در حالی که اقتصاد کشور مجددا گرفتار بلاتکلیفی وانتظار شده (سیاست های جدید ارزی وخروج ترامپ از برجام) وفعالیتها راکد شده است ، با حضور در چند نشست ، مصاحبه وملاقات با مدیران شرکتهای بزرگ عضو اتاق عراق ،نظیر اتکا، بیمه سامان، کابل مغان و چند شرکت دیگر آنها را به حضور در بازار تشویق کردم وپیگیر حل مشکل ورود موقت گندم، صادرات مرغ و مجوز ورود دام زنده وترانزیت آن به عراق شدم. از طرف دیگر پیگیر تشکیل یک جلسه با حضور تصمیم گیرندگان اصلی بازار عراق ( ستاد توسعه، وزارت خارجه، سازمان توسعه، اتاق مشترک و…..) هستم تا با هم افزایی وهمفکری بتوانیم در ارتقا سطح روابط تجاری بکوشیم.
اگر چه سرنوشت تشکیل دولت جدید عراق هنوز معلوم نیست ولی قطعا با توجه به تقسیم کرسی های پارلمان بین دهها حزب وگروه، دولت آینده ائتلافی خواهد بود وبر روابط اقتصادی ایران وعراق تاثیر منفی نخواهد گذاشت.
تب جام جهانی فوتبال وجام ملت های والیبال بالا رفته وبالاخره در این هفته موفق شدم بلیط مسابقات ایران در جام جهانی روسیه را تهیه ومقدمات سفر به روسیه را فراهم کنم.
مذاکرات ایران با اتحادیه اروپا برای ادامه برجام آغاز شده وبه نظر می رسد وزارت خارجه ومدیران دولتی باز در صدد تکرار شیوه مذاکره دربرجام هستند و اعتقادی به استفاده از ظرفیت وتوان بخش خصوصی ندارند.
سخنان قاطع ومحکم مقام معظم رهبری درباره اصل ۴۴ وبخش خصوصی امکان ساری وجاری شدن در نظام اجرایی کشور ندارد ومقامات دولتی حاضر به واگذاری اختیارات ومسئولیت ها به بخش خصوصی نیستند، این انتقاد به دفتر ایشان هم وارد است که در این نوع دیدارها بخش خصوصی کشور را نادیده می گیرد ودر جمع مهمانان افطار رهبری من فقط حاج آقای عسکراولادی را از بخش خصوصی دیدم.
در این رابطه وهمچنین مذاکرات وزارت خارجه بدون حضور بخش خصوصی دو توییت کردم، شاید مسئولین کشور ببینند وتوجه کنند.
شنبه عصر جلسه “هیات مدیره اتاق مشترک ایران وعراق” را برگزار کردیم که عمده وقت جلسه به تحلیل اوضاع جاری، تحریم ها وسیا ست ارزی گذشت ودر ادامه جلسه به بررسی چگونگی تخصیص خط اعتباری ۳ میلیارد دلاری ایران به عراق اختصاص داشت، اولویت ما چه باشد؟ پروژه های نیمه تمام ایران در عراق؟ زیر ساختهای مرزی وحمل ونقل؟ پروژه های جدید صنعتی وخدماتی( هتل، دانشگاه، شهرکهای صنعتی، بیمارستان)؟
هیات مدیره اولویت تخصیص اعتبار را پروژه هایی می داند که عامل پایداری روابط دو کشور گردد .لذا تامین اعتبار برای صنایعی که امکان ساخت خط تولید وماشین الات آن در ایران ومواد اولیه ان نیز ایرانی باشد در اولویت دانسته، پس از آن سرمایه گذاری در زیرساختهای حمل ونقل وراههای مواصلاتی وراه آهن دو کشور واولویت سوم را در بحث خدمات خصوصا احداث شهرکهای صنعتی در مناطق مرزی، لایروبی اروند، احداث بیمارستان ودرمانگاه ایرانی و…. میداند ومقرر شد این نقطه نظرات را به مراجع ذیربط ارسال نماییم.
این هفته به دعوت آقای دکتر اسلامی بیدگلی، دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری در نشست این کانون حضور یافتم وآنان را به حضور در بازار عراق تشویق کردم و راهکارهای خود را برای حضور در این بازار ارایه دادم.
در این نشست به ۶ کانون تولید ثروت در ایران اشاره کردم واعلام کردم که ۴ تا از این کانونها ( بانکداری، پیمانکاران بزرگ، املاک ،نمایندگی شرکتهای خارجی)با بحران مواجه شده وبا سیاست های جدید کشور امیدی به احیا مجدد ندارند ولی هنوز قاچاق وسرمایه گذاری در صنایع انرژی بر خصوصا پتروشیمی وفلزات که مصرف کننده گاز هستند توجیه اقتصادی دارد.
این هفته در افطاری “مجمع عالی مدیران” میتاپس شرکت کردم وقبل از افطار مدیران موفق عضو این مجمع دیدگاههای خود را درباره “ جایگاه نامناسب کالای ایرانی در بازار جهانی”بیان نموده و دلایل آن را، دخالت وتصدیگری دولت، نبود عرق ملی، جایگزینی وفاداری به جای شایستگی، نبود اراده ملی، فقدان استراتژی توسعه صنعتی، کاهش حس تعلق، نداشتن بهره وری و… دانسته که منهم با اضافه کردن بینش این لیست را تکمیل کردم واز غفلت کشور در دوران انقلاب تجاری دنیا وشکل گیری “WTO” وبرند سازی یاد کردم وبا اشاره به انقلاب دیجیتال در جهان ، مدعی شدم که این غفلت را در شناخت فضای مجازی در حال تکرار هستیم.
در این هفته در مهمانی افطار “موسسه خیریه قلب سفید” که همراه با حراج مجسمه های ساخته شده توسط بچه های کار بود شرکت کردم، خوشبختانه با همت دوستان آثار هنری این کودکان که در موسسه آموزش مجسمه سازی دیده بودند با قیمتهای خوب بفروش رسید .
این هفته تصمیم گرفتیم که برای تامین مالی پروژه های اتاق در بازار عراق، اقدام به جذب اسپانسر نماییم ، در این رابطه دو بسته آماده کردیم تا اسپانسر ها بدانند در مقابل وجه پرداختی چه سرویس وخدماتی دریافت می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها
سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

سند همکاری با چین می‌تواند در سرنوشت برجام و لغو تحریم‌ها موثر باشد

سند همکاری با چین می‌تواند در سرنوشت برجام و لغو تحریم‌ها موثر باشد

                                              سیدحمید حسینی در گفتگو با «انتخاب»: سند همکاری با چین می‌تواند در سرنوشت برجام و لغو تحریم‌ها موثر باشد / زمان ...

ادامه مطلب

شبکه های اجتماعی