این هفته تا دلتان بخواد رسانه های اجتماعی مملو از سوژه و نقد بود، تحریم سپاه در پارلمان اروپا ، بودجه سال ۱۴۰۲، بارش برف و باران سراسری، قطع گاز و سرما، لو رفتن سوالات کنکور، گاف های سخنگوی دولت درباره سرقت اموال ، انحلال شرکت ذخیره سازی گاز و اعلام زمان انتخابات اتاق های بازرگانی از مهمترین این سوژه ها بودند.

پارلمان اروپا به بهانه نقص حقوق بشر و ارسال پهپاد به روسیه از دولت های اروپایی درخواست کرده که سپاه پاسداران را در لیست سازمانهای تروریستی قرار داده و تحریم کنند ، این که یک سازمان رسمی را در لیست تحریم قرار دهند از نظر حقوقی کار ساده ای نیست از طرف دیگر کمکی به حل مسئله هسته ای ایران نمیکند ولذا در کلاب هوس هم اعلام کردم که بعید میدانم دولت های اروپایی در این مرحله به این اقدام دست بزنند، هنوز امریکا و اروپا علاقمند به مذاکره و حل و فصل مسایل از طریق گفتگو هستند و حتی پارلمان اروپا به تعلیق مذاکرات برجامی رای نداد. البته باید تا دوشنبه صبر کرد تا جلسه اتحادیه اروپا برگزار گردد.

 

به محض اعلام خبر تحریم سپاه توسط پارلمان اروپا تاثیر آنرا بر قیمت دلار دیدیم و حتی قیمت جهانی نفت هم اندکی افزایش یافت.
در این شرایط بودجه سال ۱۴۰۲ با افزایش حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی تقدیم مجلس شد و در آن پیش بینی شده که حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان از محل مالیات و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان از محل نفت تامین گردد که از نظر کارشناسان با توجه به رکود اقتصادی و افزایش احتمالی تحریم ها کشور با ریسک کسر بودجه مواجه خواهد شد،ضمنا به قول دکتر طبیبیان :”جمع بندی چنین به نظر می رسد که توجه خاصی به افزایش بودجه های دستگاه های تبلیغاتی و خبری، نهاد ها و برنامه های ذهنیت سازی، نهاد های حوزوی، و تشکیلات امنیتی شده و بودجه این دستگاه ها از نرخ رشد بسیار بالایی بر خوردار است. همچنین صحبت از اندیشیدن برای مالیات گیری تهاجمی است.اگر قرار بود در جهت صحیح گام برداشته شود در واقع باید بودجه این نهاد ها کاهش یابد، زیرا تاکنون هرچه منابع به داخل آنان ریخته شده همان نتیجه ای که ایشان انتظار داشتند را معکوس تحویل داده اند. بجای آن کارساز تر است اگر منابع برای خدمات و پروژه های مفید و اشتغالزا و ترمیم کننده بنیه تولید اقتصاد هزینه شود”.
ایشان مدعی است که در صورت تصویب این بودجه در مجلس ، سال آتی شاهد ظهور تورم بالاتر، اقتصاد ضعیف تر و بحران های غول آسا خواهیم بود”.
در این اوضاع ارقام درامد ۹ ماهه توسط خزانه داری منتشر شده و خوشبختانه افزایش صادرات نفت در دو ماه اخیر که صادرات نفت دریایی روسیه با مشکل جدی مواجه شده باعث شده که۷۰ درصد درامدهای نفتی محقق گردد و درامدهای دولت نیز افزایش یابد و به ۹۱۷ هزار میلیارد تومان برسد . اعلام شده در مجموع ۸۸ درصد درامدهای بودجه سالجاری محقق شده ولذا دولت میتواند سالجاری را با حداقل کسر بودجه سپری نماید( احتمالا فقط نیمی از بودجه ۲۶۳ هزار میلیارد تومانی عمرانی تخصیص یابد و تاکنون فقط ۸۳ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است).

این هفته با بارش برف و سرمای شدید آغاز شد و با توجه به سراسری بودن این موج دولت برای کاهش مصرف گاز برای اولین بار دو روز ادارات و بنگاهها را در تهران و بعضی شهرها تعطیل کرد تا بتواند ۲۵ میلیون متر مکعب در مصرف گاز صرفه جویی نماید.
اولین روز هفته با توجه به تعطیلی و بارش برف خانه نشینی کردم و پس از ویرایش و انتشار روزنوشت ، بعضی از نکات آنرا در توئیتر منتشر کردم، طبق معمول تحلیل بازار نفت را در رادیو اقتصاد ارایه دادم، هنوز بازار مرتب در نوسان بین ۸۶ تا ۸۰ دلار می باشد.
با توجه به قیمت فعلی نفت و تخفیف دو رقمی که مجبوریم برای صادرات نفت به مشتریان بدهیم سفارش کردم که قیمت نفت در بودجه بیش از ۷۰ دلار پیش بینی نگردد.
سران قوای سه گانه در رابطه با بحران ناترازی گاز جلسه داشتند و تصمیماتی برای کوتاه مدت و بلند مدت اتخاذ نموده اند ولی جزئیات آن منتشر نشده است.
متاسفانه علیرغم ادعای قوه قضاییه مبنی بر آزادی ۹۸/۵ درصد از معترضین، نشانه ای از اصلاح امور نیست و قرار نیست شیوه حکمرانی تغییر کند، نمونه آن گاف سخنگوی دولت مبنی بر خروج جواهرات سلطنتی و میلیاردها دلار توسط پهلوی و دلیل کسری گاز بود که آنرا به انحلال شرکت ذخیره سازی گاز در دولت روحانی نسبت داد و بلافاصله رسانه ها با انتشار مدارک و مستندات این ادعاها را رد کردند.
در حاشیه مراسم سالگرد آقای هاشمی خبرنگاران مصاحبه ای با آقای واعظی داشتند که ایشان خبر از فعال شدن دکتر روحانی و ملاقاتهای ایشان با آقایان ناطق و خاتمی داد که موجب نگرانی و عصبانیت جریان اصولگرا شد و از تحرکات جریان منتقد برای انتخابات مجلس نگران شده
و پادوهای آنها مجددا فحاشی و تهمت را شروع کرده اند، من که با شرایط فعلی بعید میدانم که بتوان هیچ انتخاباتی را برگزار نمود.
امروز هم شاهد بارش برف و تعطیلی تهران هستیم، عکس العمل غربی در موضوع اعدام آقای اکبری شک و تردید در مورد جاسوس بودن ایشان را بر طرف کرد، جریانات رادیکال تلاش نمودن که ایشان را همکار آقای شمخانی و موافق برجام معرفی کنند ولی سخنان صریح آقای ظریف مواضع ضد برجامی این جاسوس را بر ملا کرد و پایدارچی ها از اینکه مواضعشان با جاسوس ام ای ۶ یکی میباشد احساس شرم نمایند.
امروز پیگیر حضور یک شرکت ایرانی جهت بهره برداری از هتل بین المللی بصره شدم و اطلاعات را بین طرفین تبادل کردم.

بعد از ظهر در دفتر با مدیران شرکت خوب مهندسی کوپله جلسه داشتم و با زمینه های کاری آنان آشنا شدم و قول دادم پیکیر طلب انان از انجام یک پروژه در اربیل باشم.
با وجود تعطیلی ادارات تهران ترافیک عصر گاهی وحشتناک بود و ظاهرا شهرداری ترافیک را رها کرده، پلیس هم عنان کار را به سربازان بی تجربه ای سپرده است که هیچ تجربه و تخصصی در این زمینه ندارند و دخالت آنان باعث کور شدن گره ترافیکی میگردد.
امشب مسابقه فوتبال حذفی بین بارسلونا و رئال مادرید را تماشا کردم و از بازی خوب بارسلونا و برد ۳ بر یک این تیم لذت بردم و بلافاصله پس از بازی عکس لواندوفسکی را استوری کردم.
دوشنبه صبح با رادیو اقتصاد در مورد بازار نفت و گاز گفتگو کردم و جلوگیری از فلر شدن ۱۷ میلیارد متر مکعب گاز ( حدود ۵۰ میلیون متر مکعب در روز) را یکی از راهکارهای کاهش ناترازی گاز و آلودکی هوا دانستم.
امروز (دوشنبه) در دفتر با شبکه تلویزیونی تی ار تی ترکیه گفتگویی درباره روابط تجاری ایران و ترکیه داشتم و به سوالات این شبکه در مورد علل مهاجرت ایرانیان و کسب و کارها به ترکیه و سایر کشورها پاسخ دادم، با وجود سردی روابط سیاسی صادرات ما به ترکیه به بیش از ۶ میلیارد دلار رسیده و واردات از ترکیه بالغ بر ۴ میلیارد دلار بوده است، از اینکه شبکه های تلویزیونی غیر دولتی ترکیه رژیم ایران را رژیم ملایان می نماید گلایه نمودم و آنرا سازنده ندانستم.


عصر نشست مفصلی با هیات عراقی به سرپرستی یکی از شیوخ طایفه طفیلی داشتیم و در مورد همکاری در زمینه مواد غذایی، ترانزیت و معدن گفتگو داشتیم. در این هفته برای اجرایی شدن این موارد ملاقاتهای بین این هیات و ذی نفعان ایرانی هماهنگ کردم و چهارشنبه شب نیز دوستان را برای شام دعوت کردم.
امروز بالاخره آیین نامه مصوب شورایعالی نظارت در مورد نحوه تشکیل جلسات هیات نمایندگان و شرایط رای دهندگان و نامزدهای انتخابات را دریافت کرده و شب یک نشست مجازی در این رابطه با دوستان تحولی داشتیم و نقاط قوت و ضعف آیین نامه را بررسی کردیم، اینکه روسایی که دو دوره ریاست اتاقها را داشته اند دیگر نمی توانند نامزد ریاست شوند و شرایط نامزدهای عضویت در هیات نمایندگان و هیات رییسه سخت تر شده مثبت است ولی در مورد شرایط رای دهندگان سهل انگاری شده و خطر انتخاب هیات های نظارتی که شرایط فوق را در بررسی صلاحیت رعایت نکنند وجود دارد . ضمنا کمیسیون انضباطی اتاق دربست در اختیار هیات رییسه اتاق قرار گرفته است و دست آنان برای برخورد با منتقدین اتاق باز شده است که قابل قبول نیست وحتما باید در آن تجدید نظر گردد، ضمنا هیات نمایندگان در این مورد پیشنهادی نداشته و در آیین نامه مصوب درخواستی برای اصلاح آن وجود نداشته است و معلوم نیست به چه دلیلی شورای نظارت این بند را در آیین نامه تغییر داده است.
سه شنبه صبح آگهی برگزاری دهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی منتشر شده و علاقمندان باید از سه شنبه برای نامزدی در انتخابات ثبت نام نمایند و انتخابات در روز ۱۰ اسفند برگزار خواهد شد، انتخابات از همیشه سردتر و کم رونق تر می باشد و آیین نامه جدید راه را برای حضور شرکتهای بزرگ هموار کرده ولی بسیاری از مدیران شرکتهای کوچک و متوسط و تجاری امکان حضور در انتخابات را نخواهند داشت و شاید بعضی از اتاقها نامزد کافی جهت برگزاری انتخابات را نداشته باشند.
اول صبح جلسه ای با مدیر عامل فرابورس داشتم تا امکان عرضه سهام یکی از شرکتهای گروه را در بورس فراهم کنم، با توجه به آیین نامه جدید سازمان بورس، ورود شرکتها به بورس پایه متوقف شده و فرابورس درصدد راه انداری معاملات توافقی میباشد که برای شرکتها جاذبیت ندارد، با بررسی شرایط شرکت مقرر گردید که برای ورود به بازار دوم اقدام کنیم و دایره پذیرش فرابورس همکاری لازم را بعمل آورد.


پس از آن عازم اتحادیه شدم ویک روز بسیار پرکار را داشتیم، با حضور آقایان دکتر معطمی، دکتر عادلی، مهندس سید مهدی حسینی، دکتر محبی، دکتر آیه کاتبی، دکتر فیروزی و دکتر معروف خانی اولین جلسه شورای سیاست گذاری جدید مجله دنیای انرژی اتحادیه را داشتیم، این نشست در تاریخ نشریه نقطه عطفی بود و این امیدواری وجود دارد که با همکاری این عزیزان و سایر اعضا که در این جلسه غیبت داشتند ( از جمله دکتر عماد حسینی، مهندس پیوندی، دکتر امیری خامگانی، دکتر پدیدارو…) مجله ای پربار و جذاب برای علاقمندان در حوزه انرژی ارایه دهیم، در این نشست به پیشنهاد بزرگان صنعت نفت ماموریت های زیر برای مجله تعیین گردید: ۱- گفتمان توسعه را پیگیری کنیم۲- پخش خصوصی را علمدار توسعه کشور بدانیم۳- نگاه بین المللی داشته باشیم و الگوهای موفق بین المللی را ترویج کنیم۴- حکمرانی خوب با تکیه بر مشارکت مردم در سرنوشتشان را ترویج کنیم ۵- انرژی را هسته مرکزی یا لکوموتیو توسعه بدانیم ۶- الگو برداری از تجربیات موفق دنیا در زمینه انرژی، ۷- لزوم تجدید نظر در قراردادهای بالا دستی نفت ۸-رجحان منافع ملی بر منافع ایدئولوژیک
۹-مباحث داووس در رابطه با انرژی را رصد و منتشر کنیم۱۰-انرژی های تجدید پذیر را ترویج و تبلیغ کنیم.
در این نشست دوستان مطالب و تجربیات بسیار ارزشمندی را بیان کردند که انشالله در شماره آینده مجله منتشر خواهد شد.


بلافاصله نهار را با مهمانان خورده و پس از عکس یادگاری دومین جلسه هیات مدیره جدید اتحادیه برگزار شد و ابتدا تعدادی از مصوبات دوره قبل تمدید شد و با توجه به اساسنامه جدید هیات مدیره، مقرر شد آیین نامه های مربوط به پایش و انضباطی مورد بازنگری قرار گیرد واتحادیه در رابطه با عضویت در تشکل بالادستی درسال آینده اقدام نماید،

ضمنا در این جلسه آقای حامد حسینی به عنوان نماینده اتحادیه در اتاق ایران جایگزین بنده شد.

جلسه هیات مدیره با توجه به حضور دکتر رنانی در اتحادیه نیمه تمام ماند و با حضور هیات رییسه کمیسیونها و اعضا دبیرخانه در مورد تدوین استراتژی اتحادیه با ایشان تبادل نظر کردیم،


ایشان در این سالها با توجه به نگاه علمی واجتماعی که داشته بسیاری از حوادث را پیش بینی نموده ( جنبش جوانان و بانوان ) و دلسوزانه نقطه نظرات عالمانه خود را بیان نموده است.
من از سال ۸۴ مطالب آقای رنانی را تعقیب میکنم و اعتقاد دارم که نمیتوان ایشان را در قالب اقتصاد دانان نهادگرا یا طرفدار اقتصاد آزاد طبقه بندی کرد.
ایشان مقاله ای در رابطه با عقلانیت و هوش دارد و معتقد است که حکومت میتواند با هوش نباشد ولی عاقل باشد، اکنون سیستم از هوش پایینی برخوردار است و سطح عقلانیتش هم افول کرده است، پاسخ هوش به حوادث و پدیده ها واکنش است در حالیکه پاسخ عقلانیت راه حل است که فقدانش این روزها به شدت احساس میشود.
از دیدگاه ایشان فعلا با نسلی روبرو هستیم که هیچ کدام از معیارها وارزش های حاکمیت را قبول ندارد. در کشور دوبازیگر داریم که رفتارشان قابل پیش بینی نیست، در این شرایط اگر حاکمیت به اصلاح یا انقلاب از بالا اقدام نکند جامعه به طرف انقلاب یا فروپاشی از پایین خواهد رفت زیرا سیستم همه مراحل رشد از جمله، بهبود همراه با رشد سریع در دوره هاشمی، اصلاح و بلوغ در دوره خاتمی ، تحول در دوره احمدی نژاد( همراه با خروج از ریل) ، پارادایم شیفت و افق گشایی در دوره روحانی را طی کرده است و آماده انقلاب از بالا یا پایین میباشد( این موارد برداشت من از نظریه های ایشان است).
پس از یک روز پرکار و طولانی راهی منزل شدم و پس از استراحت مختصر راهی رستوران نارنجستان در سعادت اباد شدم تا میزبان مهمانان عراقی باشم، در پایان نحوه پیگیری موضوعات در عراق و ایران را تعیین تکلیف کردیم و بزودی برای پیگیری امور بانکی و ترانزیت هیاتی را به عراق اعزام خواهیم کرد.
چهارشنبه صبح هماهنگ کردم که هیات عراقی از نمایشگاه کرمان خودرو بازدید نماید و با آقای مهندس شه بخش مدیر عامل موفق کرمان خودرو دیدار داشته باشد،
پس از آن در دفتر میزبان مدیر صادرات گروه معظم گیتی پسند اصفهان بودم که اخیرا از سفر یک هفته ای به عراق بازگشته بود، برایم عجیب بود که چگونه صادرکنندگان ترکیه و مصر قادر به رقابت با سازندگان انواع لوله های پلیمری ایران هستند ( با توجه به اینکه هر دو کشور وارد کننده مواد اولیه هستند) ایشان دو عامل را موثر می دانست: ۱- خرید مواد اولیه به صورت یوزانس با کارمزد بسیار پایین ۲- مذاکره دولتهای ترکیه ومصر با عراق وپرداخت تعرفه کمتر برای این کشورها ( حداقل ده درصد)
بعد از ظهر برای پیگیری یک مورد کاری به وزارت نفت رفتم موفق به دیدار هیچ کس نشدم، سه نفر از مدیران که در شرکت نفت حضور نداشتند یک نفر هم درگیر مجمع شرکت گاز بود، بدون دستاوردی برگشتم.


آزادی آقا مهدی هاشمی بعد از ۷ سال زندان خانواده را خوشحال نمود، ایشان یکی از باهوش ترین افراد و متخصصین ترین کارشناسان در حوزه نفت و گاز می باشد که به علت ارتباطات گسترده ای که با شرکت های بزرگ نفتی داشت اطلاع کاملی از آخرین فناوریهای این حوزه داشت و بسیار اهل مطالعه میباشد، در دورانی که در انفرادی بود صدها کتاب را مطالعه کرده بود که موحب تعجب بازجوها و مدیران زندان شده بود، برای ایشان آرزوی توفیق وموفقیت دارم وامیدوارم که به مانند گذشته دانش و تجربیات خود را در اختیار نفتی ها قرار دهد. والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی