روزنوشت این هفته را در چند اپیزود تقدیم می کنم تا موضوعات این هفته را تشریح، جمع بندی و نتیجه گیری کنم.


۱- خوش بینی که در نتیجه مذاکره و توافق با کشورهای منطقه ، تبادل زندانیان با اروپا، آزادسازی بخشی از منابع ایران در عراق ایجاد شده بود با پایان یافتن بدون نتیجه مذاکرات مستقیم و غیر مستقیم ایران با امریکا و موضع گیری اروپا مبنی بر تمدید تحریم موشکی ایران ( ۱۸ اکتبر مطابق با ۲۶ مهر امسال ) به پایان خواهد رسید و ادعا در مورد نقض توافق برجام توسط ایران به علت ارسال پهپاد به روسیه باعث نگرانی شده، حتی روزنامه انگلیسی گاردین این اقدام تروئیکای اروپایی را نقض برجام دانسته است. اگر چه هنوز نمی توان از ادامه مذاکرات نا امید بود ولی شانس توافق با توجه به پافشاری ایران بر حفظ روابط راهبردی با روسیه کار را سخت نموده است.

حتی اعلام رسمی عضویت ایران در پیمان شانگهای نیز نتوانست باعث امیدواری جامعه و تثبیت یا کاهش قیمت ارز گردد.
۲- این هفته رسما ایران به عضویت پیمان شانگهای درآمد و رسانه های هوادار دولت به دولت دکتر روحانی و دکتر ظریف طعنه زدند که بدون برجام عضو شانگهای شدیم و توافق گمرگی با اوراسیا را امضا کرده و از مواهب عضویت در این سازمان ها برخوردار خواهیم شد، در مقابل این ادعا کارشناسان و حقوقدانان با انتشار اسناد عضویت در شانگهای به بند ۱٫۲٫A اشاره می کنند که صراحتا شروطی برای عضویت در شانگهای مطرح می نماید که تحریم نبودن توسط سازمان ملل یکی از شروط آن می باشد و لذا عنوان نمودند که بدون برجام امکان عضویت در شانگهای وجود نداشته است.

۳- در این هفته هم با اهمال شورای عالی نظارت تکلیف انتخابات هیات رییسه اتاق ایران مشخص نگردید و موضوع اتاق سوژه روز مطبوعات و رسانه های اجتماعی شده است.

 

رییس اتاق استعفای کتبی خود را تکذیب نکرد ولی اعلام نمود که استعفا نداده است و به وظایف قانونی خود عمل می کند، علیرغم موضع گیری صریح سخنگوی اقتصادی دولت بر علیه انتخابات اتاق ، رییس اتاق هیات نمایندگان را برای یک نشست بدون دستور جلسه دعوت کرده است، هواداران رییس با اشاره به نامه انجمن نظارت انتخابات را فاقد اشکال دانسته و خواستار عدم دخالت نهادهای امنیتی و سازمانهای دولتی در انتخابات هیات رییسه اتاق هستند، در حالیکه منتقدین انتخابات خرم آباد را دارای شائبه دانسته و مدعی هستند که مطابق آیین نامه مصوب شورای عالی نظارت در زمان ثبت نام می بایست ۳۰ نفر نامزد می شدند و در هنگام رای گیری نیز می بایست ۱۶ نفر نامزد وجود داشته باشد که هیچ یک از این شرایط وجود نداشته و تایید انتخابات خرم آباد توسط انجمن نظارت تخلف بوده است و شورای عالی نظارت باید انتخابات خرم آباد را ابطال نماید، ضمنا در دوره هایی هم که در آیین نامه بحث بلامانع بودن جهت حضور در انتخابات هیات رییسه اتاق ایران توسط واجا وجود نداشت با نظر این وزارت خانه دوستانی از شرکت در انتخابات محروم می شدند ، در حالیکه در این دوره واجا با حضور ایشان در انتخابات مخالفت نموده و اصرار ایشان به حضور در این سنگر می تواند اتاق را دچار چالش اساسی نماید ، قطعا اگر در این مورد شورای نظارت تعیین تکلیف ننماید، اتاق از طرف قوای سه گانه کشور به حاشیه رانده خواهد شد .


شاید شورای عالی نظارت ترجیح داده سکوت نماید و منتظر تصویب شکایت کمیسیون های اقتصاد و اصل ۹۰ در صحن علنی و ارسال آن به قوه قضاییه باشد تا هزینه ندهد و نهایتا قوه قضاییه در این مورد تصمیم گیری و با متخلفان احتمالی برخورد نماید.
رییس انجمن نظارت در این هفته با ارسال یک نامه به شورای عالی نظارت از عملکرد انجمن دفاع نموده و علت پذیرش نامزدی سلاح ورزی را پاسخ ندادن شورای عالی نظارت به استفساریه انجمن به تاریخ ۲۷ خرداد اعلام نموده است ، این موضوع توسط دبیر شورای عالی نظارت( پیمان پاک) تکذیب شد و توجیهات انجمن نظارت در مورد نادیده گرفتن نظر واجا و ترک فعل انجمن در عدم ممانعت از حضور سلاح ورزی در انتخابات را بی اثر کرد.
پیشنهاد می کنم هیات رییسه اتاق ایران و شورای روسای اتاقها در این موضوع ورود کنند و از تضعیف جایگاه اتاق خودداری نمایند.
قطعا اتاقی که با قوای سه گانه، نهادهای امنیتی، تعداد زیادی از رسانه ها و اقلیت قدرتمندی از اعضا چالش داشته باشد به هیچ وجه نمی تواند بخش خصوصی را نمایندگی کند و تبعات آن دامن انتخابات این دوره، انجمن نظارت و هیات رییسه دوره قبلی اتاق را خواهد گرفت.


۴- این هفته اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با دعوت از رایزن بازرگانی ایران در عراق، مسئول دفتر عراق وزارت خارجه و نماینده سازمان توسعه نشستی را در محل اتاق ایران برگزار و مهمانان به اتفاق آقای آل اسحاق نقطه نظرات خود را در مورد بازار عراق و لزوم حضور در بازسازی عراق بیان نمودند، البته فرصتی نشد که تحلیل خود را در مورد شرایط جدید عراق و پیگیری های صورت گرفته توسط شبکه دوستان ایرانی و عراقی در رابطه با پروژه های فنی مهندسی ، مسکن و بهداشت را اطلاع رسانی کنم.
خوشبختانه صادرات کشور در سه ماهه امسال به ۲ میلیارد و ۳۰۰میلیون دلار رسیده که در مقایسه با سال گذشته که ۱ میلیارد و ۸۳۰ میلیون دلار بوده حکایت از افزایش ۵۰۰ میلیون دلاری دارد.
ضمنا در رابطه با بحث دارو و درمان قرار است هیاتی از وزارت بهداشت عراق به دعوت یکی از شرکتهای الکترونیک سلامت از ایران بازدید و‌ جلساتی نیز با تولیدکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی داشته باشد.


۵- یکی از بحث های داغ این روزهای بورس افزایش قیمت گاز به عنوان خوراک واحدهای پتروشیمی می‌باشد که با واکنش تولید کنندگان متانول مواجه شده و از طرف دیگر ادعا شده که قبل از اعلام رسمی قیمت ۷۰۰۰ تومانی گاز ، بعضی از شرکتهای بورسی از این موضوع خبر داشته اند و اقدام به فروش سهام نموده اند و لذا باید ناظر بورس در این مورد بررسی و با متخلفین برخورد نماید،


دوشنبه شب در رادیو گفتگو در رابطه با این موضوع با یکی از کارشناسان بورس و‌ آقای مهدوی دبیر کل انجمن صنفی مناظره داشتم و مدعی شدم که با توجه به پذیرش قیمت بازار مبادله برای فروش ارز صادراتی پتروشیمی قیمت دلاری گاز تغییر نکرده و همون ۱۷ سنت سال گذشته می باشد، در اینکه بازار جهانی متانول در وضعیت مناسبی نیست و دولت باید به هر طریق ممکن مساعدت نماید با دوستان موافقم ولی اینکه هر روز خواستار دست کاری قیمت گاز باشند مخالفم، انجمن پیگیر یک فرمول برای قیمت خوراک به جای فرمول قبل می باشد که با این دیدگاه موافقم ولی لازمه تحقق این خواسته را تشکیل نظام مستقل رگلاتوری می دانم که متاسفانه فعلا طرفداری ندارد.


در اینکه در فرمول خوراک گاز و مایعات پتروشیمی ها تجدید نظر گردد موافقم و این فرمول باید بر مبنای میانگین قیمت صادرات گاز به عراق و ترکیه، قیمت خرید گاز از ترکمنستان، درصدی از قیمت نفت برنت و قیمت گاز صنایع کشور باشد.
۶- تمرین فوتبال یکشنبه باشگاه کارآفرینان تحت تاثیر دربی چهارشنبه کارآفرینان بود،


در تمرین یکشنبه اعضا قرمز و آبی در قالب دو تیم تمرین و بازی کردیم و تیم آبی در غیاب چند بازیکن کلیدی قرمز برنده بازی شد و امیدوار بودند که در رقابت چهارشنبه نیز برنده خواهند شد .
خوشبختانه دوستانم در تیم قرمز پر تلاش و با انگیزه ظاهر شدند و تا دقایق پایانی بازی برنده مسابقه بودیم، متاسفانه در دقایق پایانی آقای مجید صالح پور یار کمکی تیم آبی از یک فرصت حداکثر بهره را برد و گل مساوی را به ثمر رساند.
این مسابقه توسط شبکه اینترنتی آنتن پخش مستقیم شد و همین موضوع انگیزه بازیکنان را برای بازی بهتر دو چندان کرده بود،


خوشبختانه داور بازی عادلانه قضاوت نمود و مسابقه بدون حاشیه و مصدوم به پایان رسید. همچنین از برند شاهرخ (تولید کننده مواد غذایی) برای اسپانسری دربی تشکر بعمل آمد.
۷- در این هفته نشست شورای سیاست گذاری همایش سالانه اتحادیه را داشتیم، این همایش به مدیریت مهندس سید مهدی حسینی در آبان ماه برگزار خواهد شد و باید هر چه سریعتر موضوع محوری همایش ، سخنرانان ، پنلیست ها و حامیان مالی همایش مشخص گردند، در جلسه قبلی شورا شعار همایش امسال” بخش خصوصی موتور محرک اقتصادی ، ضامن عدالت اجتماعی” پیشنهاد شده بود.
پس از بحث و گفتگو پیشنهاد کردم که شعار همایش را به ” بخش خصوصی پیشران رشد اقتصادی و توسعه پایدار” تغییر دهیم که موافقت شد، ضمنا مقرر شد که فقط یک سخنران دولتی داشته باشیم ( ترجیحا وزیر صمت یا نفت ) و در پنل ها از حضور نمایندگان مجلس ، مدیران دستگاههای اجرایی و اعضا اتحادیه استفاده گردد.

 


۸- این هفته شاهد افزایش قیمت نفت و ورود آن به کانال ۷۶ دلار بودیم که علت اصلی آن کاهش اختیاری تولید اوپک پلاس، نزول تولید نفت شیل در امریکا و افزایش تقاضا برای نفت در چین می باشد، اما به دلایل زیر قیمت نفت تحت فشار می باشد و رشد آن کمتر از پیش بینی ها می باشد :
۱- سیاست های انقباضی دولت ها و اوضاع بد اقتصادی دنیا،
۲-شروع فصل اورهال پالایشگاهها و کاهش تقاضا
۳-افزایش صادرات نفت ایران، ونزوئلا و لیبی و خنثی سازی کاهش تولید عربستان
در این شرایط اداره انرژی امریکا ادعا کرد که ۵ ماهه سال میلادی جدید درآمد ایران از صادرات نفت خام ۱۹ میلیارد دلار بوده است، به نظر می‌رسد این رقم با توجه به قیمت فروش نفت ایران( حدود ۶۰ دلار) و توان صادراتی کشور واقعی نباشد، زیرا در این صورت باید روزانه بیش از ۱۲۵ میلیون دلار درآمد نفتی داشته باشیم که معادل فروش روزانه دو میلیون بشکه نفت می گردد که با توان فعلی کشور هم همخوانی ندارد.
۹- این هفته سرمقاله شماره جدید نشریه وزین دنیای انرژی را با عنوان “بیم و امید” نوشتم و با اشاره به اتفاقاتی که در ماههای اخیر در روابط با کشورهای منطقه، عقد قراداد تجارت آزاد با اوراسیا، تبادل زندانیان با اروپا، آزادسازی بخشی از منابع ایران در عراق و عضویت در پیمان شانگهای افتاده را مایه امیدواری دانسته ولی اتفاقاتی که اخیرا در مذاکره با امریکا و اروپایی ها افتاده را نگران کننده دانسته و خواستار انجام اصلاحاتی در برنامه هفتم توسعه در راستای حمایت از بخش خصوصی، استفاده از ظرفیت مینی ریفاینری ها در تامین سوخت زمستانی، مشارکت شرکتهای پتروشیمی در جمع آوری گازهای فلر و توسعه پایین دستی گاز و ……. شدم.


۱۰- در روز پنجشنبه به مناسبت عید غدیر خم به اتفاق رییس هیات مدیره و مدیران دبیرخانه از خیریه قلب سفید در متطقه ۱۸ تهران بازدید کردیم، این خیریه در برگزاری همایش های سالانه اتحادیه را همراهی می کند و مقرر شد که مسوولیت های اجتماعی اتحادیه را بعهده گیرد، در این بازدید با فعالیت این موسسه در زمینه توانمند سازی خانواده ها که شامل آموزش تحصیلی، مهارتی، سلامت جسمی ، روانی و اشتغال می باشد آشنا شدیم، ضمنا این موسسه با کمک اتحادیه مرکز کارآفرینی بانوان ناشنوا و مادران کودکان کار را راه اندازی نموده است و فعلا با داشتن بیست دستگاه چرخ خیاطی خودکفا می باشد و موفق شده با سازمان زندانها، آموزش و پرورش و بعضی از برندها همکاری نماید.
این موسسه در ارزیابی های مراکز پرتو شهرداری ۲ سال به عنوان واحد نمونه انتخاب شده است و بیش از ۱۲۰ داوطلب بطور افتخاری با موسسه همکاری می نمایند، امیدوارم با همکاری اعضای اتحادیه بتوانیم تجربه موفق ۷ ساله این موسسه را توسعه دهیم و در جهت توانمندسازی کودکان کار وخانواده های آنان گامهای مهمی بر داریم، انشاالله

۱۱- در این هفته چند اتفاق دیگر هم افتاد که بطور خلاصه اشاره میکنم:


۱۱/۱- نشستی با مدیر نفت وگاز قشم داشتم وضمن گفتگو درباره پتانسیل های منطقه قشم در زمینه نفت وگاز، خواستار ایجاد یک زون جدید نفتی را دادم وعنوان نمودم که اعضا اتحادیه امادگی دارند که در صورت فراهم بودن زیر ساخت ها در پروژه های پایین دستی نفت وگاز سرمایه گذاری نمایند


۱۱/۲- این هفته کویت و عربستان اعلام نمودند که حوزه گازی الدوره( ارش) متعلق به این دوکشور میباشد وایران سهمی در این میدان ندارد، البته این ادعا درست نمیباشد ودر این منطقه خط مرزی مشخص نشده است ودر دهه ۸۰ علیرغم مخالفت کویت ما کار اکتشاف در این میدان را انجام داده ایم وطرح توسعه این میدان در سال ۸۹ تهیه وتدوین شده است، الان باید با دیپلماسی طرفین را مجبور به مذاکره وتعیین خطوط مرزی نمود وتا نهایی نشدن اجازه توسعه به هیچ کس را نداد.
۱۱/۳:روز اول هفته روز صنعت را داشتیم که منتقدین نگران حضور و سخنرانی رییس اتاق بازرگانی ایران بودند که ظاهرا ممانعت شده بود و سخنرانان دیگری هم قرار بود صحبت کنند عملی نشد، سخنان وزیر صمت در مورد رقابتی کردن اقتصاد وفعال شدن در حوزه تجارت بین الملل و حکمرانی صنعتی سخن گفت و خبرها حاکی از تغییرات وسیع در معاونت ها و مدیریت های وزارت صمت دارد، امیدوارم که ایشان قادر باشد مدیرانی توانمند و با تجربه را در این وزارت خانه به کار گیرد.
۱۱/۴: آقای رییسی در پایان هفته گذشته به کرمان سفر نمود و در نماز جمعه رفسنجان سخنرانی کرد و با یاد کردن از اشیخ محمد هاشمیان رسم رفاقت را به جا آورد، در سال ۸۷ و ۸۸ که اشیخ محمد کسالت داشت چند بار آقایان محمدی گلپایگانی و رییسی به دیدار ایشان آمده و جویای حال ایشان بودند و در یکی از همین دید و بازدیدها من موضوع لزوم دیدار و نشست اعضا اتاق با رهبری انقلاب را مطرح کردم که نهایتا منجر به نامه نگاری اتاق و ملاقات اعضا هیات رییسه اتاق ایران و تهران با رهبری گردید.
در این سفر آقای رییسی از آقای هاشمی نیز به نیکی یاد کرده  و به رفاقت خود با آشیخ محمد هاشمیان و حاج عباس پورمحمدی اشاره کرده است . او همچنین از اولین سفر تبلیغی خود در دوران طلبگی در شهر رفسنجان یاد کرده است.

۱۱/۵- من هم در پایان هفته عضو شبکه اجتماعی تردز ( https://www.threads.net/@hamidhosseini653 )شدم، فعلا شاهد دعوای دو غول بزرگ دنیای فناوری اطلاعات هستیم، نهایتا زاگربرگ یا ایلان ماسک کدام برنده میشوند معلوم نبست ولی این شبکه دقیقا کپی توئیتر است و احتمالا از ۴۰ میلیونی که عضو این شبکه شده اند ده میلیون آن ایرانی هستند و خیلی ها حرفی برای گفتن ندارند و با این موج رسانه ای همراه شده اند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی