این هفته در ایام شهادت دخت عزیز و گرامی پیامبراکرم ، مهندس رستم قاسمی از میان ما رفت، انسانی شجاع، فداکار، تلاشگر، خوش قلب و عاشق ایران، من در سالهای دهه ۸۰ که ایشان در قرارگاه قرب نوح بود با ایشان همکاری داشتم و برای پروژه فاز ۲ بندر شهید رجایی یک سفر به چین داشتیم و از چند پروژه بزرگ کشتی سازی و ساخت تجهیزات بندری دیدن کردیم، در سال ۸۴ که بحث انتخابات ریاست جمهوری داغ بود ایشان که فردی عملگرا و توسعه گرا بود در دور اول به آقای هاشمی رفسنجانی رای داد . اگر چه منهم نقدهایی بر عملکرد ایشان در نفت داشتم ولی نمیتوان خدمات ایشان را در دوران جنگ، قرارگاه قرب ،خاتم، شهید پورجعفری و ستاد توسعه با عراق را نادیده گرفت، اغلب نفتی ها از منش و رفتار انسانی ایشان خاطرات خوبی دارند . روحش شاد و یادش گرامیباد.
متاسفانه در این هفته در داخل کشور شاهد اتفاقات و موضع گیریهایی نسنجیده به مناسبت ۱۶ آذر بودیم که نشانه نارضایتی رادیکالها از نرمش حاکمیت در برابر اعتراضات می باشد،

اعدام شتابزده یک جوان معترض حتی مطابق نص صریح قانون، میتواند مجددا بر تنش در داخل کشور بیفزاید و نارضایتی ها را گسترش دهد، مردم میپرسند چطور ضارب سعید حجاریان یا قاتلان پرپژه کرمان بعد از مدتی آزاد می شوند ولی معترض خیابانی که کسی را هم به قتل نرسانده اعدام می شود!!؟


واقعا آدم از این همه بی تدبیری و نادانی حیران می شود، یک نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس از مسدود شدن حساب بانکی بی حجابان سخن میگوید، در حالیکه آیت الله نوری از عفت زنان ایرانی میگوید و آنرا مقدم بر حجاب می داند.
نماینده همدان ادعا میکند” بی حجاب هایی که شال و روسری ندارند بهایی هستند.”


حسین طائب هم با وجود تحلیل کارشناسی که از تحولات سیاسی دنیا ارایه می دهد نهایتا وعده روزی را می دهد که حکومت بر پلتفرم های اجتماعی تسلط پیدا کند و تعیین نماید که عکس چه کسی منتشر شود یا نشود.
فرمانده سپاه تهران ادعا میکند که امریکا ۵۵ هزار میلیارد دلار( دو برابر تولید ناخالص ملی امریکا) برای رسانه های اجتماعی هزینه کرده است!!
خبرگزاری تسنیم هم از مهاجرت دومیلیون و هشتصد هزار ایرانی به خارج در سالجاری خبر داده که قطعا نادرست و اشتباه است ، زیرا اگر هر کدام از این افراد فقط ده هزار دلار با خود خارج کرده باشند نیاز به تامین ۲۸ میلیارد دلار ارز بود که در شرایط فعلی مقدور نمی باشد.
سر دسته گروه فشار به عنوان وزیر راه انتخاب می شود و شهردار تهران با ادبیات لمپنی با دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف سخن می کوید و جنبش دانشجویی را تحقیر میکند، بعضی از اندیشمندان فقر و ظلم را به تنهایی عامل یک انقلاب نمی دانند بلکه تحقیر ملت را عامل اصلی قلمداد می کنند.


خبرنگار امنیتی صدا و سیما قائم مقام خبرگزاری فارس را به جعل اخبار متهم میکند تا اخبار افشا شده در بولتن را نامعتبر سازد.


در این اثنا شورای امنیت کشور (شاک) طی اطلاعیه ای تعداد کشته های حوادث اخیر را بالغ بر ۲۰۰ نفر اعلام میکند که در برگیرنده معترضین، نیروهای امنیتی و انتظامی و سایرین میباشد.
رییس جمهور همچنان موفقیت دولت را عامل خشم خارجی ها و اعتراضات اخیر میداند و هنوز خبری از برکناری مدیران ناکارامد و ناتوان دولت نیست، شایعه استعفای دکتر میرکاظمی تا کنون تکذیب نشده ولی ظاهرا به علت بیماری ایشان جدی به نظر می رسد.

 


در همین حال اگر چه فراخوان آخر هفته به راهپیمایی و اعتراض با استقبال مواجه نشد ولی ادامه رویکردهای غلط و رفتار خشن با معترضین میتواند بستر ساز خیزش مجدد اعتراضات باشد، امیدوارم که رهبری با صدور یک فرمان چند ماده ای (به مانند فرمان ۸ ماده ای امام) دستور به اجرای همه اصول قانون اساسی ، آزادی زندانیان حوادث اخیر ، بازنگری در سیاست خارجی، تعویض مدیران ناکارامد در حکومت و دولت را بدهد و خطر خارجی را با توجه به روند سازش بین عربستان و اسراییل و توافق استراتژیک بین چین و عربستان و بیانیه پایانی نشست در مورد ضرورت همکاری ایران با آژانس و عدم مداخله در امور دیگران را مد نظر قرار دهند.
در ضرورت فرمان فوق به غیر از شرایط داخلی باید شرایط خارحی کشور را مد نظر قرار داد،
در این هفته مجددا ۲۶ شرکت خارجی که ۲۳ تا از آنها شرکتهای ترکیه ای هستند در لیست تحریم قرار گرفته اند ، مهمترین شرکت در این مجموعه متعلق به “صدقی عیان” میباشد که مالک شرکت “سم پترول” است که در اواخر دهه ۷۰ شمسی وارد بازار فراورده های نفتی ترکمنستان شد وبا شرکتهای ایرانی در این زمینه رقابت داشت . متاسفانه شرکت نفت ایران خرید فراورده از ایشان را به همکاری با شرکتهای ایرانی فعال در بازار ترکمنستان ترجیح میداد ودر دوران وزارت مرحوم رستم قاسمی، ایشان روابط صمیمانه ای با نفت داشت وبعدها در معاملات نفتی ایران نیز ورود نمود ودر مقطعی نیز خریدار برق ایران جهت بازار ترکیه بود.

همزمان با اعلام درامد ۱۰۷ میلیاردی ۱۱ ماهه عراق از صدور نفت خام، صادرات نفت و فراورده روسیه به اروپا از ۵ دسامبر قطع گردید واین محموله ها هم بزودی روانه اسبا خواهند شد وروس ها در صورتی میتوانند نفت خود را با استفاده از نفت کش های سایر کشورها وپوشش بیمه های بین المللی صادر نمایند که نفت خود را به قیمت زیر ۶۰ دلار در هر بشکه بفروش برسانند، در این راستا ترکیه ژاندارم منطقه شده وکشتی های نفتی عازم اسیا را در تنگه بسفر ( اتصال اروپا به اسیا)متوقف کرده و عبور آنان را موکول به داشتن بیمه معتبر بین المللی کرده و فعلا ۲۰ تانکر حامل نفت روسیه و قزاقستان در این منطقه متوقف شده اند..
متاسفانه این قیمت بر بازار جهانی نفت ( قیمت نفت برنت به ۸۳ دلار نزول کرده) و قیمت فروش نفت ایران نیز اثر خواهد گذاشت و ما مجبور خواهیم شد که نفت خود را با تخفیف بیش از ۲۰ دلار بفروش رسانیم که درامد نفتی کشور را کاهش خواهد داد و بر بازار فراورده های نفتی و محصولات پتروشیمی نیز اثر خواهد گذاشت که نتیجه اش کاهش درامدهای ارزی در بودجه و افزایش کسر بودجه دولت میباشد.
شنبه صبح جلسه ای با مدیر یکی از بانکهای ایرانی مستقر در عراق داشتیم و در مورد احتمال تغییر در سیاست بانک مرکزی عراق درباره فعالیت بانکهای ایرانی صحبت کردیم، ظاهرا ریاست بانک مرکزی عراق تغییر نخواهد کرد ولی شاهد انعطاف در مواضع ایشان خواهیم بود و مکانیسم خاصی برای پرداخت بدهی گازی عراق تدوین خواهد شد و مجددا بانکهای ایرانی در عراق فعال خواهند شد.
پس از آن نشستی برای راه اندازی یک مینی ریفاینری ۵۰۰۰ بشکه ای برای یکی از ایرانیان مقیم دبی در جنوب ایران داشتیم و در مورد توجیه اقتصادی پروژه، محل مناسب برای احداث پروژه ومدت زمان اجرای آن کفتگو وتبادل نظر کردیم.
امروز نیز طبق روال با برنامه “سرای اقتصاد “رادیو اقتصاد در مورد بازار نفت گفتگو داشتم و تحلیل خودم را از نفت ۸۷ دلاری بیان داشتم و با توجه به نشست اوپک پلاس در روز جاری و آینده قیمت را به تصمیمات این جلسه مرتبط دانستم.

بعد از ظهر به اتفاق آقایان معروف خانی ، اسعدی و اعضای کمیسیون هیدروکربور اتحادیه به دعوت آقای کاظمی قمی نماینده ویژه رییس حمهور نشستی در محل ستاد داشتیم و در مورد چالش های صادرات فراورده نفتی با کیفیت به افغانستان کفتگو داشتیم و راهکارهای خود را بیان نموده و پیشنهاد ستاد مبنی بر تشکیل کنسرسیوم صادراتی را عملیاتی ندانسته و خواستار اصلاح دستورالعمل ماده ۴۵ قانون مبارزه با قاجاق کالا وارز، همکاری پالایش و پخش در تامین فراورده های جانبی و همراهی کارگروه تعیین ماهیت شدیم واعلام نمودیم که توان لازم جهت تولید گازوییل مورد نظر افغانستان هستیم.


در مسیر بازگشت به منزل گفتگویی با روزنامه آرمان ملی داشتم و نقاط ضعف دولت آقای رییسی را بیان داشتم و راهکار خروج از بن بست فعلی را آشتی ملی وتوافق برجام دانستم.
یکشنبه صبح بطور مجازی در جلسه کارگروه هیدروکربور به منظور اعلام شرایط تامین سوخت افغانستان شرکت کردم و در مقابل فشار بعضی از اعضا کمیسیون برای عضویت یک فعال این حوزه در اتحادیه بدون طی شدن شرایط معمول مقاومت کردم.
امروز آخرین مهلت برای نامزدشدن در انتخابات هیات مدیره و بازرس بر مبنای اساسنامه جدید انحادیه میباشد ولذا برای ساعاتی در اتحادیه حضور یافتم و بر روند ثبت نام نظارت کردم.
بعد از ظهر جلسه ای با عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت داشتم و پیگیر جمع بندی ایشان از پرونده اختلافی شدم که خوشبختانه اعلام نمود که آماده ارسال به مقام عالی وزارت می باشد و بزودی در این مورد تصمیم گیری خواهد شد.
در بازگشت از نفت مصاحبه نسبتا مفصلی با روزنامه قدس درباره مسایل اقتصادی روز اظهار نظر کردم.

غروب با وجود سردی هوا و باران امروز تهران در تمرین تیم فوتبال باشگاه کارافرینان شرکت کردم ودر ضربات پنالتی بازی را بردیم، تیزری که بعد ار مسابقه توسط آقای جباری منتشر شد مورد استقبال رسانه های اجتماعی قرار گرفت و کری خوانی تیم جوانان دیروزی برایشان جالب بود.

دوشنبه صبح جلسه ای با دکتر سید عماد حسبنی ربیس سابق کمیسیون انرژی مجلس و رییس فعلی هیات مدیره نفت خزر داشتیم که در مورد اوضاع بحرانی کردستان، وضعیت شرکت نفت و ذخیره حوزه گازی چالوس تبادل نظر کردیم و از ایشان جهت عضویت در شورای سیاست گذاری نشریه دعوت بعمل آوردیم که مورد موافقت قرار گرفت، ایشان دکترای تخصصی نفت از کلگری کانادا دارد و از معدود مدیران تخصصی نفت می باشد که از توان و تجربه اش استفاده لازم بعمل نمیاد.
پس از آن در جلسه کمیسیون قیر اتحادیه شرکت کردم وبحث مفصلی در مورد استرداد مالیات ارزش افزوده صادرات قیر داشتیم و در مورد متن بیش نویس نامه به اقای مخبر توافق کردیم، در این جلسه با عضویت دو شرکت قیری در اتحادیه توافق شد، خوشبختانه اعضا قیری اتحادیه در حال افزایش هستند و فعالان این عرضه حضور جدی در تصمیمات اتحادیه دارند.

پس ار آن عازم دفتر شدم و نشستی در رابطه با طرح بهینه سازی مصرف پمپ های آب کشاورزی با جضور یکی از کارشناسان برجسته وزارت نیرو داشتیم و همزمان درباره سرمایه گذاری در طرح تعویض کولرهای گازی کشور بحث و تبادل نظر شد که قطعا برای سرمایه گذارخارجی می تواند جذاب باشد.
در این طرح کولرهای با گرید A جایگزین ۱۵ میلیون دستگاه کولر گازی پر مصرف می شود، یک سوم وجه را مصرف کننده، یک سوم را توانیر و یک سوم را وزارت نفت از محل ماده ۱۲ پرداخت می نماید و صرفه جویی حداقل ۱۵ درصدی در مصرف کولرهای گازی خواهیم داشت وبرای هزاران نفر و دهها واحد صنعتی اشتغال ایجاد خواهد شد، انشالله
سه شنبه صبح جلسه خوبی با یکی از متنفذین خرمشهر داشتم که ارتباطات خوبی با کشورهای عراق، کویت و عمان دارد و مالک گروه برلیان و کشتی های مسافری بین خرمشهر و بصره و خرمشهر – کویت میباشد و با توجه به تحولات سیاسی و اداری عراق ارتباط خوبی با تیم جدید مدیریتی عراق دارد و در این رابطه تبادل نظر و برنامه ریزی کردیم که از این فرصت حداکثر استفاده را بعمل آوریم.


پس از آن در محل اتحادیه اخرین جلسه هیات مدیره دوره دهم را برگزار کردیم ودر مورد شیوه برگزاری مجمع فوق العاده و مجمع انتخاباتی تبادل نظر کردیم و تمامی نامزدهای عضویت در هیات مدیره مورد تایید قرار گرفتند.

درپایان عکس یادگاری گرفته و برای اعضا جدید هیات مدیره آرزوی توفیق کرده و از طریق دوربین اتحادیه در مورد این جلسه اطلاع رسانی کردم.
بعد از ظهر در دفتر مقدمات نشست مجری یک پروژه بیمارستانی در استان بصره با مدیران شرکت موفق در ساخت بیمارستان (شرکت جاده) را فراهم کردم و شرایط همکاری را بررسی و تبادل اطلاعات نمودند.
امروز به مناسبت ۱۶آذر رادیکال ها در اغلب شهرها به دانشگاهها رفته و تلاش نمودند که دولت را فاتح مقابله با جنبش مردم نشان دهند که در این رابطه توفیقی نداشتند و بر خشم دانشجویان و معترضان نیز افزودند.
چهارشنبه صبح در نشست معاونت بین الملل وزارت نفت در رابطه با زمینه های همکاری با روسیه ، با حضور اتاق ایران و تشکل های بخش بالادستی و پایین دستی نفت و گاز شرکت کردم و در مورد دعوت از هیات روسیه جهت همکاری با بخش های مختلف تبادل نظر کردیم، من پیشنهاد دادم که اتاق ایران با مدیریت کمیسیون انرژی برگزارکننده این همایش باشد و کارگروه هایی در زمینه تجارت فراورده و محصولات پتروشیمی، صدور خدمات فنی و مهندسی، سرمایه گزاری و تامین مالی، امور زیربنایی، بانکی و حمل و نقل و دانش بنیان ها با حضور تشکل ها شکل بگیرد و با هماهنگی وزارت نفت مدیریت هر یک از کارگروهها به یکی از تشکل ها واگذار گردد، جالب است که در این نشست هیج خبرنگاری حضور نداشت و شانا نیز خبری منتشر نکرد.
پس از آن راهی اتحادیه شدم و با توجه به جلسه دبیر کل با مدیریت تشکل های اتاق در مورد مدارک اعضا جهت حضور در هیات مدیره تصمیم گیری نموده و خواستار ممانعت از دخالت اتاق در تصمیمات مربوط به هیات مدیره شدم

 

عصر به اتفاق آقایان اسعدی، امامی و ابراهیمی نشستی با مدیران روابط عمومی سازمان بورس داشتیم ودر مورد زمینه های همکاری تبادل نظر کرده و به سوالات دوربین روابط عمومی بورس در مورد قیمت گذاری خوراک پتروشیمی های مایع وگازی، چگونگی کمک به واحدهای متانولی جهت عبور از شرایط فعلی نقطه نظرات خود را مطرح کردم وخواستار مستند سازی قیمت گاز در منطقه خلیج فارس توسط واحد پژوهشی بورس شدم.


پرونده این هفته با شرکت در تمرینات فوتبال باشگاه کارافرینان به پایان رسید، در این جلسه از طرف سازنده شکلات دست ساز بسیار خوشمزه ” ورناچ” به اعضا تیم شکلات کاکویی با طرح کاپ جام جهانی اهدا شد و اعضا تیم قول دادند که در مراسم ویژه خود از این تولیدکننده خانگی حمایت نمایند.
پنجشنبه صبح هم با توجه به آلودگی هوا وسفر اعضا خانواده راهی کیش شدم تا چند روزی استراحت کنم واز الودگی تهران در امان باشم. والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی