این روزها به مناسبت حساسیت اوضاع منطقه به خاطر جنگ حماس و در پیش بودن انتخابات مجالس شورای اسلامی وخبرگان، رهبری شخصا فرماندهی امور را به دست گرفته و بیش از هر زمان دیگری به بهانه دیدارهای عمومی نقطه نظرات خود را صراحتا بیان می نمایند و فضای نسبتا آرامی بر کشور حاکم شده است، بیانات قبلی ایشان در مورد عدم ورود به جنگ غزه و سخن اخیر ایشان که دیدگاه جمهوری اسلامی ایران به دریا ریختن یهودیان نمی باشد از آن جمله می باشد. در رابطه با فضای داخل نیز مجددا در دیدار با بسیجیان فرمودند از دو قطبی سازی کاذب پرهیز کنید و در زمین دشمن بازی نکنید و تاکید نمودند که اگر پیامبر هم می خواست خالص سازی نماید کسی در کنار پیامبر باقی نمی ماند، حالا باید منتظر اعلام نظر شورای نگهبان در مورد احراز صلاحیت ها ماند اگر چه بسیاری از شایستگان از ترس خالص سازی ثبت نام نکردند و چه خوب می شد اگر این بیانات در ماههای گذشته بیان می شد.


بالاخره بعد از مدتها یک موضع درست از آقای رییسی در مورد احراز صلاحیت ها شنیدیم که مدعی شده اصل بر احراز صلاحیت می باشد مگر آنکه بر خلاف آن ثابت گردد در حالیکه رویه شورای نگهبان این نیست.
بالاخره از اول این هفته شاهد توقف جنگ غزه و تبادل زندانیان بودیم واغلب مقامات دنیا ( انگلیس، فرانسه، آلمان، چین، عربستان و….) بر تداوم آتش بس و تشکیل دو دولت تاکید نمودند ولی متاسفانه در آخرین روز هفته مجددا درگیری ها آغاز شد و طبق گفته مقامات بهداشتی غزه در صبح جمعه ۳۳ نفر شهید شدند.


نتانیاهو به هیچ وجه حاضر نیست جنگ را متوقف نماید زیرا در نظرسنجی ۸۰ درصد وی را مقصر این وضعیت دانسته و ۶۰ درصد خواستار استعفای وی هستند، ضمنا بنی گانتس که بیشترین کرسی را در پارلمان دارد بلافاصله پس از پایان جنگ جایگزین نتانیاهو خواهد شد ومحاکمه وی آغاز می گردد. امیدوارم مقاومت حماس، فشارهای منطقه ای و بین المللی وی را مجبور به آتش بس و توقف جنگ نمایند. در این رابطه فیلم واکنش دانشجویان به هیلاری کلینتون جالب است که:
دانشجویان دانشکده روابط بین‌الملل «دانشگاه کلمبیا» کلاس درس «هیلاری کلینتون» را تعطیل کرده‌اند و خطاب به وزیر امور خارجه اسبق آمریکا شعار داده اند: «هیلاری، تو نمی‌توانی حمایتت از نسل‌کشی[اسرائیل] را پنهان کنی”. ضمنا کارشناسان پس از توقف جنگ مدعی شدند نه تنها غزه کرانه نشد بلکه کرانه باختری هم غزه ای شد .
این هفته بالاخره ثبت نام از نامزدهای ریاست اتاق ایران آغاز شد و آقای سلاح ورزی با توئیت کردن یک دعای پر معنای قرآنی خروج خود را از اتاق اعلام نمود ( رب ادخلنی مدخل صدق و اخرجنی مخرج صدق) ، کاش این اتفاق بعد از رای شورای عالی نظارت اتفاق می افتاد و این دوگانه سازی ها و تقابل صورت نمی گرفت.
سخنان محمد مرتضوی در جمع هیات نمایندگان اتاق ایران مایه تعجب همگان بود زیرا ایشان کل نظام را به زیر سوال برد و سخنان احساسی ایشان بدون واکنش نخواهد بود.
امیدوارم اعضا هیات نمایندگان اتاق و نمایندگان تشکل ها فارغ از هیاهو و جنجال های ماههای اخیر موفق شوند رییسی را انتخاب نمایند که اصول حکمرانی را در مدیریت اتاق سرلوحه کار قرار دهد و با اعتبارش بتواند شکاف ایجاد شده بین قوای سه گانه و اتاق را کاهش دهد و با رای حداکثری اعضا اتاق انتخاب گردد، ضمنا جناح های مختلف اتاق حاضر به همکاری و همراهی با وی باشند و اتاق بتواند از ظرفیت همه اعضا خود استفاده نماید.
در این رابطه در این هفته به اتفاق یکی از دوستان تحول به دیدار دبیر شورای عالی نظارت رفته و راهکارهای عبور اتاق از شرایط فعلی را بیان نمودیم.

در این هفته کسی که دکتر ظریف را دشمن قابل احترام نامیده بود از دنیا رفت وی تاثیر مهمی بر سیاست خارجی آمریکا داشت و در جلسه ای با حضور بعضی از شاگردانش به دکتر ظریف توصیه کرده بود که ایران باید : “بین دولت بودن و آرمان بودن انتخاب کند.” و دکتر ظریف به آقای کیسینجر گفته بود “هر وقت شما بین دولت بودن و آرمان بودن یکی را انتخاب کردید از ما هم توقع داشته باشید این کار را بکنیم”.
این هفته آمار صادرات و واردات ۸ ماهه منتشر شد، شکاف ده میلیارد دلاری بین صادرات غیر از نفت و گاز و واردات می باشد( صادرات ۳۲ میلیارد دلار و واردات ۴۲ میلیارد دلار) که با اهداف برنامه هفتم توسعه مغایرت جدی دارد، علاوه بر آن نرخ ۳۵۵ دلاری هر تن کالای صادراتی و بیش از ۱۷۰۰ دلاری هر تن کالای وارداتی نگران کننده است. گمرگ مدعی است که ۸۵ درصد کالای وارداتی مواد اولیه و کالای نیمه ساخته است که با توجه به اینکه وزن عمده واردات به کالاهای اساسی نظیر گندم و جو، ذرت، سویا و کنجاله و روغن خام اختصاص دارد که متوسط ارزش آن کمتر از ۵۰۰ دلار می باشد این سوال پیش می آید که مگر چه کالاهایی وارد می گردد که این قدر گران است ؟ حتی مواد اولیه صنایع نساجی، پتروشیمی و خودرو هم نباید بیش از این قیمت باشد.
به نظر من یکی از علل بالا بودن متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی تخصیص ارز نیمایی برای واردات می باشد که افراد زیادی را مشتاق واردات نموده و در سه سال گذشته تعداد کارتهای بازرگانی صادر شده شدیدا افزایش یافته است. امیدوارم بتوانم در این هفته لیست اقلام وارداتی ۸ ماهه را از گمرک یا سازمان توسعه تجارت دریافت و این ادعا را مورد بررسی قرار دهم.
از اتفاقات عجیب این هفته اعلام نظر شورای نگهبان در رابطه با لایحه حجاب و عفاف میباشد که دکتر برهانی در این رابطه توئیت زده:
“شورای نگهبان ۱۱۶ ایراد شکلی و ویرایشی، ۷۸ مورد ابهام، ۲۳ مورد مغایرت با قانون اساسی، ۱۰ مورد مغایرت با شرع و ۵ مورد مغایرت با سیاست‌های کلی نظام را در خصوص مصوبه ‎#حجاب و عفاف مطرح کرده است؛ ۲۳۲ ایراد به ۷۰ ماده!
خسته ‌نباشید عرض کنیم به کمیسیون قضایی و مرکز پژوهش‌های مجلس با چنین رکوردشکنی تقنینی!
تازه اشکالات جامعه‌شناختی و جرم‌شناختی و فلسفه حقوقی این افتضاح تقنینی در شورای نگهبان رسیدگی نمی‌شود و در عمل آشکار می‌گردد.”


اول هفته به همت آقای معروف اتاقی در کلاب هاوس با موضوع “سیر وقایع اتاق بازرگانی تا به امروز” داشتیم که بحث های خوبی مطرح و مسائل اتاق ریشه یابی شد، در ادامه با توجه به حکم ابطال آیین نامه مصوب شورای عالی نظارت اتاق بازرگانی توسط دادگاه، رای احتمالی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و اقداماتی که در هر یک از سه حالت احتمالی باید انجام گیرد بررسی شد ، پس از آن در کلاب ایران من که موضوع توافق آزادی زندانیان و توقف جنگ در ۴ روز آینده بود شرکت کردم و تا دیر وقت بیدار بودم، لذا شنبه دیرتر از معمول مشغول کار شدم،
امروز معلوم شد که کانون عالی کارفرمایی برای اجتناب از حاشیه اقدام به انتخاب رییس هیات مدیره جدید نموده و آقای سلاح ورزی را از ریاست هیات مدیره برکنار نموده است .
امروز پیش نویس نامه ای را از طرف فراکسیون تشکل های اتاق ایران به تشکل ها ارسال کرده بودند تا نسبت به عضویت آقایان سنجابی و حاجی حسینی در انجمن نظارت به علت اینکه این افراد عضو هیات نمایندگان هستند اعتراض کنند در حالیکه این دو نفر در زمان انتخابات هیات رییسه فعلی اتاق ایران هم عضو هیات نمایندگان بودند و پذیرش این اعتراض به معنی نامشروع بودن انتخابات هیات رییسه اتاق ایران می باشد!
البته تلاش جوانان حامی رییس فعلی اتاق جلوگیری از روند برگزاری انتخاب رییس جدید اتاق می باشد که به نظرم آب در هاون کوبیدن است و اتاق وارد پروسه انتخابات شده و تا کنون ۵ نفر هم نامزد ریاست شده اند که بعید است هیچ شانسی داشته باشند و کاندیداهای اصلی در روز آخر ثبت نام خواهند نمود..

 


امروز به دعوت مدیران پژوهشکده فن آوریهای راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف از ساعت ۲/۵ تا ۵ بعد از ظهر از این پژوهشگاه بازدید کردم و در جریان دستاوردهای دانشجویان این دانشگاه قرار گرفتم، خوشبختانه با تلاش های پژوهشگاه و همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری ایده ها تبدیل به محصول شده و الان ۶۰ شرکت تاسیس شده و اغلب پرژوه ها تجاری سازی شده است. در این نشست فقط با ۶ دستاورد غرور آفرین این عزیزان در زمینه ال ان جی، ساخت اکچویتر گازی، پهپاد نقشه برداری و آتش نشانی، موتور برقی، رادار خودرو و بتن مسلح آشنا شدم و به آنان تبریک گفتم و برای گسترش بازار این محصولات در داخل و خارج از کشور( خصوصا عراق) قول همکاری و مساعدت دادم، به نظر من دستیابی این عزیزان به تکنولوژی مایع سازی گاز در منهای ۲۶۰ درجه( ال ان جی) و ساخت یک پایلوت ۳۰۰ کیلیویی حائز اهمیت و برای آینده کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در زمینه ال ان جی نیز می توانم آنان را با دوستان چینی ام که پروژه های مینی ال ان جی( ۱/۵ میلیون تنی) را اجرا می کنند آشنا نمایم ،


پس از آن از دانشگاه صنعتی روانه ورزشگاه شهدای درکه شدم و در تمرین فوتبال تیم کارآفرینان شرکت کردم، فوتبال و تمرین در هوای سرد درکه سخت ولی لذت بخش است خصوصا اگر بازی را ببری و ۵ گل هم بزنی.
یکشنبه جلسه مفصلی با سرمایه گذار خارجی و شرکت E&P داشتیم و در مورد نحوه همکاری و سهم اعضا در کمیسیون و تشکیل کمیسیون کاری توافق کردیم و پس از آن اعضا کنسرسیوم جلسه ای با شرکت نفت داشته و ضمن معرفی اعضا کنسرسیوم آمادگی خود را برای شروع مذاکرات قراردادی اعلام کردیم.
از صبح به علت آلودگی شدید هوا گیج و سردرد بودم و با این وجود قصد داشتم در مجمع سالانه اتحادیه شرکت کنم که در ترافیک شدید گرفتار شدم و وقتی متوجه شدم مجمع رسمی نشده راهی منزل شدم تا استراحت کنم.
دوشنبه صبح برای پیگیری یک پرونده راهی دادسرای بین الملل شدم، با توجه به اینکه رییس دادسرا در جریان پرونده قبلی بود و یکی از مدیران پاکدست و حاذق دستگاه قضا می باشد به دیدارش رفتم، درخواست نمود که حکم دادگاه کیفری که به نفعم صادر شده ضمیمه دادخواست نماید تا این پرونده ادعایی را مختومه نماید.
بعد از ظهر ابتدا جلسه ای با مهدی افشار نیک خبرنگار ناآرام حوزه نفت داشتم و در مورد وضعیت فعلی صنعت نفت و پروژه های گازی تبادل نظر کردیم.سپس در مورد کمک به ساخت یک فیلم مستند در عراق گفتگو کردیم.
پس از آن جلسه ای با چند نفر از فعالین اقتصادی داشتم که در صدد خرید یک مینی ریفاینری ( ۱۵۰۰۰ بشکه در روز ) ساخته شده در افغانستان زمان قبل از طالبان بودند، جالب است که با وجود فرار صاحب پالایشگاه طالبان آنرا مصادره نکرده و اجازه داده که آنرا به دیگران بفروشد، با توجه به اینکه اخیرا در افغانستان نفت کشف شده و چینی ها در حال استخراج نفت هستند این پروژه می تواند بسیار سودآور باشد زیرا دولت افغانستان اعلام نموده که نفت سبک را صد دلار در تن تخفیف خواهد داد. دوستان را تشویق کردم که این فرصت را از دست ندهند و نگران خوراک نباشند زیرا امکان تامین از افغانستان، ایران و ترکمنستان وجود دارد .


امشب بازی حساس پرسپولیس و النصر عربستان را با حساسیت دیدم و همزمان پیگیر بازی سپاهان و نیروی هوایی بودم، پرسپولیس به غیر از ۱۵ دقیقه ابتدایی در اغلب دقایق حاکم بر بازی بود و به خوبی موفق به مهار ستاره های تیم حریف( رونالدو، سادیو مانه و بروزویچ) شد ، یحیی نشان داد که اگر از حاشیه به دور باشد شطرنج باز ماهری است و قادر است حتی در زمین حریف هم برتر باشد، با نتیجه مساوی پرسپولیس و برد سپاهان به احتمال زیاد هر دو تیم به مرحله بعدی صعود خواهند کرد و اعتبار فوتبال ایران در آسیا حفظ خواهد شد و می توانیم در انتظار موفقیت پرسپولیس و سپاهان باشیم، انشاالله

 


سه شنبه صبح را با عوامل برنامه رادیو اقتصاد شروع کردم. من از سال گذشته با رادیو اقتصاد برنامه سرای سرمایه همکاری دارم و هفته ای چند بار آخرین قیمت های جهانی نفت، گاز و فرآورده ها را اطلاع رسانی و‌ تحلیل می کنم، این برنامه در رادیو اقتصاد به عنوان برنامه مرجع شناخته می‌شود و از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۴ تا ۱۴/۲۵ بطور زنده پخش می گردد و تحلیل بازار جهانی نفت معمولا در انتهای برنامه صورت می گیرد،
ساعت ۸ صبح نشستی با حضور دست اندرکاران برنامه و کارشناسان سرای سرمایه برگزار شد، در این نشست محمد کشتی آرا از صنعت طلا، احمد لواسانی كارشناس بازار ارز ، جواد عشقی نژاد كارشناس بازار سرمایه ، مانی حدادی كارشناس خودرو ، علی طباطبایی كارشناس بازار فلزات پایه ، حسین قاسمی كارشناس بازار فلزات پایه ، خشایار باقرپور كارشناس بازار مسكن ، آقای وزیری كارشناس بازار مسكن
و همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه حضور داشتند و پیشنهادات خوبی در مورد بهتر شدن کیفیت برنامه ارایه دادند، من هم به نوبه خودم از وقت کم برنامه و مفید نبودن ارایه دیتا بدون تحلیل گلایه کردم و رادیو را متعلق به ملت دانستم که وظیفه دارد تا مطالبه گری نماید و از این طریق به بهبود اوضاع و مدیریت بهتر امور کمک نماید. پس از جلسه با مدیر برنامه رهیافت و کاوش در رادیو اقتصاد توافق کردم که در دو موضوع ناترازی گاز و تراز تجاری کشور برنامه داشته باشیم.
سپس راهی دادسرای بین الملل شدم و مدارک مورد درخواست دادسرا را در پرونده قرار دادم، بازپرس که اطلاعات حقوقی من در رابطه با پرونده را شنید فکر کرد حقوقدان هستم، توضیح دادم که چند سال است شاکی چند پرونده کیفری و حقوقی هستم ولذا کارشناس شده ام و برای این پرونده نیازی به وکیل ندارم.


پس از آن در دفتر میزبان آقای مهندس کلبادی از دوستان قدیمی بودم که در سالهای اخیر با همکاری صربستان خدمات زیادی به حوزه کشاورزی خصوصا بذر نموده است ( ۸۰۰ هکتار را برای بذر اختصاص داده)و از سال آینده تامین کننده بذر گندمی خواهد بود که اولا تولید در هکتار را سه برابر می کند ، ثانیا پروتئین و گلوتن گندم را بهبود می بخشد، متاسفانه گندمی که الان برای نان استفاده می گردد پروتئینش ۱۰ درصد می باشد و برای نان مناسب نیست و از نظر ایشان یکی از دلایل چاقی ایرانی ها همین نان بی کیفیت است که سرانه مصرفش ۲۵۰ کیلو در سال می باشد وهر ایرانی روزانه ۸۰۰ گرم نان بی کیفیت دامی استفاده می کند.
ایشان به شدت با محصولات تراریخته وگسترش گلخانه ها مخالف است و معتقد است با کشاورزی علمی می توانیم تمام نیازهای کشور را تامین و صادرکننده بزرگ محصولات زراعی باشیم.
ایشان معتقد است که چون ما عضو انجمن جهانی بذر نیستیم لذا مجبوریم بذر آماده کشت را سالانه بخریم و دسترسی به بذر مولد نداریم و حرکتی که ایشان در زمینه بذر و علمی کردن کشاورزی ایران با همکاری صربها آغاز کرده می تواند کشاورزی ایران را نجات دهد، انشالله
جلسه ما سه ساعتی به طول انجامید، می گفت هر موقع ناامید می شوم روزنوشت هایت را می خوانم و آرام می شوم، پروژه ای در زمینه سولار داشت که قول دادم مدیر پروژه را به پژوهشگاه فن آوری های دانشگاه صنعتی شریف معرفی کنم.

پس از آن راهی منزل شدم ناهار مختصری خوردم و راهی ورزشگاه درکه شدم تا در تمرین شرکت کنم، معمولا سه شنبه ها ترافیک سنگین است و با تاخیر به تمرین رسیدم، بازی امشب را با نتیجه ۵-۸ واگذار کردیم و فقط یک گل توانستم بزنم.
چهارشنبه به علت آلودگی دورکاری کردم و فقط بعد از ظهر برای جلسه با دبیر شورای عالی نظارت به وزارت صمت رفتم،
دبیر جدید شورا انسانی سلیم النفس و اخلاق مدار میباشد و در تلاش است تا با ارتباط گرفتن با جریانات مختلف اتاق به امور مسلط گردد و بتواند اتاق را در مسیر مطلوب خود قرار دهد، با حوصله به نکات قانونی و حقوقی من و آقای معروف گوش کرد و در مواردی نیز یادداشت کرد . امید است که با درایت شورای عالی نظارت و پیگیری انجمن نظارت انتخاباتی شفاف وبدون حاشیه داشته باشیم تا کمک نماید اتاق از این مرحله عبور نماید ودر شرایطی که فضای کسب وکار به شدت با تصمیمات یکجانبه قوه مجریه در حال وخیم تر شدن است اتاق بازرگانی بتواند وظایف خود را در حمایت از بنگاههای بخش خصوصی انجام دهد، انشاالله-والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی