در این هفته هم مهمترین سوژه ها را میتوان برجام، ادعای مجلس در مورد اختلاس در فولاد مبارکه ، هجوم و تحصن طرفداران مقتدی صدر مقابل دادگاه فدرال عراق برای انحلال پارلمان، ورود بانوان به ورزشگاه آزادی، بازگشت آزادگان و نمایش سریال راز در تلویزیون دانست.
‎در اين سال ها در مورد برجام حرف و حدیث‌های فراوان داشتیم . برخی‌ از افراد سیاسی برجام را موجب بدبختی و بیچارگی کشور می‌دانستند و در مقابل گروهی دیگر برجام را تنها راه نجات کشور دانسته و مهمترين مزيت برجام را نجات مردم از بلاتكليفي و كاهش فشار رواني ميدانستند، زیرا در اين صورت امكان “افق گشايي” و پيش بيني آينده براي مردم امكان پذير ميگردد و اگر برجام نباشد، کشور به چاه ویل سقوط می‌کند و سنگ روی سنگ بند نخواهد شد. از نظر من وضعیت هیچ تفاوتی نکرده و همان دیدگاه پیشین خودم را دارم..
‎بودن «برجام» حتي ناقص بهتر از نبودنش است و البته فهماندن این موضوع به برخی‌ها واقعاً سخت میباشد.
‎دلیلش این است که اصولا آن‌ها خبر از اداره کشور نداشتند و نمی‌دانستند که وضعیت تولید برق، وضعیت پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و صنعت کشور چگونه بوده است. متاسفانه هنوز هم عده‌ای فکر می‌کنند پالایشگاه ستاره خلیج فارس که کشور را در حوزه بنزین تامین کرد، ۱۰۰درصد توسط متخصصان داخلی ساخته شده و کسی به آن‌ها توضیح نداد (و از این دست اتفاقات بسیار داشتیم) که این مجموعه بزرگ ۸۰درصد پیشرفت داشت اما اصل کار همان ۲۰درصد بود که ما تکنولوژی آن را نداشتیم و وقتی برجام امضا شد موفق به خرید تجهیزات لازم شدیم و بنزین کشور تامین شد!
‎در مورد پارس جنوبی، تا قبل از امضای برجام به صورت عملیاتی فقط ۱۲ فاز این مجموعه راه‌اندازی شده بود و بزرگ‌ترین فاز آن که فاز ۱۲ بود و به تنهایی برابر با سه فاز، مشکلات عدیده‌ای داشت که پس از امضای برجام تجهیزات لازم خریداری شد و ۱۲ فاز دیگر هم به بهره‌برداری رسید تا ما از قطر جلو بزنیم! برجام با همه بدی‌هایش باعث شد تا ما بتوانیم در همان فرصت ده‌ها میلیارد دلار تجهیزات مورد نياز فازهاي پارس جنوبی، ۱۹ پروژه پتروشیمی و پالایشکاه بید بلند را وارد کشور کرده و به گونه‌ای پیش بیفتیم که پس از خروج امریکا از برجام و تحریم حداکثری، کشور در حوزه انرژی، برق و گاز تامین باشد و مشکلی بوجود نیاید، برجام با همه اشکالاتش نعمتی بود و فرصتی برای نفس کشیدن کشور که بتوانیم در سال‌های بعد مقاومت کنیم. آن‌هایی که فکر می‌کردند برجام بهانه است و بدون برجام می‌شود کشور را اداره کرد (که البته می‌شود، به شرط اینکه مدیریت درست، هماهنگ و بدون فساد باشد) شاید حالا متوجه شده باشند که چرا نیاز است توافق امضا شود؟ این روزها حتی شاهد هستید آن‌هایی که روزانه علیه برجام می‌نوشتند، موافق آن شده‌اند 


‎اما چرا الان توافق برجام دچار وقفه شده و با وجود اینکه احیا برجام ۲۰۱۵ مورد توافق قرار گرفته ، امضا نمیشود؟
اولا که برجام مخالفان جدی در منطقه دارد بطور مثال رئیس موساد گفته : توافق قریب الوقوع هسته ای با ایران در صورت تصویب نهایی، یک “فاجعه استراتژیک” برای تل آویو خواهد بود.

از نظرمن هیچ یک از دوکشور آمادگی آنرا برای نوشیدن جام زهر ندارند، بالاخره توافق برجام در مقابل امتیازاتی که برای هریک از طرفین دارد محدودیت هایی را بهمراه دارد که باعث انتفاع طرف مقابل میگردد و طرفین هنوز موفق به اقناع افکار عمومی نشده اند، در ایران ما باید از غنی سازی ۲۰ و ۶۰ درصد بگذریم وفقط در حد ۳/۶۷ غنی سازی نماییم، ضمنا همه سانتریفیوژهای پیشرفته ای ار سیکس را جمع اوری کنیم و بازرسی های جدی آژانس را بپذیریم ودرباره منشا اورانیوم یافت شده در سه سایت مشکوک را توضیح دهیم، در مقابل امریکا مجبور است تحریم های ترامپ را لغو نماید، پول های بلوکه شده ایران را آزاد نماید و تحریم صادرات نفت و بقیه اقلام را لغو نماید، که با توجه به سیاه نمایی هایی که در این سالها بر علیه ایران شده است اقتاع افکار عمومی و پاسخ دهی به مخالفین برجام در کنگره را مشکل می نماید، لذا به نظر من اولین گام قبل از بازگشت امریکا به برجام، تبادل زندانیان سیاسی دو کشور دارای اهمیت میباشد که میتواند در تلطیف این فضا موثر باشد. از دیدگاه حقیر هیچ یک از طرفین چاره ای جز توافق ندارند و بزودی این اتفاق خواهد افتاد، انشاالله
انتشار گزارش تحقيق و تفحص از فولاد مباركه با آن رقم عجيب ٩٢ هزار ميليارد تومان تنها خاصيتش كم جلوه دادن تخلف بابك زنجاني و پرونده ياس بود و رسوايي بزرگ براي نظام مديريتي كشور، هنوز ساعتي از انتشار آن نگذشته بود كه سيل تكذيب ها روانه مطبوعات شد و سازمان حسابرسي كشور رسما اعلام نمود كه موارد ادعايي مشمول اختلاس نمي باشد.
تكه بزرگ اين كيك مربوط به اختلاف قيمت بورس و بازار بود كه ربطي به مديران فولاد ندارد، ضمنا رقم بزرگي از اين مبلغ هم صرف خريد تجهيزات پزشكي در دوران كرونا شده است، امکان اینکه در وجوهی که به عنوان مسئولیت اجتماعی پرداخت شده تخلف وجود داشته باشد هست . به هر حال بايد هيات مديره، مجمع مباركه و شركت حسابرسي، بورس و بازرس پاسخگو باشند و سهامداران به عنوان شاكي ورود كنند، متاسفانه نظام حاكميت شركتي در اين نوع شركتهاي خصولتي به شدت زير سوال ميباشد و وزارت خانه ها بدون توجه به روال فوق در مديريت هاي اين شركتها دخالت مي نمايند و پاسخگوي انتصابات و عملكرد خود نيستند.
مديرعامل قبلي مباركه به مدت هفت سال شهردار اصفهان بوده و سالها نيز در هيات مديره فولاد حضور داشته و دوران مديريتش در فولاد مباركه كمتر از سه سال بوده است، به هر حال امكان اينكه بسياري از ادعاها در دادگاه رد شود وجود دارد ولي يك آبروريزي بزرگ براي نظام بوجود آمده و ربيس هيات تحقيق و تفحص نيز مجبور شده كه گزارش را غير موثق اعلام نمايد، قطعا يكي از اهداف اين پرونده، اتهام زني به مديران دولت روحاني ميباشد و دادگاه مديران فولاد ميتواند تا سالها سوژه مردم و رسانه ها باشد.


اين هفته طرفداران مقتدي صدر پس از لشكر كشي و فتح مجلس به طرف قوه قضاييه عراق رفته به اين اميد كه فالق زيدان را مجبور به استعفا يا پذيرش انحلال مجلس نمايند كه تيرشان به سنگ خورد و بر خلاف حلبوسي كه تسليم شد فالق زيدان ايستادگي نمود وحكم دستگيري چند چهره معروف نظامي و امنيتي كه اهمال نموده بودند صادر نمود، نهايتا حمايت وكلا و قضات عراق، همراهي احزاب سياسي با قوه قضاييه طرفداران مقتدي را مجبور به عقب نشيني وترك تحصن از كنار ديوان عالي قضايي عراق نمود،اكنون بيش از ١٧٠ نماينده مجلس طي بيانيه اي خواستار تشكيل جلسه پارلمان در مكاني غير از پارلمان هستند تا دولت جديد شكل بگيرد و درباره ابقا يا انحلال پارلمان تصميم گيري نمايد.

بالاخره با تهديد فيفا دو اتفاق مهم در فوتبال كشور صورت گرفت ودر اين هفته براي اولين بار در مسابقات ليگ بانوان وارد ورزشگاه آزادي شدند كه در نوع خود اتفاق مهمي بود زيرا بسياري از علما و مراجع به شدت مخالف حضور بانوان در ورزشگاه بودند ولي وزارت كشور و ورزش مجبور به صدور مجوز شدند.
مورد دوم تاييد صلاحيت مهدي تاج براي انتخابات رياست فدراسيون بود، عليرغم تبليغات منفي رسانه ملي ، پيگيري و دخالت صريح نمايندگان جهت رد صلاحيت ايشان، مراجع ذي صلاح با توجه به هشدار فيفا و بيانيه بچه هاي تيم ملي به آن تن ندادند و در روز ٨ شهريور شاهد جدال بر سر كرسي رياست خواهيم بود كه شانس تاج از ديگران بيشتر ميباشد.


اين هفته به علت آسيب چشمي اغلب در خانه بودم و مشتري رسانه ملي، شبكه اول سريال “راز ناتمام” را که در مورد زندگي شهيد والامقام محمد جواد باهنر نمایش میدهد كه در اين فيلم به ساير شخصيت ها نظير آقايان هاشمي، بهشتي و رجايي هم پرداخته شده است.صدا وسيما كه در اين سالها همه تلاش خود را جهت حذف آقاي هاشمي از تاريخ كشور نموده و حتي در روز آزادي اسرا نيز نامي از فرمانده جنگ و نقش وي در آزادي اسرا ننمود، آقاي هاشمي بارها عنوان نموده كه روز آزادي اسرا از بهترين روزهاي زندگي وي بوده است و عاشقانه آنها را دوست داشت.
در اين سريال هم تلاش شده كه جايگاه و نقش آقاي هاشمي در تحولات قبل و بعد از پيروزي انقلاب كم رنگ شود.آقاي هاشمي درباره تشكيل شوراي انقلاب به فرمان امام در ٢٢ دي ٥٧ چنين ميفرمايد:
“آقای مطهری در مراجعت از سفر پاریس، دستور رهبر عظیم‌الشأن انقلاب را مبنی بر تشکیل شورای انقلاب آوردند. حضرت امام آقایان شهید مطهری، شهید بهشتی، موسوی اردبیلی ، شهید باهنر و اینجانب هاشمی رفسنجانی را به عنوان هسته اول شورای انقلاب تعیین و اجازه داده بودند که افراد دیگر با اتفاق نظر این پنج نفر اضافه شوند”
اميدوارم که دوستان به علت ضديت و كينه از آقاي هاشمي دست به تحريف تاريخ نزنند و خود را بي اعتبار نكنند، الهي امين


شنبه را دوركاري كردم و پس از ويرايش روزنوشت هفته گذشته، پيگير برنامه مهمان خارجي ام شدم كه ديروز وارد تهران شد و به ديدارش رفتم، شخصيت جالبي داره، اهل تونس ميباشد ولي در لندن درس خوانده و زندگي ميكند، ارتباطات خوبي در اروپا و كشورهاي حاشيه خليج فارس دارد، قول دادم كه در رابطه با پروژه مورد علاقه اش امكان ديدار با سازمان مربوطه را فراهم نمايم.

امروز غروب مصاحبه با روزنامه مستقل با تيتر جالب ” مردم برنده اول واخر برجام” در سايت روزنامه مستقل منتشر شد و صدها كامنت در تاييد و رد مصاحبه زده شد.
اين مصاحبه در روز يكشنبه منتشر شد و شنبه شب با همت دوستان چند پست از مصاحبه را دراينستا، واتس اپ و تلگرام منتشر كردم.
يكشنبه هم تا ظهر دوركاري كردم و در مصاحبه با فرارو علل كاهش ٢٧ درصدي صادرات به عراق را تحليل كردم، متاسفانه در ٤ ماهه اول امسال صادرات ايران دو ميليارد و چهار صد ميليون دلار بوده و كاهش ٣٠٠ ميليون دلاري نسبت به سال قبل داشته است، هيچ كس در كشور برايش مهم نيست كه صادرات كشور امسال كاهش يافته است و حتي يك جلسه درباره چرايي كاهش صادرات هم برگزار نمي كنند ، متاسفانه حتي مصاحبه امثال بنده هم برايشان خوشايند نيست.
امروز پس از سرزدن به دادگاه كيفري در رابطه با ابلاغ نشدن راي دادگاه به دبيرخانه شورايعالي نظارت رفتم و در مورد اصلاحات اساسنامه اپكس با توجه به كارشكني آقاي خوانساري تبادل نظر و مشورت كرديم، مقرر شد كه در هفته آينده جلسه سه جانبه اي در اين رابطه تشكيل گردد.
پس از آن به صورت مجازي در جلسه كميسيون هيدروكربور اتحاديه با موضوع انتخاب هيات رييسه كميسيون شركت كردم و با توجه به حضور اغلب اعضا انتخابات برگزار گرديد و هيات رييسه خوبي انتخاب شد كه ميتواند براي پيگيري چالش هاي اين صنعت بسيار موثر باشد و به عنوان بازوي تخصصي اتحاديه عمل كند.


بعدازظهر در تمرين تيم فوتبال باشگاه كارافرينان شركت كردم و در پايان تمرين پيراهن باشگاه را به دكتر نوريجاني از باشگاه كسب وكار يونسكو هدیه دادیم .


امشب در كلاب هوس “ايران من” با تاپيك اخبار توافق برجام شركت كردم، عليرغم اينكه امريكا هنوز پاسخ طرح اتحاديه اروپا در مورد برجام را نداده بعضي از دوستان انگشت اتهام را به سوي ايران و تيم مذاكره نشانه رفته بودند كه باعث عصبانيتم شد و با چند نفر جرو بحث داشتم و از اينكه من بايدن را بي عرضه خطاب كرده بودم نقد داشتند. من مدعي شدم گزارش تيم مذاكره كننده درباره منافع ايران در توافق برجام، طرف امريكايي را با چالش مواجه كرده و درگير اقناع افكار عمومي و نمايندگان كنگره ميباشد .
امروز دوشنبه ، كميسيون اقتصادي مجلس در رابطه با طرح اصلاح قانون اتاق جلسه داشت و قرار بود كه در جلسه شركت كنم وقتي در آيينه لكه خوني روي چشمم را ديدم از رفتن به مجلس منصرف شدم و در خانه استراحت كردم
عصر با اصرار مهمان خارجي مجبور شدم با عينك دودي در جلسه با يكي از مديران نفتي شركت كنم و مذاكرات خوبي بين طرفين صورت گيرد. پس از جلسه به دفتر رفتيم ودر مورد محتواي نامه به سازمان فوق تبادل نظر كرديم.
ايشان را به هتل رساندم و راهي اتحاديه شدم، خوشبختانه امروز بخشنامه مربوط به عرضه همه روغن پايه مازاد براي بازار داخل و صادرات در بورس ابلاغ شد . قطعا اين مصوبه باعث تامين سهل تر خوراك واحدهاي روانكار و روغني خواهد شد و اعضا صادركننده نيز ميتوانند سفارشات خود را بورس تامين نمايند.


در محل اتحادیه میزبان سر دبیر مجله “مرایای لبنان” بودم که به زبانهای عربی، انگلیسی و روسی منتشر میشود و در کشورهای منطقه در ۵۰۰۰ نسخه توزيع میشه، این شماره نشریه مختص ایران بود و با شخصیت های سیاسی و فرهنگی مصاحبه کرده بود.
دراين مصاحبه در موضوع بحث های اقتصادی و زمینه های همکاری نفتی بین ایران و لبنان و سوریه گفتگو کردیم، سوالاتی درباره توان فنی و مهندسی ایران داشت که پاسخ دادم،
جالب است مرایا همون مرات (اینه) میباشد که از سال ٦٤ نام شرکت ما میباشد.


اين روزها با توجه به عدم پاسخ امريكا به پيشنهادات ايران روم هاي كلاب هوس در بورس ميباشد و منهم طبق معمول معتاد كلاب هوس شده ام و اغلب شب ها با صداي دوستان كلاب هوسي به خواب ميروم.
سه شنبه صبح با مهمان تونسي جلسه داشتم و همزمان با يكي از رسانه ها درباره زمينه هاي همكاري هاي مشترك با اروپايي ها در صورت توافق برجام مصاحبه كردم و حوزه هاي نفت ،گازو پتروشيمي، حمل ونقل هوايي وريلي، معدن وخودرو را مساعد دانستم.

عصر در دفتر ميزبان يكي از شركتهاي متوسط ولي موفق چيني بودم كه چند پلنت كوچك ال ان جي را در جنوب چين راه اندازي كرده و آماده سرمايه گذاري در حوزه گاز جهت استخراج گاز و مايع سازي ان حهت صادرات دارد، دو ماه است كه مشغول مذاكره با ايران ال ان جي و منطقه آزاد قشم ميباشد ولي هيج كدام تضميني براي تا روزانه حداقل ٥ تا ١٠ ميليون متر مكعب گاز را ندارند و لذا شاكي بود، پيشنهادكردم كه اين پروژه ها را رها كند و دنبال يك حوزه گازي مستقل ( مثل لاوان) باشد و با سرمايه گذاري در استخراج گاز مجوز احداث واحد ال ان جي و صادرات را بدست آورد، از اين پيشنهاد به شدت استقبال كرد و درخواست کرد که مذاكره در اين قبيل پروژه ها را فراهم نمايم.
سه شنبه شب براي اولين بار در اسپيس توئيتر رومي در مورد برجام توسط آقاي مهاجري زده شده بود كه برايم جالب بود شركت كردم ولي چون به نحوه كار آن اشنا نبودم صحبت نكردم.
روز چهارشنبه قرار شد كه امريكا نظرش را در مورد متن ايران ارايه دهد ولذا جشمم به زير نويس تلويزيون و توييتر بود تا مطلع شوم،
در دوركاري چند مصاحبه كردم، به سوال دنياي اقتصاد درباره مهمترين چالش محيط كسب وكار پاسخ دادم و تحريم را مهمترين مانع و چالش دانستم. موضع گيري مجدد كيهان بر عليه برجام باعث نگراني شده زيرا كيهان برحام را ناکارامد دانسته واز اینکه هیچ تحریمی لغو نمیگردد ناراحت ميباشد.
عصر با خبرگزاري الجزيره درباره همكاري گازي ايران و روسيه مصاحبه داشتم و اين همكاري را امكان پذير و مفيد دانستم.در اين رابطه بين كارشناسان نفتي اختلاف نظر وجود دارد و عده اي خريد وسواپ گاز روسيه را با قيمت هاي بالا صلاح نميدانند، با توجه به اينكه ما در زمستان مجبور هستيم گازوييل توليدي را در نيروگاههاي برق مصرف كنيم، معتقدم كه گاز روسيه ميتواند در زمستان جايگزين گازوييل نيروگاهها و تامين كننده خوراك واحدهاي پتروشيمي گردد و در تابستان نيز به عراق و تركيه صادر گردد و دليلي بر نگراني وجود ندارد.
اين روزها مادر خانمم بعد از مدتها به تهران آمده و افتخار ميزباني ايشان را دارم، اغلب اعضاي فاميل براي زيارت ايشان مراجعه ميكنند و فرصتي شده تا اعضا خانواده را ملاقات نموده و درباره مسائل روز كشور گفتگو كنيم، دعا كنيم كه خداوند بزرگترهاي خانواده را حفظ نمايند تا اين حلقه هاي اتصال برقرار باشد و هر يك ما در پيچ و خم زندگي صله رحم را فراموش نكنيم، انشاالله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی