هفته اي نسبتا آرام را پشت سرگذاشتيم و همين موضوع باعث شد كه بسياري از گروهها، افراد و شخصيت ها در مورد حوادث اخير موضع گيري نمايند و به ارايه راه حل بپردازند از جمله آيت الله جوادي آملي،آیت الله علوی بروجردی،نماينده ولي فقيه در دانشگاهها، جمعي از ديپلماتها، صادق خرازي و اشتري كه به نظرم مرور و تحليل آنها ميتواند باعث دلگرمي معترضين باشد.
اگر نماينده ولي فقيه در دانشگاهها بر اساس یک کار پژوهشی اعلام نموده كه ٥٥ درصد مردم از معترضين و١٠ درصد از اغتشاش گران حمایت می کنند، وی مدعی شده تاكنون فقط ١٧ درصد مردم در تظاهرات شركت كرده اند ، این پژوهش مويد نظرات صادق خرازي است كه از لزوم “پاراديم شيفت” صحبت ميكند و برخورد نيروهاي امنيتي با سلبريتي ها ورزشي و هنري را خلاف نظر رهبري ميداند كه فرموده اند جامعه براي بالندگي نياز به نشانه، نماد و اسطوره دارد. ايشان از بدرفتاري با امثال علي دايي گلايه مي نمايد و ريشه مشكلات را فرهنگي دانسته ونشانه آن را حاكم شدن دروغ، فريب و تهمت ميداند.
در پژوهش نماينده ولي فقيه ريشه نارضايت ها را ٦٠ درصد اقتصادي، ٢٠ درصد فساد و ناكارامدي دانسته و براي كسب رضايت جامعه علاوه بر مورد فوق به رفع فيلترينگ و حجاب نيز تاکید مي نمايد.


سخنان آيت الله جوادي در اينكه ما هم شعار” زن ، زندگي و آزادي ” را قبول داريم نيز بسيار شجاعانه بود زيرا تندرو ها آن را شعار كومله مي دانند، ايشان در تكميل اين شعار ميگويند اگر این دو اصل روشن بشود که چه کسی ما را آفرید؟ و بعد هم به کجا می رویم؟اين شعار تكميل مي گردد و غايله ختم به خير ميشود.
آیت الله علوی بروجردی انتقاد و اعتراض را حق مردم دانسته و خواستار تعیین محل جهت بیان اعتراضات و راهپیمایی شده است.
در بيانيه جمعي از ديپلماتها عنوان شده كه”تاکنون هیچ کشوری قادر نبوده با سیاست خارجی بحران زا در مسیر توسعه و پیشرفت گام بردارد” از “دخالت و حضور افراد و نهادهای غیر مرتبط و ناآشنا در این جایگاه، کشور را با مشکلات عدیده، تهدیدات امنیتی و تحریم های جدی مواجه كرده است ابراز نگراني مي نمايد” و همزمان از گرفتار شدن در گرداب جنگ روسيه و اكراين انتقاد نموده و تبعات ثابت شدن ادعاي اكراين در ارسال پهپاد و موشك به روسيه را سنگين قلمداد نموده و آنرا غير اخلاقي و مغاير شعارهاي جمهوري اسلامي و اشتباهي فاحش دانسته كه با سياست هاي دوگانه روسيه در قبال ايران همخواني ندارد.
جالب است که در این وضعیت وزارت خارجه اعلام نموده كه ابتكارات جديدي را با هدف پيشبرد مذاكرات وين به هماهنك كننده اروپابي ارايه نموده و ظاهرا ديگر منتظر زمستان سرد اروپا نمی مانند!.
در اين ميان بيژن اشتري ( مترجم كتابهاي مهم تاريخي) در پاسخ به اين سوال كه آخرش چی میشه؟ ميگوید”واقعیت قضیه این است که کشورمان در چنان وضع غامضی گیر کرده که به سختی می توان آینده را پیش بینی کرد.از طرفی با حکومتی طرفیم که در برخورد با بحران فعلی هیچ راهکاری برای ارائه ندارد.نه تنها هیچ راهکاری ندارد بلکه حتی قدرت مانور خود را هم از دست داده است.با این حال شدت و گستره اعتراض ها هم هنوز به آن مرحله ای نرسیده که توازن جاری را بر هم بزند.به رغم تظاهرات مدنی و مسالمت آمیز اخیر که از حیث گستردگی بی نظیر بود، و به رغم تظاهرات مدنی گسترده دانشجویان،هنوز اقشار وسیعی از مردم به صحنه اعتراضات مدنی نیامده اند.اما این احتمال هست که اتفاق مذکور رخ دهد”
وي مدعي است كه در صورت گسترش اعتراضات به مانند وضعيت فعلي ونزوئلا خواهد شد كه موافقين و مخالفين از قدرتي مشابه بر خوردارند و يكديگر را تحمل مي كنند.
“پیش بینی وی این است که ما وارد یک مرحله “پات” خواهیم شد ؛مرحله ای که دو طرف دارای نیروی مساوی اند.به این معنا که نه حکومت آن قدر قدرتمند است که مخالفان را نابود کند و‌ نه مخالفان آن قدر قدرتمندند که حکومت را ساقط کنند. گزینه اصلاح حکومت نیز منتفی است چرا که حاکمیت خوب می داند که بدترین زمان اصلاح هنگامی است که حکومت ضعیف شده و با بحران روبروست”
در اين شرايط من ( حمید حسینی) هم به مانند ساير مردم ايران نگران آشوب ،نا امني و خسارتهاي مالي و جاني هستم، از طرف ديگر جوسازي و بزرگ نمايي مسائل داخل كشور و جنگ رسانه ای که توسط شبکه های ماهواره ای به راه افتاده و همزمان تظاهرات عظيم ايرانيان در خازج از كشور را طراحی شومی ميدانم كه در حال زمينه سازي براي اقدام اساسی بر عليه كشور هستند، اين كه به بهانه اعتراضات و دخالت ايران در جنگ روسيه و اكراين چه خوابي براي ايران ديده اند ، نمي دانم ولي به نظر من احتمال حمله نظامي، كودتا و يا تحريم تحت فصل ٧ منشور سازمان ملل وجود دارد .
متاسفانه بازنده اصلي اين اتفاقات اقتصاد كشور و ملت ايران ميباشند كه زندگي بر آنان غير قابل تحمل خواهد شد و طبقه متوسط جامعه از بين خواهد رفت.
اكنون دلار در حال پرواز و ریال در سراشیبی سقوط قرار دارد و اگر همين روال ادامه پيدا كند دلار احتمالا تا ٣٨ هزارتومان افزايش خواهد يافت ، متاسفانه در مهرماه تراز تجاري كشور به مبلغ سه ميليارد دلار منفي شده و واردات بر صادرات فزوني گرفته است، برنامه هاي دولت براي تقويت بورس بي نتيجه بوده و افزايش حقوق كارمندان دولت حدود ٦٠ هزار ميليارد تومان هزينه در بر خواهد داشت ، دولت در تلاش است كه از محل كاهش ده درصدی سهم صندوق توسعه ملي از درامدهای نفتی آنرا تامين نمايد . به هر حال این پول به نوعي وام ميباشد و بايد مسترد گردد و اين اتفاقات حتما باعث رشد نقدينگي و افزايش تورم خواهد شد.


شنبه صبح جلسه مشورتي با دوتن از دوستان داشتم و نقطه نظرات خودم را درباره پروژه كاري آنان بيان کردم، سپس راهي اتحاديه و به اتفاق دبير كل نشستي با مهندس عزيزي رييس انجمن پالایشگاههای روغن سازی ایران ومدیر عامل بهران داشتیم، در این جلسه آقای حیدری دبیر انجمن نیز حضور داشت و در مورد راهکارهای حل چالش بین اعضا کمیسیون روغن و روانکار اتحادیه با پالایشگاههای روغن سازی بحث وگفتگو کردیم، این واحدها نگران طرح شورای رقابت برای اجبار عرضه روغن داخلی و صادراتی در بورس هستند و لذا آمادگی دارند که با اتحادیه تعامل نمایند و نیاز اعضا را به مانند سابق تامین کنند. مقرر شد که اتحادیه میزان روغن پایه و اسلک واکس مورد نیار را رسما اعلام نماید و از این هفته شاهد عرضه در بورس باشیم. پس از آن عازم جلسه با دوستان اتاقی شدم تا در مورد جلسه فردای کمیسیون اقتصادی مجلس با موضوع ارایه آخرین نسخه قانون اتاق مشورت نمایم، اغلب دوستان معتقدند که این طرح تا انتخابات این دوره اتاق به تصویب نخواهد رسید و امیدی به برگزاری انتخابات سالم و شفاف وجود ندارد، ضمن اینکه حسابرسی از اتاق و تحقیق وتفحص نیز با کندی دنبال میگردد و اراده ای برای ارایه نتایج آن قبل از انتخابات وجود ندارد.


امروز آمار صادرات ۷ ماهه منتشر شد متاسفانه کاهش وزنی ۱۲/۵ درصدی شهریور به ۱۸/۲ درصد در مهر افزایش یافته و ارزش صادرات ۷ ماهه فقط ۵/۶ درصد از نظر ارزشی افزایش داشته که علت ان افزایش قیمت نفت وکامودیتی ها در ۶ ماهه اول سال بوده، لذا دو توئیت زدم ونگرانی خود را بیان نمودم.
یکشنبه ظهر در مجلس یادبود اشیخ غلامحسین فلاح از همشهری هایم شرکت کردم و به اخوان ایشان تسلیت گفتم . سپس راهی مجلس شدم و با تاخیر ۱۵ دقیقه ای در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس شرکت کردم، به پیشنهاد آقای شافعی مقرر شد که پیش نویس قانون به مدت دو هفته در اختیار اعضا اتاق قرار گیرد تا نظرات اصلاحی خود را بیان نمایند و در جلسه دو هفته بعد کمیسیون نهایی گردد، در این جلسه وزیر صمت و آقای پیمان پاک به عنوان دبیر شورای عالی نظارت نیز حضور داشتند و آقای پورابراهیمی پیشنهاد نمود که در صورت امکان انتخابات اتاق تا تصویب این قانون در مجلس به تاخیر افتد که وزیر صمت قول داد آنرا بررسی نماید.
ضمنا با توجه به اینکه هنوز بحث شیوه حضور و سهم تشکل ها در قانون جدید تعیین تکلیف نشده و در مورد اتاقهای مشترک نیز به جمع بندی نرسیدم لذا باید کارگروه قبل از جلسه نهایی تشکیل جلسه دهد و تصمیم گیری نماییم.

پس از جلسه با آقای پورابراهیمی در مورد تبعات وضع مالیات و عوارض بر صادرات ۲۳۰ قلم محصول نفتی، پتروشیمی و معدنی اعتراض کردم و احتمال عدم عودت ارزش افزوده را تنبیه صادرکننده دانستم که موضوعی بی سابقه می باشد و هیچ جا در دنیا سراغ ندارم که ارزش افزوده مسترد نگردد و ارزش افزوده یک موضوع داخلی و برای اصلاح مصرف میباشد و ربطی به مصرف کننده خارجی ندارد، ایشان قول داد که بطور جدی در این موضوع ورود کند و حداقل اینکه در سال ۱۴۰۲ شاهد این نوع مصوبات در بودجه نباشیم.


پس از جلسه کمیسیون با چند نماینده مجلس در مورد استیضاخ وزیر صمت صحبت کردم مردد بودند ولی مشخص بود که وزارت صمت لابی سنگینی کرده و احتمال رای آوری مجدد وزیر بالاست، در این رابطه یک توییت زدم.
در راه بازگشت به دفتر، مصاحبه ای با “فرارو” در مورد بخشنامه جدید بانک مرکزی مبنی بر اخد تعهد از وام گیرنده برای برداشت از سایر حسابهای شرکت و حساب شخصی هیات مدیره داشتم و آنرا مغایر با قانون تجارت و بهبود محیط کسب و کار دانستم.

تمرین امروز تیم فوتبال باشگاه کارافرینان حال و هوای دیگری داشت و”کیت جدید”و زمستانی تحویل اعضا شد که مشابه رنگ لباس ها با یگان ویژه مایه شوخی و خنده دوستان شد، بالاخره تمرین با نشاطی را پشت سر گذاشتیم و بازی را بردیم.


دوشنبه اعلام شد که هیاتی از ایران برای گفتگو با آژانس انرژی اتمی راهی وین شده است تا مسایل فی مابین را حل و فصل نماید، این سفر می بابست چند ماه قبل صورت میگرفت تا شکاف بین آژانس و ایران افزایش نیابد و نگران جلسات سازمان انرژی اتمی و ارسال پرونده ایران به شورای امنیت نباشیم.
امروز دورکاری کردم و ابتدا متن نامه اتحادیه به رییس کمیسیون اقتصادی مجلس را تهیه و ارسال کردم و سپس پیگیر گزارش کارگروه کمیسیون هیدروکربور به نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در مورد نحوه کیفی سازی فراورده ها شدم، امید است با تصویب پیشنهادات اتحادیه در کارگروه ماده ۴۵ قانون مبارزه با قاچاق ارز و کالاها و همراهی پالایش و پخش امکان تولید بنزین و گازوییل مورد درخواست افغانستان میسر گردد و سهم ۸۰ درصدی خود را در بازار این کشور حفظ کنیم.


غروب در روم کلاب هوس هاتف صالحی با موضوع “لبیک اغتشاگران به سخنان فرمانده سپاه” شرکت کردم، جوانان و بانوان میدان داری میکردند و هر کس که صحبت از اصلاح امور می زد، خائن و عامل رژیم معرفی میشد، با این حال نقطه نظراتم را درباره ضرورت اصلاح امور بیان کردم و در “بک چنل” فحش خورده و تهدید شدم

در اواخر شب نیز در روم “ایران من” با موضوع “لباس شخصی ها” شرکت کردم ولی به خاطر عدم آشنایی با ماهیت آنان در بحث مشارکت نکردم.
سه شنبه صبح پیگیر استیضاح وزیر صمت از تلویزیون بودم و همزمان خبر های مربوط به نشست کمیسیون مشترک ایران و روسیه را پیگیری میکردم، مجددا در پایان نشست چند “تفاهم نامه” در مورد فاینانس خط راه آهن اینچه برون -گرمسار, حوزه سلامت و EPC خط لوله گاز منعقد شده كه اميدوارم هر چه سريعتر با پشت سر گذاري بروكراسي كافكايي روس ها منجر به قرارداد گردد.

جلسه اي در دفتر براي همكاري با يك موسسه مالي در زمينه تجاري خصوصا فراورده هاي نفتي داشتم كه موفقيت آميز بود .


امروز به اتفاق اقايان اسعدي، امامي و ابراهيمي از “نمايشگاه قير و آسفالت” در پرديسان بازديد كرديم، اين نمايشگاه به همت وزارت راه هر سال به منظور شناسايي ظرفيت هاي توليدي واحد هاي قير ساز وخدمات وابسته برگزار ميگردد ، با اين حال با توجه به اينكه بسياري از شركت كنندگان عضو اتحاديه در هر دو زمينه داخلي وصادراتي فعال هستند از غرفه های آنان ديدن كرده وخدا قوت گفتيم و در مورد چالش هاي داخلي و بين المللي اين صنعت گفتگو كرديم، ضمنا در غرفه انجمن قير با دكتر عاشوري دبير كل انجمن صنفي پالايشگاهها مواجه شدم و پيشنهاد داديم عرضه وكيوم باتوم افزايش يابد تا قيمت ها متوازن گردد.


در برگشت با ترافيك شديد عصرگاهي تهران مواجه شدم و حداقل دو ساعت طول كشيد تا به منزل برسم و بازي فوتبال ساحلي ايران وپاراگویه را تماشا كردم ، ایران در غیبت روسیه این شانس را دارد که با غلبه بر برزیل برای چهارمین بار قهرمان جهان گردد. انشالله
چهارشنبه چند مصاحبه انجام دادم، ابتدا به سوالات خبرگزاری ایلنا در مورد همکاری گازی دانا گاز ( کرسنت) و تولید یک میلیارد فوت مکعب پاسخ دادم و چالش های این شرکت در همکاری با اقلیم را تشریح کردم، سپس در مصاحبه با مرکز پایش اقتصادی در مورد خصوصی سازی وخرید سهام هلدینگ خلیج فارس توسط صندوق بازنشستگی نفت پاسخ دادم و از خرید سهام توسط صندوق در رقابت با سهام عدالت حمایت کردم و نهایتا به سوالات خبرنگار جهان اقتصاد در مورد خطرات سواپ فراورده روسیه برای بازارهای کشور پاسخ دادم و اعلام نموم که با توجه به اینکه سواپ توسط شرکتهای ایرانی نه روسی صورت می گیرد لذا خطری متوجه ما نیست و حتما باید از این ظرفیت استفاده نماییم.
چند جلسه کاری هم داشتم که مهم نبودند و منتظر تمرین فوتبال چهارشنبه شب بودم و در مسیر مسابقه حساس ایران و امریکا در فوتبال ساحلی را از رادیو ورزش پیگیری کردم ، امریکایی ها در دقایقی برنده بازی بودند ولی تجربه بالای بازیکنان ایران و شخصیت تیمی آنان باعث شد که در دقایق پایانی دوگل بزنیم و بازی را ۴-۶ ببریم و با این پیروزی صعود ایران به مرحله بعد قطعی شد.


تمرین و بازی امروز بچه های تیم باشگاه کارافرینان مهمان ویژه و عزیزی داشت که فکر نمیکردم اینقدر خوب بازی کند، شنیده بودم که خانواده امام راحل فوتبالی هستند ولی نه این قدر حرفه ای،
تمرین خوبی داشتیم و در بازی با تیم قرمز با گلهای میثم خان بهمنی، اسید هادی حسینی و اسید احمد آقای خمینی برنده شدیم.خانواده امام اصیل ، نجیب و دوست داشتنی هستند.


پنچشنبه دیداری با بابک خان بشارتی داشتم که ۱۴ ساله که در پکن اقامت داره، سوالاتم در رابطه با انتخاب مجدد شی چی پین ،وصعیت اقتصادی چین ، اختلافات امریکا و چین و زمینه های همکاری بین ایران و چین در میان گذاشتم
ایشان اعتقاد داشت که در کنگره اخیر میانه روها حذف شده اند و بزودی دبیر حزب کمونیست شانگهای نخست وزیر خواهد شد، برای اولین بار شی چی پین، رییس جمهور، دبیر کل حزب و ریاست ارتش را بعهده خواهد داشت و با توجه به گرایش های ملی گرایانه احتمالا همکاری های بین المللی چین با امریکا و غرب کاهش خواهد یافت و حتما چین تایوان را به خاک خود ملحق خواهد نمود،
این الحاق تنها بخاطر تنگه تایوان و مسایل امنیتی نیست بلکه علت آنرا تحریم ارسال میکروچیپ های پیشرفته توسط امریکا میباشد که باعث شده سازندگان مهم از جمله تایوان ، کره جنوبی، ژاپن و المان با چین همکاری نکنند، در شرایط فعلی کمبود جهانی میکروچیپ و تحریم چین می تواند ضربه سهمگینی به صنایع it , الکترونیک , لوازم خانگی، مخابرات ، خودرو کشتی سازی و تجهیزات نظامی چین بزند و لذا تایوان که ۹۰ درصد این ظرفیت را در اختیار دارد برای چین جذاب میباشد. چین فعلا درصدد کمی از میکرو چیپ مورد نیاز خود را تحت لیسانس امریکایی ها تولید میکند و امریکایی ها دست روی نقطه ضعف چین گذاشته اند ولی فعلا برای اقلامی نظیر موبایل و لوازم خانگی و الکترونیکی تحریم نیستند.
در شرایط فعلی وضعیت اقتصادی چین مطلوب نیست و سیاست کرونای صفر باعث شده که مرتب استانها در قرنطینه قرار گیرند و رفت و آمد به چین را غیر ممکن سازد، اکنون استان سینگ یانک قرنطینه شده است .
ایشان گسترش روابط اقتصادی و همکاری شرکتهای چینی با ایران را امکان پذیر دانسته و درصورتی که خط اعتباری چین به شرکتهای این کشور برای مشارکت با شرکتهای ایرانی نهایی گردد شاهد گسترش این روابط خواهیم بود- انشالله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی