هفته ای آرام و کم حادثه را پشت سر گذاشتم وکارنامه این هفته را می توان در چندنشست کاری با اعضا(شرکتهای موفق)، همایش اتاق البرز، چند مصاحبه ، دو توییت کاری و شرکت در چند مراسم عزاداری و ختم خلاصه کرد.
شنبه صبح نتیجه آزمایش خونم را دریافت کردم، خوشبختانه همه آیتم ها نرمال است به غیر از یک شاخص که نسبت به ۶ ماه گذشته بدتر شده و فکرم را ناراحت کرده ، ضروریست که آزمایش را تجدید کنم و به اورولوژ مراجعه کنم.
 
 
امروز با خبرنگار “باشگاه خبرنگاران جوان “قرار داشتم و مصاحبه نسبتاً مفصلی در رابطه با صادرات به عراق و اتفاقات اخیر این کشور داشتم .ادعا کردم که در بلندمدت این اعتراضات باعث اصلاحات در عراق خواهد شد و به نفع ما خواهد بود، عصر با نمایندگان “ایران خودرو” جلسه داشتم و از تداوم صادرات( CKD )و مونتاژ خودرو در عراق مطلع و خوشحال شدم، ضمنا در رابطه با نحوه بازگشت ارز صادراتی آنها از عراق تبادل نظر و همفکری کردیم.
غروب در مجلس عزاداری شهادت امام حسن(ع) در منزل دکتر هادی انصاری شرکت کردم و یک جلد کتاب صلح امام حسن (ع )که توسط رهبری در قبل از انقلاب ترجمه شده بود هدیه گرفتم.
 
