جو بایدن در دیدار با گابریل بوریک رییس جمهور شیلی ادعا کرده که حوادث خاورمیانه، جهان را برای هشت دهه آتی شکل خواهد داد و جهان در مدت زمان بسیار کوتاهی تغییر خواهد کرد!

پس از آنکه حسن نصرالله در سخنرانی روز جمعه به مانند ایران اعلام نمود که قصد ورود تمام عیار به جنگ غزه را ندارد، ریسک گسترش جنگ به شدت کاهش یافت و اولین نشانه آن کاهش شدید قیمت نفت از ۸۶ دلار به ۸۱ شد.

دنیای غرب مصمم به نابودی شاخه نظامی حماس میباشد و لذا چشم های خود را بر جنایات اسراییل بسته و اسراییل را در حمله زمینی به شمال غزه همراهی نموده و موفق شدند غزه را به دو قسمت تقسیم نمایند و به تونل های زیر زمینی حماس دسترسی پیدا کرده و آنها را محاصره نمایند، پنجشنبه به دلایل نامعلومی حملات زمینی را متوقف کرده و مجددا بمباران شمال غزه را از سر گرفته اند،علت توقف حملات زمینی و شدت یافتن بحرانها میتواند دو دلیل داشته باشد:
۱- مقاومت رزمندگان حماس و تلفات نیروی زمینی و نابودی تجهیزات زرهی
۲- تلاش برای تخلیه غیر نظامیان و سپس حملات هم زمان زمینی و هوایی برای نابودی گردانهای حماس و تسلط بر منطقه شمال غزه
اغلب کارشناسان نظامی اسراییل را برنده این نبرد میدانند ولی تصرف غزه را به معنی نابودی حماس ندانسته و این مقاومت در آینده ادامه خواهد یافت مگر اینکه ایده دو دولت هر چه سریعتر عملیاتی گردد.
در این وضعیت شاید ایده احمد زیدابادی مبنی بر خروج حماس از غزه و سپردن اداره این منطقه به دولت خودگردان فلسطینی بتواند از تصرف طولانی مدت این منطقه توسط رژیم غاصب جلوگیری نماید.
در سالهای اخیر در ایران سه دیدگاه با هم در رقابت بوده و نمود این تفکر را در شکل گیری جریانات سیاسی کشور میتوان دید، دیدگاه غالب متعلق به رهبری دوم نظام میباشد که امنیت را مهمترین مولفه امنیت ملی دانسته و بر مبنای این راهبرد تقویت توان دفاعی با استفاده از همه ابزارهای تکنولوژیک نظیر پهپاد، موشک های دوربرد، سامانه های راهداری،…. اقدام نموده و همزمان نیز به تقویت جریانات مقاومت در منطقه پرداخته و اقتصاد مقاومتی را در دستور کار قرار داده و از نظر هسته ای به مرحله ای رسانده که قدرت بازدارندگی داشته است، این راهبرد هزینه فراوانی را بر اقتصاد کشور و تبعات فراوانی بر زندگی مردم داشته است و مورد نقد اغلب مردم میباشد.
راهبرد دوم اقتصاد و رضایت جامعه را پایه امنیت دانسته و به شدت نگاه توسعه ای داشته و برای رسیدن به این اهداف گسترش روابط با جهان خارج و استفاده از منابع و تکنولوژی غرب تاکید داشته ودارد.
راهبرد سوم بر توسعه سیاسی و گسترش جامعه مدنی تاکید دارد و رضایت قشر متوسط جامعه از نظر اجتماعی و اقتصادی را هدف گذاری نموده است و شعار آزادی را که از شعارهای اصلی انقلاب بوده راهگشا میداند، سمبل این راهبرد آقای سید محمد خاتمی میباشد و در دوره ۸ ساله ریاست جمهوری در گسترش جامعه مدنی، رشد و توسعه اقتصادی و تنش زدایی با دنیا موفق عمل نمود و گفتگوی تمدن ها که در سازمان ملل به تصویب رسید از موفقیت های این راهبرد بود.
اینکه در این سه راهبرد تاکید بر امنیت، اقتصاد و آزادی در اولویت میباشد به این معنا نیست که رهبران هریک از دیدگاهها به سایر راهبردها بی توجه بوده اند ، بطور مثال آقای هاشمی به شدت از تقویت بنیه دفاعی کشور حمایت می نمود و یا آقای خاتمی در ۴ سال دوم ریاست جمهوری بهترین عملکرد اقتصادی را داشت، رهبری نیز در دهساله گذشته شعار سال را اقتصادی تعیین نموده و اقتصاد از دغدغه های اصلی ایشان بوده است.
متاسفانه امکانات محدود اقتصادی کشور اجازه نداده که همزمان بتوان راهبردهای فوق را پیگیری نمود و در سالهای اخیر آزادیهای اجتماعی به شدت محدود شده و حاکمیت به شدت علاقمند به تحمیل سبک زندگی دلخواه خود به جلمعه میباشد و این موضوع زندگی اجتماعی را پر چالش و فضای کسب وکار را نامطلوب نموده است.
خوشبختانه علیرغم اختلاف در راهبردها، عملکرد حاکمیت در موضوع شهادت سردار سلیمانی و جنگ غزه نشان داد که راهبرد اصلی کشور به هیچ وجه تهاجمی نیست و هدف بازدارندگی میباشد و در صورتی که کشور به درجه ای از قدرت بازدارندگی برسد که امنیت ملی و سرزمین های کشور از تهاجم در امان باشد میتوان اولویت را از امنیت به اقتصاد و دموکراسی سوق داد.

مصاحبه سردار حاجی زاده در مورد اطلاع رسانی به امریکایی ها قبل از حمله موشکی به پایگاههای عین الاسد و عدم دخالت در جنگ غزه را میتوان به فال نیک گرفت و به قول دکتر ظریف ما از مظلومان و مردم فلسطین دفاع می کنیم ولی قرار نیست به نیابت از انان بجنگیم.
دکتر ظریف از فلسطین جانانه دفاع کرد
اما تا از مردم و ایران دفاع کرد و گفت با عقلانیت جلو برویم تندروها به او حمله کردند، در حالیکه دکتر ظریف همان سخن سردار حاجی زاده را بطور صریح بیان کرد.
البته همین حمایت دیپلماتیک و تبلیغی جمهوری اسلامی از مردم مظلوم فلسطین به مذاق نمایندگان مجلسین امریکا خوش نیامده و طرحی برای ممانعت از توقف و پناه دادن به نفت ایران ارایه دادند و خواستار تحریم نهادها و موسسات دخیل در تسهیل تجارت نفت ایران شدند.
این هفته در راستای شبکه تراستی کشور که سالانه میلیاردها دلار ارز را جابجا می نماید خبرهای ناگواری منتشر شد و بعضی از افراد ذی نفع در این معاملات مورد بازجویی و دستگیری قرار گرفتند، متاسفانه تحریم فضایی را فراهم نموده که کشور را دچار تعارض منافع نموده و ریشه بعضی از سخت گیری های ارزی نیز از این موضوع نشات گرفته است.
امیدوارم که حاکمیت نه تنها با ذی نفعان شخصی این عملیات مماشات ننمایند بلکه در تصمیمات سخت گیرانه ای که در بانک مرکزی برای بازگشت ارز صادراتی اتخاذ شده است تجدید نظر نمایند تا در ۵ ماه باقیمانده سال تراز منفی تجارت خارجی کشور کاهش یابد.

اواسط هفته که برای مراسم خاکسپاری و یادبود یکی از جوانان نجیب، مردمدار و مومن فامیل به رفسنجان رفته بودم همه مردم از نبود مشتری و قیمت پایین محصول پسته صادراتی نگران بودند و اغلب سیاست ارزی بانک مرکزی را مقصر دانسته و خبر لغو پیمان سپاری محصولات کشاورزی که در برنامه هفتم در تلفیق تصویب شده است را راهکار موثری جهت کمک به صادرات میدانستند.
اعضا اتحادیه اپکس نیز به شدت منتقد سیاست ارزی بانک مرکزی و مصوبه مجلس در مورد وضع عوارض بر صادرات کالاهای نهایی نظیر روغن، قیر و  پارافین هستند و برای اولین بار پیگیر شکایت از طریق دیوان عدالت اداری شده اند.
در ماههای اخیر وزارت نفت، وزارت صمت و سازمان توسعه برای بازگشت ارز واحدهای تولیدی که مواد اولیه و خوراک را با قیمت رقابتی خریداری می نمایند طرحی ارایه داده اند ولی بانک مرکزی اصرار دارد این ۵ میلیارد دلار صادرات را با ارز نیمایی قیمت گذاری نموده و اختیار آنرا برای تخصیص به واردکنندگان در دست داشته باشد که غیر کارشناسی میباشد.
این هفته سخنان یک بانو متعلق به جریان شریان در مایه اینکه “مملکت مال ماست” و سخنان آقای رسایی بر علیه دیکتاتوری آقای قالیباف سوژه رسانه ها بود،

این هفته جلسه بسیار خوبی با یکی از اعضا شورای عالی نظارت مجمع تشخیص در رابطه با برنامه هفتم داشتم که در گزارش روز دوشنبه به تفصیل در این باره گزارش خواهم داد.
از شنبه صبح باران رحمت الهی از صبح در حال باریدن است ، اخیرا با برنامه هوش مصنوعی گوگل ( Brad. Google) آشنا شدم و با توجه به اهمیت بارندگی برای ما کویرنشینان که بخشی از درآمدمان از کشاورزی میباشد درباره روند بازندگی تا سال ۲۰۳۰ سوال کردم، متاسفانه پاسخ مطلوب نبود و از کاهش سالانه ۵ درصد بارندگی خبر داد، پس از آن از قیمت نفت در سال آینده را پرسیدم که درسناریوهای مختلف بررسی کرده بود ولی در مجموع قیمت ۹۰ تا ۹۵ دلار را پبش بینی کرده بود، اما در مورد نرخ ارز تا پایان سال جاری قیمت ۵۰-۵۲ هزار تومان را اعلام کرد که برایم تا حدودی غیر قابل باور است ، اما امیدوارم که دولت موفق شود تورم را مهار و ارز را در این قیمت ها تثبیت نماید.
با روزنامه صبح امروز درباره تامین کنندگان نفت اسراییل و روزنامه تعادل درباره عوارض قیمت گذاری دستوری گفتگو کردم .
بعد از ظهر قبل از فوتبال شنبه ها جلسه مفصلی با مهندس مونسان در رابطه با گروه تلگرامی باشگاه تجارت با عراق و سرو سامان دادن به فعالیت های ترویجی در عراق داشتم و توافق شد که با دوستان دیگری نیز در این رابطه مذاکره داشته باشیم.

غروب در هوای مطبوع وبارانی تهران در غیبت سر مربی ومربی تیم فقط ۹۰ دقیقه فوتبال بازی کردیم ولذت بردیم


یکشنبه بالاخره ابلاغیه وزارت صمت در رابطه با ابطال آرا ریاست اتاق ایران واصل شد و در این رابطه توئیت زدم و مطلب مفصلی در رابطه با روابط اتاق و دولت با عنوان “تقابل با حرف زور و صیانت از آرا بخش خصوصی” نوشتم و به ابهامات در این رابطه پاسخ دادم و خواستار پاسخگویی هیات رییسه اتاق ایران وانجمن نظارت شدم ، این مطلب در گروههای اتاقی مورد استقبال قرار گرفت،
امروز در گفتگو با رادیو اقتصاد به رتبه سومی ایران در تولید اپک اشاره نمودم و از تمایل برزیل با تولید بیش از ۴ میلیون بشکه در روز به عضویت در اپک خبر دادم و با توجه به اعلام قیمت ۴۸۸۰ تومانی ( هر متر مکعب حدود ۱۲ سنت) گاز به عنوان خوراک واحدهای پتروشیمی به مقایسه این قیمت با سایر هاب های گازی پرداختم.
اکنون قیمت گاز در هاب امریکا ۱۲ سنت، کانادا حدود ۶ سنت، هاب هلند ۴۳ سنت و انگلستان ۷۷ سنت میباشد، لذا قیمت اعلامی شرکت نفت منصفانه میباشد و باعث افزایش مجدد شاخص بورس به بالای ۲ میلیون گردید.

یکشنبه به اتفاق یکی از دوستان به دیدار آقای مجید انصاری از اعضای شورای عالی نظارت مجمع رفتیم و مصوبات مجلس را در حوزه نفت در برنامه هفتم گفتگو و با دیدگاههای ایشان آشنا شدیم، در این نشست دوساعته من به گشایش های صورت گرفته در برنامه از قبیل امکان مشارکت در تولید در میادین مشترک نفت وگاز، تفکیک امور حاکمیتی و تصدیگری بین وزارت نفت و شرکت نفت، صدور مجوز جهت حضور شرکتهای اکتشاف و تولید( E&P) در توسعه میادین جدید نفت و گاز، امکان حضور سرمایه گذار داخلی و خارجی در توسعه میادین نفتی و گازی و صادرات محصول و یا استفاده از آن در واحدهای پتروشیمی و فولادی و بالاخره سرمایه گذاری در میادین نفت و گاز توسط صندوق توسعه ملی برای افزایش یک میلیونی بشکه نفت و باز پرداخت بدهی صد میلیارد دلاری دولت به صندوق توسعه ملی اشاره کردم و آنرا مثبت دانستم، پس از آن دوستم توضیحات کاملتری در مورد شیوه حضور صندوق توسعه ملی در میادین نفت بدون گسترش تشکیلات وهزینه های صندوق بیان نمود،
پس از آن آقای انصاری با توجه به نگاه ساختاری که با توجه به تجربیات ۴۰ ساله در مجلس ، دولت و مجمع تشخیص داشت نگرانی خود را از ایجاد ساختارها و قوانین جدید بیان نمود و به دهها مورد از قوانین و مصوبات اشاره نمود که با اهداف کارشناسی و خیرخواهانه شکل گرفته است ولی نهایت برای نظام دستاوردی نداشته است مانند قانون خصوصی سازی و دولت الکترونیک ، …. اشاره نمود که متاسفانه با وجود خوش بینی های فراوانی که وجود داشت هزینه های زیادی بر نظام تحمیل شد دستاوردی برای کشور نداشته است و لذا اکنون مجمع در رابطه با ایجاد ساختارهای جدید حساس شده و با توجه به اختیاراتی که در زمینه عدم مغایرت با سیاست های کلی و تطبیق با آن دارد نگاه سخت گیرانه ای به مصوبات مجلس داشته است و تصویب موارد فوق نیاز به ارایه گزارشات دقیق کارشناسی دارد که باید توسط ذی نفعان فراهم گردد.
در ادامه جلسه وقتی بحث به فضای نامطلوب کسب و کار کشیده شد و من به ایجاد دهها سامانه توسط دولت برای رصد فعالیت ها اشاره کردم که خودش یک معضل برای واحدهای تولیدی شده است و سامانه بازی که راه حل دولت به نیت بهبود فضای کسب و کار بوده به مانعی برای فعالین اقتصادی شده است و یک واحد متوسط اقتصادی باید در حداقل ۲۶ سامانه از جمله جامع تجارت، انبارها، بهین یاب،پنجره واحد گمرگی، معاملات فصلی، سامانه مودیان مالیاتی، گزارشات فصلی ارزش افزوده، سامانه فراورده های نفتی، درگاه ملی مجوزها، صدور یکپارجه کارت بازرگانی و… متصل باشد و تبادل اطلاعات نماید که واقعا باعث سرگیجه می شود.
وقتی در مورد علت بازگشت طرح صیانت و حجاب به مجلس را پرسیدم متوجه شدم که مجمع دقیقا بر آثار منفی آن بر فضای کسب وکار ایراد گرفته و آنرا به مجلس باز گردانده اند، این روزها حتی قبل از تصویب طرح جدید بر مبنای قانون فعلی موارد فراوانی وجود دارد که خودرو در مسافرت بین شهری با تعقیب پلیس متوقف و به بهانه عدم رعایت حجاب بر مبنای گزارش های واصله متوقف و به پارکینگ منتقل شده و نارضایتی زیادی را ایجاد کرده است،
وقتی به مراکز متعدد تصمیم سازی و تصمیم گیری در کشور نظیر مجمع تشخیص، شورای امنیت ملی، شورای انقلاب فرهنگی و شورای فضای مجازی اشاره کردم ، آقای انصاری ایده خود در مورد تشکیل مجلس سنا یا موسسان سخن گفت که بر مبنای این ایده همه افراد این شوراها در این مجلس حضوریابند و تصمیمات اساسی و کلان کشور در این مجلس اتخاذ گردد که به نظرم ایده جالبی میباشد و میتواند برای کشور راهگشا باشد.

 


دوشنبه هم سفر یکشنبه شب بلینکن به بغداد و دیدار با مقامات این کشور را به بستن سفارت امریکا در صورت تداوم حملات به پایگاههای امریکا تهدید کرده و مدعی شده در صورت بسته شدن سفارت امریکا اروپایی ها نیز سفارت های خود را تعطیل خواهند کرد و روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز تیره خواهد شد، پس از این سفر سخنگوی دولت عراق مدعی شد در صورت تیره شدن روابط با امریکا اقتصاد عراق نابود خواهد شد که این موضع گیری مورد نقد احزاب سیاسی عراق قرار گرفته است، در این رابطه آقای سودانی نخست وزیر عراق وارد تهران شد و ضمن گفتگو درباره روابط دوجانبه خواستار همکاری ایران جهت مهار گروههای مقاومت در عراق شد.


به مناسبت این سفر گفتگوی زنده ای با شبکه روداو اقلیم از طریق اسکایپ داشتم وبه اهداف سفر اشاره نمودم و افزایش ۳۰ درصدی صادرات ایران در ۷ ماهه اشاره کردم و از سیاست ارزی عراق در رابطه با واردات کالای ایرانی گلایه نمودم.
پس از آن در دفتر جلسه گروه کاری با شریک خارجی در رابطه پروژه گازی را داشتیم و در مورد مراحل کاری و تیم مذاکره کننده توافق کردیم.

عصر در دفتر با دوربین نود اقتصادی گفتگو کردم و با توجه به رای شورای عالی نظارت اعلام نمودم که رای دهندگان به آقای سلاح ورزی دیگر حاضر نیستند از ایشان دفاع کنند و در مقابل حاکمیت بایستند و مدعی شد علت نگرانی تیم فعلی اتاق تایید نشدن نامزد مورد نظرشان در انتخابات اینده اتاق میباشد.


سه شنبه شب با پرواز نیمه شب ماهان به اتفاق اقوام عازم کرمان شدیم تا در مراسم تشییع آقای حسن صفریان که در حادثه رانندگی فوت نموده بود شرکت نمایم و به پدر و مادر داغدارش تسلی بدهم، این خانواده ۶ پسر تقدیم جامعه نموده که دو تن از آنان جزو پزشکان حاذق کشور، یک نفر استاد حقوق دانشگاه، دونفر فعال اقتصادی و فرزند آخر خانواده که در حال تحصیل بوده است، این برادران هر کدام بزرگ کننده دیگری بوده است و روابطی بسیار گرم و صمیمی با هم داشته اند، خصوصا فرزند آخر خانواده برای پدر و مادر و برادران بسیار عزیز بوده و تحمل فقدانش واقعا برایشان سخت بود ولذا عمده وقتمان را در مراسم و همراهی با آنان سپری کردیم تا شاید الام آنان کاهش یابد.


جمعه که در مسیر بازگشت به تهران بودم خبر عدم احراز صلاحیت ۲۰ درصد نمایندگان مجلس هیات های اجرایی را شنیدم وبه این نتیجه رسیدم که این دولت نیازی به سرمایه اجتماعی ندارد چون قرار نیست با کشوری درگیر شود وشعارش حفظ نظام میباشد ولذا دلیلی بر گشایش فضای سیاسی نمی بیند وبا طرح هایی مانند صیانت وحجاب، فیلتر شبکه های اجتماعی ورد صلاحیت افرادی نظیر دکتر پزشکیان در صدد خالص سازی ویکدست سازی بیشتر حکومت میباشد وحتی عدم مشارکت مردم در انتخابات هم برای انان اهمیت ندارد.والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی