این هفته چیزی که فراوان بود سوژه های متنوع بود ، اجلاس “داووس”، حادثه آبادان، سالروز کشف نفت در ۱۱۴ سال قبل، جنجال در تصویب بودجه امسال اتاق ایران، انتصاب دبیر کل جدید برای اتاق ایران، پرخاش و دروغگویی معاون تشکل های اتاق در مصاحبه با نود اقتصادی، امیدواری مجدد به “احیا برجام”، موافقت با پیشنهاد اتحادیه برای کاهش قیمت خوراک مینی ریفاینری ها ، لغو بازی فوتبال ایران و کانادا، سفر هیات عالیرتبه اقتصادی روسیه به تهران و دهها مورد دیگر که در مقدمه به آن خواهم پرداخت.بسیاری از دوستان از دو جناح گلایه میکنند که چرا در مقابل بعضی از موضوعات سکوت میکنم و موضع گیری نمیکنم ( مثل ریزش ساختمان متروپل آبادان و مراسم سلام فرمانده در تهران) و خواستار پرداختن به همه سوژه ها (خصوصا دوستان خارج از کشور) در روزنوشت هستند .مثل این پیام که چند روز پیش دریافت کردم : “این قسمت از روزنوشت شما را چندين بار خواندم ، ترديد بخود راه ندهید همه مطالب رو بنويسيد . اين روزها اهم و مهم به يك اندازه ارزشمندند ، كابينه و واكسن و وقايع افغانستان و…ظاهرا آنچه بي ارزش است جان و روح انسانهاست . ولي شما با آن صداقت ، سادگي ،نگرش تيزبين و مثبت انديشي كه من در شما سراغ داشتم ، ادامه دهيد . بنظر مي آيد كه در حال گذر از برهه سخت و سرنوشت سازي از تاريخ هستيم ، سلامت و شاد باشيد و نوشته هاي شما هم عبرت باشد و هم لذت” . “ممنون از ارسال براي من ، جزؤ اولين و وفادارترين خواننده هاي روزنوشت شما ”
در مجلس یادبود دوست ‌و همکار خوبم در اتاق بازرگانی “مهندس پارسا” که از نیکان روزگار بود سخنران مراسم حدیثی را از رسول اکرم ( ص)خواند که برایم بسیار جالب و آموزنده بود .
” خیر الناس انفعهم للناس” بهترین مردم کسی است که سودش برای مردم بیشتر از دیگران باشد.
اگر روزنوشت های من بتواند به اندازه یک ذره به دیگران سود برساند خدا را شاکرم و تبعاتش را به جان خریدارم،

نشست امسال” داووس” بعد از دو سال وقفه برای نخستین بار به جای ژانویه سرد زمستانی، در فصل بهار برگزار شد؛ اما فارغ از جابه‌جایی تاریخ، این رویداد در یک زمان حیاتی منعقد می‌شود که دورنمای اقتصاد جهان بر اثر جنگ در اوکراین و تحریم‌های شدید غرب علیه روسیه به عنوان یکی از منابع اصلی تامین انرژی و غلات، بشدت “تیره و تاریک” شده است”.


اما فراتر از تحولات نظامی در اوکراین، نمایندگان کشورها و سازمان‌های بین‌المللی نسبت “بحران مواد غذایی و خطر قحطی ناشی از جنگ” بشدت ابراز نگرانی کردند. سخنان “هنری کسینجر ۹۸ ساله” متفاوت از سایر مقامات غربی بود، وی خواستار “بی طرفی” اکراین در روابط بین غرب و روسیه شد و عنوان نمود که بهتر است اکراین با دادن بخشی از سرزمین خود با روسیه صلح کند.


حضور وزیر خارجه ایران ومطالبی که در گفتگو با ” فرید ذکریا” تحلیلگر مشهور “واشنگتن پست” دوباره امید به احیا برجام را زنده کرد و سوژه داغ کلاب هوس شد، در حالیکه بعضی از کارشناسان نتیجه جلسه “رابرت مالی”با کنگره در مورد برجام را منفی قلمداد میکردند ولی چند اتفاق فضا را تغییر داد. اولا در انتخابات مجلس برای اولین بار تندروهای جبهه پایداری نامزد برای ریاست معرفی کردند و معلوم شد که وزن آنان در مجلس کمتر از ۵۵ نفر است، ثانیا رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس از عملکرد سوپر انقلابی ها انتقاد صریح نمود . همچنین نمایندگان مجلس را از دخالت در انتصابات بر حذر داشت، این اتفاقات باعث شد که وزیر خارجه جرئت کند و صراحتا بخشی از نمایندگان مجلس را به عنوان مخالفان سر سخت برجام معرفی نماید. این سخنان مورد استقبال کارشناسان سیاست خارجی قرار گرفت و آنرا نشانه ای از عزم نظام جهت حل بحران در روابط خارجی دانستند.
خرداد ماه حادثه است، دوم خردادش مصادف با تشکیل موفق ترین دولت پس از انقلاب، سوم خردادش “سالروز آزاد سازی خرمشهر” و پنجم خرداد ماه “سالروز کشف نفت” در ۱۱۴ سال قبل در مسجد سلیمان بود که سرنوشت کشور را عوض کرد و ایران را به یکی از کشورهای ثروتمند دنیا تبدیل کرد، کشوری که به علت سو مدیریت وفشار خارجی تبدیل به ” ثروتمند بی پول” شده است، کشورهای منطقه در سال گذشته در آمدهای نجومی از صنعت نفت داشته اند: عربستان ۳۲۴ میلیارد دلار، امارات ۱۹۰ میلیارد دلار، عراق ۱۴۹ میلیارد دلار، الجزایر ۵۹ میلیارد دلار، در حالیکه ما حداقل روزانه یکصد میلیون دلار را بخاطر تحریم از دست میدهیم.
امسال “پنج خرداد” مصادف شد با یک حادثه تاسف بار، ریزش یک برج در آبادان که سازنده و مالک آن به رحمت خدا رفته اند ، ولی از دیدگاه مردم ، مالک آن با استفاده از رانت و رابطه با مسئولان به نان و نوایی رسیده است، لذا حساسیت رسانه ها و مردم به این حادثه بیش از معمول بود، در حالیکه این قبیل حوادث هر روزه در ایران و جهان اتفاق می افته و کمتر تبدیل به تراژدی میشود ولی حساسیت مردم به سازنده و مالک برج (حسین عبدالباقی) که رفتارش تبدیل به یک اصطلاح در ادبیات کشور شده قابل تامل است، من وقتی فهمیدم که مالک و سازنده برچ جزو فوت شدگان این حادثه هستند نتوانستم در این رابطه موضع گیری کنم، همانطور که برگزاری مراسم هم خوانی سرود “سلام فرمانده”در شب شهادت امام صادق(ع) بنیانگذار مکتب جعفری در استادیوم آزادی و همزمان با حادثه تلخ فوت۲۶ نفر از هموطنان را نپسندیدم و بی تفاوت از کنارش گذشتم .
شنبه تا ظهر درگیر تدوین و ویرایش روزنوشت بودم، با رادیو اقتصاد درباره “بازار نفت”گفتگو کردم و به سوالات مجری پاسخ دادم، فعلا قرار است هفته ای دو یا سه بار در روزهای زوج پاسخگوی سوالات کارشناسان رادیو در مورد بازار جهانی نفت و فراورده ها باشم.
پس از آن در جلسه کمیسیون هیدروکربور اتحادیه بطور مجازی شرکت کردم، متاسفانه سیستم ارتباطی مجازی اتحادیه مناسب نمی باشد و فاقد کیفیت لازم است. دستور دادم که حتما دبیرخانه در این رابطه اقدام عاجل به عمل آورد.
خوشبختانه پیگیری اتحادیه و کمیسیون از طریق امور بین الملل و مدیر عامل شرکت نفت نتیجه داده و امروز قیمت جدید خوراک واحد هیدروکربوری کاهش چشمگیری داشته است ( حدود ده دلار در بشکه) و این موضوع باعث خوشحالی و تشکر اغلب اعضا از عملکرد خوب اتحادیه در این زمینه شد .
پس از جلسه قسمت هایی از مصاحبه معاونت تشکل های اناق ایران با نود اقتصادی را دیدم و متاثر شدم که اتاقی که روزگاری تحت عنوان “انجمن تجار”پایه گذار نهضت مشروطه بود اکنون جولانگاه افراد گستاخ، دروغگو و کم سواد شده که برای ابقا خود نیروهای ارزشمند و خدوم اتاق را مورد اتهام قرار میدهد، واقعا تا زمانیکه این قبیل افراد در اتاق جولان می دهند و این هیات رییسه فشل و غیر مسئول در اتاق حضور دارند انگیزه ای برای حضور در آن ندارم.


با توجه به اینکه مسئولیت کمیته صادرات کمیسیون انرژی به اینجانب سپرده شده و قرار است که فردا در جلسه کمیسیون دیدگاههای خودم را در مورد”چالش ها و فرصت های صنایع پایین دستی نفت” بیان کنم و لذا برای تهیه و نهایی کردن پاورپوینت با واحد پژوهش اتحادیه بارها دیالوگ داشتم و اسلایدهای ارسالی را ویرایش کردم.
یکشنبه صبح ساعت ۸ در نشست کمیسیون انرژی شرکت کردم و مطلب خود را ارایه دادم که بخش مربوط به قیمت گذاری تهاجمی روسیه و خطر از دست رفتن بازارهای صادراتی ایران مورد استقبال و تایید اعضا قرار گرفت، البته راهکارهای اتحادیه برای “مدیریت فروش فراورده های نفتی روسیه” را بیان کردم و ابراز امیدواری کردم که در سفر هیات بلند پایه روسیه به ایران موفق شویم با طرف روسی در مورد سواپ و ترانزیت فراورده ها به نتیجه برسیم.
پس از جلسه کمیسیون نشست هیات نمایندگان با موضوع تصویب بودجه ۱۴۰۱ برگزار می شد و علیرغم اصرار دوستان با توجه به مسائلی که معاونت تشکل های اتاق برای نماینده اتحادیه ایجاد نموده امتناع کردم و عازم اتحادیه شدم.


جلسه هیات نمایندگان بی نظیر بوده و برای اولین بار هیچکس در دفاع از بودجه صحبت نکرده (حتی خزانه دار) و بیش از ده نفر سخنران در مخالفت با بودجه صحبت کرده اند، از جمع دوستان ما فقط حسین اقا معروف بودجه را نقد کرده و نوبت صحبت به آقایان حاج بابا، بهزادیان و چمن آرا نرسیده است.
رای گیری انجام شده برای تصویب بودجه با ابهام جدی مواجه میباشد زیرا هیچکس در موافقت با بودجه صحبت نکرده، ثانیا رای گیری با پیامک بوده و هیچکس تاییدیه ارسال پیامک دریافت نکرده است ، ضمنا نتیجه رای گیری با ۳۵ دقیقه تاخیر اعلام شده و از همه مهمتر اینکه نتیجه اعلام شده که حاکی از موافقت ۶۷ درصد اعضا با بودجه بوده که با جو جلسه و رای گیری دستی بعدی برای تشکیل کارگروه تطابق نداشته و لذا در مقابل اعتراض ها مجبور شدند که بپذیرند کمیته ۱۵ نفره ای از اعضا داوطلب تشکیل گردد تا نسبت به اصلاح جداول بودجه و تدوین برنامه و ماموریت ها اقدام نماید، باید این اقدام هیات نمایندگان را به فال نیک گرفت و به آینده اتاق امیدوار بود.

امروز آخرین جلسه “شورای سیاست گذاری همایش” با حضور اعضا برگزار و نقاط قوت و ضعف همایش خصوصا جزئیات بیان شد، نظرسنجی که از بیش از ۱۳۰ نفر از شرکت کنندگان صورت گرفته بود حکایت از رضایت بالای اعضا داشت و عمده گلایه ها در مورد بد قولی مسئولان و طولانی شدن زمان همایش بود،
این همایش با عنوان جذاب” تعارض منافع ، مانع شفافیت و تنظیم گری” باعث “ارتقا جایگاه اتحادیه”، “حل مشکلات اعضا” و”درآمد قابل ملاحظه” برای اتحادیه شد و فرصتی فراهم شد تا اعضا با فراغ بال در این دورهمی شرکت نمایند، لازم میدانم از ۷۵۰ نفری که در این همایش حضور یافتند و سخنرانان و شرکت کنندگان در میزگردها تشکر کنم.


در پایان نشست امروز با لوح تقدیر از اعضا شورا تشکر نموده ومقرر شد که از سخنرانان وپنلیست های همایش نیز تقدیر بعمل اید.
در جلسه هیات مدیره نیز تصویب شد که اتحادیه “فراخوان” منتشر کند تا کسانی که مقاله، مصاحبه، عکس، کاریکاتور، فیلم و یا طرح گرافیکی در مورد موضوع ” تعارض منافع ” دارند ارسال نمایند و همزمان با نمایشگاه صنایع پایین دستی نفت در دی ماه، به بهترین آثار جوایز ارزشمندی اعطا گردد تا این “دغدغه ملی” تبدیل به “گفتمان ملی” گردد.


عصر یکشنبه با آقای جباری مدیر و موسس تیم فوتبال باشگاه کارافرینان نشست داشتم و در مورد برگزاری یک تورنمنت بین المللی تبادل نظر کرده و در مورد این ایده با یکی از دوستان در کشورهای همسایه گفتگو کردم.
قبل از ترافیک عصرانه تهران خودم را به تهران رساندم و ساعتی استراحت کردم تا با انرژی کافی در تمرین تیم فوتبال کارافرینان شرکت کنم.
دوشنبه صبح با رادیو اقتصاد در مورد بازار نفت وخصوصا قیمت فراورده ها و”سود آوری پالایشگاهها” صحبت کردم و سپس با خبرنگار “روزنامه شرق” درباره واقعیت افزایش چشمگیر سهم روسیه در بازار نفت چین دیالوک داشتم ودلایل خود را بیان کردم، سپس به شعبه دادگاه در مجتمع صدر رفتم و مستندات شکایت واهی یکی از بانکها بر علیه شرکت دبی را دریافت کردم و آنرا دقیق مطالعه کردم و ایمیل هایی که در رد ادعا بین ما و بانک رد و بدل شده بود را پرینت گرفتم.
گفتگویی با “خبرگزاری فارس” درباره علل کاهش صادرات به عراق در فروردین ماه داشتم که به تعطیلات عید در ایران و ماه رمضان در عراق، توقف صادرات میلگرد و مقاطع فولادی به علت وضع عوارض بر صادرات و کاهش صادرات فراورده های نفتی اشاره کردم و ابراز امیدواری کردم که صادرات در اردیبهشت ماه افزایش یافته باشد و عراق مجددا در جایگاه دوم مقاصد صادراتی قرار کیرد.


بعد از نماز مغرب با مدیر عامل یک هلدینگ تجاری و ساختمانی ترکیه جلسه داشتم که تجربه کار با ایران را نداشت و علاقمند به همکاری دوجانبه و چند جانبه بود که چند ایده را مطرح کردم که استقبال نمود وقرار شد ادامه مذاکرات را در استانبول داشته باشیم.


سه شنبه به علت آلودگی هوا تهران تعطیل بود ولذا صبح دور کاری کردم و عصر در نشست با هیات رییسه کمیسیونهای اتحادیه شرکت کردم و در مورد مطالبات دوجانبه هیات مدیره وهیات رییسه کمیسیونها دیالوک داشتیم، حمایت اکثر روسای کمیسیونها از برنامه ها و عملکرد اتحادیه ، انگیره مدیران اتحادیه را دو چندان میکند و کمیسیونها به عنوان بازوی تخصصی اتحادیه نقش پر رنگ تری در تصمیمات اتحادیه خواهند داشت.
پس از آن جلسه هیات مدیره را داشتیم که چند مصوبه خوب در رابطه با پاداش اعضا دبیرخانه، فراخوان برای موضوع ” تعارض منافع”، تدوین تفاهم نامه همکاری با سازمان استاندارد و ستاد مبارزه با قاچاق، حمایت از خیریه همکار اتحادیه ( قلب سفید) داشتیم و گزارشی در مورد میزان و اسامی شرکتهای صادرکننده سوخت تقطیری و نمایشگاه نفت نیز ارایه شد.
امروز خبری مبنی بر ممنوعیت واردات آیفون منتشر شده بود و همه را نگران کرده بود، خبرآنلاین در کلاب هوس رومی در این رابطه برگزار کرد و من این تصمیم را شکننده و اجرای آن را بعید دانستم، اتفاقا فردای همان روز این خبر تکذیب شد.

چهارشنبه نیز تعطیل بود و فقط عصر به دیدن آقا سلمان از شرکت ریچموند رفتم که در سه سال اخیر به ایران نیامده بود و سال گذشته در سفر به عراق به کرونا مبتلا شده بود و بشدت آسیب دید و تا ماهها توان صحبت نداشت. از اینکه این دوست و همکار قدیمی را در سلامت میدیدم بسیار خوشحال شدم و دو ساعتی در مورد خاطرات سفر به هند و صادرات اولین بار قیر فله از بوشهر صحبت کردیم، نذر دارد که در هر سفر به ایران به زیارت امام رضا، حضرت معصومه، شاه عبدالعظیم و امامزاده صالح برود و پس از جلسه و گرفتن عکس یادگاری عازم امامزاده صالح شد، ایشان حق استادی بر گردن من دارد و بسیاری از رموز تجاری بین المللی را از ایشان آموختم و جسارت صحبت کردن به زبان انگلیسی را مدیون ایشان هستم که با حوصله در جلسات گوش میکرد و ایرادات را به من گوشزد میکرد و در سفر به لندن، سنگاپور و مالزی مرا مجبور میکرد که اداره کننده جلسه با خریداران قیر باشم.
امروز رابرت مالی در کنگره امریکا درباره برنامه هسته ای گزارش داده بود و خروج سپاه از لیست تحریم را منتفی اعلام کرده بود، در روم ” ایران من” در کلاب هوس شرکت کردم وخوشبینانه در مورد برجام صحبت کردم .
پنجشنبه از صبح پیگیر اطلاع از حضور هیات روسی در ایران و اسامی اعضا هیات بودم و حتی آقای دکتر اسعدی را به محل نشست در هتل اسپیناس فرستادم، در لیست شرکت کنندگان روس هیچ شرکت نفتی وجود نداشت و تماس با معاون بین الملل وزارت نفت برای جلسه با هیات روسی بی نتیجه بود، احتمالا از شرکتهای نفتی روسیه در هیات حضور داشته اند ولی در نشست با بخش خصوصی شرکت نکرده اند( وزیر نفت از توافق برای سواپ و ترانزیت با روسیه سخن گفته است ) و احتمالا دولت در صدد است که توسط شرکتهای تابعه نفت ترانزیت و سواپ فراورده های نفتی را انجام دهد و بخش خصوصی را مشارکت ندهد، امروز نزدیک ظهر در مراسم یادبود مهندس پارسا در مسجد نور شرکت کردم و برای شادی روحش برایش فاتحه خواندم، تشکل های انرژی قرار است مراسم ختم دیگری برای بزرگداشت ایشان ترتیب دهند که جای تقدیر دارد.
جند ساعتی را در دفتر میرداماد سپری کردم وبا توجه به حضور آقای امیرعبداللهی در داووس در روم جدال داغ ، فرید مدرسی شرکت کردم و اتفاقات اخیر را مثبت دانسته و اعلام نمودم کسی در کشور جرئت و جسارت صحبت کردن بر علیه توافق برجام را ندارم و مخالفین تحت فشار افکار عمومی، رسانه ها، مردم، کارشناسان و فعالان اقتصادی جرئت مخالفت ندارند و سکوت کرده اند.
امشب به همت دوستانم رومی در کلاب هوس درباره جلسه بودجه اتاق ایران برگزار شد و حاضران نکات امیدوارکننده ای درباره ضرورت اصلاح اتاق و بودجه بیان نمودند و آمادگی خود را برای نامه نگاری با شورای عالی نظارت جهت تجدید رای گیری درباره بودجه بیان نمودند،


پنجشنبه وجمعه کتاب ” بهترین سواری عمر” را که بیان کننده تجربیات مدیر عامل سابق والت دیسنی است گزینه خوانی کرده وبعضی از نکات ان را برای اطلاع دوستان استوری و استاتوس کردم.
والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی