تا چشم بهم بزنیم امسال هم بدون هیچ دستاوردی به پایان خواهد رسید و هیچ گشایشی در زندگی مردم صورت نگرفته و دولتمردان وعده برنامه پنجساله برای بهبود اوضاع کشور و تدوین بودجه عملیاتی و مولد سازی دارایی های راکد دولت را میدهند.

در حالیکه قادر نیستند تعداد کمی از جمعیت خوی که پس از زلزله در این شهر باقی مانده اند را از حداقل امکانات برخوردار سازند و با وجود اینکه دولت و هلال احمر ناکارامدی خود را نشان داده اند اجازه جمع اوری کمک به چهره های قابل قبول جامعه نمیدهند؟


در نشست اخیر اساتید اقتصاد در دانشگاه تهران سعید لیلاز که خیلی وی را به عنوان اقتصاددان قبول ندارند ولی معمولا به مانند دکتر رنانی پیش بینی هاش از آینده اقتصاد و کشور نزدیک به واقعیت می باشد با اشاره به فروپاشی شوروی دلیل آنرا ناکارامدی حکومت وقت روسیه دانسته و هشدار میدهد که دولت آقای رییسی هم چون فاقد پشتوانه مردمی است کشور را به همین سرنوشت گرفتار کند، وی مدعی است که این دولت قادر نیست بحرانها را در کشور حل کند و امروز مشکل گاز، فردا بنزین، پس فردا مشکل برق خواهیم داشت همزمان هم مشکلات آب و هوا را داریم، به قول دکتر نیلی برای بحران آب ، محیط زیست و صندوق های بازنشستگی به سرمایه گذاری کلانی نیاز داریم ولی متاسفانه تاثیری بر رشد اقتصادی کشور نخواهد داشت، البته اَبَر بحران هایی نظیر بودجه دولت، نظام بانکی و بیکاری را میتوان با ایجاد«ثبات اقتصاد کلان»، «فعال شدن ظرفیت‌های خالی»، «نهایی شدن برجام» و استفاده از فرصت «تحولات اقتصاد جهانی» کاهش داد.
اغلب اقتصاد دانان علت توسعه نیافتگی کشور را خلل در “عقل جمعی” میدانند، اغلب ما با هوشیم اما کنار هم جامعه عاقلی را تشکیل نداده ایم، ما نتوانسته ایم نظام های باهوش، سیستم های عقلانی وسازوکارهای خردمندانه تولید کنیم، سال هاست که بخش مردمی اقتصاد در برنامه‌ریزی متمرکز بروکرات های دولتی تقریبا هیچ جایگاهی ندارد.
سال هاست که برنامه ریزی می کنیم و به جای تعیین سه تا پنج مساله مشخص و طراحی حداکثر ده اقدام معین برای آن ۵ مساله مشخص. لیستی از آرزوها می نویسیم.
الان مجلس و دولت درحال تدوین برنامه هفتم توسعه بر همین سیاق هستند و ادعای رشد ۸ درصد در سال را دارند در حالیکه متوسط رشد ده سال اخیر کشور نیم درصد بوده! چه اتفاقی در کشور افتاده که انتظار داریم این هدف محقق گردد؟ آیا در روابط “دولت با مردم” و”رابطه دولت با سایر کشورها” تحولی رخ داده است؟ مدیران حرفه ای تر شده اند؟ سرمایه اجتماعی دولت ارتقا یافته؟ نقش پخش خصوصی در اقتصاد کشور افزایش یافته و دولت از سیاست های غلط اقتصادی نظیر اقتصاد دستوری، قیمت گذاری و تصدیگری دست برداشته است؟ مگر رهبری در دیدار با فعالان اقتصادی به اشتباه مهم اول انقلاب اشاره نفرمودند:
“اشتباه مهمی که در سال‌های اول انقلاب اتفاق افتاد ، این بود که بخش خصوصی را کنار زدند و همه‌ کارها را، حتی فروش مثلاً اجناس خرد را به مسئولین، دولت و دستگاه‌های دولتی سپردند. خطای بزرگی بود که انجام دادیم ما.
کشور بدون فعالیت بنگاه‌های خصوصی اداره نخواهد شد”.
این سخنان رهبری در رابطه با اهمیت بخش خصوصی را باید بخش خصوصی به عنوان مطالبه جدی خود از قوای سه گانه قرار دهد و در انتخابات اتاق بازرگانی که در دهم اسفند برگزار میگردد حضور جدی داشته باشد و نمایندگان واقعی و مطالبه گر خود را به اتاق بازرگانی بفرستد تا وقتی که در اصلاح قانون اتاق پیشنهاد میشود که یکی از ماموریت های اصلی اناق بازرگانی ارتقا جایگاه و نقش بخش خصوصی در اقتصاد کشور باشه مخالفت نکنند.
متاسفانه سرنوشت اتاق بازرگانی شباهت زیادی به سرنوشت توسعه در کشور دارد، تعدادی از افراد باهوش و موفق اقتصادی کشور در این نهاد به عنوان هیات نمایندگان حضور دارند ولی نتوانسته اند نهادی کارا و اثر بخش را ایجاد کنند و عقلانیت جمعی و خرد بر این نهاد حاکم نبوده و عملکرد این اتاق نه تنها باعث تقویت بخش خصوصی نشده بلکه جایگاه اتاق و بخش خصوصی تنزل یافته و بسیاری از افراد موفق و کارافرینان بزرگ کشور علاقه ای به حضور در این نهاد ندارند ، فعلا هم فضای انتخاباتی سرد و بی رمق میباشد.

در این شرایط خبر مصوبه مولد سازی دارایی های راکد دولت با موج منفی کارشناسان مواجه شد و اغلب حقوقدانان، اقتصاددانان ، فعالان سیاسی و اصحاب رسانه این مصوبه را غیر قانونی، تداوم اقتصاد ناکارامد دولتی، توزیع رانت و هزینه کرد آن در بودجه های جاری دانسته و پاسخگویی دولت و حمایت من هم از کلیات آن در کلاب هوس بی فایده بود،

بعضی ها از منظر قانون اساسی و اینکه قانون گذاری فقط باید توسط مجلس صورت گیرد مخالفند، اصحاب رسانه وسیاسیون نگران توزیع رانت واستفاده جناحی از منافع این طرح می باشند وبه طرح از منظر تهدید نگاه میکنند، من از منظر فرصتی که منابع این طرح در تکمیل ۶۶ هزار پروزه ناتمام خصوصا ۶۰۰۰ پروژه ملی با ۶۰ درصد پیشرفت می تواند داشته باشد نگریسته و مولد شدن دارایی های راکد دولت را به صورت ضربتی و فراقانونی را در این شرایط قابل قبول دانسته و از کلیات آن حمایت کردم، اما ارجح است که به جای مولد سازی دارایی های راکد دولت به فکر مولد سازی دارایی های جاری ملت باشیم.
امروزه متاسفانه مردم دارایی های جاری (نقدی) خود را با سراسیمگی تبدیل به ارز، طلا، مسکن و زمین کرده و یا به خرید کالاهای با دوام مانند اتومبیل و نظایر آن روی می آورند که هیچکدام را نمی توان در شرایط کنونی اقتصاد ایران سرمایه گذاری مولد دانست. به سخن دیگر، دارایی ها و پس انداز های پولی مردم که ابعادی به مراتب گسترده تر از دارایی های راکد دولت دارد، عملا از چرخه تولید ارزش افزوده خارج می شود و اقتصاد ایران را به قهقرا می برد.
شنبه طبق معمول صبح درگیر و یرایش و انتشار روزنوشت بودم و سپس در حالی که بارش برف و باران را داشتیم با رادیو اقتصاد در مورد دلایل افزایش قیمت نفت گفتگو کرده وبه رشد ۲/۹ درصدی اقتصاد امریکا در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۲ و افزایش تقاضا در چین اشاره کردم، ضمنا با توجه به کاهش قیمت گاز در امریکا به ده سنت در هر متر مکعب به درخواست بورس و کمیسیون اقتصادی مجلس برای مخالفت با قیمت ۷۰۰۰ تومانی گاز اشاره کردم.

 

گفتگویی هم با همشهری آنلاین در مورد تاثیرتصمیم فدرال رزرو مبنی بر محدودیت استفاده از دلار در تجارت ایران و عراق داشتم و از همراهی عراقی با این ادعای امریکایی ها گلایه کردم .
امروز ویدیویی از یکی ایران دوستان خارج نشین ( رامین پرهام) دیدم که برایم جالب بود و تحلیل کرده بود که مثلث رسانه، سلبریتی و تحریم کشور را در وضعیت بغرنجی قرار داده و طبقه متوسط جامعه که خواستار معیشت و امنیت میباشد به علت تحریم و سومدیریت در حال نابودی میباشد و ایران به شدت ضعیف شده است، ولذا برای عبور از این شرایط تشکیل دولت مقتدر ملی را پیشنهاد میکند .

تاسف بار اینجاست که مرکز پژوهش های اتاق ایران نیز اعلام نموده که “بود و نبود اقتصاد ایران تاثیر چندانی بر اقتصاد بین الملل ندارد”.

بعد از ظهر در همایش انجمن سنگ اهن ایران شرکت کردم وفرصتی فراهم شد تا با دوستان زیادی از جمله آقایان بهرامن و اکبریان در مورد انتخابات اتاق ایران تبادل نظر کنم.

 

امروز متاسفانه زلزله خوی اتفاق افتاد وتعدادی از هموطنان عزیز کشته وزخمی شدند ومتاسفانه به علت پس زلزله ها و آسیبی که به منازل مردم وارد شده آواره خیابانها شده اند، البته تعداد زیادی از مردم خوی به شهرهای دیگر رفته اند ولی همان صد هزار نفری که باقی مانده اند با کمبود چادر، وسایل گرمایشی و غذای گرم مواجه هستند، لذا از دبیر کل اتحادیه درخواست کردم که فراخوان بدهد تا اعضا اتحادیه به مانند همیشه پیش قدم شوند و امکانات حداقلی را برای مردم سخت کوش ومومن خوی فراهم کنیم.
یکشنبه بخشی از مدارک ثبت نام در انتخابات اتاق بازرگانی را تهیه کردم و برای دریافت بر خط گواهی سو پیشینه اقدام کردم، سپس با مشاور یکی از هلدینگ ها جلسه داشتم که بسترهای خوبی برای همکاری با امریکای جنوبی فراهم نموده و در زمینه فراورده های نفتی و محصولات پتروشیمی علاقمند به همکاری و تهاتر با کالاهای اساسی بود.
امروز گفتگویی هم با خبرنگار دنیای اقتصاد درباره ‘ آغاز غیر رسمی رقابت با تشکیل ائتلاف ها” داشتم و جناح بندی های احتمالی انتخابات آینده را تشریح کردم وبا توجه به اصلاح ایین نامه انتخابات تغییرات در هیات رییسه ۲۶ اتاق شهرستانی و اتاق ایران را اجتناب ناپذیر دانسته وحضور فعالان اقتصادی در انتخابات را امیدوار کننده دانستم.
ضمنا امروز پیشنهادی از یکی از بازیگران اصلی پروژه های بصره در مورد همکاری با فروشگاهای زنجیره ای ایران داشتم که آماده بود چند فروشگاه بزرگ را در نقاط خوب بصره به این کار اختصاص دهد، لذا با یکی از هلدینگ های موفق کشور مذاکره کردم و موافقت آنان را برای مشارکت با ایشان جلب کردم.


امشب بطور اتفاقی در روم کلاب هوس با موضوع مولد سازی دارایی های راکد دولت شرکت کردم، اغلب افراد استیچ به شدت مخالف این مصوبه بودند ولی من با توجه به تجربه خصوصی سازی این مصوبه را منطقی دانسته ونکات مثبت این مصوبه را بیان کردم وتاکید کردم که اگر چه منتقد دولت سیزدهم هستم ولی به این معنا نیست که با هر اقدام دولت مخالفت کنم،

همانطور که با تشکیل سازمان بازرگانی در مجموعه ریاست جمهوری با تکیه بر سازماندهی تجارت خارجی موافق هستم. در کلاب هوس قربانزاده رییس سازمان خصوصی سازی توضیحات مفصلی درباره پروژه مولد سازی داد و تا حدودی نگرانی اصحاب رسانه را برطرف کرد.
دوشنبه صبح در جلسه هیات بدوی ارزش افزوده شرکت کردم و با همکاری و کمک نماینده اتاق بازرگانی تهران در هیات بدوی مالیاتی از لایحه خودم دفاع کردم و گزارش حسابرسی مالیات ارزش افزوده را غیر کارشناسی دانسته و تصفیه حساب سال ۸۷ مالیات ارزش افزوده اداره مالیات شرکتهای بزرگ را ارایه دادم. امیدوارم که پرونده در همین مرحله بسته شود و نیازی به حضور در هیات تجدید نظر نباشد.


از ساعت ۱۴ در جلسه هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق شرکت کردم .
در این جلسه آخرین خبرها از تحولات بازار عراق رد و بدل شد خصوصا محدودیت های ارزی فدرال رزو و کاهش قیمت دینار در مقابل سایر ارزها، ضمنا در این جلسه مصوب شد که انتخابات هیات مدیره اتاق مشترک در تیرماه سال اینده برگزار گردد و فعلا مقدمات تشکیل کمیسیونها فراهم گردد و انتخابات کمیسیونها به دوره جدید اتاق واگذار شود ، ضمنا مجددا جلسات ماهانه تحت عنوان “عراق شناسی” را داشته باشیم.
بلافاصله به دعوت “دفتر بررسی های راهبری” ریاست جمهوری در نشستی با حضور کارشناسان و مدیران این حوزه شرکت کردم و دیدگاههای خودم را درباره چالش های روابط مالی ایران وعراق را بیان کردم و سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری ایران در نظام بانکی عراق را اشتباهی استراتژیک دانستم که اگر این منابع در بخشهای دیگر از جمله مسکن به کار گرفته شده بود بازدهی و اثر آن چندین برابر نظام بانکی بود،

در این نشست خبرهای خوبی از رضایت عراقی ها از تجهیزات صنعت برق ایران در مقایسه با ترکها و چینی ها بیان شد که آنرا به صورت توئیت منتشر کردم.

فوتسال امشب در سالن هندبال مجموعه انقلاب که با حضور پر رنگ اعضا همراه بود در قالب سه تیم برگزار شد که تیم ما بیشترین حضور را در زمین داشت و چند گل زیبا هم زدم که حالم را بسیار خوب کرد ، اخیرا موفق شدم سه کیلو وزنم را کم کنم ولذا تحرک و انعطاف بدنی ام بهتر شده است.
سه شنبه مجددا بارش باران و برف را در تهران وبسیاری از استانها داشتیم واعلام شد که ذخایر سدها از ۱۵ درصد به ۴۰ درصد افزایش یافته وخوشبختانه در کوههای تهران چند متر برف باریده وخطر کم آبی تابستان تا حدود زیادی بر طرف شده و شاخص آلودگی هوا در روزهای پایانی هفته به حدود ۴۰ کاهش یافت.
قیمت نفت با توجه به افزایش ۲۵ صدم درصدی بهره در امریکا و افزایش صادرات دریایی روسیه کاهش سه دلاری داشت و به همین میزان نیز قیمت بنزین وگازوییل کاهش یافت .
طبق معمول چند ساعتی را در وزارت نفت پیگیر پرونده مطالباتم بودم که به علت جلسه عضو هیات مدیره و ناهماهنگی بین امور بین الملل و مالی نفت بی نتیجه بود.
در بازگشت پیگیر تشکیل جلسه کارگروه انتخاباتی فراکسیون تشکل ها شدم که دبیر فراکسیون قول داد در اسرع وقت نشست را هماهنگ نماید.

چهارشنبه در مسیر دفتر گفتگویی با خبرگزاری ایلنا در مورد روابط تجاری و گازی ایران و عراق داشتم و گلایه عراقی ها از کاهش صادرات گاز را بیان داشته ومحدودیت های ارزی فدرال رزرو را بر تجارت دو‌کشور کوتاه مدت دانستم .
سپس با یکی از بازیگران مهم صادرات نفت و میعانات در شرایط فعلی نشست داشتم که در رابطه با عملکرد بعضی از مینی ریفینری های عضو اتحادیه گلایه داشت و مدعی بود که از تسهیلاتی که مجلس و دولت برای حمایت از انان فراهم کرده سو استفاده می نمایند و بازار محصولاتی نظیر هیوی اند، نفتا و میعانات با چالش جدی مواجه شده است، قول دادم که در این رابطه تحقیق و بررسی کنم و اگر تخلفی در حال وقوع میباشد از طریق اتحادیه به مقامات اطلاع رسانی کنم. پیشهاداتی برای همکاری داشت که قول دادم مد نظر قرار دهم.
غروب به دعوت دکتر صادقی دبیر انجمن مدرسین دانشگاهها در نشست مجازی اعضا انجمن با موضوع مولد سازی دارایی های راکد به عنوان موافق مصوبه شرکت کردم و دکتر افقه نیز به عنوان مخالف شرکت داشتند ونظرات خود را مطرح کردیم و به سوالات حاضران پاسخ دادیم، در مجموع کسی با مولد سازی دارایی ها راکد مخالف نیست ولی نگران نحوه کارشناسی و واگذاری آن هستند لذا دولت باید شفاف سازی نماید و مصونیت برای تصمیمات کمیته ۷ نفره باشد نه تخلفات احتمالی.
این هفته به علت تغییر زمان جلسات هیات مدیره اپکس از سه شنبه به دوشنبه موفق به شرکت در جلسه نشدم، این هفته جلسه خوبی در شورای رقابت در رابطه با تخصیص روغن پایه به واحدهای روانکار برگزار شده و امیدواری وجود داره که با همکاری وزارت صمت و شورای رقابت مشکل خوراک این واحدها برطرف گردد، ضمنا آقای لامعی مدیر اداره رسیدگی به تعهدات ارزی بانک مرکزی در اتحادیه حضور یافته و در مورد سیاست های جدید ارزی بانک مرکزی اطلاع رسانی نموده و قول داده که ابهامات و ایراداتی که توسط اعضا اتحادیه بیان شده است در کمیته ارزی مطرح نماید.
در پایان به مناسبت روز پدر و تولد مولود کعبه و به قولی روز مرد در وصفشان همین کافیه که:
مردها تشنه روز مرد نیستند
مردها به یک روز قدردانی در سال نیازی ندارند، مرد آفریده شده تا تکیه گاه شود نه متکی باشد،
همین که تبسم را بر لب زنش ببیند،
همین که لبخند را بر چهره دخترش ببیند،
همین که سربلندی پسرش را ببیند،
همین که خواهرش بتواند به او تکیه کند،
همین که مادرش با او درد دل کند،
همین که پدر پیرش جوانی خودش را در او ببیند،
همین ها برای مرد کافیست
همین ها مرد را خوشبخت می‌کند، والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی