نقل است که لنین به مقامات امنیتی توصیه کرده بوده که دو نوع بولتن تهیه و استفاده کنید، .
۱- برای عوام که اهل فکر و اندیشه نیستند. آنها را لازم نیست با استدلال قانع کنید.*
آنها را تهییج کنید (agitation) با سخنرانی های آتشین و سرود تحت تاثیر قرارشان دهید.
۲- برای گروه دوم که اهل فکر اند ، سعی کنید با روش های تبلیغاتی اقناع کنید (propaganda) اگر سطح شعورشان بالاتر از این بود و با تبلیغات فریب نخوردند، آنها را تحت فشار قرار دهید (violence) نسبت به آنها خشونت بورزید تا ترک وطن کنند و اگر ماندند و مبارزه کردند آنها را زندان یا سر به نیست کنید.*


وزرا و مقامات که به طرزی ناشیانه درصدد دستاور سازی هستند برای رسیدن به اهداف خود با بودجه های هنگفت درصدد اقناع سازی مردم و از طرف دیگر فشار به منتقدین هستند، نمونه بارز آن تعطیلی سایت انتخاب و بازنشسته کردن اساتید برجسته ای چون دکتر مسعود نیلی و…. می باشد ،

رفتارهای فرقه گرایانه مایه تاسف است و سرمایه اجتماعی حاکمیت را به شدت تقلیل میدهد، متاسفانه از یکطرف پروژه خالص سازی در دستور کار همه وزارت خانه ها قرار گرفته و از طرف دیگر لایحه حجاب و عفاف به صورت اصل ۸۵ در مجلس به تصویب رسیده که اجرای آن حتما تنش زا خواهد بود، آسیب شناسی و نصیحت احمد زیدابادی درباره این قانون را شورای نگهبان و مجمع تشخیص باید جدی بگیرند که معتقد است : “هر فردی که کمترین شناختی از ماهیت پدیده‌های اجتماعی و فرهنگی داشته باشد، تصدیق می‌کند که این مصوبه به عمد یا به سهو، برای بحران‌ آفرینی ، بی‌ثباتی و گسترش فساد مالی و اخلاقی در جامعه تصویب شده است!. زیرا این مصوبه:
۱- زمینهٔ سوءاستفاده و فساد مالی را در دستگاه‌های مجری مصوبه به طرزی فضاحت‌باری فراهم خواهد کرد،
۲- عفاف و حجاب مورد نظر حامیان مصوبه را روز به روز بحرانی‌تر خواهد ساخت و به آنچه از نظرشان “برهنگی” است دامن خواهد زد.
۳- ثبات اجتماعی کشور را به مخاطره خواهد انداخت و جامعه را به صحنهٔ منازعهٔ روزانهٔ سبک‌ های مختلف زندگی تبدیل خواهد کرد.
در مقایسه با این مصوبه، صد رحمت به همان گشت ارشاد!

این هفته شکست کشتی گیران آزادکار ایران در مقابل روس ها و امریکایی ها و باخت پرسپولیس به النصر عربستان در زمین ناهموار آزادی صدای ورزش دوستان را دراورده و اگر برای جبران این آسیب ها اقدام جدی بعمل نیاورند پیامد آن یاس اجتماعی و نارضایتی شدید جامعه خواهد بود.
واقعا باید ریشه برتری امریکایی ها در قدرت بدنی و توان هوازی بررسی و تحلیل شود، اینکه بدانیم این برتری ناشی از چه میباشد؟ نوع تغذیه؟، تمرینات ویژه بدن سازی؟مربیان با دانش؟ و یا قدرت روحی ناشی از سلطه گری امریکایی ها میباشد؟ ،
در رابطه با فوتبال هم به علت اینکه زمین نامساعد آزادی یکی از عوامل باخت پرسپولیس بود همه را عصبانی کرده و آنرا عامل تحقیر کشور در یک مسابقه پربیننده بین المللی توسط مفسرین ورزشی شبکه های ماهواره ای میدانند ،
خوشبختانه دیدار رییس فیفا با رییس جمهور در نیویورک این امیدواری را ایجاد کرده که فیفا و”ای اف سی” تحریم های مالی ایران را لغو و وضع مالی تیم ملی و پرسپولیس بهبود یابد، ضمنا تماشای مسابقه فوتبال پرسپولیس-النصر درصحن سازمان ملل توسط وزیر خارجه را هم که با نقد رسانه های اجتماعی همراه شده از نظر من باید به فال نیک گرفت، زیرا نشانه اهمیت دیپلماسی ورزشی در دستیابی به اهداف دیپلماسی بین المللی را می باشد .
در حاشیه جلسه مجمع عمومی ملاقات علی باقری معاون وزیر خارجه با نماینده اتحادیه اروپا در زمانی که قطر از تلاش برای احیا برجام و ادامه جلسات دوگانه بین ایران و امریکا خبر داده است مهم میباشد،
اروپا از اینکه فعلا واسطه مذاکره نمیباشد ناراحت و در این نشیت مواضع سخت گیرانه ای اتخاذ نموده است:
بورل در صفحه توئیتر خود نوشت: من سه پیام اصلی را به امیرعبداللهیان منتقل کردم. اول، بازداشت خودسرانه اتباع اروپایی را محکوم کرده و خواستار آزادی آنها شدم .دوم، باید راهکار دیپلماتیکی برای مسئله هسته‌ای ایران از طریق برجام یافته شودو سوم، همکاری نظامی [ایران] با روسیه متوقف گردد.


همزمان معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که تبادل زندانیان بین ایران وامریکا اساسا تغییری در روابط ایران وامریکا ایجاد نخواهد کرد.
ضمنا مواضع خصمانه اروپا در رابطه با پذیرش اتمام تحریم تسلیحاتی ایران که باعث خراج تعدادی از بازرسان هسته ای ماز ایران شد بر روابط سایه افکنده است و نماینده تروییکای اروپایی اعلام نموده که :”تحریم‌های سازمان ملل تحت «رژیم تحریم‌‌های داخلی» این کشورها اعمال و بنابراین تحریم‌های اتحادیه اروپا و بریتانیا حفظ خواهند شد”.


این هفته در راستای گشایش یک کریدور جدید بین آذربایجان و ترکیه شاهد حمله نیروهای آذری به ارامنه در قره باغ بودیم واردوغان در سازمان ملل ترکیه و آذربایجان را یک ملت با دو دولت خواند ، جالبه که در این شرایط ملاقاتی بین آقای رییسی با اردوغان و علی اف در حاشیه سازمان ملل صورت نگرفت.

در حالیکه هفته گذشته همه از اهمیت کریدور هند -اروپا از طریق عربستان و اسراییل سخن می گفتند موضع گیری عربستان در مورد لزوم تشکیل دولت فلسطین واکنشی به روابط عربستان-اسراییل بود که همه را متعجب نمود.
در این هفته کارشناسان زیادی در مورد جنگ کریدورها مطالب منتشر کردند و اغلب با من هم عقیده بودند که حمل و نقل کالای تجاری تابعی از قیمت ( هزینه حمل وسرعت ) میباشد و اراده سیاسی به تنهایی کافی نمی باشد.
در این شرایط مجددا طرح آقای هاشمی برای اتصال دریای خزر به خلیج فارس مورد توجه قرار گرفته است ، این طرح به شدت بر موقعیت سوق الحیشی کشور می افزاید ، هزینه حمل ونقل را کاهش و بر آب و هوای مناطق کویری کشور اثر مثبت میگذارد.
طول کانال سوئز ۱۹۲ کیلومتر میباشد ، در حالیکه فاصله خزر به خلیج فارس حدود ۲۰۰۰ کیلومتر میباشد و به ۱۴ میلیارد دلار منابع مالی نیاز دارد، این پروژه می تواند در دوران احداث صدها شرکت فنی و مهندسی و صدها هزار نفر را مشغول نماید ، اخیرا چینی ها برای انتقال آب از جنوب به شمال کشورشان در حال احداث یک کانال ۱۴۰۰ کیلومتری به هزینه تقریبی ۹ میلیارد دلار هستند. اصولا کشور نیاز به چند مگاپروژه در زمینه آب، برق، راه اهن و افزایش تولید نفت دارد و لازمه این حرکت بزرگ لغو تحریم ها و عضویت در اف ای تی اف میباشد.
این هفته کاملا ورزشی بود و سعی کردم تماشای مسابقات کشتی قهرمانی جهان، نبرد پرسپولیس و النصر و مسابقات والیبال و فوتبال قهرمانی آسیا را از دست ندهم و لذا بیشتر روزها دورکاری کردم. شنبه به مناسبت شهادت امام رضا تعطیل بود و با توجه به مصادف شدن با سالگرد درگذشت مرحومه مهسا امینی چهره شهر کاملا امنیتی بود،
یکشنبه تا ظهر درگیر ویرایش و ارسال روزنوشت بودم و سپس با مهمانان چینی ناهار خورده و برای ادامه مذاکره در مورد یک پروژه گازی برنامه ریزی کردیم،
در پایان امروز در مسابقات کشتی آزاد موفق به دریافت دونقره و یک طلا شدیم، منهم مثل بقیه مردم از شکست حسن یزدانی ناراحت شدم و همانطور که در مقدمه بیان کردم باید راز موفقیت کشتی گیران امریکایی را پیدا کرد وانان را شکست داد، زمانی کشتی گیران ایرانی در تقابل با روس ها بازنده همیشکی بودند ولی در دوره رسول خادم موفق شدیم براین ضعف غلبه کنیم و دیگر از پیش بازنده نباشیم.


غروب در تمرین وبازی تیم کارافرینان در غیبت آقا هادی شکست بدی خوردیم و ۰-۶ بازنده شدیم تا نقش هادی در دفاع تیمی و ارسال توپ به فورواردها مشخص گردد.


امشب عربستان اعلام نمود که هرگونه مذاکره درباره روابط با اسرائیل را متوقف کرده است .
دوشنبه یک ملاقات کاری با یکی از سفرای غرب افریقا در دفتر داشتم و در مورد بازار قیر غرب افریقا گفتگو وتبادل نظر کردیم.
من برای اولین بار در سال ۸۱ با هیاتی از اتاق ایران به ریاست آقای خاموشی سفر ده روزه ای به کشورهای نیجریه، غنا ، ساحل عاج و سنگال داشتم و جالب اینکه به طور اتفاقی در همان زمان یک کشتی متعلق به کشتیرانی جمهوری اسلامی در حال تخلیه محموله ۴۰۰۰ تنی قیر صادراتی مرات در بندر باتا بود که برای اعضا هیات تعجب آور و دلنشین بود، از آن تاریخ مجموعه ما تا سال ۹۳ حضور قدرتمندی دربازار غرب افریقا داشت و نماینده ما در سنگال مستقر بود متاسفانه با فوت تاجر بلژیکی که فاینانسر پروژه های قیر افریقا بود این روابط به حداقل رسید ، زیرا در زمان تحریم تجارت با مشتریان جدید به علت فقدان ساز و کار بانکی تقریبا غیر ممکن می گردد و خریدار و فروشنده نمی توانند به یکدیگر اعتماد کنند و ما هم به این علت بازار را از دست دادیم.
تجربیات و اطلاعاتم را در مورد بازار غرب افریقا با آقای سفیر در میان گذاشتم و خواستار پیدا کردن یک فرمول اطمینان پخش جهت اعتماد سازی شدم ،

پس از آن به مسجد نور رفتم و در مجلس یادبود اقای مهندس مروجی از موسسه ملل شرکت کردم، دوسالی بود که با ایشان ارتباط کاری داشتم و علاقمند بود که پروژه نیمه تمام پالایشگاه سروش قشم را خریداری نماید که نهایتا سهامداران موافقت نکردند، از افراد توانمند، با تجربه و تاثیرگذار شبکه بانکی بود که در سن ۵۶ سالگی به خاطر سرطان درگذشت، روحش شاد ویادش گرامیباد.
آقای جوادی موسس قرص الحسنه عسکری سابق و موسسه مالی و اعتباری ملل را از سالهای دهه ۶۰ میشناسم و اولین کامپیوترهای سوپرا را به ایشان فروختم.
امروز در گفتگو با رادیو اقتصاد دلایل افزایش قیمت نفت در سه هفته گذشته را تحلیل کردم و از رسیدن قیمت نفت برنت به ۹۴/۶۷ سنت و نفت اپک به حدود ۹۸ دلار ابراز خوشحالی نمودم،
امروز گفتگویی هم با خبرنگار انتخاب در مورد همکاری نفتی ایران و روسیه وپروژه پتروشیمی میانکاله داشتم و تاثیر توافق ۲۵ ساله ، عضویت در بریکس و شانگهای در گسترش روابط تجاری با روسیه را ناچیز دانستم. از نظر من نفوذ یهودی ها در نرم افزار اقتصادی روسیه( گمرگ، استاندارد و بانک) و کمبود زیر ساخت ها مانع گسترس روابط میباشد و اراده سیاسی دو کشور هم موثر نبوده است.
امشب رسانه ها از اعلام آمادگی آقای ربیسی برای مذاکره غیر مستقیم با امریکایی ها در حاشیه جلسه سازمان ملل خبر دادند که با واکنش منفی سخنگوی کاخ سفید مواجه شد.سه شنبه صبح عازم سفر داخلی بودیم که از دفتر یکی از مقامات یک شرکت دولتی تماس گرفتند و اطلاع دادند که امروز یا فردا نشستی با حضور همه دست اندرکاران پروژه مورد نظر ما برگزار میگردد لذا سفرم را کنسل کردم و عیال با دلخوری عازم سفر شد و قول دادم پس از جلسه به ایشان و دیگر اعضا خانواده ملحق شوم،
سه شنبه را استند بای در خانه سپری کردم و نتوانستم به نمایشگاه ایران پلاست بروم، نکته خوبی که در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه توسط مهندس اوجی مطرح شد ، حمایت از پروژه های تبدیل متانول به بنزین بود که میتواند حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصد نیاز کشور به بنزین را جبران نماید، وزیر نفت اعلام نمود که “باید از این واحدهای پتروشیمی حمایت کرد تا رفته رفته به جای صادرات متانول، مجتمع‌های پتروشیمی به سمت راه‌اندازی واحدهای ام‌تی‌جی (متانول به بنزین) بروند؛ وزارت نفت در این زمینه آماده حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاران است”.
امروز هم تماشاگر مسابقات فوتبال و کشتی بودم، بازی کم فروغ و باخت تیم پرسپولیس اعصابم را بهم ربخت و ناراحت خوابیدم.
روز چهارشنبه بالاخره بعد از ظهر وقت جلسه تعیین و لذا به دفتر رفتم و گزارش مفصلی از سابقه پروژه و محاسبات آن آماده کردم و در ساعت مقرر خودم را به جلسه رساندم، اگر چه ما را به جلسه اصلی راه ندادند ولی ظاهرا دفاع دوتن از مدیران ارشد شرکت باعث شده بود که جمع بندی جلسه عادلانه باشد و انشالله بعد از ۸ سال این پرونده بسته و طلب ما وصول گردد.

 


پس از جلسه خودم را به فرودگاه مهراباد رساندم و با پرواز ساعت ۱۸ عازم کیش شدم تا تعطیلات آخرهفته را در این جزیره بگذرانم.
این هفته هم به قول شمس لنگرودی روزگار گذراندم به این امید که در چند روز تعطیلات با بجه ها و نوه ها دور هم زندگی کرده و لذت ببریم، در میانسالی بهترین لذت برای آدم ها وقت گذرانی با خانواده و مخصوصا نوه ها می باشد، والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی