در اولین روز نوشت سال ۹۷ ، عید باستانی نوروز را مجددا تبریک می گویم، امیدوارم که تعطیلات خوش گذشته باشد و شما عزیزان با نشاط و پرتوان آماده کار وتلاش در سال پیش رو باشید،

دو هفته ای روزنوشت نداشتم و الان خوشحالم که مجددا ارتباطم با شما همراهان برقرار شد، یکی از نگرانی های این روزهای من فیلتر شدن تلگرام و اینستاگرام و قطع ارتباطم با شما عزیزان است،

درایام نوروز ایرانگردی داشتم وموفق شدم از کیش، شیراز، رفسنجان ویزد بازدید کنم و با خانواده ایام خوشی داشته وصله رحم بجا آوریم.

حال شیراز را خوب ندیدم وبه نظرم شیراز که از مزیت ۴ گانه:خدمات پزشکی، شهر دانشگاهی، جاذبه گردشگری و موقعیت ویژه کشاورزی برخوردار بوده اکنون فقط گردشگری اش رونق دارد ، کشاورزی به علت خشکسالی کاهش یافته و بسیاری از رانندگان آژانس کشاورزانی بودند که به علت خشکسالی به شهر کوچ کرده بودند.

در سالهای اخیر اغلب استانهای کشور در زمینه دانشگاهی و پزشکی گامهای بزرگی برداشته اند و دیگر کسی برای این خدمات به شیراز سفر نمی کند ولذا با نبود صنعت ومعدن در این استان باید برای ارتقا گردشگری وحفظ کشاورزی این استان اقدام جدی وتجارت را در این استان تقویت نمود.

در رفسنجان اغلب کشاورزان از قیمت پسته با توجه به بالا رفتن قیمت ارز رضایت داشتند ولی نگران گرم شدن هوا و آسیب رسیدن به محصول سال جاری هستند.

یزد شهری زنده ومردمی پرتلاش دارد ولی سهمش در تولید ناخالص ملی حدود ۲ درصد است که با نام و آوازه شهر و تعدد واحدهای کاشی وسرامیک، نساجی، فولاد وشیرینی سازی همخوانی ندارد.

بد نیست یاد کنم از حاشیه بازدید از حافظیه شیراز، من که در سالهای اخیر فرصت زیارت حضرت حافظ را نداشتم در روز دوم سفر به شیراز پس از نماز صبح با ذوق و اشتیاق فراوان با پای پیاده عازم این مکان شدم وفکر می کردم در حافظیه الان چندین نفر با لباس مخصوص حافظ خوانی خواهند نمود و بچه ها با لباس محلی فال حافظ میفروشند و زنان کولی شیرازی اقدام به فال بینی می کنند، ولی با کمال تعجب هیچ برنامه ای نبود و حتی در محوطه حافظیه هیچ شعری از حافظ نبود که بتوانم رونویسی کنم .

 

امیدوارم مسئولان میراث فرهنگی به این نیاز توریستها توجه کنند و از این فرصت حضور مسافران نوروزی برای معرفی حضرت حافظ استفاده نمایند.

در ایام تعطیلات فضای بین المللی متاثر از جنگ تجاری امریکا و چین، تشدید اختلافات غرب با روسیه وتبلیغات امریکا در مورد خروج از برجام بودیم، که دو اتفاق اول به نفع ما خواهد بود و امکان اجماع سازی امریکا علیه ایران را خواهد گرفت.

در عرصه داخل بحث فیلترینگ تلگرام، شعار حمایت از کالای ایرانی وافزایش مداوم قیمت دلار نقل محافل بود وهیچ پاسخی به چرایی سوژه های فوق نداشتم.

البته حرکات اعتراضی احمدی نژاد ونامه موسوم به ۳۰۰ تن از دوستداران انقلاب و ولایت ، علاوه بر تکرار انتقادات اصلاح طلبان به نهادهای انتصابی، عملکرد شورای نگهبان وقوه قضاییه، ادعا نموده که ریشه همه مشکلات به رهبری باز میگردد .

هنوز اصولگرایان در مقابل با این نامه عکس العملی از خود نشان نداده اند، ولی هشدارهای اصلاح طلبان، بیانیه نهضت آزادی، انتقادات تند و بی پروای احمدی نژاد و این نامه همه حکایت از وخامت اوضاع وبن بست در بسیاری از عرضه ها می باشد ولازم است که دلسوزان نظام در این رابطه هم اندیشی واقدام نمایند.

دوشنبه شب در مسیر بازگشت از یزد با حاج آقای نقویان روحانی خوشفکر ودانشگاهی کشور همراه بودم وفرصتی فراهم شد تا با ایشان درباره مسایل گوناگون گفتگو کنم واز ایشان برای برگزاری جلسات ماهانه برای خانواده ودوستان دعوت بعمل آورم.

در ایام عید با نماینده اتاق در عراق مرتب در تماس بودم تا مقدمات حضور هیات بخش خصوصی کشور در “نشست بازسازی عراق” که اینبار در بغداد برگزارخواهد شد فراهم کنم که نهایتا اعلام شد در تاریخ ۶ اردیبهشت برگزار خواهد شد، ضمنا پیگیر عقد قرارداد با شرکت خیرات السبطین جهت جشنواره فروش کربلا در عید فطر بودم ومذاکرات هنوز ادامه دارد ونهایی نشده است.

سه شنبه در محل اتاق مشترک ایران وعراق میزبان آقای عبادی سر کنسول ایران در اربیل بودیم وبه اتفاق آقایان آل اسحاق و باپیری راههای توسعه روابط با اقلیم را بررسی کردیم.

ایشان معتقد است که تجار اقلیم الان می توانند برای فروش کالای ایران به موصل وکرکوک نقش داشته باشند وباید از این پتانسیل استفاده شود، لذا درخواست اعزام یک هیات تجاری از اتاق به اربیل در اردیبهشت ماه ، برگزاری یک جشنواره فروش کالای ایرانی در”رانیه”سلیمانیه

و حضور شرکتهای ایرانی در یک مرکز جدید تحاری با قیمت بسیار مناسب در در اربیل را داشت که قرار شد در این رابطه تصمیم گیری وبرنامه ریزی نماییم.

در روز چهارشنبه با آقای طاهری از کنسولگری بصره نشست داشتم وپروژه های در دست اقدام بصره را مرور وپیگیری کردیم وعصر به دیدار اقای شریعتمدار وزیر صمت رفتیم ،

طرحی را برای ایجاد کنسرسیوم صادراتی خصوصا برای بازار عراق با انجمن صادرکنندگان خدمات فنی ومهندسی وصنعتی کشور به نمایندگی آقای “ محسن حاج بابا” و انجمن صادرکنندگان برتر به نمایندگی آقای جمیلی آماده و مقدمات تشکیل آنرا فراهم کرده ایم و ماههاست که منتظر امضا تفاهم نامه با سازمان توسعه، وزارت خارجه و گمرگ ایران هستم . لذا به آقایان حاج بابا و جمیلی پیشنهاد کردم که برای تسریع در کار به عید دیدنی وزیر رفته وموضوع را با ایشان مطرح و از کم کاری سازمان توسعه گلایه نماییم .

آقای حاج بابا در حضور دیدار کنندگان که مدیرانی از وزارت صمت، وزارت کشور، مدیران بانکی وفعالان بخش خصوص بودند مطرح کرد و با استقبال وزیر مواجه شد و ابشان مشاور ارشدخود را مامور کرد که طرح را مطالعه و پیگیر عملیاتی شدن کنسرسیوم گردد.

نکته جالب این دیدار انتظارات آقای شریعتمدار از اتاق بازرگانی و حساسیت ایشان نسبت به انتخابات آینده اتاق بود.

آقای وزیر در پاسخ به بیشنهاد آقای حاج بابا برای تشکیل “شورای مشورتی بخش خصوصی “فرمودند که قانونا اتاقهای بازرگانی، تعاون واصناف مشاور وزیر هستند وتشکیل شورای مشورتی ، تضعیف کننده اتاقها است و قاعدتا کمیسیونهای تخصصی اتاق باید بازوی مشورتی وزیر در زمینه صنعت، معدن وتجارت باشند.

آقای شریعتمدار خواستار تحرک بخش خصوصی و اتاق شد و از اینکه عده ای با راه اندازی تشکلهای جدید وصدور کارت در صدد حفظ موقعیت خود در اتاق هستند گلایه نمود واعلام نمود که بزودی شورای عالی نظارت تشکیل جلسه خواهد داد و به این موضوع رسیدگی خواهد کرد.

وزیر از فعالین بخش خصوصی حاضر در نشست درخواست نمود که حضور فعالی در انتخابات آینده اتاق داشته وافراد خوشنام وبا تجربه درصحنه انتخابات اتاق حضور پر رنگی داشته باشند.

در این جلسه پس از آنکه آقای دکتر قاسمی مدیر عامل بانک پاسارگاد، گزارشی از سرمایه گذاری میلیاردی بانک در حوزه معدن ونفت ارایه نمود با واکنش مهندس حاج بابا مواجه شد که بنگاهداری بانکها را خلاف منافع ملی، اصل ۴۴ وماده ۱۴ و۱۵ قانون رفع موانع تولید دانسته واز دریافت سودهای بالا توسط این بانک از صنعتگران انتقاد نمود ومدیر عامل بانک مدعی شد که هر صنعتگری که بیش از ۲۷ درصد بابت وام پرداخت نموده ، بانک آمادگی دارد که مازاد را استرداد نماید و آقای حاج بابا اعلام نمود که مدارک را تحویل وزیر خواهد نمود.

پنجشنبه شایعه افزایش مجدد قیمت دلار به حدود شش هزار تومان مطرح بود وهمه نگران خارج شدن بازار ارز از کنترل دولت هستند. اصولا اتفاقات ماههای اخیر امکان بیش بینی وبرنامه ریزی را از فعالین اقتصادی گرفته وامسال برای اولین بار به سختی توانستم اهدافی را برای سال ۹۷ تدوین کنم. والسلام

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سید حمید حسینی
جدیدترین مصاحبه ها
سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

سیدحمید حسینی: کسری بودجه دولت، متانول‌سازان را به زانو درآورده است

انصاف نیوز: یک صادرکننده محصولات پتروشیمی، دلیل اصلی فشار بر تولیدکنندگان ایرانی متانول را کسری بودجه دولت دانست و خواستار ...

ادامه مطلب

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی : آزاد شدن ۷ میلیارد دلار، خبری تبلیغاتی و غیر موثق بود

سید حمید حسینی با اشاره به اینکه با افتضاحی که در حال حاضر ایجاد شده‌ و خبر ارسال تسلیحات به ...

ادامه مطلب

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم!

  سيد حميد حسيني در گفتگو با نفت‌خبر: تعلل يعنى نه از برجام خارج می‌شويم، نه توافق می‌کنیم! افت‌وخيز چند ماه اخير بازار ...

ادامه مطلب

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

۱۰ گام نفوذ در بازار همسایگان

دنیای اقتصاد : دیپلماسی اقتصادی ایران کار نمی کند. دلیل این موضوع در نشست انجمن دیپلماسی ایران بررسی شد. در ...

ادامه مطلب

سند همکاری با چین می‌تواند در سرنوشت برجام و لغو تحریم‌ها موثر باشد

سند همکاری با چین می‌تواند در سرنوشت برجام و لغو تحریم‌ها موثر باشد

                                              سیدحمید حسینی در گفتگو با «انتخاب»: سند همکاری با چین می‌تواند در سرنوشت برجام و لغو تحریم‌ها موثر باشد / زمان ...

ادامه مطلب

شبکه های اجتماعی