جمعه میتاپسی دربند
روزنوشت این هفته را بر خلاف هفته های گذشته از جمعه شروع کردم زیرا این جمعه متفاوت بود وبه دعوت “مجمع عالی مدیران” در کوهپیمایی میتاپس شرکت کردم، مدتها بود که دربند نرفته بودم، صبحانه را به اتفاق ۲۰ نفر از دوستان جوان عضو میتاپس وبا اصرار آقای آقاخانلو تحلیلی از اوضاع کشور ارایه دادم وسپس دو ساعت با نشاط وپر انرژی کوهنوردی کرده وبا دوستان شرکت کننده گفتگو وهمفکری داشتم ،درباره چگونگی برگزاری سومین سالگرد میتاپس با حضور ۳۰۰ نفر از مدیران جوان کشور تبادل نظر کردیم ،حدود ساعت ۱۱ به خانه برگشتم وتا قبل از ناهار استراحت کردم.
تاسیس شرکت مدیریت صادرات
قرار بود شنبه صبح به اتفاق محسن خان حاج بابا در رابطه با شرکت مدیریت صادرات با آقای خسروتاج جلسه داشته باشیم، چون چند نوبت نشست به تعویق افتاده بود منتظر تماس حاج محسن بودم بنابراین عازم اتاق شدم.بعد از ظهر حاج محسن تماس گرفت واز توافق کامل سازمان توسعه تجارت از تاسیس این شرکت خبر داد وتوافق شده که فعلا در رابطه با عراق این شرکت شکل گیرد وسازمان توسعه، گمرگ ووزارت خارجه حمایت های لازم را بعمل آورند.
مقابله با تحریم ها با مشارکت بنگاه های کوچک
تجربه تحریم های دوره قبل نشان داد که شرکتهای کوچک ومتوسط بیشترین آسیب را خواهند دید و راه اندازی شرکتهای مدیریت صادرات با مشارکت این بنگاه ها می تواند برای مقابله با تحریم ها بسیار موثر باشد وسهم این شرکتها را از ۵ درصد کنونی در صادرات به نُرمهای بین المللی که حدود ۵۰ درصد بازار است ، برساند.
نگران اوضاع بحرانی بصره واستانهای جنوبی عراق وتاثیر آن بر صادرات هستم ومرتب در حال تماس وکسب اطلاعات هستم، سفر وزیر نیرو و ورزش عراق برای وصل مجدد برق ایران نتیجه ملموسی نداشت ومقرر شده که عراق سریعا نسبت به پرداخت بدهی برقی خود اقدام نماید تا با پرداخت آن به ترکمنستان ، ۲۰۰ مگا بایت برق ترکمنستان مجددا برقرار وتحویل عراق شود.
کمیسیون صادرات و احیا تجارت
بعثی ها وصدری ها در تلاش هستند تا جهت اعتراضات مردم به کمبود امکانات رفاهی به سوی ایران نشانه روند ومتاسفانه شعارهایی بر علیه ایران داده شده و عاملان عربستان نیز در تلاشند تا از این فضا به نفع خود سو ‌استفاده نمایند.
خوشبختانه در روند صادرات کشور به عراق خللی صورت نگرفته وروزانه بیش از سی میلیون دلار کالا به عراق و اقلیم کردستان صورت می پذیرد.
اخیرا کمیسیون تجارت را در اتاق مشترک راه اندازی وهیات رییسه آنرا انتخاب کردیم وبرای تدوین بیانیه ماموریت کمیسیون، هیات رییسه، دبیر کمیسیون ودو نفر از اعضا هیات مدیره را دعوت کرده وپس از دوساعت گفتگو وهم اندیشی ۸ مورد را به توافق رسیدیم.
من اعتقاد دارم که ما با عراق تجارت نمی کنیم بلکه تولید کننده ایرانی کالای خود را به بدترین شکل به یک واسطه عراقی می فروشد وهیچ برند سازی صورت نمی گیرد، لذا ماموریت کمیسیون را به شرح زیر توافق کردیم:
۱- احیا تجارت
۲- برند سازی
۳- حضور در بازار خرده فروشی وراه اندازی فروشگاههای زنجیره ای
۴- ایجاد شرکتهای مدیریت صادرات
۵- تقویت وگسترش ترانزیت
۶- رونق صادرات مجدد
۷- ساماندهی نمایشگاههای ایران در عراق
۸- مطالعه بازار و آموزش اعضا
دوشنبه صبح ابتدا با معاونت بین الملل اتاق تهران و مهندس راسخ که اخیرا مسئول پیگیری امور سوریه وعراق در اتاق تهران شده جلسه داشتم وضمن تبریک به جهت قبول این مسئولیت مهم، درباره شیوه برگزاری نمایشگاه تخصصی ایران در اربیل همفکری وتبادل نظر کردیم، نماینده اتاق ارومیه غیبت داشت و به پیشنهاد آقای باپیری تاریخ دهه اول شهریور تعیین شد.
عصر در نشست کمیسیون حمل ونقل اتاق مشترک شرکت کردم وبا توجه به حضور نمایندگان وزارت خارجه، راه، کشور، سازمان توسعه وانجمن صنفی شرکتهای بین المللی حمل ونقل درباره ایجاد” تیر پارک” در اقلیم تبادل نظر وتصمیم گیری نمودیم، ضمنا مدیریت پایانه مهران از تعطیلی بازارچه در این مرز وانتقال آن به چنگوله خبر داد واعضا از برنامه ریزی جهت فعال شدن ترانزیت در مرز مهران ابراز رضایت نمودند.
 اقتصاد تهاجمی در اتاق فکر وزارت صمت 
بالاخره عصر در نشست “ اتاق فکر” وزارت صمت شرکت کردم وخلاصه جلسه را که قبلا در تلگرام واینستا منتشر کردم تقدیم می کنم:
 نشست هم اندیشی وزیر صمت ومعاونین با بیش از ۲۰ نفر از فعالین پخش خصوصی، نمایندگان تشکلها وروسای اتاقهای بازرگانی، اصناف وتعاون بیش از چهار ساعت به طول انجامید، برگزار ودرباره سیاست های ارزی وتجاری بحث وتبادل نظرشد ونهایتا مقرر شد آقای شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران مطالب ارایه شده را جمع بندی وراهکارها را بررسی و در جلسه هفته آینده ستاد اقتصادی دولت ارایه کند، موضوعاتی نظیر ترخیص کلیه کالاهای موجود در گمرگ، امکان تامین کالای ضروری با ارز گروه سوم، حذف بورس از معاملات پتروشیمی، اصلاح وبازنگری در سامانه بهینه یاب، جایگزین کردن “اقتصاد تهاجمی” با “اقتصاد مقاومتی”، آزاد سازی نرخ ارز وافزایش مبلغ یارانه ۷ گروه، تشکیل کمیته های نظارت هوشمند بر صادرات، کنترل جدی بر صدور کارت بازرگانی مطرح شد.
البته مباحثی نظیر مالیات خصوصا مالیات ارزش افزوده، ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید در باره بدهی ۳/۵ میلیارد دلاری بخش خصوصی به صندوق توسعه، کاهش نرخ بیمه تامین اجتماعی برای کارافرینان، ایجاد آرامش وثبات در بازار وتامین مواد اولیه واحدهای پتروشیمی نیز بطور جدی به عنوان مطالبه بخش خصوصی بیان شد.
سه شنبه چند ملاقات با اعضا اتاق مشترک وعلاقمندان به بازار عراق داشتم وعصر در مجمع سالانه اتحادیه نفت ، گاز وپتروشیمی شرکت کردم وبه پیشنهاد حاج اقا اسلامی ربیس هیات مدیره اتحادیه ریاست مجمع را بعهده گرفتم وخوشبختانه صورتهای مالی، عملکرد و بودجه پیشنهادی هیات مدیره تصویب شد وآقای رضا فخاری با رای اعضا به عنوان ناظر انتخاب گردید.
در این نشست من گزارشی از نشست شب گذشته وزارت صمت ارایه دادم وگفتم با توجه به مذاکرات صورت گرفته با وزیر محترم صمت ومعاونین امکان معافیت صادرات اقلامی نظیر روغن تصفیه دوم، پارافین ، سوخت تقطیری وحتی هیدروکربور از گروه دوم وجود دارد وپیشنهاد کردم که در این رابطه با کمیته ماده ۱۴ اتحادیه مکاتبه نماید.
چهارشنبه صبح با خوش خیالی رای حکمیت بین دو نفر از فعالین بخش نفت را که صادر کرده بودم برای ابلاغ به دفتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه در دولت بردم که با جواب منفی مواجه شدم وسر دفتر اعلام نمود که این دفتر تعطیل شده بنابراین عازم خیابان شریعتی شدم واز ساعت ۱۱ صبح تا ۲/۵ بعد از ظهر منتظر شدم تا حکمیت را ابلاغ کنم ، در حالیکه هدف از ایجاد این نوع دفاتر تسریع در کارها وآسان سازی کار است ولی به علت محدودیت وشلوغی این مراکزعملا باعث نارضایتی و معطلی مردم شده است.
عصر خسته وکلافه به اتاق رفتم وپذیرای آقای محمدی از فعالین ایرانی ساکن بصره بودم که گزارش مفصلی از اتفاقات عراق ونقش بعثی ها، سعودی وصدری ها ارایه داد ومعتقد بود که ایران در این وقایع منفعل عمل کرده ورسانه ها تلاش دارند که ریشه ناراحتی ها ( برق ، آب، بی تدبیری دولت ) را به ایران ربط دهند.
همه دوستانی که شاهد تلاش ها وارتباطات آقای طاهری ( معاون سابق کنسول) در بصره بوده اند ، خواستار بازگشت ایشان ومدیریت اتفاقات آن منطقه را دارند، امیدوارم که مسئولین به این خواسته بخش خصوصی توجه کنند وایشان را که در ابعاد سیاسی، امنیتی واقتصادی پرتوان وبا انگیزه هستند مجددا به بصره باز گردانده.
پنجشنبه نشستی با یکی از مسئولین جذب سرمایه گذاری چاه بهار داشتم ودر جریان برنامه ها خصوصا سمینار جذب سرمایه گذاری قرار گرفتم وقول دادم در سمینار که در اواخر مرداد در چابهار برگزار می شود شرکت کنم.
پنجشنبه شب مهمان برنامه زنده” رهیافت” بودم که اغلب توسط مجری توانا آقای “خیرخواه” اجرا می شد شرکت کردم متاسفانه مطلع شدم اکنون در بستر بیماری حاد بسر می برد وباید از خداوند متعال برای شفای ایشان استعانت نمود.
مجری این برنامه آقای راسخ بود ومباحث خوبی در رابطه با تحریم نفت ایران وراههای حفظ صادرات نفت بیان شد، مهمانان تلفنی برنامه آقایان خطیبی، قره خانی وخادمی بودند که با دونفر اول تا حدودی هم عقیده بودم ولی بحث های شعاری آقای خادمی را برنتافتم و بر خلاف نظر ایشان خواستار تعامل جدی با اروپا، حفظ برجام، تصویب FATF و پذیرش ارز دیجیتالی شدم.( صوت مصاحبه را در کانال تلگرام گذاشته ام ). والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی