امسال ایام لیالی قدر وسالروز رحلت امام راحل همزمان شده و من هفته ای کم کار ولی پرهیجان را پشت سرگذاشتم، خروج ترامپ از برجام وکم کاری اروپایی ها در تضمین منافع ایران از برجام زمینه را برای فضا سازی تندروها جهت خروج از برجام فراهم کرده است . من تلاش کردم با مصاحبه ونوشتن مقاله تفاوتهای شرایط فعلی کشور با سال ۸۸ را تشریح کنم وبه مقامات هشدار بدهم که منتظر دور زدن تحریم ها توسط بخش خصوصی نباشند وبرای برون رفت از شرایط فعلی بر حفظ برجام، بهبود فضای کسب وکار ( آزادسازی اقتصاد) ورفع دوگانگی در دولت تاکید کردم، ضمنا چاره حفظ روابط بانکی اروپا با ایران را تاسیس بانک مخصوص روابط با ایران توسط بانکهای مرکزی اروپا دانستم، این مطلب را توییت کردم وبرای دکتر ظریف نیز ایمیل کردم.
اعتقاد دارم که نباید همه بار مذاکره با اروپا به دوش وزارت خارجه باشه ولازم است که بخش خصوصی فعالانه مشارکت نماید وراهکار ارایه نماید .
از هفته های قبل پیگیر نشست با دست اندرکاران روابط اقتصادی با عراق بودم ونهایتا امروز شنبه این جلسه با حضور آقایان خسروتاج از سازمان توسعه، انصاری از وزارت خارجه، دانایی فر از ستاد توسعه روابط اقتصادی با ایران وعراق، کرباسی از اتاق ایران، آل اسحاق واینجانب از اتاق مشترک برگزار شد ومن مصرا خواستار تقسیم کار در حوزه عراق و مشخص شدن موارد زیر شدم:
۱- سرنوشت خط اعتباری ۳ میلیارد دلاری ایران برای بازسازی ۲- سهم عراق از مشوقهای صادراتی کشور(۱۳۰۰ میلیارد تومان)۳- سیاست ارزی کشور در رابطه با صادرات ( پذیرش رسمی دینار عراق)۴- شیوه چانه زنی در دولت اینده عراق۵- تصویب ۱۳ پروژه ارایه شده در کارگروه شورای عالی صادرات برای توسعه صادرات
علاوه بر موارد فوق در موضوع فعال شدن دفاتر مشترک ایران وعراق در شهرهای بغداد، کربلا وبصره و راه اندازی فروشگاههای زنجیره ای ایران در عراق دیدگاهم را بیان کرده وخواستار حمایت وتصمیم گیری در موارد فوق شدم.
آقای خسروتاج حمایت کامل خود را اعلام نمود واذعان نمود که با توجه به تراکم کاری اماده است که امکانات خود را برای اجرایی شدن برنامه ها در اختیار اتاق مشترک بگذارد و پروژه های اتاق را در شورای عالی صادرات مطرح وتصویب نماید.
وزارت خارجه نیز با اتاق وبرنامه ها هماهنگ وهمراه میباشد، لذا مقرر شد که اتاق مشترک با اتاق ایران به جمع بندی رسیده و در دوهفته اینده برنامه کاری خود را ارائه نماید.
در این نشست حاضرین دیدگاه خودرا در مورد نتایج انتخابات عراق بیان داشته وبا وجود اختلاف در تحلیل نتایج اعتقاد داشتند که روند صادرات ایران تغییر نخواهد کرد وبا توجه به اغاز بازسازی میتوان به ارتقا روابط امیدوار بود.
خبر بازگشایی مرز خسروی برای رفت وامد تجار ومرز پرویزخان برای ترانزیت از خبرهای خوب این جلسه بود.
بخشی از وقت جلسه به همایش اقلیم کردستان وپیگیریهای صورت گرفته برای اجرای مصوبات اختصاص داشت .
بعد از ظهر شنبه نشست هیات مدیره اتاق مشترک را با حضور اقای دانایی فر داشتیم که با توجه به حضور روسای کمیسیونهای اتاق، ترجیح دادیم که دوستان دیدگاههای خود را درباره روابط با عراق وکمیسیون ارایه دهند واقایان مهندس مونسان رییس کمیسیون فنی ومهندسی، دکتر جهانگیری رییس کمیسیون گردشگری سلامت و مهندس عبداللهی رییس کمیسیون حمل ونقل وگمرگ نقطه نظرات خود را بیان نمودند.
طرح کمیسیون فنی ومهندسی برای تاسیس کنسرسیوم از زنجیره ساختمان وهشدار کمیسبون سلامت در مورد کاهش ۵۰ درصدی بیماران عراقی مورد توجه قرار گرفت وقرار شد در این دو مورد مطالعه وبررسی بیشتر صورت گیرد.
ضمنا جلسه مشترکی بین اتاق وستاد با علاقمندان به ایجاد فروشگاههای زنجیره ای در عراق برگزار گردد واز این طرح حمایت همه جانبه به عمل اید.
یکشنبه در اتاق طرح سه نوع اسپانسری را تصویب کردیم تا بتوانیم سرویس بهتری به آنان بدهیم،
اسپانسر نقره ای که ۱۵ میلیون تومان می باشد از فضاهای اتاق برای تبلیغات استفاده خواهد کرد.
اسپانسر طلایی ضمن اینکه از گروه تلگرامی، سایت اتاق برای تبلیغات استفاده میکند میتواند در کمیسیونها ونشست های اتاق خود را معرفی کند ودر هیاتهای اعزامی حضور پر رنگ داشته باشد( ۲۵ میلیون)
اسپانسر وی ای پی که اتاق موظف خواهد شد برای حضورش در بازار عراق اقدام عملی نماید ودبیرکل اتاق ایشان را در سفر به عراق وعقد قرار داد همراهی نماید، ضمنا از همه امکانات وفضاهای اتاق برای تبلیغات ومعرفی خود استفاده نماید.
این هفته دوستانم از پاریس خبر دادند که شکایت ایران به اتاق بازرگانی بین الملل ( ای سی سی) با کارشکنی رییس امریکایی مواجه شده ولی با اصرار المان، فرانسه، دانمارک وتا حدودی کانادا در دستور نشست بعدی این سازمان قرار گرفته است.
سخنان قاطع رهبری در مرقد امام مبنی بر قابل قبول نبودن تحمل تحریم ها ومحرومیت از دانش هسته ای بازتاب وسیعی در رسانه های جهان داشت وتندروهای داخلی برای خروج از برجام روزشماری می کنند ولی شرایط کشور به گونه ای نیست که این تصمیم به راحتی اتخاذ شود.
امیدوارم اروپا گام های موثری جهت حمایت از برجام وهمکاری اقتصادی با ایران بر دارد.
با توجه به تعطیلی چند روزه عازم رفسنجان شدم تا ضمن دیدار با خانواده خصوصا مادر در مراسم احیای رفسنجان شرکت کنم.
ایمیل فیفا در مورد ارسال بلیط مسابقات جام جهانی فوتبال روسیه به دستم رسید وانشالله در پایان ماه رمضان عازم سن پترزبورگ خواهم شد تا یار دوازدهم تیم ملی در مسابقات باشم
والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی