جورج زیمل جامعه شناس آلمانی به ساخت تیپ اجتماعی بسیار علاقمند بود و در آثارش از تیپ خسیس، ولخرج، غریبه، ماجراجو و فقیر نوشته است و باعث شد تا نویسنده ای به پیروی از ایشان تیپ اجتماعی “باشرف” و “بی شرف”را تشریح کند،
تیپِ اجتماعی بی شرف در همه عرصه های جامعه، از صدر تا ذیل آن، قابل شناسایی است و محدود به حرفه خاصی نیست و همانطور که از نام آن پیداست «بی شرفی» در کردار مهم ترین ویژگی آن است. در سیاست، در اقتصاد، در فرهنگ و در اجتماع و متاسفانه در اتاق بازرگانی می توان مصداق های بی شرفی را دید.
جامعه ایران شکاف های اجتماعی فراوانی دارد که شکاف قومیتی، شکاف مذهبی، شکاف طبقاتی، شکاف جنسیتی، شکاف نسلی از آن جمله اند. ولی به نظر می آید که مهم ترین شکاف جامعه ایرانی در این روزهای سخت، «اَبَرشکاف شرافتمند / بی شرف» باشد.
دیگر نباید افراد را بر مبنای قومیت، نژاد، مذهب و گرایش حزبی( اصلاح طلب و اصولگرا) تقسیم بندی کرد و باید انسانهای بی شرف را طرد و باشرف ها را که در اقلیت هستند ستود زیرا شرافتمند ماندن این روزها آزمونی سخت برای هر ایرانی است.

شاید برایتان سوال باشد که چرا روزنوشت این هفته را با تلخی شروع کردم و منظورم چه می باشد، شاید اتفاقات اخیر اتاق بازرگانی بی تاثیر نبوده ولی اوضاع بحرانی مملکت و ناامیدی اغلب کارشناسان مزید بر علت شده است ، زیرا عده ای با شعارهای پر طمطراق در این مملکت روی کار آمدند ولی به علت عدم شناخت از اوضاع کشور و نداشتن برنامه، امور اجرایی کشور را به قهقرا بردند. عملکردشان با ادعاهایشان فاصله زیادی دارد و شکاف بین کشورمان با کشورهای رقیب در منطقه هر روز عمیق تر می شود.
هفته گذشته در همایش بین المللی پتروشیمی به فاصله معنی دار کشور در صنعت پتروشیمی اشاره کردم، با وجود در دسترس بودن انواع خوراک ارزان ( گاز، نفتا، گاز مایع ) نیروی انسانی آموزش دیده و دسترسی به آب و بازار آسیا در ۵۰ شرکت اول این صنعت جایگاهی نداریم و در صنعت پالایش نیز از صادرکننده به وارد کننده تبدیل شده ایم و امسال حداقل ۹۰۰ میلیون دلار باید برای واردات فراورده هزینه کنیم، این وضعیت ما در صنعت پیشرو کشور یعنی پتروشیمی و پالایش می باشد و در دیگر رشته ها اوضاع وخیم تر است ، در حالیکه در تلاقی کریدورهای شمال- جنوب، شرق و غرب قرار داریم که طلایی ترین کریدور حمل و نقل می باشد ولی حجم ترانزیت در کشور اصلا قابل قبول نیست .سالهاست که در صدد توسعه بندر چابهار و تکمیل راه آهن شمال – جنوب هستیم ولی بعید است که تا چند سال آینده به نتیجه برسد . فرصت ها به قول امام علی (ع) چون ابر بهاری در گذرند و با از دست رفتن جز غصه چیزی بر جای نمی گذارند، همانطور که خطوط انرژی از اطراف ایران کشیده شد و حسرتش برای ما باقی ماند.
به نظر من تا در روابط کشور با سایر کشورها و روابط حاکمیت با مردم تحولی اتفاق نیفتد نمی توان انتظار حل چالش ها را داشت.

 


با نگاه به شرق می­‌توان بقا داشت اما اقتصاد ایران نخواهد توانست به فن‌آوری پیشرفته، سرمایه‌­گذاری قابل توجه خارجی، مزیت نسبی و روابط عادی بانکی و مالی دسترسی پیدا کند.
دوری جستن از سیاست موازنه منفی یا مثبت باعث حذف غرب از معادلات بین‌­المللی ایران شده و حل و فصل بنیادی مشکلات اقتصادی کشور بسیار مشکل و تا حدودی غیر ممکن شده است.

 

          
در پاسخ لاریجانی به تسنیم به ادامه داشتن جریان خالص سازی در کشور اشاره شده است و این نگرانی وجود دارد که مجلس آینده دربست در اختیار جریان تندرو و انحصار طلب پایداری قرار گیرد.
به نظر بسیاری از کارشناسان دو گانه‌های اصلی جامعه ایران یعنی سنت و مدرنیته و استبداد و آزادی است که در نهایت سرنوشت این جامعه را معین می کنند؛ اما در پس زمینه این دوگانه‌ها، تضاد جدید شکل گرفته و آن دوگانه «نرمال‌خواهی»و«غیرنرمال خواهی-ناهنجارها» می باشد.
گروه اول (به اعتقاد من شامل اکثریت جمعیت داخل کشور) به دنبال یک نظام نرمال سیاسیِ دموکرات و توسعه‌گراست که مبتنی بر مدلهای موفق و امتحان شده جهانی است.
گروه دوم به دنبال ایجاد اوتوپیایی خیالی مبتنی بر مدلهای شکست خورده یا امتحان نشده میباشند،
نه تنها در اقتصاد شاهد این وضعیت هستیم بلکه در ورزش هم این پسروی در حال اتفاق است، در حالیکه ما همیشه در وزنه برداری در اوزان سنگین و فوق سنگین در المپیک و جهانی حرف اول را می زدیم الان عرصه را به قزاقستان، ازبکستان و کره واگذار کرده ایم و این وضعیت در تکواندو، جودو، کاراته و حتی کشتی آزاد در حال تکرار می باشد.


این روزها شاهد تغییر در سیاست های ارزی، بازنگری در قانون بودجه سال جاری در جلسات سران قوا، درگیر شدن نیروی انتظامی و قوه قضاییه در موضوع حجاب و غفلت آنان از موضوعات امنیتی و شدت گرفتن فعالیت باندهای مسلح قاچاق هستیم که منجر به شهادت سه تن از افسران خدوم نیروی انتظامی در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان شده است ، ضمنا اعلام شده که چند محموله بزرگ مواد مخدر از کشتی های بارگیری شده از چابهار کشف شده که می تواند بهانه ای برای بازرسی و توقیف محموله های صادراتی ایران گردد و حتی بنادر دنیا از پهلودهی به کشتی های بارگیری شده از ایران خودداری کنند.
خدایا این کشور را از دروغ، نفاق، جاسوس ، حمله خارجی و افراد بی شرف نجات بده، انشاالله
شنبه ها طبق معمول درگیر ویرایش و ارسال روزنوشت بودم ، علاوه بر آن با وجود تعطیلی دو تا کنفرانس کال با هنگ کنگ و عراق داشتم و دو پروژه مهم را پیگیری کردم، سپس در گفتگو با روزنامه شرق در مورد کیفیت بنزین صادراتی ایران و ادعای رسانه های غربی در مورد آتش سوزی خودروها در ونزوئلا به خاطر بنزین ایران پاسخ دادم و مطرح نمودم که در ماههای اخیر بنزینی از ایران صادر نشده و در ماههای اخیر ایران با ارسال میعانات گازی به این کشور و پالایش آن در پالایشگاه پاراگوانا (بازسازی شده توسط ایران) به این کشور فراورده می فروشد.
در رسانه های اجتماعی خبری از ” اویل پرایس”در مورد تخفیف ۴۴ درصدی نفت صادراتی ایران به چین ویرال شده که صحت ندارد به آن واکنش نشان دادم و اعلام کردم که تخفیف ما به خریداران چینی در نفت خام حداکثر ۱۵ درصد است و درصدی هم باید برای حمل، اسناد و بروکراسی به شرکتهای تراستی ایرانی پرداخت گردد،

نهایتا با الجزیره قطر در مورد بودجه ۹۰۰ میلیون دلاری واردات بنزین و گازوییل گفتگو کرده و اعلام نمودم که از محل این بودجه روزانه می توان ۱/۵ میلیون لیتر گازوییل و ۳ میلیون لیتر بنزین وارد نمود و احتمالا این ارقام پاسخگوی نیاز داخل نخواهد بود و وزارت نفت مجبور است از طریق سوآپ فرآورده غیر همنام کسری آنرا جبران نماید.
شب در رستوران مجموعه طبیعت سبز شام را مهمان دوستان چینی ام بودم و با وجود اینکه چینی ها عادت ندارند که در جلسه شام در مورد موضوعات کاری گفتگو نمایند ولی با توجه به فشردگی برنامه ها در مورد چند پروژه گفتگو و تبادل نظر کردیم،

چون قبل از شام پرسپولیس در یک بازی سخت موفق به شکست پیکان شده و یک قدم به قهرمانی نزدیک شده بود حالم خوب بود و پس از شام نیز به گفتگو ادامه دادیم.
این روزها دوستان و حتی افراد ناشناس زیادی تماس گرفته و اصرار بر دیدار حضوری و مشاوره در مورد صادرات، بازار عراق و حوزه نفت و گاز دارند لذا مجبورم یک روز در هفته را برای این قبیل دیدارها بگذارم و امروز ۴ دیدار داشتم،
در نشست اول درباره سفر یکی از مقامات لیبی به تهران و همکاری با شرکت نفت عراق گفتگو کردیم، جلسه دوم با یکی از خبرنگاران تلویزیون حوزه اتاق بود که در مورد انتخابات اتاق و ساختار جدید بخش اقتصادی تلویزیون بحث کردیم.
مورد سوم یکی از واردکنندگان بزرگ حبوبات و مواد غذایی بود که از رسوب ۲۰۰۰ کانتینر مواد غذایی وارداتی در گمرگ گلایه داشت و سیستم تخصیص ارز و‌ صدور مجوز در وزارت کشاورزی را منفعت جویانه و نامناسب می‌ دانست، قول دادم که موضوع را به مسئولین جهاد کشاورزی و رسانه ها منتقل کنم
نهایتا با دو تن از مدیران آذر انرژی جلسه داشتم که در تبریز مستقر می باشد و در زمینه ساخت تجهیزات داخلی برج های دیستیلیشن و تقطیر کارهای ارزشمندی انجام داده اند و موفق شده اند با ساخت سینی های جدید ظرفیت پالایش را حداقل ده درصد افزایش دهند .
در حال برنامه ریزی جهت تولید محصولات و اجرای پروژه های بزرگتر هستند و نیم نگاهی هم به بازار عراق دارند که در این رابطه توضیح دادم.

 


پس از آن عازم پارک علمی و فناوری سلامت در حکیمیه تهران شدم تا ضمن بازدید از شرکت الکترونیک سلامت برکت در نشست ماهانه اتاق شفاف شرکت کنم.

 


آقای دکتر مروجی مدیر عامل سلامت الکترونیک برکت هماهنگ نموده بود که اعضا چکاپ بشوند، لذا به محض ورود با دستگاه کوانتوم آنالایزر از من تست گرفتند، این دستگاه با ارسال اشعه کوانتوم به همه اندام بدن وضعیت آنان را گزارش می کند، این دستگاه پس از ۶۰ ثانیه حدود ۵۰ گزارش ارسال می کند که در نتیجه می تواند قبل از ظهور هر گونه علائم و نشانه هایی از بیماری تغییرات بدن اشخاص را تشخیص دهد. تشخیص به موقع باعث درمان به موقع و زودهنگام می شود .
پس از آن آزمایش خون دادیم تا با بررسی خون و گزارش ها دکتر قادر باشد توصیه لازم به مراجعین داشته باشد، هنوز نتیجه چکاپ بدستم نرسیده ولی دکتر پس از مشاهده گزارش اولیه آنالایزر نکاتی را بیان نمود که با وضعیت من تطبیق داشت.
لازم می دانم از دکتر مروجی و همکاران جوانش در این شرکت دانش بنیان تشکر کنم و موفقیت آنان در زمینه تولید کیت های تشخیص انواع بیماری ها( بارداری، کووید، هپاتیت، ایدز، سرطان روده و پستان) را تبریک بگویم
ضمنا این شرکت درمان از راه دور در ایران، آفریقا و کشورهای همسایه را بعهده دارد و در این زمینه نیز بسیار موفق بوده است.
این شرکت آمادگی دارد که به سازمانها و شرکتهای بزرگ خدمات چکاپ به مدیران و پرسنل را بدهد که حتما در رضایت شغلی آنان بسیار موثر خواهد بود.

 


پس از چکاپ، بازدید از خطوط تولید کیت های تشخیص و فیلمی از خدمات سلامت الکترونیک از راه دور ارایه شد و سپس شام را مهمان آنان بودیم
پس از شام آقایان حریری و ثقفی گزارشی از آخرین جلسه شورای سیاست گذاری اتاق شفاف ارایه نمودند که با حضور این دو نفر و آقایان پورفلاح و عبدالهیان برگزار شده بود و این گروه ماموریت خود را پایان یافته دانسته و لذا اعضا از رهبری آنان در دوران انتخابات تشکر کرده و برای این عزیزان آرزوی توفیق نموده و خواستار ادامه فعالیت شورای راهبردی تا زمان ثبت یک تشکل رسمی شدند، در پایان نیز آقایان بهزادیان، حریری، ثقفی، صافدل، نورانی، علیمرادلو، محمدپور و اینجانب از طرف دوستان مامور پیگیری برنامه های اتاق شفاف شدیم و این جلسه در ساعت ۲۲ به پایان رسید،

با توجه به درخواست باشگاه کارآفرینان ایران و اعلام همکاری گروه بهمن به نمایندگی از باشگاه پیراهن تیم با لوگوی تیم بهمن تقدیم آقای علیمرادلو مدیر عامل بهمن شد و عکس یادگاری گرفتیم، به قول ایشان مدتها بود که اینطور از ته دل نخندیده و سورپرایز نشده بود.
دوشنبه تا ظهر دورکاری کردم و ساعت ۱۴ عازم پارلمان شدم تا در آخرین جلسه اصلاح قانون اتاق شرکت کنم، جلسه در کمیسیون اقتصاد با تاخیر شروع شد و لذا وقتی متوجه شدم اخوی محمد برای دفاع از لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در کمیسیون اجتماعی حضور دارد در این کمیسیون حضور یافتم و در جریان مباحث اعضا قرار گرفتم، خوشبختانه کلیات تشکیل رای آورد ولی اعضا با تشکیل وزارت بازرگانی با نگاه داخل موافق نبودند و خواستار اصلاح لایحه دولت بودند، پس از جلسه در گفتگو با اخوی محمد نکاتم رابیان کردم و مطالب متعددی در مورد ضرورت تشکیل وزارت بازرگانی به ایشان فوروارد کردم.
در جلسه کمیسبون اقتصاد با توجه به اینکه مجددا اتاق مواردی را برای درج در پیش نویس ارایه داده بودند که امکان بررسی آن وجود نداشت و از طرف دیگر با توجه به امکان تشکیل وزارت بازرگانی، مقرر شد که قانون اتاق تا معرفی وزیر بازرگانی به تاخیر بیفتد.
پس از جلسه از آقای پورابراهیمی در مورد سرنوشت تحقیق و تفحص سوال کردم، ایشان عنوان نمودند که حسابرسی به اتمام رسیده و گزارش در اختیار چند عضو کارگروه تحقیق قرار گرفته و بزودی در کارگروه نهایی و در دستور صحن قرار خواهد گرفت، امیدوارم که این گزارش تا نیمه خرداد نهایی گردد تا ابهامات درباره عملکرد مالی و اجرایی اتاق معلوم گردد و مقصران احتمالی که مصداق بی شرافتی هستند معرفی گردند،

سه شنبه صبح از اکسپوی ایران ۲۰۲۳ بازدید کردم و به مهمانان عراقی اکسپو خصوصا عضو هیات رییسه اتحادیه اتاقهای عراق خوش آمد گفته و به اتفاق ایشان از چند سالن بازدید کردیم، برای برگزاری این اکسپو و دعوت از حدود هزار مهمان خارجی هزینه زیادی شده بود ولی برنامه ریزی خوبی جهت بهره برداری حداکثری از این حضور نشده بود.
پس از آن به اتاق عراق رفتم و در جلسه هیات مدیره ای که رسمیت نیافت شرکت کردم، فرصتی فراهم شد تا با آقایان آل اسحاق، غفراللهی ، چنگیزی و سنجابی درباره موضوعات مختلف از جمله انتخابات اتاق گفتگو کردیم، احتمال اینکه آقای آل اسحاق به عضویت هیات نمایندگان اتاق تهران و ایران درآید بالاست.
در این جلسه مجددا در مورد معجزه اقتصادی چین گفتگو شد، در سال ۱۳۷۳ در دیدار آقای دکتر حبیبی و آل اسحاق با جیانگ زمین نخست وزیر چین ایشان آموزش اصول اقتصاد به مدیران را عامل این جهش اقتصادی دانسته بود و در سال ۱۳۹۱ در دیدار با نمایندگان مجمع تشخیص سه مورد مهم را اعلام نمودند:
۱- سیاست درهای باز ۲- به رسمیت شناختن مالکیت ۳- تقویت شرکتهای کوچک و متوسط ۴- ایجاد مناطق آزاد تجاری ( پکن، شانگهای ، گوانجو ، و…) که هرکدام مسئولیت توسعه مناطق همجوار را بعهده داشتند.
به نظرم سیاست درهای باز باعث شد سرمایه گذاران خارجی برای استفاده از نیروی کار ارزان چین راهی این کشور شوند و چینی ها با هوشمندی استفاده از این مزیت را موکول به انتقال تکنولوژی در دوره ۵ ساله نمودند.
چهارشنبه صبح در نشست اتحادیه با موضوع ” بررسی چشم انداز بازار قیر ایران” شرکت کردم تا گزارش مرکز مطالعات انرژی نفت را استماع کنم،
سال گذشته در کمیسیون انرژی اتاق ایران این مطالعه با پیگیری من به عنوان مسئول کمیته صادرات کمیسیون به تصویب رسید و بودجه آن با پیگیری آقای اسعدی توسط مرکز پژوهش های اتاق تامین شد و آنروز در حضور اعضا کمیسیون قیر اتحادیه ارایه گردید، اگر چه اطلاعات مفیدی جمع آوری شده بود ولی برای سیاست گذاری توسط مراجع ذی صلاح کفایت نمی کرد و مستند سازی خوبی هم صورت نگرفته است، لذا مقرر شد با توجه به نقدهایی که توسط من و سایر دوستان به گزارش صورت گرفت با همکاری اعضا خصوصا آقایان مجلل، امجد و ناصح تکمیل و اصلاح گردد تا آینده این صنعت در ایران و جهان برای سرمایه گذاران بخش خصوصی شفاف گردد .
پس از جلسه نشستی با یکی از همکاران قدیمی که اکنون از پرسنل شرکت نفت می باشد و در جمع پرسنل نفت از جایگاه و اعتبار بالایی برخوردار است داشتم و در مورد عملکرد بخش های مختلف نفت خصوصا شرکت ملی پتروشیمی، پالایش و پخش و امور بین الملل گفتگو و تبادل نظر کردیم،
پس از آن راهی منزل شدم و ساعتی با باجناقم که از مردان نیک روزگار است و خاطرات بسیار جالبی از دوران قبل و بعد از انقلاب در رفسنجان و نوق دارد گفت وگو داشتم، من ۶ تا باجناق دارم که ۳ تا از آنان کشاورزان موفق، دو تا پزشک متخصص و یکی از آنان مدیر صنعتی می باشد و روابط بسیار خوبی بین ما برقرار است.

با توجه به اینکه یکشنبه موفق به شرکت در تمرین فوتبال باشگاه نشده بودم امشب با شوق زیاد به محل تمرین رفتم، کیت های جدید لباس امسال در دو رنگ سفید و مشکی آماده شده بود، با توجه به حضور عکاسان دوبار لباس پوشیدیم وعکس تکی و دسته جمعی گرفتیم، نیم ساعتی هم فوتبال بازی کردیم و دیر وقت به منزل بازگشتم، این هفته نتوانستم در کلاب هوس شرکت کنم و فقط یکبار توانستم با رادیو اقتصاد در مورد تحلیل بازار نفت با توجه به افزایش صادرات امریکا وروسیه ونگرانی در مورد عبور بدهی دولت امریکا از ۳۱ هزار میلیارد دلار گفتگو کنم، متاسفانه قیمت نفت به محدوده ۷۵ دلار بازگشته وفعلا بیش بینی اغلب کارشناسان و موسسات معتبر بین المللی در مورد قیمت نفت محقق نشده و فعلا قیمت نفت به قیمت بنزین و گازوییل نزدیک شده و سود اوری پالایشگاهها به شدت کاهش یافته و به همین دلیل پالایشگاههای هند و چین خرید نفت از روسیه، ایران و ونزویلا افزایش داده و برای سبک سازی نفت سنگین ونزویلا تقاضا برای خرید میعانات گازی ایران افزایش محسوس یافته است. والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی