این روزها با آغاز ماه محرم هیات ها،حسینیه ها و تکایا شور و تحرک زیادی دارند و مردم علیرغم نگرانی از کرونا حضور بیشتری دارند، در محله ما صدها خیمه ، تکیه و مراسم خانگی به راه افتاده و تلویزیون نیز از روز اول ماه مراسم ویژه و نسبتا جذاب تری را ارایه میدهد.

بطور ناگهانی در این هفته مذاکرات برجام استارت خورد و نمایندگان ایران، اروپا و امریکا در وین گرد هم آمدند و خبرهایی که از دو دور مذاکره منتشر میشود نشانه تغییر در رویکردها و اشتیاق طرفین به توافق میباشد. من در کلاب هوس درباره دلایل طرفین برای توافق نقطه نظراتم را مطرح کردم و چند توئیت درباره آثار توافق احتمالی برجام وبرکات آن بر اقتصادملی زدم و به بعضی از نقدها نیز پاسخ دادم،


در عراق هم شاهد چرخش و نرمش ناگهانی مقتدی صدر بودیم ، وی که در هفته گذشته خواهان تغییر ساختار و قانون اساسی عراق شده بود و بارها بر علیه حشدالشعبی موضع گرفته و خواستار انحلال آن شده بود به یکباره خواستار انحلال پارلمان و انتخابات مجدد شده و طی پیامی اعضا حشد را مقلدین شهید صدر دانسته و آنان را مجاهدین راه وطن دانسته ، فعلا فقط حلبوسی از در خواست صدر برای انحلال پارلمان حمایت کرده، ولی چهارچوب هماهنگی پذیرش آنرا موکول به تشکیل دولت جدید و انحلال پارلمان توسط خود پارلمان دانسته و اعلام نموده که به هیچ وجه با ادامه نخست وزیری کاظمی و برگزاری انتخابات توسط وی موافقت نخواهد کرد و شدیدا مخالف تداوم دولت کاظمی میباشد.لذا علیرغم همراهی ظاهری احزاب شیعی با خواسته صدر، تحقق این طرح بعید به نظر میرسد و باید منتظر نتایج دیدار هادی العامری با مقتدی صدر باشیم.
مردم سرزمین مادری من (رفسنجان) این روزها را در اضطراب و نگرانی سیل و باران های موسمی بسر بردند و متاسفانه مردم حاشیه شهر و روستاها آسیب زیادی را متحمل شدند.


این شهر سابقه سیل و آب بردگی را دارد و بعضی از مورخین مدعی هستند که نام این شهر قدیمی “سنجان” بوده که پس از آنکه آب آنرا برده است به “رف سنجان” تغییر کرده است، البته بعضی نیز این نام را ناشی از معادن مس میدانند که در زبان پارسی “رفس “به معنی مس وکان به معنای “معدن” بوده که بعدا به رفسنجان تغییر یافته، این شهر از سال ۱۳۲۴ دارای فرمانداری و یکی از مراکز مهم کشت پنبه بوده و از شهرهای تجاری مهم ایران بمشار می آید ، محصولات این شهر همیشه صادر میشده است. این شهر دارای شخصیت های بزرگ علمی و تجاری بوده است که شخصیت علمی و سیاسی معاصر آن حضرت آیت الله هاشمی بوده و شخصیت معروف تجاری آن حاج علی آقا بزرگترین تاجر دوره قاجار بوده ومنزل مسکونی وی بزرگترین ساختمان خشتی سقف دار دنیا با ۸۶ اتاق بوده که اکنون یکی از آثار تاریخی رفسنجان میباشد.
اصولا شخصیت های سیاسی کرمان و رفسنجان نگاه ملی داشته اند و در دوران تصدی خود برای استان و شهر رفسنجان تمایزی قایل نشده اند و حتی در بسیاری از موارد بودجه قانونی این شهر نیز با این ذهنیت که مردم رفسنجان به علت باغات پسته پولدار هستند پرداخت نشده است، بطور مثال مس سرچشمه که بزرگترین معدن و کارخانه تغلیط مس کشور در آن قرار دارد در ۴۵ کیلومتری رفسنجان و ارتفاعات این شهر قرار دارد و بخش عمده ای از سیل رفسنجان ناشی از بارندگی های سرچشمه بوده است، در حالیکه این مجتمع صنعتی آلودگی فراوانی را ایجاد و آبهای منطقه و هوا را به شدت غیر قابل استفاده نموده است و دامهای زیادی نیز تلف شده است، با این حال بخشی از مالیات ارزش افزوده این مجتمع آلوده صنعتی به سایر شهرها از جمله سیرجان پرداخت میگردد،
در جریان سیل که خسارات عمده ای به باغات پسته و املاک و فروشگاههای شهر وارد شده است یک گزارش واقعی از شهر توسط تلویزیون پخش نشد و تاکنون برای جبران این خسارتها نیز اقدامی صورت نگرفته و حتی در سفر وزیر کشور به رفسنجان نماینده شهر برای بیان مطالبات مردم حضور نداشت و مردم به شدت از مسئولین شهری، استانی و ملی گلایه مند هستند، امیدوارم با همکاری واحد مسئولیت اجتماعی شرکت مس ، همراهی دولت و بانکها این خسارتها جبران گردد.
شنبه صبح را با جلسه با مدیران امور بین الملل نفت در رابطه با عرضه فراورده های نفتی ، میعانات و نفت در بورس و راه اندازی سواپ و ترانزیت آغاز کردم و دیدگاه خودم را درباره برنامه های امور بین الملل بیان داشتم.
پس از آن به اتفاق آقای امیر رضایی زاده وکیل حقوقی ام  و آقا هادی عازم دادگاه کیفری قدوسی شدیم تا آخرین دلایل خود را با قاضی پرونده کیفری در میان بزاریم، به شدت هیجان داشتم ، این پرونده کلاهبرداری پس از ۴ سال پیگیری به مرحله رای بدوی رسیده و برایم از نظر مادی ، کاری و حیثیتی بسیار اهمیت دارد، خوشبختانه با آرامش کامل به سوالات قاضی پرونده جواب دادیم و به رای مثبت دادگاه امیدواریم.


پس از دادگاه عازم اتحادیه شدم و در نشست با رییس هیات مدیره و مدیرعامل “انجمن بنکرینک” شرکت کردم، این سالها صنعت بنکرینک با توجه به مقررات بین المللی در مورد لزوم مصرف فراورده با سولفور پایین وقیمت گذاری غلط شرکت نفت از رونق افتاده و اکنون فقط ۴ شرکت فعال هستند.

در این دیدار مطرح کردم که در صورت عملیاتی شدن سواپ وترانزیت فراورده از روسیه با توجه به کیفیت بالای فراورده روسی امکان فعال شدن همه شرکتهای بنکرینک فراهم میگردد و ما قادر خواهیم بود سالانه ۳ تا ۴ میلیون تن عملکرد داشته باشیم، انشالله


امروز همچنان با یک هیات تجاری ترکی- عراقی دیدار داشتم و در مورد همکاری در زمینه فراورده های نفتی گفتگو و تبادل اطلاعات کردیم. ضمنا سفارش خرید تجهیزات پزشکی برای یک بیمارستان نوساز در عراق را داشتند که با مدیر کل صادرات وزارت بهداشت هماهنگ نمودم و جلسه مشترکی داشتیم که برای طرفین رضایت بخش بود.

یکشنبه از ساعت ده صبح در نشست کمیسیون پتروشیمی اتحادیه به صورت مجازی شرکت کردم، در این جلسه گزارشی از اقداماتی که جهت کاهش قیمت یوتیلیتی صورت گرفته بیان شد و احتمالا این قیمت که ۲۵۳ درصد افزایش یافته کاهش محسوس خواهد یافت، در این جلسه نماینده مرکز پژوهش های مجلس گزارشی در مورد “اساسنامه شرکت ملی پتروشیمی” ارایه داد و خواستار مشارکت اعضا در تدوین اساسنامه شد، اخیرا مجلس طرحی برای ادغام شرکت ملی پالایش وشرکت ملی پتروشیمی را در دستور کار دارد که دولت با تبدیل نمودن شرکت پالایش و پخش به یک “سازمان توسعه ای “اولا از خصوصی سازی ان ممانعت بعمل آورده و ثانیا طرح مجلس برای ادغام را خنثی کرده است.بعد از ظهر به اتفاق دوستانم در باشگاه کارافرینان دیداری با یکی از مدیران ارشد بانک گردشگری داشتیم و در مورد مشارکت بانک در پروژه برگزاری “جام جهانی فوتبال کارافرینان” در منطقه کیش گفتگو و تبادل نظر کردیم، ایشان از ایده استقبال نمود و خواستار ارایه جزییات پروژه برای تصمیم گیری شد که مقرر گردید آقای جباری با همکاری آقایان مطلبی، متولی و ریحانیان آنرا آماده و ارایه نمایند.
طبق معمول امروز هم چند مصاحبه داشتم ، با روزنامه “هم میهن” درباره “نوسانات بازار نفت” و با جهان صنعت درباره پروژه احتمالی تولید بنزین پتروشیمی و خطرات آن صحبت کردم.


شرکت در تمرین فوتبال کارافرینان دیگه برنامه ثابت یکشنبه ها شده و من را از تمرینات والیبال یکشنبه ها مجموعه انقلاب که از سال ۶۵ ادامه داشته محروم کرده است.
دوشنبه؛ در یک نشست مجازی با حضور مشاور حقوقی، بازرس محترم اتحادیه و مدیران دبیرخانه اتحادیه در مورد پاسخ به رای کمیسیون انضباطی مشورت کردیم و پاسخ نامه دبیر کل اتاق آماده کردیم تا پس از تصویب هیات مدیره ارسال گردد.


پس از آن به اتفاق دوتن از اعضا هیات مدیره و مدیران اتحادیه به دیدار مدیر عامل بانک تجارت رفته و در مورد زمینه های همکاری اتحادیه و بانک گفتگو وتبادل نظر کردیم، بانک تجارت برای یکسال عضو فرعی اتحادیه بوده و علاقمند به تداوم همکاری با اتحادیه میباشد، در این نشست با اشاره به گردش ۱۵ میلیارد دلاری اعضا اتحادیه خواستار همکاری بانک با واحدهای متوسط و خصوصی اتحادیه شدیم که مورد موافقت مدیر عامل و مدیران بانک قرار گرفت و نقشه راه همکاریها ترسیم گردید. ناهار را در جمع مدیران بانک خوردیم و از پذیرایی آنان تشکر کردیم و با یک عکس یادگاری جلسه را به پایان رساندیم.
امروز اتفاق جالبی در عراق افتاد و جمعیت زیادی به دعوت احزاب شیعی در بغداد به خیابان آمده و خواستار پایان دادن به اشتغال پارلمان و پایبندی به قانون اساسی شدند، قطعا این جمعیت باعث عقب نشینی موقت جریان صدر خواهد شد و حداقل تا اربعین شاهد تشدید اختلافات نخواهیم بود.


سه شنبه به ابتکار دبیر کل اتحادیه از حاج اسلامی که از پيشكسوتان خوشنام و اعضا اولیه اتحادیه بوده وچندین دوره نيز عضو ورييس هیات مدیره بوده است در جمع اعضا هیات مدیره حضور یافت و ناهار را به صورت دسته جمعی خوردیم و ایشان از اقامت ۲/۵ سال گذشته خود در فلورانس ایتالیا نکات جالبی را بیان نمود و برای هیات مدیره اتحادیه ارزوی توفیق نمود.


پس از آن جلسه هیات مدیره را داشتیم وتصمیمات مهمی در رابطه با برگزاری انتخابات کمیسیونها، تعویق مجمع اتحادیه تا تصویب اساسنامه جدید توسط اتاق ايران، ايين نامه انضباطي اتحاديه گرفته شد، ضمنا گزارشی از عملکرد اتحادیه در سالجاری برای تامین خوراک واحد های هیدروکربور، روانکار و پارافین انحام داده ارایه شد که با گزارش آقای رفیعی از جلسه کمیسیون صنایع مجلس در باره توافق عرضه هفتگی شش هزار تن روغن پایه تکمیل گردید.
در بازگشت به منزل با خبرگزاری بازار درباره ارزش بنزین صادراتی گفتگو کردیم و اطلاعات ارایه شده توسط گمرگ، پالایش و پخش وصمت را گمراه کننده و ناصحیح دانستم.

چهارشنبه روز بسیار مهمی بود زیرا گفتگوهای وین قطعی شده و بزودی آغاز خواهد شد و ایران و امریکا به آخرین پیشنهاد تعدیل شده اتحادیه اروپا واکنش مثبت نشان داده اند و به یکباره فضای خوش بینی بر کشور حاکم شد، درباره دلایل انعطاف ایران وامریکا مطالب مهمی در کلاب هوس بیان شد ولی اغلب حاضران در نظر سنجی روم “ایران من” ناامید بوده و فقط ۳۵ درصد احیا برجام را محتمل میدانستند.
من بی نیاز شدن اروپا به نفت ایران با توجه به تعهد عربستان ، امارات و عراق به تامین آن، فروش ۵ میلیارد دلار موشک پاتریوت به عربستان و امارات توسط امریکا، تهدید اروپا به فعال کردن مکانیسم ماشه و امتیازاتی که ایران در جهت تضمین عدم خروج امریکا و بسته شدن پرونده ایران در آژانس گرفته است را علت تمایل ایران به توافق میدانم و امیدوارم که در ماههای آینده اجرایی گردد.


این روزها فارس و ایرنا گزارشات انتقادی تندی بر علیه هیات رییسه اتاق ایران منتشر کردند و بر موضوعاتی از قبیل اضافه برداشت در پوشش ساختمان سازی، تخلفات انتخاباتی در اتاق مشترک ایران و روسیه و کم کاری شورای عالی نظارت پرداخته بودند.
در همین راستا منهم توئیت زدم و با مخاطب قراردادن وزیر صمت از تعلل و کم کاری مفرط شورای عالی نظارت انتقاد کردم و با یکی از اعضا شورایعالی نظارت در این رابطه چت کردم.
جلسه ای با حسابرس ارشد شرکت نفت در رابطه با حساب فی مابین داشتیم و قول داد که بزودی نتیجه بررسی ها را اعلام نماید.

در اتحادیه میزبان دوست خوبم افشین رحمانی و همکارش که برگزار کننده نمایشگاه اختصاصی ایران در پاکستان میباشد بودیم و بطور مفصل درباره اهمیت این نمایشگاه و نقش آن در گسترس روابط تجاری صحبت کردیم، اتحادیه در صورت همراهی اعضا یک پاویون در این نمایشگاهها خواهد داشت.
پاکستان از دو نظر مهم میباشد اولا در مطالعه ای که سازمان توسعه انجام داده این مشور پتانسیل جذب ۱۴ میلیارد دلار کالای صادراتی ایران را دارد
ثانیا این کشور حلقه وصل راه زمینی و ریلی ما به چین است و چین در راستای پروژه جاده ابریشم سرمایه گذاری زیادی در این کشور انجام داده که نیاز به مواد اولیه و همکاری با ایران دارند و باید از این فرصت حداکثر بهره برداری را بعمل آوریم
مطلع شدم که امروز روز تولدش میباشد، لذا استوری اینستا گذاشتم و در گروه باشگاه کارافرینان زادروزش را تبریک گفتم.
بعد از ظهر در کلاب هوس مربوط به اتاق شرکت کردم و مقتدی صدر را بازنده اتفاقات اخیر عراق دانسته و چند سناریوی احتمالی برای پایان این اختلافات را مطرح کردم که یکی از این سناریوها توافق بر گزینه جدید برای نخست وزیری عراق ودیگری انحلال پارلمان بود که تکلیف هیچیک از آنان فعلا معلوم نیست.


غروب با تیم فوتبال وکلای البرز که تیمی قدیمی وربشه دار میباشد یک بازی دوستانه برگزار کردیم و با یک گل افساید نتیجه را واگذار کردیم، مربی تیم حریف نادر فریاد شیران بود که تیمی منظم، با ادب و پرتلاش را روانه میدان کرده بود و مسابقه در فضایی صمیمی و دوستانه برگزار شد.


پس از بازگشت به متزل از ساعت ۱۱ تا نزدیک اذان صبح در مباحث کلاب هوس با موضوع روز اول مذاکرات وین شرکت کردم و استدلال خودم در مورد بی نیازی اروپا به نفت ایران را بیان داشتم که باعث شد دوستان زیادی در بحث ورود کنند و اطلاعات حالبی از همکاری نفتی عربستان و روسیه افشا شود، ظاهرا عربستان برای پالایشگاههای که در خارج از این کشور دارد در حال خرید نفت روسیه میباشد و روزانه معادل هشتاد هزار بشکه مازوت از روسیه برای مصرف داخل خریداری می نماید، این روزها با شروع مذاکرات دوباره روم های برجامی کلاب هوس روی بورس است و بعضا تمام ظرفیت روم ها پر میگردد.

 

من از آقایان محمد رضا مهاجری، علیرضا مصطفوی و امیر پسندیده پور برای تداوم نشست ها و ناامید نشدن از توافق برجام تشکر کردم و همان شب هم دو تا توئیت درباره آثار مثبت توافق برجام زدم و برکات آنرا برای دولت ومردم تشریح کردم، والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی