۱- روایت این روزهای منطقه ” جنگ کریدورها”است ، پس از آنکه در اجلاس گروه ۲۰ کریدور دریایی و ریلی بین هند و اروپا ازمسیر امارات، عربستان، اردن و اسراییل در مقابله با کریدور یک “کمربند و جاده” چین مطرح شد، بلافاصله ترکیه از کریدور قطر، امارات، عراق و ترکیه که همان پروژه بندر فاو میباشد پرده برداری کرد و فعالان رسانه های اجتماعی را نگران از دست رفتن موقعیت سوق الجیشی ایران در کریدور شرق – غرب و شمال-جنوب نموده است.

دو شب این موضوع در کلاب هوس ایران من مورد بحث وگفتگو بود.

این که چین میلیاردها دلار هزینه نموده تا یک مسیر ریلی از طریق روسیه، قرقیزستان، ترکمنستان، ایران یا ترکیه راه اندازی نماید و یا بیش از ۶۰ میلیارد دلار بودجه گذاشته تا یک اتوبان زمینی، خط ریلی ، شبکه فیبر نوری وبرق در مسیر صعب العبور کوه های هیمالیا احداث نماید تا از طریق بندر گوادر پاکستان به دریای عمان دسترسی پید ا کند و از این مسیر کالای خود را روانه بازارهای جهانی کند،
این پروژه از نظر امنیتی و اقتصادی برای چین ضروری است ، زیرا در مسیر ارتباط تجاری چین با دنیا ۴ تنگه و کانال وجود دارد ( مالاگا، تایوان، باب المندب و سوئز) که در صورت افزایش تنش در روابط با غرب به روی چین بسته خواهد شد ، البته چین اکنون اصراری به استفاده از این کریدورها ندارد و ترجیح می دهد که کالاهای صادراتی و وارداتی خود را از طریق دریا مبادله کند.
سوال اساسی این است که در شرایط عادی آیا هند نیازی به ارسال کالای صادراتی وارداتی از مسیر دریایی امارات و ریلی سعودی- اردن و اسراییل دارد و یا بالعکس؟ در دنیای تجارت هزینه حمل و نقل آیتم اصلی است و تمایل دولت ها و گرایش سیاسی آنان تاثیری بر مسیر حمل و نقل ندارد . اصولا در اغلب کشورها ، دولت ها نقشی در امور تجاری ندارند و لذا نباید نگران این نمایش های سیاسی باشیم و دلسرد شویم، بلکه بر عکس باید با جدیت در جهت تکمیل زیر ساخت های کریدوری کشور اقدام نماییم.
در این منطقه همیشه رقابت بین کشورها وجود داشته ، یک روز در ساختن بلندترین برج ، روزی در ساخت بزرگترین مسجد و پس از آن رقابت به ایجاد بنادر عظیم ، فرودگاههای بزرگ ،و تجهیز شرکتهای هواپیمایی سوق داده شده و شاهد گسترش فعالیت شرکتهایی نظیر امارات، الاتحاد، قطر ایرویز، ترکیش و اخیرا نیز سعودی هستیم که با سفارش صدها هواپیمای مسافری به میدان این رقابت وارد شده است.
اکنون حتی رقابت به صحنه ورزش نیز سرایت کرده و شاهد حضور ستارگان بزرگ فوتبال در عربستان هستیم و بزودی این موج به سایر کشورها نیز سرایت خواهد کرد، اگر چه این سیاست ممکن است به رشد فوتبال ملی این کشورها کمک نکند( قبلا این سیاست در چین شکست خورد) ولی در جهت امرج مارکتینگ و معرفی این کشورها بسیار موثر خواهد بود و می تواند به جلب توریسم و بازسازی چهره این کشورها کمک نماید.
در هفته آینده شاهد حضور تیم النصر به همراه رونالدو در ایران هستیم که این موضوع برای فوتبال دوستان ایرانی بسیار هیجان انگیز می باشد و در هفته های بعد نیز شاهد حضور سایر سوپر استارهای فوتبال نظیر کریم بنزما و نیمار خواهیم بود.

۲- خوشبختانه قیمت نفت به کانال ۹۳ دلار وارد شده و در هفته آینده شاهد تبادل زندانیان دوتابعیتی خواهیم بود زیرا پول بلوکه شده بانک مرکزی در کره به حساب قطر واریز خواهد شد .

تلاش های نمایندگان کنگره برای منصرف نمودن دولت بایدن بی اثر بوده و فقط آمریکا ۲۹ نفر از جمله مدیران فارس، تسنیم، پرس تی وی را در لیست تحریم قرار داد. آیا این توافق بستر مذاکرات احتمالی آینده را فراهم خواهد نمود؟؟
در این هفته در نشست آژانس بین المللی انرژی قطعنامه ای بر علیه ایران صادر نشد ولی آژانس طی بیانیه ای خواستار روشن شدن علت کشف اورانیوم غنی شده در سایت های تورقوزآباد و ورامین شده است.

در این شرایط موضع گیری اتحادیه اروپا درباره پایان غروب هسته ای و رفع تحریم های موشکی ایران توسط سازمان ملل تامل برانگیز می باشد و تروئیکای اروپایی طی بیانیه ای اعلام نمودند که تحریم های نظامی را لغو نخواهند کرد و آمریکا نیز از این بیانیه حمایت نموده است ، اروپا از اینکه از مذاکرات برجامی کنار گذاشته شده و ایران از کانال قطر و عمان در حال مذاکره غیر مستقیم با آمریکاست ناراحت می باشد.

۳- در این شرایط موضع گیری آقای باقری مسئول تیم مذاکره کننده ایران از نظر کارشناسان مهم می باشد و نشانه تغییر نگاه و رویکرد ایشان به مذاکره با غرب است .
دفاع ایشان از مذاکره با وجود دیدگاه منفی جبهه پایداری با اهمیت می باشد:
“علی باقری، معاون سیاسی وزیرخارجه:کسانی که تلاش می‌کنند تا مذاکره را ضدارزش جلوه دهند، می‌خواهند دست نظام برای تأمین منافع ملی را از این ابزار کلیدی و مهم تهی کنند.
ایران درصورت واقع‌بینی طرف‌های مقابل و پرهیز آنها از تکرار اشتباهات، مانعی برای از سرگیری مذاکرات و نهایی‌سازی توافق نمی‌بیند”.
۴- در حالی که قرار است از این هفته لایحه برنامه هفتم در دستور جلسه مجلس قرار گیرد شنیده ها حکایت از نارضایتی دولت و نمایندگان مجلس از اصلاحات صورت گرفته در کمیسیون تلفیق می باشد، اولا سرفصل هایی به برنامه اصافه شده، ثانیا منابع درآمدی و هزینه ها افزایش یافته و از طرف دیگر مواد لایحه برنامه بیشتر شده و حتی در برنامه پیش بینی شده که مجددا در مورد قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی تجدید نظر صورت گیرد و قیمت را برمبنای ۶۵ درصد قیمت گاز صادراتی و وارداتی تعیین نمایند.
متاسفانه کشور در تدوین سند چشم انداز و برنامه های پنج ساله واقع گرا نبوده و آرزوهای خود را تحت عنوان چشم انداز و برنامه مصوب کرده اند ،
حالا وقتی که شما سند چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان را مطالعه می کنید اهداف کمی و تا حدودی واقع بینانه در نظر گرفته شده است و هم اکنون به بعضی از هدفها دست یافته اند. “عربستان ۱۱ طرح ملی و حدود ۸۰ پروژه ملی را تعریف کرده از جمله اینکه سهم زنان را در بازار کار از ۲۲ به ۳۰ درصد برساند. امروز از آن عبور کرده و بر قله ۳۴ درصدی ایستاده. البته عربستان هم هدف های جسورانه ای را گذاشته از جمله اینکه درآمد غیرنفتی اش شش برابر شود! امروز که در میانه این برنامه هستیم، درآمد غیرنفتی عربستان ۲.۵ برابر شده. نرخ بیکاری از ۱۱ درصد به ۸ رسیده و تنها یک درصد با هدف نهایی فاصله دارد. البته عربستان در همه اهداف موفق نبوده و ناکامی هم داشته است ولی همه امکانات و ظرفیت های خود را بسیج کرده است تا به اهداف سند چشم انداز دست یابد”.

۵- در اول هفته مجددا بحث حمله آذربایجان به ارمنستان و تصرف استان سیونیک بالا گرفت و فضا بحرانی شد، رییس ستاد مشترک به آذربایجان رفت و در مورد تغییر جغرافیای منطقه هشدار داد.
شاید عجیب باشد ولی در بحران ارمنستان ، آمریکا ، فرانسه ، روسیه و ایران یک موضع دارند و مخالف نقشه اردوغان و علیف برای تصرف سیونیک هستند و در جبهه مقابل تنها رژیم صهیونیستی در حال تحریک ترکیه و باکوست.
با عقل جور در نمی آید ترکیه بتواند در برابر ایران ، آمریکا و روسیه و … بایستد.


۶- این روزها مصادف است با سالگرد درگذشت مهسا امینی که در یک اتفاق ناگوار جان خود را از دست داد و این اتفاق نقطه عطفی در تحولات اجتماعی و سیاسی بود و جنبش زن زندگی آزادی را شکل داد، در این رابطه که این رویداد را چه بنامیم اختلاف نظر وجود دارد و هنوز روایت های متفاوتی درباره علل شکل گیری آن وجود دارد، بعضا معتقدند که در این سالها در زیر پوست شهر اتفاقاتی افتاده بوده و حوادث سال گذشته باعث شد که این پدیده رونمایی گردد، از ماهها قبل واکنش مردم به برخوردهای گشت ارشاد افزایش یافته بود و دستاورد این اعتراضات توقف فعالیت گشت ارشاد و مخالفت با حجاب اجباری شد.


در اینکه علل این حوادث چه بوده است حتی در بین صاحب نظران علوم اجتماعی اتفاق نظر وجود ندارد ولی حدود یکصد هزار نفر در تظاهرات سال گذشته دستگیر شدند که متوسط سن آنان کمی بیش از ۱۷ سال بوده و این نسل از دولت و انقلاب عبور کرده و دغدغه اش دموکراسی، اصلاح قانون اساسی و حاکمیت نیست بلکه به دنبال آزادی فردی ، رفاه و سبک زندگی دلخواه خودش می باشد ولذا در اعتراضات نیامده بود که شهید بشود یا با حاکمیت بجنگد، بازجوها در برخورد با آنان مانده بودند و اغلب آنان هیچ مقاومتی از خود نشان نمی دادند ودر ظرف چند هفته آنان را آزاد کردند و نهایتا قوه قضاییه نود هزار نفر از آنان را مورد عفو قرار داد.
این نسل اکنون سرخورده شده و به دنبال مهاجرت از کشور می باشد.
چون این حرکت بدون سر بود کمتر توانست گروههای سیاسی و افراد میانسال را جذب کند ولذا با سرکوب حاکمیت فروکش کرد ولی زخم های آن بر تن مردم باقی مانده است و رفتار خشن نیروهای نظامی و تیراندازی های منجر به مرگ و کوری چشم معترضین باعث روگردانی و قهر مردم خصوصا طبقه متوسط جامعه از حاکمیت شده است و عملکرد بد اقتصادی دولت در این دو سال نیز بر شدت نارضایتی افزوده است وکشور در شرایط عادی به سر نمی برد. حاکمیت با وجود فشارهای ائمه جمعه و بعضی از مراجع هنوز توان برخورد با بی حجابان را ندارد و ترجیح می دهد با نمادها و موارد ویژه برخورد نماید ولی در خیابان و مترو با افراد فاقد پوشش برخورد نکند.
جمعه شب چند استاد علوم احتماعی و فعال رسانه ارزیابی خود را از آینده این تحولات بشرح زیر بیان نمودند.
۱- قطعا این اعتراضات در داخل و خارج به تغییر رژیم منجر نخواهد شد
۲- حاکمیت رسما حاضر نیست از مواضع خود کوتاه بیاید و حجاب اختیاری را بپذیرد.
۳- حاکمیت میدان را به نسل جوان باخته وقدرت برخورد فیزیکی با این نسل را ندارد.
۴- حاکمیت دیگر اولویتش حجاب اجباری نیست وتلاش خواهد نمود که خود را درگیر با پوشش افراد و سبک زندگی آنان ننماید و این شکاف بوجود آمده را عمیق تر نکند، احتمالا در رهبری سوم جمهوری اسلامی این موارد به صورت قانونی و ساختاری حل و فصل خواهد گردید و نیازی به رفراندوم و تغییر قانون اساسی نخواهد بود.
شنبه روز اول هفته برای اولین بار خبرنگاران ایرانی نشستی با نخست وزیر عراق در بغداد داشتند و در مورد وضعیت فعلی و آینده روابط ایران و عراق با ایشان گفتگو کردند، ایشان تصریح کرد که
*عراق در مشکلات اقتصادی کنار ایران است ودر مورد افکار عمومی عراق درباره ایران نیز عنوان نمود که “افکار عمومی عراق همین مهمان‌نوازی عراقی ها از مردم ایران در اربعین می باشد”.
امروز به دنبال ترجمه یک مدرک دانشگاهی از زبان استانبولی به زبان فارسی بودم و هر دارالترجمه ای که تماس گرفتم حداقل ده روز زمان خواستند در حالیکه همه مدرک یک صفحه بود، از طریق آقای سعادت در اتاق ایران و ترکیه جویا شدم ایشان هم مدت زمان را حداقل یک هفته اعلام نمود، حسابی عصبی شده بودم، ما در مملکت هزاران نفر را داریم که به زبانهای زنده دنیا تسلط دارند و اگر فرصتی فراهم بشود می توان از ظرفیت آنان استفاده کرد و در زمان و هزینه های ترجمه صرفه جویی کرد، لذا به دوستم آقای سیاح که رییس مرکز بهبود فضای کسب و کار می باشد پیغام دادم که برای گسترش دارالترجمه ها و ارایه خدمات مجازی اقدام نماید تا انحصار دارالترجمه ها شکسته شود و برای ترجمه فوری یک مدرک طلب سی میلیون تومان وجه ننمایند.
امروز گفتگویی هم با دنیای اقتصاد در مورد اقتصاد اربعین داشتم وبه گردش فقط دو میلیارد دلاری مواد غذایی در این مدت اشاره کردم، ضمنا با توجه به هزینه های حمل ونقل، امنیت، اسکان، بهداشت و درمان بیش از ۲۰ میلیون زائر اقتصاد اربعین را میلیارد ها دلار برآورد کردم.

ساعت ۱۵ امروز طبق توافق قبلی در دفتر مجله ” تازه های اقتصاد” بانک مرکزی حضور یافتم و در مورد ضرورت اتخاذ سیاست تثبیت اقتصادی، گسترش تهاتر با همسایگان و استفاده از ارزهای محلی در معاملات تجاری نقطه نظرات خود را بیان کردم.
پس از آن در دفتر جلسه مشورتی در مورد حکمیت و داوری در پرونده اختلافی بین یکی از اعضا اتحادیه و دوستان کرمانی ام داشتم.
یکشنبه هم سه داور پرونده ارزی جلسه داشتیم وب رای حل وفصل موضوع صورتجلسه ای تنظیم کردیم و وظیفه هر یک از ذی نفعان پرونده مشخص و صورتجلسه شد،
پس از آن در گفتگو با رادیو اقتصاد بازار نفت و فرآورده ها را تحلیل کردم وروند بازار را صعودی دانستم.
امروز جلسه ای هم با مدیر دفتر صادیران در عراق داشتم ودر جریان فعالیت های دفتر و برنامه های آینده قرار گرفتم.

ساعت ۱۸ به اتفاق مدیران یک شرکت چینی علاقمند به توسعه یکی از میادین گازی با معاون تولید و مهندسی شرکت نفت جلسه داشتیم و طرف چینی علاقمندی خود را برای توسعه این میدان گازی در قالب قراردادهای IPC ابراز نمود که مورد استقبال قرار گرفت و مقرر شد در اسرع وقت پس از ارایه اسناد مربوط به توانایی مالی ، تفاهم نامه امضا و پس از امضا قرارداد محرمانگی اطلاعات میدان در اختیار آنان قرار گیرد،
استقبال خوب و سرعت عمل نفتی ها در این مورد قابل تحسین می باشد، امیدوارم در ادامه مسیر نیز این همکاری و همراهی وجود داشته باشد.
غروب برای اولین بار به اتفاق دوستان کرمانی به دفتر اخوی محمد در بهارستان رفته و در مورد چند موضوع با ایشان گفتگو و تبادل نظر کردیم.

بلافاصله خود را به تمرین تیم فوتبال باشگاه کارآفرینان رسانده و با توجه به کشیدگی ماهیچه پشت زانو با احتیاط گرم کردم و با کمک تیپ بازی کردم، قدرت دو تیم یکسان بود ولی تیم ما از موقعیت ها بهتر استفاده کرد و بازی را ۴-۵ بردیم.

دوشنبه در پایان اجلاس گروه ۲۰ در هند بایدن از امارات برای همکاری در ایجاد کریدور هند-عربستان و اروپا تشکر کرد و تبلیغات زیادی در مورد این کریدور انجام شد، فعلا همه کشورهای همسایه درصدد انحراف مسیرهای ترانزیت از ایران هستند و ما به علت تحریم های بین المللی فقط نظاره گر رفتار رقبا هستیم و نه تنها میلیاردها دلار از دست داده ایم بلکه موقعیت سوق الجیشی کشور نیز درحال تهدید شدن می باشد.
امروز بعد از مدتها جلسه علنی مجلس بود و اغلب سخنرانان منتقد عملکرد هیات عالی نظارت مجمع تشخیص بودند و مدعی بودند که مجلس در راس امور است نه هیات عالی نظارت، اخیرا مصوبات مجلس در رابطه با مناطق آزاد، شفاف سازی آرا قوای سه گانه ، واردات خودرو، تهاتر نفت و قیر تهاتری مورد مخالفت یا اصلاح مجمع قرار گرفته است و تذکرهای نمایندگان نیز با واکنش رییس مجمع مواجه شده که مدعی شده:”که هیات عالی دو وظیفه دارد:،
۱-نظارت بر قانون گذاری ۲- نظارت بر اجرا و مجلس نمی تواند برای مجمع تشخیص تعیین تکلیف وقانون گذاری نماید.


قبل از ظهر در نشست شورای سیاست گذاری همایش سالانه اتحادیه شرکت کردم و برای دعوت از مهمانان و اعضا پنل تقسیم کار کردیم ، مقرر شد پیگیر حضور آقایان دکتر عادلی و دکتر فرزین باشم.
در انتهای جلسه با دوستان در رابطه با تغییر نرخ ارز پایه محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی مشورت کردم و اغلب با نظر من موافق بودند که سودآوری پالایشگاهها و پتروشیمی ها کاهش خواهد یافت و صنایع پایین دستی پتروشیمی مجددا در شرایط بحرانی قرار خواهند گرفت.

 

پس از بازگشت به دفتر با هیات عالیرتبه چینی جلسه داشتم که از نمایندگان دو شرکت بزرگ و صاحب تکنولوژی، یکی در زمینه خودرو برقی و لوکوموتیو برقی ( فعلا ۶۰۰ کیلومتر و به زودی ۱۰۰۰ کیلومتر) و دیگری در زمینه سولار و انرژی بادی بودند که جزو بزرگترین ها می باشند ، این تیم توسط دوستم آقای گانگ که سالها مدیر دفتر شرکت نورینکو در تهران بود برای مشارکت در پروژه ها به ایران آمده اند ودر یک جلسه دو ساعته دستاوردها و تواناییهای خود را تشریح کردند و مدعی بودند که خودرو برقی در مقایسه با خودرو بنزینی صرفه جویی ۶۶ درصدی برای خریدار دارد ، اگر چه قیمت خرید آن گرانتر از خودرو معمولی است ولی هزینه سوخت و تعمیرات آن حداقل می باشد.
شرکت دوم که چینی-آلمانی بود دارای آخرین تکنولوژی در زمینه سولار بود و قیمت هایی که ارایه دادند ( هر مگاوات حدود ۵۰۰ هزار دلار) رقابتی بود و سرمایه گذار در صورت فروش برق به قیمت ۷ سنت در کمتر از سه سال اصل سرمایه اش مسترد می گردد،
وقتی به دوست افغانی ام که در حال سرمایه گذاری برای نصب یک نیروگاه ۵۰ مگاواتی در افغانستان می باشد شرایط را توضیح دادم بلافاصله کتبا درخواست همکاری با این شرکت نمود، ضمنا برای دوستانم که در مزایده ساتکاب برای حدود ۴۰۰ مگاوات انرژی تجدید پذیر برنده شده اند اطلاعات را ارسال کردم استقبال نمودند و مقرر شد که پس از تعطیلات با آنان نشست داشته باشند.
امروز رهبری در دیدار با مردم زاهدان صراحتا اعلام نمودند که بدون مردم ما هیچ هستیم و خاطرات دوران تبعید در ایرانشهر را بازگو نمود ، این بیانات خاطرات سفر به ایرانشهر در سال ۵۷ را برای من زنده کرد ، در این سال من به اتفاق آقایان اصغر پورمحمدی و علی نظری برای دیدار با تبعیدی ها عازم ایرانشهر شدیم و با توجه به آشنایی قبلی که با آقای خامنه ای داشتیم مستقیم به منزل ایشان رفتیم . خانه ای سنتی و با صفا در مرکز شهر بود، اهالی ایرانشهر خصوصا خانواده سجادی ها با جان و دل در خدمت آقای خامنه ای بودند و یک تویوتا وانت خاکستری تمام وقت نیز در اختیار ایشان بود، در آن زمان من یک ماشین پیکان سبز رنگ داشتم که با آن به ایرانشهر رفته بودیم، چند روزی که ماندیم آقای خامنه ای فرمودند که اینجا من امکانات کافی دارم ولی دوستانی که در بندر لنگه تبعید هستند فاقد وسیله نقلیه هستند و کسی هم کمک آنان نیست، لذا یکی از شما در ایرانشهر بماند ولی صاحب خودرو برود بندرلنگه، لذا اصغر پورمحمدی که دانشجوی فردوسی مشهد بود و قرابت بیشتری با ایشان داشت در ایرانشهر ماند و من با علی نظری به کرمان بازگشتیم و پس از چند روز عازم بندرلنگه شدم، در آن زمان آقایان دستغیب ( علی محمد و علی اصغر) آشیخ عباس پورمحمدی و یکی دیگر از روحانیون در این شهر تبعید بودند و در منزل آقای رکنی از روحانیون لنگه مستقر بودند، من حدود سه ماه با آنان بودم و خاطرات خوبی هم از آن دوران دارم، هر روز با این بزرگواران به روضه در خانه های سنتی بندر لنگه می رفتیم، دور تا دور مجلس را متکا و پشتی می گذاشتند و برای هر یک از حضار نیز یک قلیان با چای شیرین و لیمو عمانی می آوردند که برایم جالب بود، من که اهل قلیون نبودم ولی عاشق چای شیرینشان شدم ، کم کم تبعیدها لغو شد و علما به شهرهای خود باز گشتند و من هم به رفسنجان برگشتم و در ایام انقلاب در زادگاهم بودم و خانه ما یکی از مراکز اصلی فعالان انقلابی شهر بود، بگذریم
سه شنبه امریکا اعلام نمود که اجازه استفاده از سوییفت جهت انتقال پول ایران از کره به آلمان و سپس قطر را صادر نموده است و اعلام شد که تا دوشنبه آینده زندانیان تبادل خواهند شد ولی متاسفانه نام بهروز مختاری که به اتهام دور زدن تحریم ها در آمریکا زندانی است در لیست نمی باشد.

با وجود اینکه اروپا از تورم و چین از رکود رنج می برد واردات نفت خام در ماه گذشته ۲/۵ میلیون بشکه افزایش یافته است و با توجه به طوفان و جاری شدن سیل در لیبی شاهد توقف صادرات لیبی و افزایش قیمت نفت به کانال ۹۳ دلار هستیم،
برای ما جنوبی ها آب و باران معنای متفاوتی نسبت به شمال و غرب کشور دارد و آب یعنی زندگی وحیات ،مخصوصا اگر دستی هم در کشاورزی داشته باشی، جالب است خاطرات علم را که می خوانی چون خودش اهل بیرجند و ملاک بوده است هر روز گزارش آب و هوا و بارندگی را به شاه می داده است،
ما کویری ها هم مرتب پیش بینی های سازمان هواشناسی در مورد بارندگی را تعقیب می کنیم، خوشبختانه سازمان هوا شناسی، پیش‌بینی پاییز پربارش‌تر نسبت به پاییز سال گذشته و هم نسبت به دوره بلندمدت کرده است، الحمدلله-والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی