هفته سرنوشت ساز برای ایران و برجام
این هفته برای روابط بین الملل و مسایل داخلی حساس خواهد بود. سفر ریاست جمهور به دو کشور اروپایی، تسلیم بسته حمایتی اتحادیه اروپا برای حفظ برجام، ادعای بلژیک و فرانسه در مورد اقدامات تروریستی در اروپا با هماهنگی دیپلماتهای ایرانی و پذیرش بازار ثانویه توسط دولت وشیوه اجرای آن ، همگی سرنوشت ساز و حساس است. در کنار این موارد زمزمه تغییر در کابینه بیش از همیشه جدی تر شده است.
هفته را با میزبانی در اتاق مشترک شروع کردیم. هیات تجاری ۲۰ نفره از اقلیم ( سلیمانیه) را در اتاق تهران پذیرا بودیم . بیشترین اعتراض این گروه از نحوه برخورد با آنان توسط نیروهای نظامی وامنیتی بود که شدیدا گلایه مند بودند.
به مناسبت روز صنعت و معدن در استودیوی شبکه العالم حضور یافتم و درباره ظرفیت های صنعتی ایران ونحوه پیوند زدن آن با عراق و تاثیر حضور در این بازار نیز سخن گفتم.
در این هفته جلسه هیات مدیره اتاق به موضوع راه اندازی کنسرسیومی از زنجیره ارزش در پروژه های فنی ومهندسی اختصاص داشت وهیات مدیره این پروژه را مصوب کرد.
پس از آن به اتفاق اعضا هیات مدیره در نشست با هیات تجاری اقلیم در محل اتاق تهران شرکت کردیم وپس از ارایه توضیحات درباره زمینه های همکاری با اقلیم، تجار دو طرف به مذاکره نشستند .
در پایان جلسه چند مصاحبه با شبکه های تلویزیونی ایران وکردستان به همراه دکتر ال اسحاق داشتیم که انعکاس خوبی در شبکه های تلویزیونی داشت.
حضور کم رنگ فعالان اقتصادی خوزستان در استان بصره 
یکشنبه صبح به اتفاق جمعی از اعضا کارگروه ستاد توسعه روابط اقتصادی برای بازدید از مرزهای استان خوزستان عازم اهواز شدیم، با توجه به آشنایی کاملی که با چالش ها وفرصتهای شلمچه داشتم برای بازدید نرفتم وترجیح دادم از مرز چذابه که روزانه بیش از ۳۰۰ کامیون کالای صادراتی عبور می کند بازدید و با فعالین اقتصادی این منطقه گفتگو وتبادل نظر کنم، زیر ساختها و امکانات تجاری و مسافری این مرز فعلا مناسب است ومی تواند جوابگوی نیازهای منطقه باشد.فعالین این مرز شدیدا از برگه تشخیص مالیاتی برای سال ۹۵ به بعد گلایه مند و شاکی بوده وادعا داشتند که معافیت مالیاتی صادراتی اعمال نشده است.متاسفانه زیرساختهای این مرز شامل ترمینال باری و مسافری ، ساختمان اداری در حال از بین رفتن و مستهلک شدن است و رسیدگی کافی صورت نمی گیرد.
 در جلسه کارگروه استان خوزستان که در اهواز تشکیل شد دیدگاهم را بیان کردم و از عملکرد مرزبانی و دخالت در امور گمرگی انتقاد کردم.در ساعات پایانی سفر به خوزستان و بازدید از مرز چذابه در جلسه کارگروه صادرات استان خوزستان فرصتی فراهم شد تا برنامه ها و پروژه های اتاق مشترک را توضیح دهم.در این نشست از حضور کم رنگ فعالان اقتصادی خوزستان در استان بصره گلایه نموده و افزایش ساعت کاری گمرگات مرزی شدم.تکریم وخدمت دهی به توریست های عراقی، مدرن شدن روابط تجاری وگذر از تجارت سنتی وپیله وری، استفاده از ظرفیت تجاری کشور برای ترانزیت و ورود موقت، عدم دخالت مرزبانی در امور گمرگی و مبادلات تجاری و تلاش جهت ارتباط با وزرای اقتصادی کابینه جدید عراق را خواستار شدم.”
روز دوشنبه توئیتی در رابطه با خوزستان منتشر کردم و ضمن همدردی با مردم خوزستان به علت گرمی هوا، کمبود آب شیرین و معضلات این روزهای آنان اعلام کردم که وضعیت به خرابی ادعا شده در فضای مجازی نیست و نباید بحث های احساسی و قوم گرایی را تبلیغ کرد. که البته این توئیت با واکنش های مثبت ومنفی کاربران مواجه شد و انتقادات تندی را از خوزستانی ها داشتم.
راه اندازی شرکت مدیریت صادرات
 
دوشنبه درگیر نشست وجلسه هم اندیشی با آقایان محسن دلاویز( مدیر عامل بهینه سازی) وتورج دهقانی( مدیر عامل متن( مهندسی توسعه نفت) بودم که در این دو نشست تعدادی از اعضای ستاد نفت وگاز دکتر روحانی( سنا) حضور داشتند وضمن تبریک به این مدیران جوان، دیدگاههای خود را درباره
برنامه های این دو سازمان بیان نمودند وموفقیت این عزیزان را راهگشای جوان سازی مدیریت ها در نفت دانستند.با توجه به استقبال اعضا ستاد این نشست با سایر مدیران از جمله مدیر عامل پالایش ، پخش و نیکو ادامه خواهد یافت.
سه شنبه با پیگیری مهندس حاج بابا قرار بود با آقای خسروتاج در رابطه با راه اندازی شرکت مدیریت صادرات جلسه داشته باشیم وراه اندازی شرکت” ص “ را عملیاتی نماییم ، متاسفانه این جلسه به علت اتفاقات اخیر سازمان توسعه در رابطه با و ثبت سفارش غیر قانونی خودرو کنسل شد.
روز سه شنبه با نماینده شرکت سن ایچ و گز دیداری برای احداث کارخانه در عراق جلسه داشتم و سپس در هتل استقلال به دیدار یک هیات تجاری از صربستان رفتم که ادعا دارند تحریم ها مانع همکاری بانکی واقتصادی دو کشور نخواهد شد و در صورت صدور گارانتی توسط دولت آماده انجام پروژه در ایران هستند. قول دادم که پیگیری لازم را بعمل اورم ودوستانم را برای همکاری تشویق نمایم.
خبرگزاری فرانس ۲۴ هم در بین برنامه دیدار با هیات تجاری صربستان تماس گرفت واصرار بر مصاحبه تلویزیونی درباره بازار نفت وتهدید دکتر روحانی در باره صادرات نفت کشورهای حاشیه خلیج فارس داشت. با توجه به اینکه با هیات صربستانی در ساعت ۱۹ در محل هتل استقلال دیدار داشتم گفتم فقط درصورتیکه در ان محل حضور داشته باشند پاسخگوی سوالاتشان خواهم بود.
عربستان به تصمیمات اوپک پایبند است
متاسفانه حراست هتل استقلال اجازه مصاحبه در داخل وخارج از هتل نداد وبا اصرار خبرنگار در حاشیه خیابان شهید چمران این مصاحبه صورت گرفت ومحور سوالش تهدیدشب گذشته دکتر روحانی در نشست با ایرانیان ساکن سویس بود.
در پاسخ عنوان کردم که دو ادعای ترامپ مبنی بر صفر شدن صادرات نفت ایران وکاهش قیمت نفت اتفاق نخواهد افتاد وادعا کردم که عربستان در کوتاه مدت فقط ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه امکان افزایش تولید دارد وبا توجه به افزایش ۳/۵ درصدی مصرف انرژی در این کشور عملا کمکی به خواسته ترانپ نمیکند ولذا نگران این تهدید نباشند.
اصرار داشت که این تهدید باعث جنگ خواهد شد، گفتم اولا این مطلب در یک جلسه غیر رسمی اعلام شده و موضع رسمی جمهوری اسلامی نیست. ثانیا عربستان همیشه به تصمیمات اوپک پایبند بوده ثالثا دکتر روحانی صحبتی از بستن تنگه هرمز ننموده پس جنگی در راه نخواهد بود.
سه شنبه را برای یک فوتبال شابنگاهی مهیا دیدم و با توجه به خنکی هوا خوب و نسیم ملایم، فوتبال خوبی بازی کردیم ودیر وقت به خانه بازگشته و آماده سفر به قطر شدم.
خطر برای اعتبار و کالای صادراتی ایران
به اتفاق چند تن از دوستان جهت بررسی زمینه های همکاری، روابط بانکی وصادرات فراورده های نفتی ومصالح ساختمانی سفر دو روزه ای را به قطر برنامه ریزی کرده وبدون ویزا، با هواپیمایی قطر عازم این کشور شدیم.
دوستان در قطر هماهنگی لازم را با مقامات قطری در زمینه گاز “ ال ان جی” ومصالح ساختمانی خصوصا در رابطه با راه انجام داده بودند و در این دو روز ضمن ملاقات به بازارها سر زدیم واز “بندر رویسه” که دروازه ورود کالای ایرانی است بازدید کردیم، این بندر در ۱۱۰ کیلومتری دوحه قرار دارد ودولت قطر محلی را برای عرضه کالای ایرانی در اختیار خرده فروشانی از بوشهر و هرمزگان قرار داده که متاسفانه با ابتدایی ترین شکل کالای بی کیفیت خود را ارایه می دهند. در عصری که ملت ها کالا نمیخرند بلکه “برند” می خرند، این نوع حضور نه تنها کمکی به ارتقا سطح روابط نمی کند بلکه اعتبار ایران وکالای صادراتی را از بین می برد.
امیدوارم اتاق مشترک ایران وعراق با همکاری اتاقهای بوشهر، فارس وهرمزگان این حضور را سازماندهی وبازار را ساماندهی کنند.
در ادامه سفرم به قطر با مدیر صادرات شرکت گاز قطر( ال ان جی) دیداری داشتم، نکته جالب در مورد این دیدار  جدای از استقبال خوب همراه با تشریفات واحترامات فراوان بود و در این نشست نحوه فروش گاز را توضیح دادند ولی حاضر نشدند قیمت فروش یک تن “ال ان جی” را بیان کنند وحتی حاضر نشد بگوید چند متر مکعب گاز برای تولید یک تن ال ان جی استفاده می کنند و آنرا محرمانه دانست.
قطر خود را برای برگزاری جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ آماده می کند و تعدادی از استادیوم ها از هم اکنون آماده بهره برداری است و طوری طراحی کرده اند که در هوای ۵۰ درجه قطر، فضای داخل استادیوم ۲۵ درجه باشد.
قطر به نسبت چند سال قبل که من بازدید کردم از نظر مبلمان شهری وامکانات رفاهی برای ساکنین قدم های بزرگی برداشته و خاری است در چشم عربستان وامارات و قادر است در آینده رقیبی جدی در بحث توریسم با امارات باشد. والسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها

صنعت پتروشیمی؛ جذاب ولی بی ثبات!

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی «جهان صنعت نیوز»، پتروشیمی ها سال سختی را پشت سر گذاشتند. از تحریم های خارجی گرفته ...

ادامه مطلب

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

آرشیو سالیانه
شبکه های اجتماعی