 
یکشنیه جلسه بسیار خوب و کارشناسی با مدیران “شرکت مننکو”مشاور در زمینه برق وانرژی داشتم، این شرکت تجربه بسیار ارزشمندی در این زمینه در ایران و خارج دارد و۵۰ پروژه را درخارج از کشور با موفقیت انجام داده است ، اکنون نیز مشاور شرکت توانیر و وزارت برق عراق در زمینه “ سنکرون” نمودن شبکه برق دو کشور می باشد.مدیران این شرکت پیشنهاد دادند که یک شرکت با همکاری اتاق مشترک ، نحوه ورود شرکتهای برقی، نفتی، پتروشیمی، فولادی و مخابراتی به بازار عراق را مطالعه و طراحی کند تا شرکتهای ایرانی بدون برنامه و مطالعه وارد این بازار نشوند، ضمناً ایده هایی در مورد ایجاد “صندوق پروژه”، “کنسرسیوم سازی با اروپایی ها” و”جذب منابع مالی از ثروتمندان جنوب شرقی آسیا و افریقا داشتند که قابل بررسی می باشد . “مننکو” در این زمینه ها خصوصاً در رابطه با برق قادر است کمک شایانی به کشور و علاقمندان نماید.
امروز گروه جالب دیگری را ملاقات کردم که در عرصه “مدیا” فعال هستند و پیشنهاد داشتند که “رسانه تصویری” اتاق مشترک بازرگانی ایران وعراق را راه اندازی کنند و بدون دریافت هزینه ، خبرها و رویدادهای اتاق را به سه زبان فارسی، عربی وکردی پوشش دهند و در کنار آن هر روز یک برنامه جانبی در زمینه معرفی کالاهای صادراتی و صادرکنندگان داشته باشند، ضمناً برای معرفی جاذبه های گردشگری، پتانسیل های کشور در زمینه توریسم و پزشکی( درمان و زیبایی) و خدمات فنی و مهندسی نیز برنامه سازی نمایند واز طریق اینستا، اپارات، وب سایت اتاق ،فیس بوک و کانال تلگرام اتاق اخبار را پخش نمایند ، این ایده برای من که به کار رسانه واطلاع رسانی اهمیت ویژه ای قائل هستم جذاب می باشد و می تواند ضعف اطلاع رسانی اتاق به زبانهای عربی و کردی را بر طرف نماید و امیدوارم در آینده اطلاع رسانی به زبان انگلیسی را نیزداشته باشیم ، توافق کردیم که آزمایشی کار را شروع نمایند و پس از آن در هیات مدیره تصمیم گیری نماییم.
امروز با خبرنگار روزنامه “اعتدال “مصاحبه رودرو داشتم و در مورد بازار عراق وسوریه و فرصت های همکاری در زمینه انرژی نقطه نظراتم را بیان کردم.
قبل از شرکت در جلسه “کمیته تحریم مجمع تشخیص” در مجلس ختم والده برادر عزیزم آقای محمد امین هادوی شرکت کردم وبه ایشان تسلیت گفتم.
موضوع نشست مجمع در مورد صادرات خدمات فنی ومهندسی بود که مهندس انصاری گزارشی از فرصتها و چالش های بازار خدمات فنی و مهندسی ارایه نمود و اعلام کرد ۲۸۰۰۰ شرکت فنی و مهندسی در کشور وجود دارد و تاکنون ۷۵۰ ضمانت نامه برای شرکت در مناقصات توسط صندوق ضمانت صادر شده و فقط دو تا ضمانت نامه سوخت شده است. فعلا ۳۸ شرکت فنی و مهندسی ایران در عراق پروژه دارند و امکان فعالیت در ۵۵ کشور دنیا برای خدمات فنی و مهندسی وجود دارد، راهکار انجمن فنی و مهندسی برای استفاده از این فرصت ها، حل مشکل ضمانت نامه، دیبلماسی فعال و احیا جوایز صادراتی می باشد.
در این جلسه مهندس مونسان مولف کتاب اقتصاد عراق پاورپوینتی در رابطه با فرصت های حضور در بازسازی ونوسازی عراق ارایه نمود. نهایتا یکشنبه پرکار را با والیبال شبانه به پایان بردم.
فشار کاری یکشنبه و والیبال شبانه باعث شد که دوشنبه دیرتر از معمول عازم اتاق شوم ، در رابطه با صدور نفت وفراورده با یک تاجر معتبر عراقی جلسه داشتم و پس از آن نیز میزبان یک هیات چینی بودم که چند هفته در ایران پیگیر معاملات نفتی هستند وهنوز موفقیتی بدست نیاورده اند و از من مشورت می خواستند.
با مدیران شرکت “Aypa” فعال در زمینه “ارز دیجیتال” ، “کارت های لاکچری اعتباری” جلسه داشتم، در صدد راه اندازی سیستم “رگلاتوری ارز دیجیتالی” هستند و اطلاعاتی از بازار عراق نیاز داشتند که دانش ما در این زمینه محدود است وامیدوارم با راه اندازی مجدد کمیسیون فنآوری اطلاعات وارتباطات در این زمینه بتوانیم به شرکتهای دانش بنیان واستارتاپ کمک کنیم.
ضمناً با مدیران یک شرکت که تجربیات بسیار موفقی در زمینه بازسازی و نوسازی اتوبوس های شهری داشتند دیدار داشتم وقول دادم برای ورود آنان به بازار عراق کمک کنم.
حدود ساعت ۵ برای پیگیری یک موضوع کاری به وزارت نفت رفتم و با مدیر مربوطه در حوزه حسابرسی جلسه داشتم و مستنداتم را ارایه دادم.
یکی از موانع کنونی صادرات به عراق نبود “شرکتهای بازرسی بین المللی” است که با خروج خارجی ها به مشکل خورده و باید نمونه کالا در اداره استاندارد عراق مورد آزمایش و تایید قرار گیرد که باعث معطلی کالا در مرز و پرداخت هزینه گزاف میگردد.
 
 
از یکسال قبل “استاندارد ایران وعراق “توافق کرده اند که این وظیفه را به شرکتهای “بازرسی بین المللی ایرانی” بسپارند ولی در این مسیر کم کاری و کارشکنی صورت می گیرد، لذا از هفته قبل با مدیران دو تا از شرکتهای بزرگ و با سابقه در این زمینه هماهنگ کردم که در یک نشست مقدماتی تشکیل یک ائتلاف یا کنسرسیوم را فراهم نماییم تا این شرکتها برای دریافت مجوز از عراق رقابت ننمایند و راه سو استفاده عراقی ها را ببندیم که الحمدلله نشست با موفقیت برگزار شد و قول دادم پس از اربعین شخصا با سفر به عراق پیگیر این موضوع باشم.
 
 
با توجه به نزدیکی به اربعین و تحقق بیش بینی اینجانب مبنی بر حضور بیش از ۴ میلیون زوار ایرانی در عراق شاهد انسداد مرزهای کشور هستیم و هشدارها و نامه نکاریها برای باز کردن مرز سومار برای صدور کالا به نتیجه نرسیده ولذا در اوج عصبانیت “توئیتی “بر علیه وزیر راه زدم و از بی خیالی ایشان گلایه کردم.
امروز تیم برگزارکننده “همایش تجارت با عراق در افق ۲۰۲۰” گزارش جالبی از آن ارایه دادند، ازجمله اینکه ده میلیون نفر آگهی تبلیغاتی را مشاهده کرده و۱۴ هزار نفر به سایت همایش وارد شده اند.۳۴۰ نفر ثبت نام کردند که سی درصد آن بانوان و فقط ۵۵ نفر آنان عضو اتاق بوده اند، افرادی از مشهد، تبریز، قزوین، شیراز،…. بخاطر همایش به تهران آمده و بیش از ۷۰ درصد شرکت کنندگان همایش را خیلی خوب وخوب ارزیابی کرده اند و پیشنهادات خوبی در رابطه با بهتر شدن آن ارایه داده اند، ضمنا بیش از ۱۲۰ نسخه از کتاب ارزشمند” اقتصاد عراق” فروخته شده است.
نهایتا امروز با فرمانده سابق دانشگاه دفاع ملی و مدیر مرکز پژوهشی ومدیریت راهبردی آینده سازان در محل اتاق جلسه داشتم و زمینه های همکاری اتاق با این مرکز را بررسی کردیم.
 
 
 
چهارشنبه صبح زود به اتفاق یکی از دوستان عازم کرج شدیم تا به اتفاق آقای دکتر ال اسحاق در “همایش فرصت های تجاری با عراق” شرکت کنیم، ابتدا از نمایشگاه محصولات البرز که به ابتکار اتاق البرز در ۵۰۰ متر از مساحت اتاق تشکیل شده بازدید کردیم وسپس از واحد های آموزش، همکاری دانشگاه وصنعت، استارتاپها ، میز ۲۳ تشکل استانی و مرکز محهز داوری اتاق بازدید کردیم و سپس از ساعت ۱۰/۵ تا ۱۲ در جمع اعضا اتاق کرج حضور یافته و پاورپوینت کاملی از فرصت های بازار عراق ارایه داده و به سوالات حاضران پاسخ دادم، دکتر آل اسحاق نیز ضمن جمع بندی مطالب توصیه های کاربردی جهت حضور در بازار عراق و سرمایه گذاری در این بازار ارایه نمود و همزمان با شروع بازی والیبال ایران وامریکا عازم تهران شدیم ودر مسیر ،بازی را تماشا کرده که بازی ناهماهنگ ایران مرا ناامید کرد.
عصر در محل دفتر میرداماد، نشستی با مدیر جوان یک شرکت استارتاپی داشتم و از ایده این شرکت که به مانند سایت علی بابا به دنبال معاملات عمده فروشی می باشد استقبال کردم، اغلب استارتاپهای ایرانی به دنبال برقراری ارتباط بین شرکتها و مصرف کننده هستند ودر این زمینه بازار اشباع شده است و بازار نیاز به استارتاپهای B تو B و G تو B هستند ولازم است که این نوع اپلیکشن ها مورد توجه بنگاههای اقتصادی وسازمانهای دولتی قرار گیرد.
یکی از جاذبه های بازار عراق، قاچاق است که به اشکال مختلف در دوطرف مرز در حال انجام می باشد واز هر فرصتی برای کسب درامد باداورده تلاش می کنند و به اربعین و موکب داری هم رحم نمی کنند و مقدار معتنابهی کالای یارانه ای( برنج، روغن، مرغ، گوشت،ارد ، دارو، و…..) به عراق ارسال می کنند، بعضا هم به بنده و اتاق مراجعه کرده و درخواست دارند که برای کسب مجوز به آنان کمک کنم ویا از دولت عراق برای دریافت مجوز ورود انحصاری بعضی از اقلام رایزنی نمایم که آب پاکی روی دست آنان ریخته وبا اشاره به فرصت های تجاری حلال و درامد ترانزیت آنان را به کار صحیح وقانونی ترغیب می کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی