روزنوشت این هفته به علت مصادف شدن با سالروز ارتحال حضرت امام وسفر شیراز ده روز شد. در اوج نوجوانی با امام آشنا شدم وهمیشه مقلد ایشان بودم، در مکتب امام مبارزه را آموختم و در اوان جوانی با فرمان امام عازم منطقه محروم کهنوج شدم و تا بازگشایی دانشگاهها در سال ۶۱ توانستم خدمت کنم و تجارب ارزشمندی در زمینه شناخت مردم و مدیریت بدست آورم.


پنجشنبه به اتفاق نمایندگان بخش خصوصی ، مرکز پژوهشهای اتاق ، نمایندگان مجلس و نماینده وزارت صمت عازم شیراز شدیم تا در کارگروه تخصصی اصلاح قانون اتاق شرکت کنم، اکنون بیش از یکسال است که این طرح در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح است و بارها به اتفاق آقای سید حسین معروف در جلسات مجلس شرکت کردیم ولی فقط ۱۱ ماده از ۲۶ ماده قانون بررسی و مورد بازبینی قرار گرفت و با توجه به اینکه امسال انتخابات هیات نمایندگان را داریم ، لذا ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس و آقای دکتر قادری برنامه ریزی کردند که در ۴روز تعطیلی خرداد در شیراز گرد هم آمده و با جلسات مداوم صبح و عصر پیش نویس قانون را جهت طرح در کمیسیون اقتصادی آماده نماییم، لذا صبح پنجشنبه عازم شیراز شدیم واز عصر پنجشنبه جلسات ۴ تا ۵ ساعته شروع شد،
در جريان بررسي اصلاحيه اتاق سه تفكر در جريان است
الف، منتقدين اتاق كه با آسيب شناسي وضعيت فعلي اتاق به دنبال اصلاح قانون و آيين نامه در راستاي شفاف سازي و پاسخگويي اتاق هستند و طرح خود را به طور مكتوب ارايه داده اند و براي تشكل ها هم سهميه قائل شده اند
٢- نمايندگان اتاق ايران ( آقايان قاسمي، رمضاني و اتاق شيراز) كه عمدتا به دنبال حفظ وضع موجود هستند و در مقابل هر گونه تغييري مقاومت ميكنند،
جريان سوم متشكل از نمايندگان مجلس (ابراهيمي، قادري، عليزاده، حسن پور و طغياني) كه بهمراه مركز پژوهش ها و بعضي از اعضا اتاق شهرستانها نظرات خود را دارند و توجهي به قانون فعلي و قانون پيشنهادي ندارند و بر نظرات خود نيز اصرار دارند،
در این راستا در روز اول نمایندگان مجلس به طور قاطع مخالفت خود را با حضور نمایندگان دولت و تشکل ها اعلام نمودند و مدعی شدند که اعضا تشکل ها در شرایط فعلی دو بار حق رای دارند، یکبار به نامزدهای هیات نمایندگان رای میدهند و یکبار هم در انتخابات داخلی فردی را برای عضویت در هیات نمایندگان معرفی می نمایند.
تلاش برای حفظ کرسی تشکل ها در روز اول بی نتیجه بود ولی در سایر موارد تصمیمات بسیار خوبی اتخاذ گردید.


نقاط قوت قانون جدید که اگر در کمیسیون و صحن به تصویب برسد به شرح زیر میباشد:
۱- اهلیت: در این طرح تلاش شده که عضویت در اتاق به مالیات پیوند خورده و صدور کارت بازرگانی و عضویت موکول به ارایه اظهارنامه مالیاتی گردد.
نامزدهای هیات نمایندگان باید حداقل سابقه ۴ ساله عضویت در اتاق را داشته و صاحب کسب وکار باشد.
نامزد هیات رییسه اتاق ایران باید سابقه روشن و شفاف در فعالیت های تجاری، صنعتی، معدنی یا خدمات داشته باشد و صلاحیت های عمومی و حرفه ای وی مورد تایید قرار گیرد. ضمنا فاقد پیشینه کیفری بوده و سو پیشینه نداشته باشد.
۲- نظارت: در این طرح شورای نظارت متشکل از نمایندگان سه قوه خواهد بود و وزیر امور خارجه نیز به عنوان عضو ناظر اضافه شده است.
دبیر شورای عالی نظارت از افراد با تجربه عضو قبلی اتاق خواهد بود و زیر نظر شورای عالی نظارت سه کمیته بشرح زیر تشکیل خواهد شد:

۱- کمیته تدوین ایین نامه ها، دستورالعمل ها و شیوه نامه ها
۲- کمیته سیاست گذاری و تعیین خط مشی های کلی اتاق
۳- کمیته رسیدگی به شکایات و پیشنهادات
ضمنا انجمن مرکزی نظارت بر انتخابات متشکل از سه عضو شورای عالی نظارت ( از سه قوه ) و دو نفر از اعضای منتخب هیات نمایندگان خواهد بود.
حسابرسی اتاقها توسط حسابرس مورد تایید بورس و جزو پنج حسابرس برتر صورت خواهد گرفت و فقط دو سال حق حسابرسی خواهد داشت.
هیات رییسه اتاق ایران و شهرستانها با معرفی رییس اتاق دبیرکل را انتخاب میکند و حق انتخاب ، عزل دبیر کل و دبیر اجرایی را دارد.
هیات نمایندگان با درخواست ۲۰ درصد اعضا حق دارد نسبت به استیضاح رییس یا هیات رییسه اقدام کند و در صورتی که نصف بعلاوه یک اعضا رای مثبت بدهند آنان عزل میشوند.
۴- ماهیت اتاق: ماده ۲ فعلی قانون که اتاق را موسسه ای غیر انتفاعی معرفی کرده بدون تغییر ماند ولی ثبت اتاقها در اداره ثبت شرکتها باطل خواهد شد و اتاق به موجب قانون مجلس تصویب شده و کافی میباشد.
۵- منابع مالی اتاق از محل عضویت، خدمات، سه در هزار و چهار در هزار حفظ خواهد شد و یکی از ماموریت های اصلی اتاق مشارکت در گسترش و تسهیل تجارت خارجی خواهد بود و اتاق از محل این منابع برای مشاوره تجاری، معاضدت حقوقی، حضور در نمایشگاهها و توانمند سازی تشکل ها استفاده خواهد کرد.
ضمنا شرکتها باید عضو اتاقی شوند که محل اصلی فعالیت آنان خواهد بود.
۶- تعداد اعضا هیات نمایندگان به ۳۰۰ نفر تقلیل پیدا خواهدکرد تا کارایی هیات نمایندگان افزایش یابد، فعلا پیشنهاد شده سهم اتاق تهران ۳۰ نفر، دولت ۱۰ نفر، تشکل ها ۴۵ نفر و بقیه به شهرستانها اختصاص یابد، ضمنا ایجاد اتاقهای جدید در شهرستانهایی که حداقل ۱۵۰ عضو دارند و فاصله حداقل ۵۰ کیلومتری از اتاق مرکز دارند تسهیل خواهد شد و برای مناطق آزاد نیز امکان تشکیل اتاق فراهم خواهد شد.
پیش بینی میگردد که تعداد اتاقها از ۳۴ به ۵۰ افزایش یابد.
۷- اهداف، ماموریت ها، وظایف و اختیارات اتاق بازنگری شده و علاوه بر مشاوره به قوای سه گانه، مشارکت در ارتقا جایگاه بخش خصوصی، گسترش تجارت خارجی و بازار سازی برای اعضا، رفع موانع ونمایندگی نمودن اعضا وتوانمند سازی اعضا، تشکل ها و اتاقهای مشترک نیز به ان اضافه شده
ضمنا همه وظایف و اختیاراتی که در قوانین اخیر کشور به اتاق محول شده در این طرح احصا شده است.


در مجموع جایگاه اتاق ارتقا پیدا نموده، نظارت تقویت شده، روابط بین ارکان اتاق شفاف شده و اتاق پاسخگو شده است، ضمنا امکان مهندسی انتخابات به حداقل رسیده است، فقط تشکل ها از اینکه باید از یک مکانیسم انتخاباتی درون تشکلی عبور کنند و تعداد صندلی های آنان در هیات نمایندگان کاهش یافته است و لذا طراحان اصلاح اتاق را که ۴ روز تعطیل را برای اصلاح قانون اتاق صرف کردند مورد همه نوع تهمت (خیانت)، توهین و گزمه گویی قرار دادند که در پاسخ آنان این مطلب را ارسال کردم:

“سلام دوستان
این طور نیست که ما عکس العمل نشان نداده باشیم، روز اول بحث بر سر این بود که تعداد مطلوب هیات نمایندگان چه تعداد باشد که عملکرد بهتری را شاهد باشیم و عددها در حد ۲۰۰ عضو بود و در پایان جلسه که بحث سهمیه ها شد ریاست جلسه بطور قاطع اعلام کرد که سهمیه دولت و تشکل ها حذف خواهد شد و به کسی هم وقت صحبت و اظهار نظر داده نشد و فقط آقای قاسمی توانست مخالفت کند
در روز دوم در اول جلسه مخالفت خود را با حذف تشکلها با استدلالهای زیر بیان نمودم
۱- بسیاری اتاق را تشکل تشکل ها میدانند و لذا حذف تشکل ها از هیات نمایندگان درست نیست
۲- تشکل ها بازوی تخصصی اتاق هستند وبدون انان اتاق امکان اظهارنظر ومشاوره به قوا را ندارد
۳- تشکل ها عامل جذب اعضا به اتاق هستند و هر تشکلی که به اتاق اضافه میشود تعدادی عضو جدید اضافه میشود.

در طرح اصلاحیه ما هم تشکل ها حذف نشده بودند
پس از اصرار من و آقای رمضانی ایشان یک سهمیه ده درصدی را پذیرفت که آنهم با رای تشکل باشد، بقیه نمایندگان هم اصرار داشتند که هر کس فقط یکبار باید رای بدهد، ضمنا وظیفه و ماموریت اصلی اتاق را گسترش و تسهیل تجارت خارجی دانستند .
نهایتا با اصرار ما ۴۵ نفر را فعلا قبول کرده اند ولی این امکان وجود داره که همه تشکل هایی که حداقل ۱۵۰ عضو داشته باشند یک نماینده به اتاق معرفی کنند و محدودیت برداشته شود( در این مورد امروز با آقای پورابراهیمی صحبت کردم وایشان مخالفتی نکرد)
ضمنا هنوز هیچ چیز نهایی نشده ولی برخورد احساسی و توهین به اعضا کارگروه میتواند وضع را برای تشکل ها بدتر کند”
این هفته شاهد افزایش قیمت دلار به بالای سی هزار تومان، موضع گیری نماینده اتحادیه اروپا بر علیه توافق برجام، بیانیه و اولتیماتوم آژانس انرژی اتمی در رابطه با برنامه هسته ای ایران ، ارایه پیشنهاد قطعنامه اروپایی ها بر علیه برنامه هسته ای ایران ، کاهش قیمت رمز ارزها به پایین ترین حد خود و ضرر و زیان سنگین هموطنان از مهمترین آنان بود که با توجه به طولانی شدن مقدمه به آن نمی پردازم و بقیه روزنوشت را نیز بطور فشرده تقدیم میکنم.
شنبه طبق معمول تا ظهر درگیر روزنوشت بودم و بعد از ظهر با دوستانم که جزو منتقدان و شاکیان وضع جاری اتاق هستند جلسه مفصلی داشتیم و در مورد ادامه پیگیری مسائل تبادل نظر وتصمیم گیری کردیم.
بعد از ظهر به درخواست دوست ترکیه ام یک ال او ای برای خرید فراورده های نفتی روسیه ارسال کردم و با رادیو درباره بازار نفت گفتگو کردم.
یکشنبه در جلسه کمیسیون پتروشیمی اتحادیه شرکت کردم و نقطه نظرات خود را در مورد چگونگی پیگیری مطالبات این صنعت بیان کردم و گفتگوی خوبی با مدیران عامل پتروشیمی پردیس و مرجان داشتم، ضمنا خواستار برگزاری جلسه جهت انتخاب رییس و دبیر کمیسیون در اسرع وقت شدم.

پس از آن در جلسه مجازی اصلاح قانون اتاق شرکت کردم و مواد ۱۱ و۱۲ را بررسی وجمع بندی کردیم.
پس از آن نشستی با وکیل حقوقی داشتم و در مورد چگونگی پیگیری یک پرونده تبادل نظر وتوافق کردیم


امروز غروب قبل از تمرین از کیت جدید لباس تیم باشگاه کارافرینان با حضور رسول خطیبی رونمایی شد، به نظرم از نظر طراحی و جنس لباس از دفعات قبل بهتر شده و اکثر اعضا از آن رضایت داشتند.


با توجه به حضور اکثر اعضا، توانستیم فوتبال ۱۱ به ۱۱ داشته باشیم، اگر چه بازی را ۳ بر ۲ واگذار کردیم ولی پر از هیجان ولذت بود.


دوشنبه ابتدا سخنان اقای اژه ای مبنی بر نقد قوه قضاییه را استوری و استاتوس کردم، اغلب آنرا باور ندارند و عکس العمل نشان دادند ولی شخصا اعتقاد دارم که عملکرد ایشان از همه روسای قوه قضاییه بهتر و کارشناسی تر بوده و کمتر سیاسی، نمایشی و تبلیغاتی بوده است، امیدوارم که این رویه را ایشان ادامه دهد و مردم شاهد عدالت قضایی باشند. ان شاالله
در اتحادیه یک برنامه ده بندی برای دوماه آینده اتحادیه نوشته و برای اظهار نظر هیات مدیره ارسال کردم . ضمنا با مشاور عالی اتحادیه درباره شیوه برگزاری و انتخاب شورای سیاست گذاری نمایشگاه صنایع پایین دستی نفت و پتروشیمی تبادل نظر کرده و نقطه نظرات خود را بیان نمودم.


سه شنبه صبح با رییس هیات مدیره یکی از تشکل های وابسته به اتاق جلسه داشتم و در مورد موضوعات مورد علاقه گفتگو کردیم.
با روزنامه جهان صنعت در مورد روابط با روسیه و لزوم همکاری یا رقابت با روس ها در بازار منطقه نقطه نظراتم را بیان نمودم.
با رییس گمرگ باشماق در مورد وضعیت صادرات از این مرز صحبت کردم که برایم باور کردنی نبود که صادرات به ۱۵۰ کامیون تقلیل یافته است، ظاهرا صادرات از مرز خسروی افزایش یافته است. (دسترسی آسان به بازار بغداد و جنوب عراق) ایشان یکی از علل کاهش صادرات را دریافت عوارض نیم درصدی بابت آب مجازی دانست که شامل لبنیات، آشامیدنی ها و میوه و تره بار شده و قیمت ها را افزایش داده است.
البته آمار صادرات دو ماهه به عراق حاکی از افزایش صادرات در اردیبهشت به عراق میباشد، صادرات ارديبهشت ماه به عراق ٨٨٢ ميليون دلار بوده ، در حاليكه در فروردين ماه ٤٢٦ ميليون دلار بوده است.
ضمنا امروز خبری مبنی بر برگشت ۲۵ کامیون بنزین صادراتی ایران به افغانستان از قول طالبان منتشر شد که آنرا تکذیب کردم ، خوشبختانه گمرگ ایران نیز این خبر را تکذیب کرد و اعلام نمود که محموله دیگری بوده که به نام بنزین اظهار شده است.

ناهار مهمان یکی از تجار سرشناس اقلیم بودم که علاقمند به همکاری با ایران در زمینه خرید فراورده ها وترانزیت قیر ومازوت از ایران بود، ضمنا اعلام آمادگی نمود که جهت ترانزیت فراورده به بازار سوریه ولبنان نیز همکاری نماید. در موارد دیگری نیز صحبت کردیم که برایم جالب بود.


غروب در روم خبر انلاین با عنوان ” تاثیر جنگ روسیه واکراین بربازار انرژی خاورمیانه و برجام” در کلاب هوس شرکت کردم و مدعی شدم که از ۳ ماه قبل در کلاب هوس وروزنوشت ها به این خطر اشاره کردم و اکنون بازار نفت خام و فراورده های ایران توسط روسیه تصرف شده است و اگر در این زمینه اقدام نشود حتما درامدهای ارزی کشور به شدت کاهش خواهد یافت و نتیجتا شاهد افزایش مجدد قیمت ارز خواهیم بود.
چهارشنبه سومین جلسه کارگروه اصلاح قانون اتاق را بطور مجازی برگزار کردیم و پیش نویس طرح برای تصویب در شیراز فراهم شد.
با توجه به اینکه اتاق ایران برای سفر کارگروه به شیراز مسئول تهیه بلیط بوده و برای بنده و آقای معروف بلیط تهیه نشده بود پیگیر خرید بلیط بودیم که به علت مصادف شدن با تعطیلات امکان پذیر نبود و درصدد سفر با اتومبیل بودیم که با هماهنگی دکتر قادری موفق به خرید بلیط برای صبح زود پنجشنبه شدیم.

امروز مجددا با امور بین الملل نفت برای وصول مطالبات مکاتبه داشتم و در تمرین فوتبال تیم باشگاه کارافرینان شرکت کردم،
شب تا دیر وقت قانون فعلی، طرح اصلاحیه و نظرات کمیته اتاق ایران را مطالعه کردم تا در نشست شیراز آمادگی لازم برای دفاع از نظرات خودمان را داشته باشم، شب فقط دو ساعت خوابیدم و ساعت ۴ صبح عازم فرودگاه شدم.
در سفر شیراز فقط دو برنامه جانبی داشتم، روز جمعه از مجموعه ورزشی و پزشکی آقای سهراب خان شرفی بازدید و استفاده کردیم، در ایران نمونه این آب درمانی را نداریم ، زیرا انواع دستگاههای ورزشی در زیر آب دارد که برای افراد تصادفی ، درگیر با دیسک و سایر امراض اسکلتی بسیار موثر میباشد.
پس از آن شام را مهمان مهندس ظهیر امامی در هتل شیراز بودیم.


شنبه شب هم پس از پایان نشست اصلاح قانون به حرم شاهچراغ رفته وزیارت کردم و مومنین ومومنات را دعا کردم وپیاده به هتل باز گشتم تا زندگی اجتماعی مردم شیراز را از نزدیک ببینم که با انتظاراتم همخوانی نداشت و اوضاع اقتصادی مردم شیراز را بهتر از این تصور میکردم، امیدوارم دولت با احیا توافق برجام، امکان حضور توریست های خارحی در کشور و شیراز را فراهم کند که میتواند تاثیر محسوسی بر اوضاع اقتصادی شیراز داشته باشد، والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی