” وال استریت ژورنال” از قول امریکایی‌ها ادعا کرده که یک‌هفته قبل از عملیات انتحاری کرمان امریکا، ایران را مطلع کرده بود.
” رویترز” مدعی شده که مقامات چین از ایران خواسته‌اند حوثی‌ها را مهار کند تا از حمله به کشتی‌ها و نفت کش‌ها خودداری کنند.
” رویترز ” از قول ۴ منبع معتبر اعلان نموده آمادگی امریکا دارد تا برای پایان دادن به حضور ائتلاف نظامی در عراق مذاکره کند، به شرط آنکه گروه‌های مقاومت حمله به پایگاه‌های امریکا را متوقف کنند.
“دادگاه لاهه” خود را صالح برای رسیدگی به شکایت افریقای جنوبی بر علیه اسراییل دانسته است و رای این دادگاه مبنی بر اینکه حملات هوایی اسرائیل باید پایان یابد و اسرائیل بایستی ظرف یک ماه اقداماتی را برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه انجام دهد و آنرا به این دادگاه گزارش کند، این رای حتما خوشایند رژیم تل اویو نیست زیرا این حکم برای اسرائیل تعهدات بین‌المللی ایجاد می‌کند و اسرائیل باید اقدامات نسل کشی و ویرانگری فیزیکی را در منطقه غزه متوقف کند.
اسراییل در این هفته تلفات سنگینی داده و از طرف امریکا، اتحادیه اروپا وکشورهای عربی برای توقف جنگ تحت فشار شدید قرار گرفته است.


ترامپ در نیوهمپشایر موفق شده خانم هیلی را در انتخابات درون گروهی جمهوری خواهان شکست دهد و به احتمال زیاد ترامپ گزینه جمهوری خواهان در انتخابات امریکا خواهد بود.
در این شرایط قیمت دلار ده درصد افزایش یافته و به ۵۵ هزار تومان رسیده، قیمت خودرو نیز ترمز بریده و این دوعامل می‌تواند سایر بازارها را تحت تاثیر قرار دهد و برنامه های دولت برای تثبیت قیمت ارز و سایر اقلام را خنثی کند.

انگلیسی صحبت کردن وزیر خارجه و حافظ خوانی رییس‌جمهور سوژه رسانه های اجتماعی و تاسف مردم شده است.
ترکیه برای تمدید قرارداد خرید گاز و سرمایه گذاری در حوزه‌های گازی ایران اعلام آمادگی نموده است.
“رژیم تل اویو” به تلافی از دست دادن چند افسر عملیاتی و تاجر کردی که صادرکننده نفت اقلیم به اسراییل بوده با موشک نقطه زن ۵ تن از مقامات سپاه قدس را در سوریه به شهادت رسانده و به نوعی تلافی نموده است.

تنها اتفاق مثبت این هفته پایان کشمکش و تقابل اتاق بازرگانی با حاکمیت بود ، هیات نمایندگان اتاق ایران با انتخاب مهندس حسن زاده اتاق را به جایگاه خود برگرداند و ضمنا از دست پدرخوانده ها هم نجات داد .
همه این موارد در یک هفته اخیر اتفاق افتاده و تحلیل این شرایط پیچیده و ارتباط این مسایل باهم از توان من خارج است، احساس خوبی ندارم و شرایط داخلی و خارجی را امیدوارکننده نمی بینم.

در این شرایط نمایندگان مجلس برای تامین بودجه طرح‌های مورد نظر خود هر روز یک مالیات جدید وضع می‌نمایند و به عواقب افزایش مالیاتها توجهی ندارند، مالیات ارزش افزوده را یک درصد افزایش داده ، در صدد اجرای مالیات بر مجموع درآمدند ، مالیات بر حسابهای شخصی را مجاز کرده وجالب اینکه عملکرد حسابهای امسال را ملاک مالیات ستانی در سال اینده قرار داده اند. بازگشت ارزش افزوده صادرات محصولات نفتی، پتروشیمی، معدنی وفولادی را لغو کرده و بر میزان عوارض صادراتی افزوده اند.
“موسسه امریکایی بروکینکز” بعد از خروج ترامپ از برجام، مطالعه ای در مورد تاثیر این تصمیم بر زندگی مردم انجام داده که در نوع خود جالب می‌باشد.
این موسسه مردم ایران را در پنج گروه اقتصادی تقسیم کرده:۱- سوپر پولدار۲- متوسط رو به بالا ۳- متوسط رو به پایین ۴- دارای حقوق کارگری ۵- زیر خط فقر
در سال ۹۸ ارزیابی این موسسه حاکی بود که ۴/۱ در صد مردم ایران در گروه یک، ۱۶ درصد در گروه دو ، ۱۸ درصد در گروه سه ، ۴۵ درصد با حقوق کارگری و‌حدود ۱۷ درصد در زیر خط فقر زندگی می‌کنند،
عملکرد دولت آقای رییسی باعث شده که ۴۵درصدی که با حقوق کارگری زندگی می‌کردند به گروه زیر خط فقر بپیوندند ، گروه متوسط رو به پایین تقریبا نابود شده و به سطح زندگی کارگری رسیده، قشر متوسط رو به بالا نیز با انواع مالیاتها ( مالیات بر مسکن، مالیات بر خودرو، عوارض خروج، افزایش قیمت برق و گاز) به شدت تحت فشار قرار گرفته و اغلب در حال مهاجرت هستند، قشر مرفه جامعه (سوپر پولدار) هم که از دخالت دولت در سبک زندگی ناراضی هستند ، علاقه ای به سرمایه گزاری در کشور ندارند و شاهد فرار سرمایه از کشور هستیم، فعلا نرخ سرمایه گزاری کمتر از استهلاک می‌باشد.
به نظر من ریشه مشکلات کشور را باید در نظام حکمرانی جستجو کرد ،متاسفانه رتبه ایران در شاخص حکمرانی ۱۸۱ می‌باشد که بدترین شاخص در فضای کسب وکار است.

در این شرایط رد صلاحیت دکتر روحانی و مصطفی پور محمدی برای مجلس خبرگان و نامزدهای میانه رو و اصلاح‌طلب برای مجلس شورا همه را از توقف جریان خالص سازی ناامید کرده و اغلب مردم هیچ دلیلی برای مشارکت در انتخابات ندارند، این عملکرد شورای نگهبان در تناقض به دیدگاه‌های رهبری مبنی بر انتخابات رقابتی و با مشارکت حداکثری مردم می‌باشد.
آیا رهبری در این مورد از حکم حکومتی استفاده خواهند نمود؟ یا به مانند انتخابات ریاست جمهوری پس از اتمام انتخابات از نامزدها به مانند علی لاریجانی دفاع می‌کنند؟؟
شنبه پس از آنکه روزنوشت را ارسال نمودم با خبرگزاری فارس در مورد ضرورت برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی ایران در روز یکشنبه و اهمیت آن گفتگو کردم، پس از آن در گفتگو با برنامه “سرای سرمایه” رادیو اقتصاد، به عملکرد ناامید کننده سه ماهه سوم اقتصاد چین ( رشد ۴/۱ درصدی که ۱/۴ درصد کمتر از سه ماهه دوم بود) و تاثیر آن بر بازار نفت ( با توجه به واردات روزانه بیش از ۱۱ میلیون بشکه ) پرداختم و قیمت های نفت برنت را ۷۸ دلار اعلام کردم .
پس از آن در دفتر با یک هیات چینی که علاقمند به همکاری در زمینه نفت و فراورده بود شرایط ایران را تشریح کردم و با توجه به اینکه امکان گشایش اعتبار اسنادی وجود ندارد همکاری با آنان را سخت و غیر ممکن دانستم،
بقیه روز مشغول رایزنی با دوستانم در تحول شورای راهبردی اتاق شفاف, تشکل ها و شهرستانها بودم ، وقتی به حامیان دو نامزد اصلی که مورد تایید شورای راهبردی اتاق شفاف بودند گفتم ما شرط و شروط داریم خواهش کردند که موارد را مکتوب کنیم، لذا مطلبی تحت عنوان “لازمه خروج اتاق بازرگانی از وضعیت بحرانی” در هفت بند منتشر کردم و خواستار موضع گیری نامزدها شدم، این تبادل نظر تا پاسی از شب ادامه داشت و جمع‌بندی نهایی ما این بود که شخص مورد حمایت ما نباید در لبست ائتلاف اتاق فردا، فراکسیون تشکل ها و یا شخص سلاح‌ورزی باشد ولذا از نامزد اتاق شهرستانها آقای مهندس حسن‌زاده حمایت کردیم.
یکشنبه از صبح پیگیر جلسه هیات نمایندگان و روند انتخابات بودم و با روزنامه هم میهن در مورد اهمیت انتخابات و مطالبات منتقدین مصاحبه کردم و از علاقه دولت به حل و فصل موضوع اتاق گفتم و نقش نمایندگان دولت در انتخابات اتاق ایران را حداقلی دانستم.
در انتخابات خردادماه ائتلاف برنده موفق شده بود که رای حداقل ۱۵۰ تشکل را کسب کند و با آرا نمایندگان اتاق‌های تهران، ساری، کرمانشاه، سمنان ، کرمان، خرم اباد، ایلام، هرمزگان و زاهدان برنده انتخابات گردد، اما در این دوره فقط توانست آرا ۸۵ تشکل را جذب کند، آرا تهران و اصفهان یکدست نبود و با آرا شهرستانهای دور قبل فقط ۱۸۱ رای را جذب نمود و در مقابل ائتلاف شهرستان‌ها با رای اتاق‌های بزرگ کشور و رای ۶۲ تشکل توانست ۲۰۸ رای کسب کند و ائتلاف پیروز سالهای اخیر اتاق را شکست دهد. لازم می‌دانم از همه این عزیزان تشکر و قدردانی نمایم،
بعد از ظهر پیام تشکری که آقایان حسن زاده و ژائله فرستادند خستگی را از تنم بیرون کرد و خدا را شکر کردم که اتاق سروسامان گرفت و انشالله با انتخاب مدیران شایسته اجرایی و استقرار اصول حکمرانی شاهد ارتقا جایگاه اتاق و انجام ماموریت های محوله باشیم.
عصر یکشنبه در شورای راهبردی در مورد پیام تبریک و مطالبات اتاق شفاف تبادل نظر کردیم و دوشنبه صبح بیانیه اتاق شفاف منتشر شد،دوستان ترجیح دادند که مطالبات ۷ بندی را ضمیمه نامه نکنند و در جلسه حضوری با ریاست اتاق این موارد به صورت کتبی تقدیم گردد، قطعا همکاری و حمایت ما مشروط به میزان تحقق موارد فوق می‌باشد.
امروز در موارد روند انتخابات با روزنامه اعتدال گفتگو کردم و مطالبات ۷ بندی اتاق شفاف را تشریح کردم.

با وجود تراکم کاری در تمرین تیم فوتبال کارافرینان در هوای بارانی شرکت کردم و مسابقه دوستانه ای با تیم سخت کوش و حرفه ای خبرنگاران ایران داشتیم که بازی را ۲-۳ بردیم.
امروز دوشنبه گفتگوی نسبتا مفصلی با خبرگزاری ایرنا در مورد صنعت پتروشیمی داشتم و چالش های این صنعت در سال آینده با توجه به لغو معافیت مالیاتی، عوارض صادراتی و مسترد نشدن ارزش افزوده نگران کننده دانستم و اعلام نمودم علیرغم اینکه هلدینک پتروشیمی خلیج فارس در رنگینگ ۵۰۰ شرکت برتر کشور از نظر فروش با رکورد ۳۷۱ هزار میلیارد تومان در رتبه دوم قرار گرفته است ولی این شرکت در ۵۰ شرکت برتر پتروشیمی دنیا جایگاهی ندارد و تولید نهایی محصولات پتروشیمی ایران حدود ۳۲ میلیون تن می‌باشد در حالی که تولید عربستان ۱۶۰ میلیون تن و در حال مذاکره با ژاپن برای سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیارد دلاری در این حوزه است.

 


از این هفته تصمیم گرفتم تحلیلی که در برنامه زنده سرای اقتصاد در روزهای شنبه و چهارشنبه بیان می کنم به صورت تصویری نیز ضبط و در فضای مجازی منتشر کنم، دو‌ موردی که در این هفته منتشر کردم علیرغم اشکالات فنی مورد استقبال دوستان قرار گرفت و تشویق شدم که انرا ادامه دهم زیرا کسی حوصله خواندن مطلب را ندارد رادیو هم گستردگی رسانه های اجتماعی را ندارد .
امروز جلسه سه ساعته ای با یکی از بازیگران عمده حوزه انرژی داشتم و با توجه به اینکه در حوزه سلول های بنیادی و ژنتیک نیز پروژه های مهمی را در دست اقدام دارد درباره موضوعات مختلف بحث و گفتگو کردیم.
طولانی شدن این جلسه باعث شد که به نشست جلسه کاری در نورد یک پروژه بالادستی حوزه گاز نرسم و آنرا به فردا موکول کنم.
امشب به اتفاق آقا هادی و امیر حسین گفتگویی در پلتفرم زوم با یکی از شیوخ ابوظبی و دوستان ایرانی در لندن داشتیم و در مورد امکان راه‌اندازی یک بیزینس در حوزه فلزات رنگی تبادل نظر کردیم، کرونا باعث شده بود که روابطم با بعضی از دوستانم در خارج قطع گردد و امروز این موضوع بهانه ای شد تا بعد از ۴ سال با این دوستان به صورت مجازی گفتگو کنم.
دوستم که در لندن کارهای این شیخ جوان و با معرفت را در حوزه ماشین‌های قدیمی و کلاسیک پیگیری می‌کند از خبر فروش ماشین بوگاتی محمدرضا پهلوی به یک تاجر چینی تعجب کرده بود و علاقمندی خود را برای خرید این نوع خودروها اعلام نمود.
سه‌شنبه امروز صبح جلسه برگزار نشده دیروز کمیته کاری با حضور چینی ها را در دفتر شرکت نساجی بابکان برگزار کردیم و مدارک لازم رد و بدل شد و مقرر شد تا اسناد مالی به شرکت نفت ارایه گردد.
اوضاع کابینه رژیم صهیونیستی بشدت بحرانی است و معمولا جلسات با تنش به پایان میرسد، حزب کارگر طرح استیضاح نتانیاهو را به کنست ارایه داده است و خانواده‌های اسرا نیز خود را به مجلس رسانده و برعلیه نخست وزیر و نمایندگان شعار داده اند.
در مجموع اوضاع خاورمیانه به نفع امریکا و رژیم تل‌اویو نیست و در صورت ادامه این وضعیت نتانیاهو تعداد ریادی از طرفداران خود در میان رنگین پوستان و روشنفکران از دست خواهد داد.

امروز خبر رد صلاحیت دکتر حسن روحانی منتشر شد و موجی از عکس العمل ها را به‌مراه داشت، خیلی در توئیتر( X) اعلام نمودند که دیگر دلیلی برای حضور در انتخابات ندارند، این بار وزارت کشور رای گیری مجلس شورا و خبرگان را باهم و بر روی یک برگه رای انجام خواهد داد و هرکس در انتخابات حضور می یابد بطور اتوماتیک وار در هر دو شرکت می‌کرد و این احتمال وجود داشت که چند درصد برای رای دادن به روحانی به پای صندوق رای بروند و شرکت کنندگان در تهران بهتر شود ولی خالص سازان تحمل شخصی مانند حسن روحانی و مصطفی پور محمدی را هم ندارند ولذا مشارکت در شهرهای بزرگ حداقلی خواهد بود.
چهارشنبه دیشب وکیل شرکت تماس گرفت و درخواست نمود که برای گفتگو با قاضی در مورد یک پرونده حقوقی صبح زود در مجتمع قضایی حاضر شوم لذا ساعت ۷/۵ در مجتمع حاضر شدم ولی قاضی در مرخصی بود ولذا از ساعت ۸ حیران بودم که کجا بروم؟ ، اغلب دوستام معمولا بعد از ساعت ۹در دفتر حاضر می‌شوند، لذا به دفتر یکی از همشهریان نظامی‌ام رفتم و صبحانه را با ایشان خوردم و یک‌ساعتی خاطره بازی کردیم، خاطرات جالبی از آشیخ محمد هاشمیان و حاج قاسم گفت و افسوس خورد که چرا اقدامی جهت جمع اوری خاطرات و روابط اشیخ محمد انجام نشده است، پس از آن در مورد اتفاقات اخیر منطقه و سایر موارد گفتگو و تبادل نظر کردیم.
در ادامه روز چهارشنبه به اتحادیه اپکس رفتم و در مورد برنامه های آموزشی اتحادیه و پیگیری مشکلات اعضا تبادل نظر و گفتگو کردیم.
امروز در گفتگو با رادیو اقتصاد ، دیدگاه “فاتح پیرول” ، مدیر آژانس بین‌المللی انرژی در مورد افزایش تولید نفت در امریکا، کانادا، برزیل و گویان و ثبات قیمت ها علیرغم تشدید درگیری ها را واقع بینانه دانستم و آمار صادرات نفت روسیه خارج از دستورالعمل G7 را علت افزایش قیمت نفت تحریمی دانستم و ابراز امیدواری نمودم که با توجه به تک نرخی شدن تخفیف نفت صادراتی ایران که ۹۰ درصد آن به چین صادر می‌گردد شاهد تحقق درامدهای نفتی بودجه باشیم.

 


امروز هم از صبح تهران بارانی است و بعد ازظهر باران شدیدتر شد و ترافیک وحشتناک، لذا موفق به شرکت در تمرین فوتبال کارافرینان نشدم و در خانه به تماشای بازیهای جام ملتها نشستم، خوشبخانه اغلب رقبای ایران ( ژاپن، کره وسعودی) در مرحله مقدماتی امنیاز از دست داده اند و ما با امتیاز کامل صعود کردیم، تیم ایران در بازی با امارات قدرتمند ظاهر شد وخط حمله ایران خصوصا زوج طارمی و آزمون نشان دادند که هیچ دفاعی توان مقابله با آنان را ندارد و اگر خط دفاعی ما سوتی ندهد تا مرحله نهایی پیش خواهیم رفت و باعث خوشحالی مردم در شرایط ناامید کننده و دشوار کنونی خواهد شد، انشالله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی