این هفته اگر چه تمام وقت  در خدمت ستاد انتخابات اتاق بازرگانی بودم ولی از اتفاقات داخلی و مسایل بین المللی غافل نبودم، پایان یافتن جلسه شورای حکام انرژی اتمی و صادر نشدن هیچ قطعنامه ای برعلیه ایران خبر خوبی بود که با سفر شمخانی به چین و مذاکرات سه جانبه بین ایران- عربستان – چین و بازگشایی سفارت خانه های ایران و عربستان در دوماه آینده بر امیدواری ها افزوده است .
 
 
این مذاکرات چه در راستای دستیابی به توافق با غرب باشد ، یا اینکه چین، ایران ، عربستان به اتفاق کشورهای حاشیه خلیج فارس به یک ائتلاف جدیدی دست یافته باشند منشا خیر است و موقعیت ژئوپلتیک و ژئو استراتژیک ایران را تقویت می نماید.
همزمان بیانات تند رهبری انقلاب بر لزوم برخورد جدی با عاملان مسمومیت دانش آموزان دختر و جنایت کار دانستن این عمل باعث تلاش مضاعف مسئولان برای شناسایی عاملان این جنایت شده  و باعث‌ آرامش روانی جامعه و خانواده ها شده و تبلیغات مسموم ضد انقلاب خارج نشبن را خنثی کرده است .قیمت دلار، طلا و خودرو پس از اعلام توافق سازمان انرژی اتمی با ایران شروع به ریزش کرد  و هنوز نیز ادامه دارد . این اتفاق مثبت تاییدی بر این نکته میباشد که حتی جنازه برجام برای کشور کارکرد دارد و تنها راه عبور از بحران فعلی اقتصادی تعامل با دنیا میباشد، کسی ادعا ندارد که توافق همه مشکلات کشور را حل می کند ولی بدون توافق برجام هم هیچ مشکلی در کشور حل نمی گردد، 
در این هفته به نظرم کاری فوق العاده در رابطه با انتخابات اتاق انجام دادیم، تشکیل ائتلاف با حضور پیشگامان تحول، مجمع فعالان توسعه و اتاق نوین با همه سختی ها و مشکلات تحقق یافت و بر مبنای شاخص های نظیر ظرفیت و توان افراد، پتانسیل تشکل و لزوم حضور جوانان و بانوان در اتاق لیست اتاق شفاف را نهایی کردیم. 
فعالیت هایی نظیر تغییر گروه نامزدها از بازرگانی به کشاورزی، تشکیل کمیته های تبلیغات، تجمیع آرا و راستی آزمایی، حقوقی ، تدارکات و پشتیبانی با سرعت انجام شد و شورای سیاست گذاری تلاش وافری برای ایجاد همدلی، همکاری و همراهی بین ۴۰ مدیر برجسته لیست انجام داد که در این زمینه بسیار موفق بود. 
 
در اواسط هفته با راه اندازی کال سنتر ستاد و مصاحبه های مطبوعاتی اعضا لیست فضای عمومی و رسانه های اجتماعی را تحت تاثیر قرار دادیم و اتاق شفاف را معرفی و جا انداختیم ، لازم میدانم از زحمات شورای سیاست گذاری “اتاق شفاف” آقایان پورفلاح، عبداللهیان، حریری و ثقفی که خودشان نامزد انتخابات نبودند تشکر کنم و به مسئولان کارگروه های ۴ گانه ستاد خدا قوت بگویم. شیطنت هایی از طرف رقبا صورت گرفت تا این توافق به نتیجه نرسد ولی با درایت نامزدها و دوراندیشی بزرگان ناکام ماندند ، عکس دسته جمعی نامزدها در محل باغ کتاب خط بطلانی بر شایعات بود، 
این لیست ویژگی های منحصر به فردی به شرح زیر دارد که آنرا از رقبا متمایز میکند.
 
۱- در انتخاب و گزینش افراد مواضع سیاسی افراد مد نظر قرار نگرفته است. ( اما مواضع اقتصادی افراد همسو میباشد)
۲- لیست ترکیبی از افراد باتجربه و جوانان با انگیزه را تشکیل داده است، 
‏فارغ از شعار و هیاهو در فهرست نامزدهای ⁧ #اتاق‌شفاف⁩
‏۱۲ نفر متولد دهه ۶۰
‏۱۱ نفر متولد دهه ۵۰
‏۵ نفر متولد دهه۴۰
‏۱۰ نفر متولد دهه۳۰
‏۲ نفر متولد دهه۲۰
‏قراردارند . جوانترین نامزد اتاق تهران متولد ۱۳۶۸ در ⁧لیست اتاق‌شفاف⁩ میباشد.این ترکیب مناسب برای حال و آینده اتاق است.
۳- اکثر افراد منتخب پیشینه روشن و موفق تشکلی دارند واغلب صنایع در لیست نماینده دارند،( نفت، فولاد، خودرو، برق، فنی و مهندسی، صنعت ساخت، حمل ونقل، نساجی، آی تی و دانش بنیان، کشاورزی، شیمیایی، معدن و،،،،) 
۴- افراد شاخصی از اتاقهای مشترک ایران و چین، ایران و آلمان، ایران و روسیه، ایران و ایتالیا، ایران و فرانسه، ایران و عراق، ایران و گرجستان و ایران واکراین در لیست حضور دارند.
۵-  سطح تحصیلات ۱۵ نفر از نامزدها دکترای تخصصی، ۱۱ نفر فوق لیسانس و بقیه مهندسی و لیسانس میباشد و اغلب آنان دارای توان علمی و تجربی میباشند.
۶- همه آنان, ماموریت اتاق را : ۱- ارتقا جایگاه و سهم بخش خصوصی در اقتصاد، ۲- نمایندگی نمودن بخش خصوصی،۳- توانمندی سازی تشکل ها واعضا، بازار سازی وشبکه سازی در امور بین الملل میدانند.
۷- برای موفقیت در این ماموریت معتقدند که ساختار، رویکرد و رفتار اتاق باید تغییر کند و اصلاح گردد، لذا اصلاح قانون اتاق را در اولویت برنامه های خود قرار خواهند داد.
نقطه عطف نشست نامزدها در شب نیمه شعبان بود که به دعوت مهندس ابویی در هتل سیمرغ مراسم جشنی با حضور نامزدها و بزرگان اتاق شفاف برگزارشد و اتفاقات جالبی افتاد،
 
قرار گرفتن رقبای دیروز و رفقای امروز در قاب عکس مهمانی توجه بسیاری را جلب کرد(یحیی آل اسحاق و محمدرضا بهزادیان) ، رفع کدورت بین مهندس ابویی و مهنس کاوه دومین اتفاق شیرین جشن بود که با پادرمیانی آقایان پورفلاح ، صافدل و سید نورایی صورت گرفت، حضور مهندس جمیلی در مهمانی و حمایت ایشان از لیست نیز توجه ها را به خود جلب کرد و رسانه های رقیب هجمه را بر علیه ایشان آغاز کردند و علت شکست در انتخابات اتاق مشترک ایران و چین را اداره مجمع توسط مهندس جمیلی اعلام نمودند، نهایتا اهدا کتاب ” طراحی سازمانها” توسط آقای مهندس خسروخاور از مهمترین اتفاقات این مراسم بود.
در لابلای کارهایم چند مصاحبه در مورد انتخابات وموضوعات روز داشتم و چند پیام ویدویی و توئیت نیز زدم، 
در برنامه ریزی این بار اصلا توجهی به برنامه های تبلیغاتی و بعضی تخریب ها نداشتیم و به اعضا تاکید کردیم که تمرکزشان را بر روی شبکه سازی اعضا اتاق گذاشته و به حواشی و شایعات توجه نکنند، امیدوارم هر کس که در این انتخابات موفق به کسب اعتماد رای دهندگان میگردد تلاش نماید که اصول حکمرانی خوب در اتاق پیاده گردد و این ظرفیت در خدمت بخش خصوصی و همه ذی نفعان اتاق قرار گیرد.
من در این هفته در مصاحبه ها تلاش نمودم که ظرفیت های اتاق را بیان ، ماموریت ها را گوشزد و بر ضرورت اصلاح قانون اتاق تاکید نمایم، 
از نظر من انتخابات این  دوره اتاق بازرگانی شباهت زیادی به  دوره پنجم دارد که اتاق در انحصار محافظه کاران بود و چند گروه انتخاباتی تحت عنوان “خواستاران تحول”به میدان آمدند و تغییر بزرگ را رقم زدند.
با توجه به اینکه در ۲۰ سال گذشته ما تحت عنوان تحول ، پیشگامان تحول فعالیت کرده بودیم الان که ائتلاف جدید شکل گرفته بود انرژی زیادی صرف کردیم تا بتوانیم اطلاع رسانی کنیم که “اتاق شفاف “با حضور پیشگامان تحول، فعالان توسعه و ائتلاف نوین شکل گرفته است و تحت این عنوان فعالیت خواهیم نمود.
در روزهای اخیر یک دانش آموخته مدیریت استراتژیک به نام دکتر اشراق تهرانی فضای انتخابات را رصد کرده و تحلیل خود را از عملکرد گروه های درگیر در انتخابات به شرح زیر عنوان نموده است( خلاصه مطلب)
الف؛ (۲ از ۵) 
 
۱-  “ائتلاف شفاف”، فارغ از سلول‌های سه‌گانه‌ی تشکیل دهنده‌اش، نوزاد نوپایی شد در برابر یک رقیب آشنا به فضای رقابت (ائتلاف برای‌فردا)وارد میدان شد، وضعیت میدانی نشان داد، در مدت زمان کوتاه “ائتلاف شفاف” توانست نقش یک رقیب جدی را بازی نموده و‌ با تمامی ضعف‌های یک سازمان نوظهور رقیبی جدی در برابر “ائتلاف برای فردا” شود. 
۲- براساس کشمکش‌های رایج دوران تبلیغات انتخاباتی می‌توان این نیمه از بازی را “مساوی بین دو رقیب” به پایان رسیده اعلام نمود.
جالب است که علیرغم “عقبه‌های تاریخی”، “ائتلاف شفاف”، توانایی تنفس در اتمسفر تعامل و گفتگوی مابین سلایق مختلف را بیش از “ائتلاف برای فردا” تا به این لحظه‌ی انتخابات به نمایش گذاشته است. چرا که توانست از مرحله‌ی سخت گفتمان چند وجهی، موفق خارج شده و لااقل تا این لحظه در تجمیع بردارهای سه‌گانه خود دوام بیاورد.
لذا بدیهی است که برنده این نیمه از بازی (“نیمه‌ی تشکل‌گرایی به‌جای سلیقه‌گرایی”) را بدون هیچگونه  شکی، “ائتلاف شفاف” بوده ‌‌است. 
۳- به نظر می‌رسد که در انتخاب اعضاء اصلح از میان نامزدهای بالقوه نیز “ائتلاف شفاف” از “ائتلاف برای فردا” برده است. 
پس تا این زمان که ساعات پایانی دوره تبلیغات انتخاباتی است :
مسابقه انتخابات با نتیجه‌ی، “دو بر هیچ به نفع ائتلاف شفاف” در جریان است.
این مسابقه سه نیمه‌ی دیگر هم دارد، سخت‌تر و حتی مهم‌تر.*
یعنی آنکه با همه‌ی این صغری و کبری کردن‌ها ، هنوز بازی انتخابات تمام نشده و هنوز برنده‌ی نهایی اصلا و ابدا معلوم نیست و برنده‌ی اصلی کسی است که سه نیمه بعد را خوب بازی کند.
این هفته را با شرکت در نشست با سهامداران “صادیران” شروع کردم و چند دقیقه را در جمع آنان درباره پتانسیل های بازار عراق و شیوه حضور رقبا در بازار عراق توضیح دادم و خواستار آن شدم که با توجه به راه اندازی دفتر کنسرسیوم صادیران در بغداد و ایجاد نمایشگاه و انبار مصالح ساختمانی در عراق اعضا نسبت به ارسال امانی کالا به این کشور اقدام نمایند و این بازار را به رقبای ایران واگذار نکنند، ضمنا توضیحی درباره تاثیر محدودیت های فدرال رزو بر بانک های عراقی دادم.
در این هفته چند مصاحبه با خبرگزاری های تسنیم، ایرنا و فارس در این رابطه و تمدید معافیت امریکا به عراق برای خرید برق و گاز از ایران داشتم که در رسانه های اجتماعی بازتاب خوبی داشت.
یکشنبه صبح با رادیو اقتصاد در مورد تحلیل بازار نفت گفتگو کردم و از مصوبه کمیسیون تلفیق برای وضع مالیات و عوارض بر صادرات انتقاد کردم، قیمت نفت مجددا به ۸۶ دلار رسیده و قیمت دلار نیز در بازار به حدود ۵۱۰۰۰ تومان رسیده است.
امروز قبل از رفتن به ستاد یکسر به آرایشگاه زدم و سپس در جمع دوستان اتاق شفاف در باغ کتاب حاضر شدم و عکس دسته جمعی گرفتیم، فضای باغ کتاب دلپذیر است و انسان افسوس میخورد که به خاطر گرفتاری های کاری قادر به حضور در این قبیل مکانها نیست.
این هفته به علت جلسات انتخاباتی نتوانستم در تمرین دوشنبه شب فوتبال شرکت کنم وفقط توانستم بازی پرسپولیس- تراکتور و استقلال-گل گهر را تماشا کنم.
این هفته جلسه ای با یکی از هلدینگ های پتروشیمی داشتم و در مورد لزوم حضور نمایندگان تشکل های نفت، گاز وپتروشیمی در انتخابات اتاق بازرگانی رایزنی کردیم.
 
چهارشنبه با وجود اینکه میلاد قائم ال محمد و نیمه شعبان و تعطیل بود ستاد فعال بود و فرصت کردم تا به بعضی از دوستانم تماس بگیرم و آنان را برای حضور در انتخابات دعوت نمایم، ضمنا پیام تبریک زیر را برای دوستانم ارسال کردم.
بخوان دعای فرج را دعا اثر دارد
دعا کبوتر عشق است و بال و پر دارد
بخوان دعای فرج را که یوسف زهرا
ز پشت پرده غیبت به ما نظر دارد
میلاد حضرت قائم آل محمد، امام زمان (عج) مبارک
در پایان اعلام می دارم که با توجه به عملکرد قابل قبول انجمن نظارت و شورای عالی نظارت هر نتیجه ای در انتخابات به دست آید مورد پذیرش ما خواهد بود و از روز ۲۱ اسفند رفاقت و همکاری جایگزین رقابت خواهد شد ، من احساس خوبی درباره سال ۱۴۰۲ دارم و فکر میکنم این دوران سخت به سر خواهد آمد و روزگار بهتری در پیش خواهد بود.
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی