در بحبوبه شروع اعتراضات و افزایش تحریم های خارجی و افشای ارسال پهپاد به روسیه با یکی از بزرگان جناح سنتی اصولگرا جلسه داشتیم و درباره مسایل روز کشور گفتگو می کردیم، نگاه من به شیوه حکمرانی انتقادی بود و درگیر شدن در جنگ روسیه و اکراین را اشتباه استراتژیک میدانستم.
اما ایشان در تحلیل خود عنوان نمود که نظام با توجه به پیشرفت هایی که حاصل شده منتظر شروع اعتراضات با تحریم خارجی ها در زمستان بوده و شروع آن در آبان را نعمت می داند و معتقد بود این جنبش زودرس به سرعت افراد شناسایی خواهند شد و فروکش میکند و نظام بیمه خواهد شد، در مورد همکاری با روسیه هم صراحتا اعلام نمود که سیاست اولیه جمهوری اسلامی برای سالها نه شرقی-نه غربی ( موازنه منفی ) بوده ولی در دهه ۹۰ به سیاست موازنه مثبت ( هم شرقی و هم غربی) تغییر کرد ولی چون این سیاست شکست خورد و به نتیجه نرسید لذا با توجه به تحولات سیاسی دنیا (خصوصا تقابل غرب با روسیه) ایران تصمیم گرفته است که سیاست اتکا به شرق را برگزیند و روابط خود را با چین، روسیه و هند ارتقا دهد زیرا در دو جنگ جهانی ایران اعلام بیطرفی نمود ولی اشغال شد و ضربات سنگینی خورد و لذا سیاست همگرایی به شرق در شرایط فعلی بهترین گزینه می باشد!!!


اکنون شاهد هستیم که این سیاست خارجی ما را درگیر جنگ روسیه و اکراین نموده و برجام را هم به گروگان گرفته است، در حالیکه تاکنون هیچ اتفاق قابل ملاحظه ای در روابط اقتصادی ایران و روسیه نیفتاده و این سیاست توسط چین و هند نیز پس زده شده است و چین در کمال فرصت طلبی مشغول خرید نفت ایران وروسبه با قیمت نازل میباشد و هیچ حمایتی هم از همگرایی با ایران وروسیه در تقابل با غرب از خود نشان نداده است.
سفر رییس جمهوری چین به عربستان و نشست های دوجانبه با سعودی ها و چند جانبه با کشورهای حوزه خلیج فارس خط بطلان بر این نظریه بود ، جالب اینکه رییس جمهور چین با کشورهای منطقه در نشست “نقطه عطف” شرکت کردند و دوران جدیدی از همکاری این کشورها با چین آغاز شد و این سفر نقطه عطفی در روابط ایران و چین و سیاست اتکا به شرق نیز بود و ضروری است که به سرعت در آن تجدید نظر گردد و به سیاست موازنه منفی یا مثبت برگردیم و برای بازگرداندن اعتبار به سیاست خارجی مذاکرات برجام را در دستور کار جدی خود قرار دهیم و تنها در این صورت است که قدرت های عمده وکشورهای منطقه شما را جدی گرفته و خود را با آن هماهنگ خواهند نمود.


به قول عباس عبدی : شاید اغراق نباشد که بگوییم چین بزرگ‌ترین درس و خدمت را به رویکرد رسمی و ساده‌انگارانه موجود در سیاست خارجی ایران تقدیم کرد. رویکردی که در برخی از موارد تنه به ساده‌لوحی می‌زند

باید نگران خدمت و درس دادن کشورهای دیگر از جمله روسیه شد که به همین شکل با آنها رابطه داریم. به نظرم نه چین و نه روسیه و نه هیچ کشور دیگری را نباید محکوم کرد، آنان وظیفه دارند که منافع ملی خود را تأمین کنند. اروپا و آمریکا هم چنین هستند، مشکل از خود ماست
این روزها شاهد نوسات قیمتی در بازار نفت و فراورده هستیم که تاثیر مستقیمی بر درامدهای ارزی کشور و زندگی مردم دارد، از تاریخ ۵ دسامبر که صدور نفت روسیه به اروپا و غرب قطع شد همه در انتظار افزایش قیمت نفت بودند ولی قیمت نفت برنت به ۷۶ دلار کاهش یافت و روس ها نفت خود را حتی با قیمت های کمتر از ۶۰ دلار بفروش رساندند و نفت صادراتی روسیه به اروپا روانه بازار آسیا خواهد شد. و رقابت در بازار چین را برای ایران سخت تر خواهد نمود و قیمت فرورده ها با توجه به خرید نفت ارزان قیمت روسیه توسط هند در منطقه خلیج فارس کاهش خواهد یافت و صادرکنندگان گاز مایع، روغن پایه، قیر و فراورده های نفتی قدرت رقابت خود را از دست خواهند داد و صادرات محصولات صنعتی پایه نفتی با کاهش در ارزش و تناژ روبرو خواهد شد
فعلا بازار نفت در انتظار اعلام نرخ بهره توسط فدرال رزرو در امریکا و افزایش تقاضا در چین پس از کاهش قرنطینه می باشد و بسیاری از کارشناسان با توجه به افزایش ۳ میلیون بشکه ای تقاضا در سال آینده معتقدند که قیمت نفت در سال جدید در کانال ۹۰ تا ۱۰۰ دلار قرار خواهد گرفت.


جام جهانی فوتبال در حالی به پایان نزدیک میشود که درس های خوبی برای آموختن داشت:

۱-اینکه به رتبه بندی ها و رنگینک فیفا نباید دل بست زیرا کشورهای بلژیک، برزیل، المان و اسپانیا با وجود قرار داشتن در رتبه های بالای رنگینگ در مرحله اول یا دوم حذف شدند
۲- تلاش تا آخرین لحظه و نا امید نشدن باعث شد که تیم ها در آخرین دقایق بازی نجات پیدا کنند و حریف را شکست دهند
۳- روحیه جنگندگی و بازی شجاعانه در بعضی از تیم های آسیایی و آفریقایی باعث موفقیت آنان و جذابیت جام شد.
۴- کمک تکنولوژِی به قضاوت و داوری عادلانه تر با توپ هوشمند برای اطلاع از عبور از خط دروازه و اوت، کنترل افساید با انواع دوربین و سیتسم VAR، کاش دادگاههای ما و قضات هم در قضاوت می توانستند مجهز شوند نه اینکه حتی اجازه ضبط کردن جلسات دادگاه را هم نداشته باشند.
۵- آخرین نکته از نظر من نقش “سوپراستارها” بود تیم هایی که یک سوپر استار داشتند بهتر از تیم ها با ده استار ( اسپانیا، پرتقال و المان ) نتیجه گرفتند ، نمونه آن ارژانتین با مسی، مراکش و کرواسی با دروازه بانان فوق العاده و فرانسه با امپاپه را می توان ذکر کرد.

این روزها فضای رسانه های کشور به غیر از دو مورد فوق درگیر مباحث فقهی مربوط به اعدام دو جوان معترض، تشدید آلودگی هوای تهران ، افزایش روزانه قیمت دلار و اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل میباشد که همه این موارد نشانه شکست در “سیاست ورزی و حکمرانی” است، اخیرا یک مقاله جالب از “دکترسریع القلم” توجهم را جلب کرد: “در بسیاری از حرفه‌­ها و تخصص‌­ها مانند معماری، هنر، مهندسی، پزشکی، ادبیات، فلسفه، صنعت و کارآفرینی، ایرانیان نه تنها در داخل کشور بلکه در سطح بین­‌المللی، عملکرد قابل احترامی را کسب کرده‌اند. اما هم چنانکه تاریخ پرتلاطم آنها نشان می دهد، در یک حرفه و تخصص ناکامی های فراوانی داشته اند: سیاست ورزی و حکمرانی”
چرا ما در حوزۀ فکر، یکدیگر را تحمل نمی کنیم؟ چرا دیگری که متفاوت می‌­اندیشد را با القاب حذف می کنیم؟ چرا ذهن­‌های صفر و یک (Binary) داریم؟ چرا مصالح دیگران برای ما ارزش ندارد؟ چرا وقتی به یک قرائت از سیاست می‌­رسیم، قرائت‌­های «دیگر» را ساده انگارانه، ابلهانه و منحرف خطاب می­‌کنیم؟ 
اگر در فنون و تخصص­‌ها، موفقیت هست چون رستگاری فردی است. همینکه جمعی در میان باشد، کار به حذف و انحصار می­‌کشد “. متاسفانه ریشه مشکلات کشور در شیوه حکمرانی است که دستاوردهای گفتمان انقلاب را نیز بی اثر کرده است.
من در پایان هفته گذشته عازم کیش شدم تا به جمع خانواده بپیوندم که از آلودگی هوای تهران فرار کرده بودند و تا شنبه عصر از هوای عالی و ارامش بی نظیر کیش استفاده کردم و طبق معمول برای آقای هاشمی رفسنجانی فاتحه خواندم و درود فرستادم.
امروز به سوال رادیو اقتصاد درباره دلایل کاهش قیمت نفت به ۷۳ دلار پاسخ دادم و به شاخص خرید مدیران (pmi) ، رکود جهانی و تقویت دلار اشاره کردم ولی پیش بینی کردم که قیمت مجددا افزایش یابد.
غروب با توجه به مجامع فردای اتحادیه و نامه لحظه آخر اتاق ایران مبنی بر کنترل اسناد عضویت ( کارت بازرگانی و اظهارنامه صادراتی) اعضا عازم تهران شدم و عصر از دبیرخانه خواستم که به اعضا اطلاع رسانی نماید و طی نامه به اتاق آنرا دخالت در وظایف هیات مدیره را عامل اخلال در مجمع اعلام کند.


امروز بیانیه پایانی نشست کشورهای حوزه خلیج فارس و چین منتشر شد و حمایت چین از بیانیه پایانی در مورد جزایر سه گانه خشم ایرانیان را برانگیخت،به گفته یکی از کارشناسان​:
“چین به بیانیه‌ای علیه ایران تن داده که بایدن در سفرش به عربستان حاضر نشد چنین بیانیه‌ای را امضا کند”.


شنبه شب مسابقه فوتبال فرانسه و انگلیس را در منزل آقا هادی به اتفاق نوه ها تماشا کردم و در بازگشت به منزل تا دیر وقت به تماشای مسابقات جام جهانی کشتی در امریکا نشستم و از پیروزی تیم ایران بر تیم ژاپن و منتخب جهان خوشحال شدم.

یکشنبه از ساعت ۱۰ صبح جلسه فوق العاده هیات مدیره را داشتیم و در مورد مجامع امروز اتحادیه تبادل نظر کرده و ناهار را بطور دسته جمعی خوردیم، در این جلسه با استعفای آقای مدرس خیابانی نماینده اتحادیه در صندوق توسعه صادرات فراورده های نفتی موافقت بعمل آمد وانشاالله در جلسه آینده هیات مدیره در مورد فرد جایگزین تصمیم گیری خواهد شد.


پس از آن در محل سالن اتاق ایران مجامع اتحادیه را داشتیم که قرار بود با دو اساسنامه برگزار گردد، مجمع فوق العاده اول برای تصویب اساسنامه جدید با توجه به اساسنامه فعلی و سپس برگزاری مجمع عادی بطور فوق العاده اتحادیه با اساسنامه جدید برای تصویب صورتهای مالی وعملکرد اتحادیه و برگزاری انتخابات هیات مدیره اتحادیه بود که با وجود حضور حدود صد نفر از اعضا و معطلی سه ساعته بدون نتیجه به پایان رسید و هیچکدام از مجامع به حد نصاب نرسید، اتاق ایران برای کنترل مدارک عضویت اعضا فقط یک نفر را مامور کرده بود و سه نفر نیز بر کار وی نظارت میکردند که باعث معطلی و نارضایتی شدید اعضا شدند و جلسه مجمع با ناراحتی شدید اعضا به پایان رسید، در بازگشت به خانه با توجه به کم خوابی دیشب و خستگی امروز استراحت کردم و خود را برای تماشای بازی فوتبال و جام جهانی کشتی و وزنه برداری آماده کردم.. اگرچه تیم جوان کشتی ایران به امریکا ۴-۶ باخت ولی کشتی ها نزدیک بود وشکست دادن نابغه کشتی امریکا “جردن بارز” بعد از ۱۵ سال توسط یک کشتی گیر ایرانی در خاک امریکا از اتفاقات ویژه این مسابقات بود.
دوشنبه به علت آلودگی هوا تا ظهر دورکاری کردم و بعد از ظهر در مراسم یادبود مهندس رستم قاسمی شرکت کردم و پس از مراسم با آقای دکتر پور ابراهیمی درباره جلسه روزگذشته کمیسیون اقتصادی مجلس با موضوع اصلاح قانون اتاق که به دلیل برگزاری مجمع نتوانستم در آن شرکت کنم ، گفت و گو کردم . همچنین در ارتباط با جلسه نهایی کارگروه اصلاح قانون اتاق مواردی با ایشان مطرح شد. آقای شافعی بدون مشورت با هیات رییسه اتاق ایران و تهران و فراکسیون تشکل های اتاق ایران به کمیسیون اقتصادی مجلس نامه زده و سهمیه اتاق تهران را ۳۰ نفر و تشکل ها را ۸۰ نفر اعلام نموده است و مجددا خواستار دو روز وقت جهت ارسال نظرات اتاق شده است، فعلا وزارت صمت آخرین پیشنهادات خود را ارسال نموده و به محض دریافت نظرات اتاق، طراحان و مرکز پژوهش ها جلسه نهایی کارگروه برگزار خواهد شد و قانون در مسیر تصویب مجلس قرار خواهد گرفت.
من روزها که از دفتر عازم منزل میشوم مجبور به عبور از مسیر اتوبان مدرس- صدر هستم، معمولا پلیس در این تقاطع همیشه وجود دارد و حداقل ۲۰ دقیقه را معطل میشوم تا وارد صدر شوم، امروز که به علت آلودگی هوا پلیس حضور نداشت بدون ترافیک وارد صدر شدم و نبود پلیس به روان شدن ترافیک کمک کرده بود، بر اساس تجربه ،اصولا هر جا گره ترافیکی بوجود می آید مطمئن باشید که یک پلیس دخالت کرده است.
سه شنبه صبح با توجه به ابهامات اساسنامه فعلی در مورد تشریفات برگزاری مجمع نوبت دوم جلسه هم اندیشی اعضا هیات مدیره با هیات رییسه کمیسیونها را داشتیم و مقرر گردید در صورت موافقت اتاق ایران نوبت دوم مجمع فوق العاده در تاریخ ۵ دی ماه برگزار گردد و گرنه نوبت اول هر دو مجمع تکرار گردد.
سپس عازم شرکت نفت شدم و پیگیر پرونده مطالباتم شدم که به علت درگیری مدیران نفت در رابطه با مجمع شرکت نفت با دست خالی باز گشتم،

بعد از ظهر چند مصاحبه داشتم و پس از آن به اتفاق اقایان اسعدی ، امامی و ابراهیمی نشستی با مدیران روابط عمومی و ارتباطات سازمان بورس اوراق بهادار داشتیم و نقطه نظرات خود را در مورد راهکارهای افزایش سود اوری بنگاههای بورسی در حوزه نفت، گاز وپتروشیمی ارایه دادیم و سپس با دوربین بورس در مورد رگلاتوری، نحوه قیمت گذاری خوراک واحدهای پتروشیمی وکمک به واحدهای متانولی جهت عبور از بحران فعلی را گفتگو کردم..
شب در منزل آقا هادی بازی فوتبال کرواسی و آرژانتین را با نوه ها دیدم و از برد ارژانتین و بازی خوب مسی لذت بردم.
چهارشنبه اول صبح در نشست کارگروه شورای گفتگو درباره شیوه اسقاط خودروهای فرسوده شرکت کردم، ایده اتحادیه بازیافت استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ و دریافت فراورده صادراتی در ازا اسقاط خودرو می باشد و لذا از اتحادیه برای حضور در این نشست دعوت بعمل آورده بودند،
آماری که از تعداد خودروهای فرسوده و سهم آنها در آلودگی محیط ارایه گردید نگران کننده است و فعلا فقط سالانه ۲۰ هزار خودرو اسقاط میشود در حالیکه در زمان واردات خودرو واردکنندکان مجبور به خرید گواهی اسقاط بودند و سالانه حداقل یکصد هزار خودرو فرسوده از چرخه حمل و نقل خارج می شد و سال ۹۳ تعداد ۳۴۰ هزار خودرو فرسوده اسقاط شد ،متاسفانه در قانون جدید واردات خودرو این بند حذف شده و لذا اتحادیه بازیافت با همکاری سایر انجمن ها، محیط زیست، وزارت راه و سایر دستگاهها در صدد ارایه طرح جدید به دولت هستند،
صرفه جویی فراورده حاصل از خروج ۴۵۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده سالانه ۶ میلیارد لیتر می باشد، زیرا مصرف سالانه خودرو فرسوده ۴۸۰۰ لیتر و خودرو نو ۲۶۴۰ لیتر براورد می شود و در این صورت دیگر نیازی به سرمایه گذاری میلیارد دلاری جهت احداث پالایشگاه جدید نخواهیم داشت.

این جلسه تا ظهر به طول انجامید و پس از نماز و نهار مجددا به اتاق ایران برگشتم و در جلسه فراکسیون تشکل های اتاق ایران شرکت کردم، این نشست به منظور تبادل نظر با تشکل ها در مورد انتخابات آینده اتاق ایران برگزار گردید و بنده به اتفاق آقای صدر نژاد آخرین اطلاعات مرپوط به اصلاح قانون اتاق و سهم تشکل ها در هیات نمایندگان را توضیح دادیم و خواستار اظهار نظر اعضا در رابطه با آخرین پیش نویس مصوب در سفر مشهد شدیم، ضمنا اقداماتی که برای اصلاح آیین نامه و امکان حضور نمایندگان تشکل ها در هیات رییسه اتاقها صورت گرفته اطلاع رسانی شد و از اعضا خواسته شد جهت ارایه لیست در انتخابات اتاقها لیست اعضا شهرستان خود را ارایه دهند و نامزدهای خود برای انتخابات را معرفی کنند.
قطعا حضور و سازماندهی نمایندگان ۱۰۵ تشکل عضو اتاق میتواند انتخابات را تحت تاثیر قرار دهد و باعث ارتقا جایگاه تشکل ها در اتاق ایران و شهرستانها گردد، انشالله


پس از نشست خود را به پردیس ملت رسانده فیلم “شهر گمشده” را در جشنواره سینمای حقیقت دیدم، مهدی افشار نیک که دغدغه مردم خوزستان و نفت را دارد این فیلم تلخ را در مورد آبادان ساخته است، آبادان شهریست که گذشته اش بهتر از امروز است و به مطالبات مردم این شهر بعد از جنگ توجه نشده، در این فیلم به مشکلات زیر ساختی آبادان و انتظاراتی که مردم از پالایشگاه نفت آبادان دارند اشاره شده است، در حالیکه این پالایشگاه به علت تکنولوژی قدیمی زیانده است و دولت هم منابعی جهت بازسازی زیر ساخت های شهری و اب وفاضلاب شهر ندارد، مردم این شهر با وجود مشکلات عدیده روحیه شادی دارند و در فیلم هم یادی از مرحوم آغاسی و آهنگ “دختر آبادانی” شده بود که برایم جالب بود، پس از تماشای فیلم عکس یادگاری با دوست خوبم آقای موسوی جزایری گرفتم و راهی ورزشگاه غدیر شدم.


با توجه به اینکه دوشنبه قبل از دربی تهران شاهد دربی تیم کارافرینان خواهیم بود لذا چهارشنبه با وجود آلودگی هوا تمرین مختصری داشتیم،

سال گذشته دربی کارافرینان با نتیجه مساوی به پایان رسید وامسال در ساعت ۱۱/۵ روز دوشنبه این مسابقه از شبکه ورزش به طور زنده پخش خواهد شد . امشب به اتفاق خانواده مسابقه فوتبال زیبای فرانسه ومراکش را تماشا کردیم و با برد فرانسه ، منتظر بازی فینال بین ارژانتین وفرانسه در روز شنبه خواهیم بود. والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی