کالا، تضعیف تجارت خارجی، بی عدالتی، بحران آب و برق و گاز و ..گردد.. 
این روزها جمهوری خواهان امریکا دولت بایدن را برای انتقال ۶ میلیارد دلار از منابع ایران به قطر مورد سرزنش و این پول را عامل حمله حماس به اسراییل دانسته ونهایتا پس از اینکه سخنگوی دولت بایدن اعلام نمود که از این پول هیچ مبلغی توسط ایران استفاده نشده خواستار توقف مجدد این وجه شده اند و واشنگتن پست هم این ادعا را مطرح کرده است.


غربی ها در حال روایت سازی از جنگ هستند ومدعی شدند که رزمندگان حماس کودکان را سر بریده اند که این خبر تکذیب شد، همزمان به دروغ اعلام شد که قطر در صورت ادامه بمباران غزه صادرات گاز خود را متوقف می کند.

شخصیت های زیادی از جمله آیت الله سیستانی، دبیر کل سازمان ملل، پوتین، آیت الله مکارم شیرازی، وزرای خارجه ایران و عربستان خواستار توقف جنگ وبمباران مناطق مسکونی شده اند،

هر چند موضع گیری آمریکایی ها خصوصا اوباما، صدر اعظم آلمان و بلینکن یکجانبه و تهییج کننده اسراییل به حمله بود ولی مسلمانان در اغلب کشورهای دنیا واکنش نشان داده ومردم در مصر و اردن به طرف مرزهای فلسطین هجوم آورده و خواستار توقف بمباران هستند، علیرغم اینکه بعضی از کشورها تظاهرات به نفع حماس را ممنوع کرده اند ولی مردم و بسیاری از سلبریتی ها و ورزشکاران مسلمان به نفع فلسطینی ها موضع گیری نموده اند و رژیم اسراییل را تحت فشار قرار داده اند تا از حمله زمینی به غزه خودداری کند، با توجه به اینکه حماس تعداد زیادی اسیر در اختیار دارد تشدید جنگ و بمباران می تواند عواقب فاجعه آمیزی داشته باشد.

چهارشنبه شب به اتفاق برادران و اصغر آقای پورمحمدی مهمان خواهرزاده هایم بودیم( محسن اسدی و شیما پورمحمدی) و فرصتی شد تا از دوران نوجوانی و جوانی در رفسنجان یاد کنیم، ما و خانواده پورمحمدی تقریبا همسایه و دایم در حال رفت و آمد بودیم و اولین تظاهرات خیابانی رفسنجان نیز از همین محله شکل گرفت، بازگویی خاطرات آن دوران برای خانم ها که نشنیده بودند جالب و بعضا تعجب برانگیز بود. به هر حال کاری به سیاست نداشتیم و دورهمی خوبی داشتیم.
آخر هفته را به اتفاق بچه ها به تماشای فیلم کمدی هتل در سینما فرهنگ رفتیم، فیلم کمدی اجتماعی بود با بازی خوب پژمان جمشیدی ، سپس شام را دسته جمعی در هوای بارانی تهران در بیرون از خانه خوردیم و یک هفته بد را به پایان رساندیم، والسلام

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی