سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر:

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

افت‌وخيز چند ماه اخير بازار انرژي در پیامد جنگ اوكراين و ديگر عوامل سياسي باعث شده عرضه انرژي، به خصوص در بازار اروپا دچار چالش‌هاي اساسی شود. تاثير این تحولات را حتي بر مذاكرات ايران با ۴+۱ نيز می‌ توان دید .به باور برخي از کارشناسان يكي از بهترين زمان‌ها براي بازگشت ایران به بازار جهاني نفت وخصوصا اروپا میباشد.

سيد حميد حسيني، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فراوده‌های نفتی درباره وضعيت جديد بازار انرژي در جهان به نفت‌خبر گفت: “بازار انرژي حتي قبل از جنگ روسيه و اوكراين هم با افزايش تقاضا و كمبود عرضه مواجه بود . كمبود عرضه نفت خام و کاهش ظرفيت‌هاي پالايشي دنيا جوابگو تقاضاها نمیباشد و روند قيمت ها رو به افزايش دارد. از طرف دیگر تقاضا در جهان با توجه به رونق تجارت جهانی رو به افزايش است.

حسینی می‌گوید “جنگ روسيه و اوكراين به اين وضعيت دامن زده و با توجه به نقش پررنگ روسيه که بعد از عربستان و آمريكا به عنوان سومین صادركننده نفت خام با صدور ۷.۵ ميليون بشكه در روز باعث شده نگراني درباره بازار نفت فزوني پيدا كند و قيمت‌ها افزايش يابد”.

این کارشناس ارشد نفتی درباره اثار جنگ روسیه واکراین می‌گوید “قيمت گاز هم به شدت افزايش پيدا كرده و به نظر مي‌رسد این اروپاست که بيشترين ضربه را از جنگ روسيه و اوكراين خورده. اکنون نيز شديدا نگران است تامين گاز و فرآورده‌هاي نفتي براي فصل رمستان است وفعلا به يك چالش بزرگ تبديل شده است و لذا اروپا در تلاش است تا تحريم‌هاي ايران برداشته شود و از این طریق بخشی از كمبود انرژی جبران گردد .

به گفته حسینی “اخیرابانك جی.پی.مورگان گزارشی منتشر كرده واعلام نموده كه پس از اين‌كه سران گروه ۷ خواستار قیمت گذاری نفت روسيه وخرید ان با قيمت خاص ( پایین )شدند ؛ ممکن است روسيه ۳ ميليون بشكه از عرضه نفت خود را كم كند، در این صورت قيمت نفت به ۱۹۰ دلار افزایش می یابد و اگر در واکنش ۵ میلیون بشكه کاهش عرضه داشته باشد قیمت نفت به ۳۸۰ دلار خواهد رسید.”

“اين قیمت ‌ها براي اولين بار است كه در بازار مطرح مي‌شود. از آن طرف عربستان و امارات توان افزايش توليد ندارند و اعضای اوپک‌پلاس نیز نتوانسته اند به تعهداتشان در افزایش تولید عمل كنند. نيجريه و ليبي كمتر از تعهدات خود توليد كرده‌اند.

حسینی در ادامه می‌گوید “پنجشنبه نيز كشور‌هاي اوپك پلاس تصميم گرفتند ۶۴۸ هزار بشكه به توليدشان از ماه آينده اضافه كنند، اما بعيد است كه بتوانند اين كار را انجام دهند”.

او در ادامه درباره نقش ايران در صحنه جديد بازار انرژي افزود: “چشم‌انداز بازار براي ايران مساعد است که بخواهد به بازار جهاني نفت برگردد. شرايط خيلي به نفع ماست. هم شرايط از نظر نفتي به سمت ما تغيير كرده، هم اينكه جنگ اوكراين نياز روسیه وكشور هاي آسيا ميانه وقفقاز را به ما افزايش داده واینکه الان رئيس‌جمهور اين كشور ها به ايران مي‌آيند به علت نیاز به استفاده از ظرفیت ترانزیتی ایران میباشد وباید از این موقعیت برای ارتقا جایگاه ایران استفاده کرد.

این فعال اقتصادی معتقد است که “آذربايجان ، ارمنستان ، تركمستان ، قزاقستان و قرقيزستان بايد همكاري.هايشان را با ايران افزايش دهند. موقعيت ما نيز از نظر ژئوپلوتيكي بهبود يافته و همانطور که قبلا گفته شد که نياز به نفت ايران نيز جدي‌تر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی